Wigwam - guestbook

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : Blues Secion: Only Dreamin'
  
Message : Hei! Ootteko huomanneet?

Ti 16.4. Tavastialla
Jukka Tolonen 50 v.:
TASAVALLAN PRESIDENTTI
INDIANS OF JUSTICE
Special guests
Hinta 8 €

Onneksi tuli huomattua. Allekirjoittanut ainakin menee pällistelemään intiaania. Pääsee samalla kuulemaan Pressaa (vai pitäiskö sanoa asiantuntevasti "Tasia") kohtuuhintaan.
  
  09/04/02 13:35

Name : sahlakari
  
Message : Suonna:

En täysin seuraa ajatuksen juoksuasi. Onko jotain väärää siinä, että pyrkii esittämään omat ajatuksensa ja mielipiteensä, ja perustelemaan niitä siinä vaiheessa kun aiheelliseksi näkee? Tai siinä, ettei heti ensimmäisen vastalauseen myötä muuta omaa mielipidettä?

Jos haluat perustella, millä tavoin olen väärässä, ole hyvä ja tee niin. Jos sen jälkeen koen, että sinä ole vuorostasi väärässä, koitan perustella, miksi mielestäni näin on. Ja niin edelleen. Ei liene liian ongelmallista, eikä tällöin myöskään ole tarpeen viedä asiaa henkilökohtaisuuksiin.

KKO:sta sen verran, että en tosiaankaan tiedä koko kulissien takaista totuutta maksullisuudesta. Asianomaiset tietänevät paremmin. On siis täysin mahdollista että jonkin tyyppinen korvaus liittyy kirjan tekokäytäntöön. Tämä ei kuitenkaan ainakaan minun silmissäni heikennä kirjassa esiintyneiden artistien taiteellista integriteettiä.
  
  09/04/02 13:19

Name : janus
  
Message : Vieläkö muuten Fazerin 20 suosikkia –sarjassa ilmestyy uusia levyjä? On aika ankean näköisiä ja oloisia ne levyt, vähän informaatiota ja biisivalinnatkin vähän miten sattuu.
  
  09/04/02 13:15

Name : Suonna
  
Message : Fazer tuntuu julkaisevan uudestaan Finnish Graffiti -kokoelmat kahtena tupla-cd:nä, mukana nekin biisit jotka uupuivat ekoilta cd-versioilta. Luvassa mm. Blues Sectionia.

- KKO:sta: kuulin maksullisuusväitteen eräältä kirjassaolijalta muutama vuosi sitten, voihan olla että käytäntö on muuttunut. Päivän mietelause Sahlakarille, joka tunnetusti ei kyllä kestä mielipiteidensä arvostelua: "Opettele olemaan väärässä - maailma on täynnä ihmisiä, jotka ovat oikeassa. Siksi se on niin kuvottava paikka." (L-F Celine Henry Millerille, sitaatti M. Dearbornin Miller-elämänkerran tuoreesta suomennoksesta).
  
  09/04/02 13:01

Name : Urpo
Current favourite song : Pembroke: No more terra firma
  
Message : Ei minua sureta muusikoiden puuttuminen KKO:sta, mutta onpa moni Wigu kultturellista perheestä. Sekään ei harmita, että harva suomalainen artisti noteerataan Guinnessin massiivisessa kuusiosaisessa Encyclopedia of popular musicissa. Kai se vaan todistaa että Hanoi Rocksin ja jokusen jazzmuusikon lisäksi takavuosina ulkomaille ei juurikan rynnitty.
  
  09/04/02 12:27

Name : sahlakari
  
Message : KKO (98) esipuheesta:

"Henkilövalinnoissa toimituskuntaa ovat avustaneet eri alojen asiantuntijat omilla ehdotuksillaan."

Tämän jälkeen ihmisille on lähetetty kyselykaavake, jonka he ovat täyttäneet. En muutenkaan löytänyt esipuheesta mitään mainintaa maksullisuudesta.

Sitäpaitsi, mitä ulkokultaista on siinä, että ihmisillä on helposti luettavissa, mitä jokin henkilö on tehnyt ja mitkä ovat hänen urahistoriansa pääpiirteet? Eihän tuo kirja mikään mainosteos ole, vaan lähinnä kertaa tietyt faktat eräiden erinäisillä tavoilla merkittävien ihmisten elämästä ja urasta.

Ja miten ihmiset voisivat ikinä mihinkään taiteeseen tutustua, jos pieninkin tiedon välittäminen artistin omasta tahdosta on jotenkin "epäolennaista"?

