Wigwam - guestbook

Name : Ykä
Current favourite song : Rasmus: Chill
  
Message : Del Montte:
Kyllähän se on Peke Pohjola, joka Tiger-biisissä bassoa sormeilee. Erittäin hieno biisi, ja bassotyöskentelykin on huikeaa. Vielä teoria kappaleen bassosoolosta: väitän, että Pohjola soittaa biisin bassosoolo-osuuden Cry Baby wah wah -pedaalilla pedaali "yläasennossa".;-)
  
  07/04/02 17:17

Name : Suonna
Home page : http://www.karppanen.com/an
Current favourite song : Absoluuttinen Nollapiste: Uin ja näin
  
Message : Abso-faneille tiedoksi että bändissä yksi miehistönmuutos. Harmin paikka :-(

Pertti: Tee nyt ihmeessä Love Proge 3. Minä olen odottanut albumia siitä asti, kun Siboneyn porukka ilmoitti, että Sahdin 1979/80-Yle-kantanauhaa ei kannata julkaista Toden toiston bonuksena vaan Love Proge kolmosella.
  
  07/04/02 13:59

Name : Tatu, Oulu
Current favourite song : Jacques Brel - Amsterdam
  
Message : Helsingin reissu (Watersin keikalle) kestääkin sitten Wigujen ansiosta pari päivää pidempään...
  
  06/04/02 23:18

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Caravan: Can't be long now/Francoise/ For Richard/ Warlock
  
Message : kolme ekaa ovat muutenkin kovaa kamaa. Land of grey and pink on huolimatta loistavuudestaan miun mielestä vähän epätasainen. Siinä on tosi hienoja kappaleita kuten Winter Wine ja Nine feet underground, mutta esim. Love to Love you ja nimibiisi ovat kyllä ihan turhaa pop-rallatusta. If i could do it all over again, i'd do it all over you on miun mielestä kokonaisuutena parempi ja siinä on enemmän hienoja ilmavia, tunnelmallisia biisejä. Oikeastaan kaikki muut paitsi ensimmäinen kipale ovat tosi jees.
  
  06/04/02 22:37

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : In The Land Of Grey And Pink, siinä Caravan-levy vailla vertaa! Hanki se! :)
  
  06/04/02 19:56

Name : mika, espoo
  
Message : kertokaa minkälaista musaa soittaa Caravan parhaimmillaan. Olen kuullut 1 LP:n joskus aikoinaan enkä muista mikä.
Luonnollisesti nimiltään Caravan ja Camel ovat aika kimpassa ja joku Sinclair otettiin jälkimmäiseen Caravanista. Suositelkaa jotain !
Huttunen muuten meinas aikoinaan väkisin myydä Circucksen kiekkoja.
Onko kellään kokemusta (Mel Collins kai mukana)?
  
  06/04/02 19:38

Name : janus
  
Message : Olihan Abson eka EP:kin nimeltään "Ei ilmestynyt" joten samoilla linjoilla liikutaan.

Hyviä levyn nimiä:
John Entwistle: Smash Your Head Against The Wall

Huonoja levyn nimiä:
Killer: Sickeningly Pretty and Unpleasantly Vain
Five Fifteen: Progressive Hardrock Beyond The Mainstream

Erityisen hyviä takakansia ei just nyt tuu mieleen mutta on joitakin tapauksia joissa takakannella on hyvin suuri merkitys, kuten Steeleye Spanin Below The Salt ja Wishbone Ashin Argus. Mulla on molemmat cd:nä ja Steeleye on sellainen Shanachie-painos johon ei ole otettu takakantta mukaan, samoin kuin Arguksesta puuttuu UFO kokonaan. Voi ei! Atomic Roosterin In Hearing Ofissa on mukava "kertomus" kun ensin katsoo etukantta, sitten takakantta ja lopuksi keskiaukeamaa. Oliks siinä Roger Deanin tekemä kansi? Tyyli on kovin erilainen kuin myöhemmin. Ai mut onhan Fairyportin takakansi varsin vaikuttava.
  
