Wigwam - guestbook

Name : Hezzu
  
Message : Onko joku muuten lukenu Remun omaelämänkerran? (Kirjan nimee en muista.) Joskus tuon kirjastosta lainasin ja ehkä jonku parikymmentä sivua sitä sinnittelin, mutta sitten loppu järki, ei sitä pystyny lukemaan ku tekstisä ei ollu päätä eikä häntää! ;)
  
  10/04/02 10:39

Name : Mikko
  
Message : Tässä voinee 'warm rumourina' heittää, että toukokuussa ilmestynee ensin Wigwam-single ja sitten se uusi albumi.
  
  10/04/02 10:32

Name : Suonna
  
Message : Salosen kirjan kaaottisimpia kohtia on Remun Linnanmäen keikka 15.06.1978, jolla soittavat myös Gutsi ja Måsse. Salosen mukaan takahuonetarjoilu koostuu kokaiinista. Harvemmin suomalaiset muusikot kirjoittavat aihepiiristä noin suoraan.
  
  10/04/02 10:28

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Isokynä & Orfeus: Juna sinne tänne
  
Message : Orfeuksen Hesssu Hiekkala soitti myös Lowreytä mikäli Lido Salosen elämäkertaan on uskominen (ja kirjaa noin ylipäätään ajatellen; ei välttämättä ole)

Hessu oli kuitenkin kova sälli soittamaan ja Orfeus noin muutenkin loistava bändi. Nyt kun on tullut Daven ja O:n levyjä veivattua, niin hauskin löydös oli "Lillanin" biisi Pan The Book joka on Pink Floydimpaa kuin Pink Floyd itse. Vahinko, että Ödner ei enää ole messissä.
  
  10/04/02 10:16

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Tuo "thunderstorm" osuus Hergest Ridgestä on varsin huopaisi. Siinä on päällekkäin yli 60 sähkökitaraa ja pirunmoista meteliä niistä lähteekin. Erityisen hauskaksi kohdan tekee että se jatkuu ja jatkuu. Aina kun luulee että nyt se loppui niin lisää piisaa. Alunperinhän Oldfield kai halusi toteuttaa kohdan pölynimureilla!
  
  10/04/02 10:16

Name : Janne
  
Message : Joo tuo offbeatkohta on tosiaan jännittävä. Ja hieno levy kaikenkaikkiaan, varsinkin tuo kakkospuoli. Mutta kitaroilla Oldfield leikki vielä enemmän, esimerkkinä vaikka ne double speed-sekoilut Tubular Bellsilla.
  
  10/04/02 10:15

Name : janus
  
Message : Onko missään listaa covereista joita Wigwam heitti keikoillaan?
  
  10/04/02 10:11

Name : janus
Current favourite song : Placebo: Burger Queen
  
Message : Mike Oldfield on kuulemma käyttänyt Lowrey-urkuja levyillään. Lainaus eräältä sivulta:

"Hergest Ridge is a strange one. It hasn't got the "humour" of Tubular Bells, it's more serious. One dominant instrument on this record is the Lowrey Organ, which Mike plays in the most bizarre ways. A favourite piece of mine from this record, is the sequence just before the "thunderstorm" (with that strange off-beat organ). It's really weird!"
  
  10/04/02 10:02

Name : Mikko
  
Message : En tiedä onko tällä ollut mitään vaikutusta Beingin esittämättömyyteen livenä, mutta sellaiset projektit olisivat tulleet varmasti myös liian kalliiksi täkäläisissä (70-luvun) olosuhteissa treenauksineen, lisämuusikoineen ynnä muine järjestelyineen.
  
  10/04/02 09:54

Name : Suonna
Home page : http://www.porijazz.fi
Current favourite song : Neil Young: Be My Girl
  
Message : Jiihaa, Paul Simon tulee Poriin. Ja rumpalinpallilla tässäkin gb:ssa (melkein kaikkien taholta ;-) ylistetty Steve Gadd.
  
  10/04/02 09:49

Name : timppa
  
Message : Lowrey on USAlainen merkki. Ehkä tunnetuin Lowrey-urkuri on Garth Hudson The Bandista. Lisää sivuilla www.lowrey.com
  
  10/04/02 09:42

Name : Hezzu
  
Message : Käsittääkseni Gutsi oli sen verran perfektionisti että homma jätettiin ku ei sitä samallalailla voinu esittää ku levyllä...
  
  10/04/02 09:21

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Locanda Delle Fate: Forse le lucciole non si amano più
  
Message : Mä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi Being-levyä ei muka pystynyt esittämään livenä. Kyllähän progebändit ovat soittaneet livenä vaikka mitä eepoksia. Pakkoko sitä olisi ollut täysin samanlaisena soittaa kuin levyllä. Parempi niin kuin soittaa covereita.
  
  10/04/02 09:01

Name : Heikki Kerkkänen, jyväskylä
Current favourite song : Nits: Jazz bon temps
  
Message : niin... ja gustavsonillahan ei ollut tuohon aikaan Hammondia vaan Lowreyt...
Tulikin mieleen että kun Hammond instruments on kai vieläkin ihan elävä yritys (uusin malli spinet XH-200SP XK-2 vuodelta 1999) , niin mikä lienee oikein tämä Lowrey, mistä maasta se edes on kotoisin ja mikä on Lowreyn historia?
Onko gutsilla muuten ikinä ollut oikeata Hammondia? Tuli vaan mieleen kun joku sanoi että sillä oli silloin viime kesänä siellä Joensuussa ainakin ne Lowreyn rääpäleet jotka sitten kuulemma ryhtyivät lakkoon kesken työsuorituksen...
  
  09/04/02 23:09

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Nick Cave&Bad seeds: Do you love me?
  
