Wigwam - guestbook

Name : Hezzu
  
Message : Tottahan toki! (LP:ltä kopsattua CD-R:ää on toki tullu kuunneltua jo jonkin aikaa.)
  
  12/04/02 19:03

Name : Tomppa
  
Message : Jokos kansa on hakenu pressan II:n kaupoista?
  
  12/04/02 18:53

Name : Elina
Current favourite song : Buffalo Springfield: Broken Arrow
  
Message : Kun Pink Floydista on puhe, niin on ihan pakko hehkuttaa Syd Barrettia, joka ainakin mun mielestä on paras bändissä vaikuttanut biisintekijä (eikä kuitenkaan kai mikään virtuoosi kitaristina?). Jotenkin hän onnistui aina saamaan periaatteessa ihan perinteiset poplaulut kuulostamaan tietyllä tavalla oudoilta ja omaperäisiltä. Ja Sydistähän saa yhteyden Wigwamiin sitä kautta, että muistaakseni Pembroke mainitsi vanhassa Soundin haastattelussa pyrkineensä Bertha Come Backissä varhaisen Pink Floydin tunnelmaan...
  
  12/04/02 15:09

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Pink Floydilla on ollut matkassa kaksi rumpalia ainakin The Wall kiertueesta asti. Voi olla että jo Animals-ajoista saakka. Masonhan ei mikään virtuuosi ole, mutta hoiti homman kotiin hienosti aikoinaan. Ja proge-meininki pelkästä soittotaidosta ole kiinni...
  
  12/04/02 12:52

Name : janus
  
Message : Jos progella tarkoitetaan edistyksellisyyttä niin eiköhän Pink Floyd tehnyt aika monta progelevyä. :-)
  
  12/04/02 12:02

Name : Mikko
  
Message : No meikä ainakin ilmoittautuu Orfeuksen Echoesin faniksi!
  
  12/04/02 12:01

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Isokynä & Orfeus: Pan the Book
  
Message : Oletkos Mika kuullut Orfeuksen luennan "Echoesista". Löytyy JeeJeeJee-ceedeeltä (radiotallenne).

On mielestäni erittäin toimiva versio.
  
  12/04/02 11:41

Name : mika, espoo
  
Message : hyvä, muitakin PF:n Animalsin nimeen
vannovia. Dogsissa on upeita kohtia heti alun akustisen helinästä lähtien ja myös Sheepin alun tunnelmat on hienoja. Puolestaan "kaikkien suosikki" The Wall on ollut melkoisen ontto, kokoelma sekalaisia biisejä - no toki joitain helmiä on joukossa, mutta mistään progelevystä ei kai ole kyse. Jälleen tää vanha juttu; todellinen proge-hämy voisi kai sanoa, ettei PF ole tehnyt ainuttakaan oikeata progelevyä.
Floydilla kyllä ne tunnelmat (taustanauhatkin) ratkaisevat - ei välttämättä soittotaito.
PF:n musaan kyllä kyllästyykin nopeammin, kuin haastavampien bändien juttuihin. Sen verta simppelia ne jutut kuitenkin on.
Kaikkien aikojen suosikkini on kai
Echoes...tai sitten joku muu...

Nick Mason tarvitsi -89? Lahdessa rinnalleen toisen rumpalin täysine satseineen. Olikohan mies ihan kunnossa? Masonkaan ei ole niitä
kaikkein eniten framille pyrkiviä rumpaleita, ainakaan mitä se on PF:n biiseissä naputellut.
  
  12/04/02 11:31

Name : Mikko
  
Message : Nyt kun rupesin miettimään, niin oikeastaan ainoat kielteiseen sävyyn kirjoitetut jutut ovat olleet tuo NME:n NN-arvostelu ja Q-lehden Dark Album -arvostelu (johon täältä löytyy linkki). Lisäksi Chris Salewicz viljeli hieman sarkasmia jossain Wigu-jutussaan, sinänsä kiinnostavasti.
  