  06/04/02 13:25

Name : Petteri
Home page : http://www.rocktops.fi/keikat/index.html
  
Message : Oho, nyt on Rocktopsin sivuilla Wigwamin keikkapäivämääriä:

29.05. HELSINKI, Tavastia
04.06. KUOPIO, Puijonsarvi
05.06. TAMPERE, Yo-talo
06.06. TURKU, Down By The Laituri
12.07. HAMINA, Seurahuone
13.07. JYVÄSKYLÄ, Tabasco Hot Club
  
  06/04/02 12:11

Name : Petteri
  
Message : Eipä esim. Tolonen ja Robson juuri koreillut vaatteillaan näillä uusilla Pressan keikoilla, ainakin mitä minä olen tv:stä nähnyt. Varmaan ihan kotisohvalta lähtenyt keikan heittämään, ja niinhän sen pitääkin olla. Huomio kiinnittyy pelkästään musiikkiin, koska sitähän ne tekevät.
  
  06/04/02 12:06

Name : Hezzu, Ylivieska-city
  
Message : Tuo Caravan-dvd lienee kuitenkin se vuoden 1990 tv-keikka, en ainakaan minä muista julkaisuita tiedä... toihan on ilmestyny myös cd:nä lähes 10 vuotta sitten. Levy on hyvä joten dvd:nkin täytyy olla :)
  
  06/04/02 01:00

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Miles Davis: Concierto de Aranjuez
  
Message : Toi kiiltokuvamaisuus on ollut ainakin 70-luvun progebändeissä melko kevyttä. Progeenhan sopii määritelmä, että mennään monesti musiikin ehdoilla. Kaupallisuus ei ole etukäteen haettua eikä suunniteltua levy-yhtiön toimesta.

Soittotaito ja biisit ratkaisee monesti, ei paljoa progea katella ja kuunnella sirkuksen vuoksi. Pellet on erikseen.

Kattelin just Caravanin dvd-taltioinnin jostain 80-luvun konsertista. Heput soittavat ja tekevät keikan loistavalla ammattitaidolla ja yhteissoitolla.
Joku kiiltopaitainen lavapelle olisi vain pilannut koko vaikutelman. Tää siis pätee mielestäni tämän tyyppiseen musaan.
Se on tavallaan muotia progebändeissä ettei paljoa koreilla. Täysi tekeminen on vaikeissa soittokuvioissa, saattaa lavakoreografia jäädä vähemmälle. Ei vain ehdi...

Sopiihan se "koreilu" niinkuin pop-kulttuurin merkeissä moniin musajuttuihin,ilman muuta!

Love Beachin kannessa on vissiin haettu tätä Saturday Night Fever (Bee Gees) meininkiä. No, muotia kun silloin oli. Musa on tosin erilaista kuin valkaisuhymyt antaa ymmärtää:) Ei nyt discoa ainakaan.
Takakansi on kyllä tyylikäs.
Vähän niinkuin Lasse Mårtensonin "Yö meren rannalla" etukansi. Tosin vois ajatella, että kuvattuna 2 tuntia myöhemmin ja 180 astetta etelään päin (tai 4000 km etelään päin;)

Hauska top 5 lista olisi:
parhaat levyjen takakannet!



  
  05/04/02 23:44

Name : mika, espoo
  
Message : onhan noita kiiltokuvapoikia progessa; wakeman, hillage, rutherford...jaa, muistan nähneeni 80-luvulla videon , jossa rutherfordin tyttöystävänä oli helvatan hyvännäköinen blondi.

saatana, naisena ottaisin ennemmin hillagen, kun jonkun turhan iglesiaksen pojan, vai mitä näitä oli/on - ei edes kiinnosta.