  
  09/04/02 12:05

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Hymyilyttää väkisinkin kun lukee Pekka Pohjolan kolmen eka levyn biisien englanninkielisiä nimiä. Kyllähän esim. "Armoton idylli" ja "Nipistys" kääntyvät helposti englanniksi, mutta kääntäjän mielikuvitus on taatusti ollut koetuksella, kun kyseessä ovat olleet mm. "Metsonpeliä", "Sekoilu Seestyy", "Oivallettu Matkalyhty" ja "Sulamaan jätetty kipu". Siinä on taatusti engantia äidinkielenään puhuvalla ihmettelemistä, kun lukee näitä biisinnimiä. :)
  
  09/04/02 12:01

Name : Suonna
  
Message : Käsittääkseni Kuka Kukin On on maksullinen kohteilleen. Ihmisten pitää toimittaa itse cv-tietonsa ja saavutuksensa. Tähän nähden ei ole mikään ihme, että PP:n kaltaiset ulkokultaisuuksista ja epäolennaisuuksista piittaamattomat tyypit eivät ole mukana.
  
  09/04/02 11:38

Name : sahlakari
  
Message : Vaikken ole mikään Pekka Pohjolan musiikin fani, niin hänet kyllä pitäisi mainita. Kytkökset Britteihin 70-luvulla sekä lukuiset soololevyt ovat Suomen pop-kentässä siinä määrin merkittäviä, että maininta olisi ansaittu.
  
  09/04/02 11:32

Name : sahlakari
  
Message : Ei liene ihme, ettei Wigwamin jäseniä ole lueteltu KKO-kirjassa. Eihän heistä oikeastaan kukaan (paitsi Pohjola) ole luonut näkyvää soolouraa.

Muistaakseni esim. Juhani Aaltonen mainitaan, mutta ei varmastikaan Pressan takia, vaan kytköksistä kansainvälisiin orkestereihin, kuten Arild Andersenin 70-luvun bändiin, sekä mittavasta ja merkittävästä soolourasta Suomessa.

  
  09/04/02 11:23

Name : Suonna
Home page : http://kampec.bahia.hu/angol.html
  
Message : Onko kenelläkään havaintoja unkarilaisbändistä nimeltä Kampec Dolores? Vaikuttaa tuon nettisivun kategorisointivaikeuksien perusteella erittäin mielenkiintoiselta. Tulen näkemään bändin Petroskoin Folk Marathon -festareilla parin viikon kuluttua.
  
  08/04/02 18:42

Name : Suonna
  
Message : Urpo, meillä on töissä KKO 2001.
Ei ketään Wigu-lapsia omia nimillä, mutta yksi isä:
-Hulden, Lars, lapset Mats, 49, ym.
-Groundstroemia ei
-Pohjola, Ensti, kts. KKO 94
-Rechardt, Eero, kts. KKO 94

  
  08/04/02 18:24

Name : Urpo
Current favourite song : Brian Wilson: Please let me wonder (live)
  
Message : Suurten isien pojista kasvaa kuuluisia basisteja? Häiriintyyköhän tässä nyt pyhät Wigu-arvot. Ostin vuosia sitten (kun sain halvalla)divarista Kuka kukin on -teokset v. 1964 & 1986. Kaikki kolme W-basistia ja Rekku mainitaan ansioituneiden isiensä katrasta lueteltaessa. En ole selaillut tuoreimpia painoksia. Jokohan Pohjola olisi mukana omilla ansioillaan. Vaikkei hittiartistista olekaan kyse kannattanee ostaa lippu ajoissa Pohjolan Tavan keikalle. Ed. keikat taisivat olla Pewitin aikoihin -97?
  
  08/04/02 17:45

Name : Lazer
  
Message : Mutta Gil-Scott Heronkin jo lausui:" Revolution WILL NOT be televised!" Joten pyörittäköön TV vain niitä miljoonan dollarin fatsoja ;)
  
  08/04/02 15:54

Name : Jenni
  
Message : Vai että keikka stadissa?! Täytyy mennä heti ostamaan lippuja! Joku puhui aikaisemmin siitä, että musateeveellä misut joraa jonkun fatson ympärillä. Oon itekki huomannu, että se menee yleensä niin, et on joku afroamerikkalainen duo, jossa on semmonen rottamainen laiheliiniräppääjä ja lihava poika laulaa korkeelta kertosäkeistön. Ja akat hinkkaa siinä ympärillä. Moontv:n Arman sanoi aika osuvasti, että näillä räppipoppoilla se eka musavideo on semmosta "400 vuotta alistamista, veljet kuolee ghetossa, valkoinen mies määrää" ja toka video (jolloin eka miljoona on jo tienattu) on sitä naiset ympärillä $-kaulakoru ja nopeet autot-skenee, sanotukset jotain "yeah baby tonite we gonna fly hustla rap". Kyllä tulee Gil Scott-Heronia ikävä.