Message : kyl mää lähtisin varmaan tommoselle Gustavson/Pohjola/Pembroke/Österberg-keikalle noin vuonna 71-72, muutamista nauhoituksista päätellen ne ovat silloin olleet tosi teräksinen keikkabändi, hienoa yhteissoittoa ja sulavaa improvisaatiota. Ne ovat olleet silloin vielä niin nuoriakin että niillä on ollut sellaista näyttämisen ja soittoilottelun meininkiä: paljoa myöhemmin ei Pohjolakaan varmaankaan enää heittänyt yhtä pitkiä bassosooloja, jos ollenkaan. Gustavsoninkin urkumeininki on tuohon aikaan ollut lähempänä sitä sellaista mukavankuuloista hammondin ruapimista, josta meikä tykkää. Myöhemminhän se sitten soitti sitä vähän "syvällisemmin".
Sehän Kappelin lavan jutska on ihan legendaarinen...
"Noniin, hyvää iltaa niin kaikki te jotka olette täällä kuin tekin jotka olette siellä kotona kotoisasti vastaanottimienne ääressä. Tämän kertaisessa Kappelin konsertissa esiintyy Wigwam ja ehkä lienee paikallaan että esittelen pojat; basso Pekka Pohjola (tapu tapu), rummut Ronnie Österberg(tapu tapu), sähköpiano ja huuliharppu ja laulu Jim Pembroke (tapu tapu) ja urut Jukka Gustavson (tapu tapu). Ja sitten lähdemme liikkeelle, ensimmäinen kappale on LOSING HOLD (tapu tapu)"... koittaa hetken hiljaisuus... sitten yy kaa koo nee TÄY TÄY TÄY TÄYYY TÄY TÄY TÄY TÄYY TÄ TÄYY TÄYY TUTUTUTUMMMMMMM!

se olisi ihanaa.
  
  09/04/02 22:50

Name : Janne
  
Message : Eli siis kaikki Beingillä soittaneet yhtä aikaa lavalle.
  
  09/04/02 21:35

Name : Janne
  
Message : kyllä se varmaan olisi Being livenä, vaikka vaatisikin kuinka monta apumuusikkoa.
  
  09/04/02 21:26

Name : Mikko
  
Message : Kyllähän tuo Twilight-vaihe tuntuu jotenkin sellaiselta 'hetken aikaa kaikki yhdessä' -tyyppiseltä.

Petterille kiitos Imatra big band -linkistä, aika lystikästä luettavaa.
  
  09/04/02 21:09

Name : Montte
Current favourite song : Wigwam - Planetist
  
Message : Jos saisitte valita yhden Wigwam-kokoonpanon kautta aikain, jonka keikalle pääsisitte: mikä se olisi?

minä haluasin kovasti päästä Twilight Musicin aikakaudelle... aih kun tahtoo...
  
  09/04/02 20:31

Name : Arto, Oulu
  
Message : Kansitekstit oli Unski Torniaisen ja vanhassa Soundissa Jussi tosiaan nuo raidat setvi juurakoita myöten.
  
  09/04/02 20:23

Name : Esa
Current favourite song : Välikausitakki: A Puoli ja B puoli
  
Message : Hienoa että Finnish Graffitit uudistetaan. Mulla jo LPt rätisee jonkun verran. Aikoinaan Jussi Raittinen kommentoi LPt raita kerrallaan jossain, oliko Soundissa. Tai olisiko myös sisäkannen tekstit olleet Jussilta?
  
  09/04/02 20:17

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Elonkorjuu: Unfeeling
  
Message : juhuu ja hiihuu, suomessa on kyllä teräksinen kirjastojärjestelmä!!! tässä tänä päivänä nimittäin sain Kaamoksen Deeds&Talksin ja Gustavsonin Valon Vuoksin espoosta suoraan tänne Jyväskylään. Valon vuoksen takakannessa on Gustavson ja sitten joku nainen, lieneekö Leena G.? Sisätasku on mahtava, pistetty täyteen raamatunlauseita.
Huono homma on vain se että pitää matkustaa Salokylään asti kuuntelemaan näitä...
  
  09/04/02 19:18

Name : Petteri
  
Message : Millainen levy on se Eero Koivistoisen ilmeisesti uusi levy, jonka olen nähnyt kaupoissa jonkun kerran. Mielenkiinto heräsi, kun biisejä oli ainakin Wahoo!:lla oleva "Hot C", ja 3rd Version, joka kai myös on noita 70-luvun biisejä. Kansi on mustavalkoinen, saattoi siinä olla myös jotain punaista. Koivistoisella on ollut viime aikoina jotain afrikkalaisia juttuja, millainen tuo levy mahtaa olla?
  
  09/04/02 18:32

Name : Petteri
Home page : http://www.ibbf.fi/index.htm
  
Message : Imatra Big Band Festivalin sivuilla esiintyjät-osiossa on myös Pressasta kirjoitettu esittely, näin asiantuntevasti:

"Vuonna 1970 bändi kiersi Ruotsia ja levytti Tukholmassa toisen levynsä Magneettimiehen kuolema yhteistyössä Abban managerin, Thomas Johanssonin, kanssa. Magneettimiehen kuolema –levylle otettiin mukaan myös Pekka Streng ja albumin tuotti Bob Azzan."
  
  09/04/02 17:56

Name : sahlakari
  
Message : Ja ilmoituksista puheen ollen:

Levymessut VR:n makasiineilla lauantaina 13.04 klo 10 eteenpäin.

Pääsee taas tuhlaamaan liksansa etukäteen turhanpäiväisiin vinyyliäänilevyihin.
  
  09/04/02 13:45