Juu, muuten hyvännäköisillä pojilla on entistä vähemmän käyttöä levy-yhtiöissä - vrt. puolialastomien tyttöartistien rajuun nousuun.

Miksi muuten (katselen välähdyksenomaisesti musiikkivideokanavaa) nykyään on mahdottoman paljon musavideoita, joissa laulaa 150 kg painava musta mies, ja ympärillä tanssii alushoususillaan 20 kpl viimeisen päälle tiukkapeppuisia nuoria naisia? Naisen asema on kuosissaan?
  
  05/04/02 21:46

Name : Hezzu
  
Message : Eräs kaveri kerran kekkasi, että loistava bändin nimi voisi olla Keikka peruttu :) Mainosjulisteessa lukisi silloin esim. "Lauantaina klo 22:00 Keikka peruttu, liput 5 euroa." Hmmm... mitenkähän yleisön saanti moiselle keikalle...? :D
  
  05/04/02 21:46

Name : Petteri
  
Message : Pompeii -video on kova. Gilmour istuu kitaran kaula epätavallisesti sylissään, Waters hakkaa hulluna symbaalia, Wright hakkaa koskettimia koko käsivarrellaan ja Mason kolistelee rumpujaan. Saucerful of Secrets. Onko Watersin ulkonäkö muuten naisten mieleen? Äitini on muuten joskus sanonut, että Dave Lindholm ei ole komea. Mielestäni ukossa on tyyliä vaikka millä mitalla. Vertaappa nyt vaikka sitten Klamydian rumpaliin, joka näyttää lähinnä papukaijalta (pahoittelen, jos täällä on papukaijojen omistajia). Ja Nollapisteestä vielä sen verran, että kun kuulin niiden uuden levyn nimen, niin olin sitä mieltä, että se on ehdottomasti paras levyn nimi, mitä olen ikinä kuullut. "Nimi muutettu". Sanokaapa parempi.
  
  05/04/02 21:35

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Suonna: Mites olisi Siboneylle mainoslause: "All you need is Love Proge 3"?

No, omasta puolestani voisin vastata että no way ;)
  
  05/04/02 21:07

Name : Janne
  
Message : Jenni:

Hahhaa, olin itse aikeissa puhua sinulle Eskon hiuksista. Että sekin voitaisiin lukea noihin komeisiin muusikoihin jos se kasvattaisi sellaisen pseudo-afron taas.
  
  05/04/02 20:38

Name : k.p.tikka-ri
Home page : http://aquarium.sama.ru/mp3/2002_Luzhniki/index.html
Current favourite song : Akvarium: Severnyi Svet
  
Message : Se duduk on muuten armenialainen, oboenkaltainen soitin uusimman SpbTimesin mukaan. On muuten tosi hieno levy taas tämä Sisar Kaaos. Ylläolevassa osoitteessa on Akvariumin Luzhnikin keikka marraskuun lopulta, siinä on yhtä-vaille-kaikki Siskon biisit livenä! Myös tämä Pohjoinen Väri.
Isä Vasilia kyllä pikkasen jää uupumaan...
  
  05/04/02 19:22

Name : Suonna
  
Message : Typo tuli äskeiseen, The Essence Of _Proge_ pitäisi tietysti lukea loppuosassa eikä _Love_.

All you need is Love Proge
olisi ollut hyvä mainoslause Siboneylle.
  
  05/04/02 17:33

Name : Suonna
  
Message : Nollapisteen Tommi Liimatta heittää uusimmassa Colossus-lehdessä hienosti tätä ulkonäkötopiccia sivuten mielipiteitään. Tää on musta vuoden paras sitaatti jo nyt.