  12/04/02 10:55

Name : Mikko
  
Message : Esan pohdintoihin viitaten, Wigwamiin tosiaan liitetään usein sana myytti, mutta se ei ainakaan ole myytti, että bändiä pidettiin ulkomaisissa(kin) kriitikkopiireissä suuressa arvossa 70-luvulla. Tämän on huomannut, kun on lukenut sen ajan lehtijuttuja, Wigwam saa osakseen lähes pelkkää ylistyslaulua. Tuo Penmanin artikkeli on vain yksi esimerkki. Voi hyvin olettaa, että esim. Pembroken musiikissa oli ulottuvuuksia, jotka britit näkivät helpommin kuin suomalaiset jo pelkästään samasta kulttuuritaustasta johtuen.

Joitakin vähän happamampiakin Wigu-kirjoituksia löytyy, esim. NME:n Nuclear Nightclub -arvostelu (joka sekään ei ole täysin tyrmäävä), mutta oudolta tuntuisikin jos kaikki olisi ollut yhtä kehua. Tuovatpahan perspektiiviä asioihin poikkipuolisetkin näkemykset.
  
  12/04/02 10:42

Name : Jukka
  
Message : Tämän hetken tuntemusten mukaan Wigu-kokoonpano, jonka näkeminen pistäisi MINUT eniten hihhuli-tilaan on Huldén, Nikamo, Österberg, Gustavson & Pembroke. Jotenkin se "underground-jatsahtava varhaishardrocksekametelimusa" on niin kutkuttavaa korville ja aivoille.
  
  12/04/02 10:06

Name : janus
  
Message : Animals on TOP5-Floydeja. Hyvät lyriikat.
  
  12/04/02 09:48

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Minusta Animals on ehkä Pink Floydin paras ja progein levy. Sanoitukset ovat todella mahtavia ja synkeä tunnelma on hieno.
No onhan Keith Moon nyt huomattavasti taitavampi rumpali kuin Remu.
  
  12/04/02 09:46

Name : janus
Current favourite song : The Byrds: Everybody's Been Burned
  
Message : Soittotaidot...no tämä on niin tapauskohtaista. Lähtökohdan pitäisi olla että on jotain sanottavaa ja että löytyy intoa ja tarvetta sen sanomiseen. Alkeelliset taidot eivät välttämättä ole este. Ajatellaanpa vaikkapa varhaista Velvet Undergroundia: Maureen Tuckerin rummutus oli aika primitiivistä ja Reedin laulutaidot, heh...mutta kuitenkin saatiin aikaiseksi maagista jälkeä. Kun kemiat ovat kohdallaan niin voi syntyä vaikka mitä.

Hurriganes nyt ei ole kummemmin koskaan kolahtanut mutta ei minulla ole valittamista Remun soitosta ainakaan noissa yhteyksistä. Remun rummutus palvelee kokonaisuutta hyvin. En siis ollenkaan ihmettele jos ihmiset pitävät Remua suosikkirumpalinaan. Yksi omista rumpalisuosikeistani on Keith Moon. No, en nyt osaa sanoa kuinka hyvä hän oli teknisesti mutta enpä usko että Who:n levyt olisivat olleet “parempia” jos rumpujen takana olisi ollut joku billycobham.
  
  12/04/02 09:36

Name : Hezzu
  
Message : Animals on ehkä paras 70-luvun Floyd-levy, "ehkä" siksi että Wish You Were Here on hyvä haastaja :-) 60-luvulta ne kaksi ensimmäistä tietysti päihittävät nämäkin ;-)
  
  12/04/02 09:28

Name : Montte
Current favourite song : Pink Floyd - Pigs (Three different ones)
  
Message : Niin mitäs muuten pidätte Pink Floydin Animals levystä? Lyriikat on aika pelottavat, musiikki on fantastista.
  
  12/04/02 09:23

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Roger Waters- Too Much Rope
  
Message : Roger Waters opiskeli arkkitehdiksi, mutta jätti opinnot kesken.
Ja asennetta miehelle on enemmän kuin keskiverto punkkarilla. Kuunnelkaa levyt Animals, The Wall ja Amused To Death vaikka noin alkuun.
  
  12/04/02 08:36

Name : Esa
  
Message : Penmanin jutusta: "A small history of a small Finnish rock group, revered by the few and rejected by the many, here's your starter/sampler for a proposition that is no more, that remains in myth alone." Onpas mystillistä. Miten olisi myytti elänyt jos homma olisi jäänyt siihen? Tai oikeastaan se on, suuren rock maailman silmissä. Progefanit kyllä kaivavat esille klassikot, mutta tuskin vaivautuvat tutustumaan nykybändiin. Olisin yllättynyt jos WPW myytiin paljon Pohjoismaiden ulkopuolella. Joten odotukset uuteen CDhen ovat kovat. Mutta vaikka se olisi kuinka onnistunut, huomaako maailma?
  