Janne muuten, jostain "kumman syystä" Esko rupes puhumaan tukan kasvattamisesta taas. Ilmeisesti ei oo ihan mun ansiota kuitenkaan, koska mä oon viimeset puol vuotta sanonu sitä Tapani Kansaks eikä se oo tehonnu. :) Kiitän, kohta meillä on taas kultakutri keskuudessamme.
  
  08/04/02 15:44

Name : Lazer
  
Message : Ja kyllähän Mikko tätä kai valvoo. Ei nyt toki reealiajassa.
  
  08/04/02 15:20

Name : Suonna
  
Message : Petteri, en ole kuullut vielä uutta Nollapiste-albumia, mutta ne soittivat viimeksi Kerubin-keikalla 4 kappaletta ko. kiekolta. Uin ja näin oli hieno kirkas suomiprogebiisi, joka jäi kerrasta mieleen, sellaista Tabula Rasaa kun niillä on Gryfissä seesteisin vaihe menossa :-)
  
  08/04/02 12:59

Name : janus
Current favourite song : Pulp: Wickerman
  
Message : Minäkin vähän ihmettelen Big Finnin kommenttia. Tarkennusta kaivataan.
  
  08/04/02 12:27

Name : mika, espoo
  
Message : juu, eipä se YES mikään kiiltokuvabändi ollut (pistivät toki verkkarit päälle 80-luvulla). Parempi kuunnella Album, Fragile, ja Close ja sitten miettiä, kuinka helvetin hyvä proge-yhtye on kyseessä.

Muistaakseni tossa Closen live versiossa Wakeman pistää uransa parhaan soolon.
  
  08/04/02 11:02

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Yes- Close To The Edge live (Yessongs)
  
Message : Mitäs ihmeen Wigwam-arvoja täällä on pilkattu? Ei kai täällä kaikkien samaa mieltäkään tarvitse olla? Keskustelu jää aika vähäiseksi muuten.
En nyt menisi sanomaan Yesiä hirveän kiiltokuvamaiseksi bändiksi vaikka viittaa ja muuta kimalletta asusteisiin kuuluikin. Kyllä se musa siellä kuitenkin ratkaisee. Livenä meininki oli aika rankkaa ja rujoa. Kuunnelkaa vaikka klassista Yessongs-liveä.
  
  08/04/02 09:26

Name : Big Finn
  
Message : Vielä kerran, tää vieraskirja voisi
olla jonkun näköisen moderaattorin valvottavissa. Aika ajoin tässä jopa pilkataan niitä arvoja joita Wigwam edusti/edustaa.
  
  08/04/02 08:40

Name : Hezzu
Home page : http://www.caravan-info.co.uk/mainpage.htm
  
Message : Hmmm... kyllä se Caravan tuosta osotteesta pitäisi löytyä...
  
  08/04/02 00:54

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Hezzu: tarkistin Caravanin; sama dvd-taltiointi on kuin levykin eli vuodelta -90. Onkohan muuten Caravanin sivujen osoite muuttunut kun en saa auki.
Mulla on juuri lainassa Caravanin The Best of tupla vuodelta -94. Siitäkin saa kattavan läpileikkauksen bändistä. Täytyykin ostaa toi "In The Land Of Grey And Pink" pikimmiten.

Olisi se hienoa jos Wiguistakin julkaistaisiin video/dvd jostain keikasta tai kooste monista keikoista. Iso musakustantaja taustalle ja kansainväliseen jakeluun.

  
  07/04/02 23:21

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Jo vain ootelhaan sitä Nolla-yhtyheen uutta levyä, ko se on ristitty sen parhhaaksi, vaikkei sitä kukhaan ole kuullu.Toivothaan, että net tekkee oman versuunin Souvari-humpasta Ei oo synti eikä häppee syntyy Laphiin.
Muuten vielä Nolla-fäneiltä kysäsen, mitä mieltä Wiguvaarit ovat tästä roipoppoosta. Ovakhaan koskaan ees kuulheet ? Ja nyt menoksi ja peltipailakka laulamhaan. Kevättä !¤
  
  07/04/02 20:06

Name : Petteri
  
Message : Mistäs Suonna on Nollapisteen uutta levyä kuullut? Keikallako, ja näyttäähän sulla olevan suhteita moneen suuntaan. No parin viikon kuluttua minäkin pääsen levyä kuuntelemaan. Ennusmerkit viittaavat kovimpaan Nollapiste-levyyn tähän asti.

Love Proge 3:lle olisi suotavaa saada ainaski 633 Jesu fåglarin ja Rave Up For The Roadies -jamin kokonaiset versiot, mikäli löytyy.
  
  07/04/02 17:55