"Lueskelin muuten yhtä viimevuoden Colossusta ja ihmettelin kun siinä oli Pink Floydin Live At Pompeii'sta kirjoitettu että 'kuvamateriaali ei ole oikein kestänyt aikaa'. Saatana, sehän on kovinta! Minulle the essence of proge ei todellakaan ole Genesiksen mielikuvitukselliset lavastukset ja vaatteet. Pompeii'n vahvuus on siinä että Gilmourilla on likaiset jalkapohjat ja sen mustassa kitarassa näkyy sormenjälkiä kun aurinko osuu siihen. Se on nuhjuista ja köpöä, rumat jätkät soittaa hienoa musiikkia. Tai Omega, levyn sisäkannessa rumat miehet on syksyisessä puistossa ja niillä on farkkutakit päällä ja kun jätkät menee keikkapaikalle ne on varmaan onnellisia jos siellä on ruokailu ja keikan jälkeen ne menee kämpille ja on onnellisia tai onnettomia, mutta: ne ei näytä mitenkään haluttavilta tyttöjen mielestä. Kun työläiset tekee keikkaa, se ei ole mitenkään muodikasta eikä seksikästä, eli se on ankaraa ja vakuuttavaa. Siinä on se määrätty köpöys että vitun huonot olot, mutta vitun hienoa musaa. Se on mulle The Essence Of Love. Eli mikään loisteliaisuus ei ole, pöyhkeän progen ammattilaiset kuten Yes ei mulle ollenkaan vaikuta. Voihan se olla tyylikästä jos on jätkällä kaapu päällä ja urkuja joka puolella."
  
  05/04/02 16:47

Name : Esa
  
Message : Ei progemiehistä tule metsäläisiä. Frippillä on jonkunlainen professori-look, ja luennoihan se joskus klubiyleisöille filosofiastaan.

Wigwam miesten yli-50 look lähestyy myös distinguished professor lookia.
  
  05/04/02 16:18

Name : Jenni
  
Message : Niijust, progemuusikoiden itsetunto kohdalleen! Ei auta, tulee ekaks mieleen sanasta "progemuusikko" joku Frippin metsäläislook. Mun työhuoneen seinällä on suurennos Jimpan Being-potretista ja naispuoliset työkaverit on (poikkeuksetta!) käyny kyselemässä, että mikäs komistus toi on. Pitkä tukka on ehdottomasti naisten mieleen. Koin itseni petetyksi, kun poikaystävä vuoden seurustelun jälkeen leikkasi pitkän kiharan tukkansa poijes. Oon yrittäny taivutella kasvattamaan, mutta huonolla menestyksellä. (Janne, vihjaseppas Eskolle, et sille vois sopii pitkä tukka ;D )
  
  05/04/02 16:15

Name : mika, espoo
  
Message : mikähän sanoma siinä ELP:in hätkähdyttävässä love beach kannessa oli - ilmeisesti se, että liika raha oli sumentanut jätkien aivot. Vitsinä en sitä ole osannut ottaa. Musahan kiekolla oli anakin progeen päin (muistaakseni)
  
  05/04/02 15:49

Name : Janne
  
Message : Kyllähän niitä söpöjä progemiehiä löytyy. Jon Anderson oli aikoinaan oikein kivan näköinen, samoin Peter Hammill.

Ja maailman seksikkäin levynkansi löytyy ehdottomasti Emerson, Lake & Palmerilta: Love Beach! Rintakarvat rehottaa bahaman auringossa aijai.
  
  05/04/02 15:24

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Model=ajuttusivu.html&Newsp=karj&Depa=kulttuuri&Attr=musiikki&Story=01300874.txt&StDate=020
  
Message : Jepu, Sortavalasta löytyi. Mää en tajua miten Greba pystyy uusiutumaan vuodesta toiseen ja tekemään hyviä lauluja vuosikymmen toisensa perään, toisin kuin useimmat pitkän linjan miehet. Linkissä Karjalaisen arvioitsijan lisähehkutusta aiheesta :-)
  
  05/04/02 13:49

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : Noitalinna Huraa!: Toinen Luokka
  
Message : Haa! Suonna on hankkinut Akvariumin uusimman levyn!
  
  05/04/02 11:54