  12/04/02 06:10

Name : mika, espoo
Current favourite song : huuhaa Innanen: Vessavenla !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  
Message : ei Waters voi olla engineer, koska vihas koulunkäyntiä/ei pärjännyt koulussa - eihän (en itekään pärjänny, mutten valita ja tee siitä tuplalevyä vaikka osaisinkin?)
Kaikilla traumansa.
Vielä Remusta - ihmettelen, että todella osaavat muusikot arvostavat häntä - tosin osa on usklatanut sanoa, että Remun rummunpaukutus on perseestä, eikä siitä kukaan voi oppia mitään. Roadrunnerin taisi miksata Leif Masses, abban ja zeppelinin kanssa myöhemmin hommaillut mies - taisi nauraa itsensä kuoliaaksi. Kun Roadrunneria myytiin "Sveduissa mielettömästi" kuten Aaltonen sanoo, niin todennäköisesti kaikki Göteborgiin muuttaneet suomalaiset ostivat kiekon isänmaankaipuussa.
Levyllä on 2 hyvää kappaletta, It ain't what you do (paras)+ get on.
Kun olin pieni, ainakin silloin kaikki hurriganes-fanit oli enintään 14 v. eli purkkaa (sweet, rubettes, mud) kuuntelevat kakarat. 80-luvulla ganes-kiekkoja soitti prätkäjätkät.
Huom. olin ite kuralla Roadrunneriin 12-vuotiaana ja opin kitaran alkeet Järviseltä.
Remun juttuja on hauska kuunnella, mutta hyvin pian huomaa, että mies puhuu milloin mitäkin. Rokin ei tartte olla kuolemanvakavaa ja viimeisenpäälle soitettua, muuta kyllä musiikinperusteet pitää hallita. Remu ei hallitse.
  
  11/04/02 23:34

Name : Janne
Current favourite song : Awaken gentle mass touch
  
Message : Olen samaa mieltä siitä että tätä ns. asennetta tarvitaan mikäli se tarkoittaa sitä mitä Heikki sanoi. Se on kaiken lähtökohta. Soittotaito vain poistaa huomattavasti ilmaisun tiellä olevia esteitä.
  
  11/04/02 22:41

Name : Arto, Oulu
  
Message : Onko Roger Waters rok, häh ?
Insinjööri, ehkä ?
  
  11/04/02 22:35

Name : Petteri
Current favourite song : Frank Zappa - The Gumbo Variations
  
Message : Onpas tullut viestejä, melkein 50 siitä kun viimeksi kävin.

Siitä Beingin soittamisesta livenä: eiköhän sillä ollut osuutta asiaan, että bändi halusi soittaa musiikkia, josta kaikki soittajat pitivät. Ronniehan välissä jopa kieltäytyi soittamasta niitä biisejä, oli liian jazzia tavaraa.

Kyllähän mm. Luulosairaan ja Pidän Sinusta soittaneen kokoonpano oli varsin rautainen. No parhaat kokoonpanot voisi tiivistää siitä, kun Gustavson tuli bändiin - siihen, kun Gustavson lähti bändistä. Ehkä se Twilight on kuitenkin se kovin. Huldénin bassosaundi on hienonkuuloinen, kuinkahan se syntyy?
  
  11/04/02 22:19

Name : Esa
  
Message : Janne: en tiedä. Taidamme asua eri planeetoilla.
  
  11/04/02 22:06

Name : Heikki Kerkkänen, jyväskylä
  
Message : ja mun mielestä remulla ei ole munaa pätkän vertaa, vaan hän vain pullistelee. Kaikin puolin ihmettelen Remun levyä Viittä vaille kaks, joka on tosi hieno ja antaa remusta aivan erilaisen kuvan kuin hän itse mm. telkkarissa ja lehdissä.
  
  11/04/02 22:01

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Nick Cave&Bad Seeds: From her to eternity
  
Message : no mää sanon hyvin painokkaasti että minulle musiikillisessa ilmaisussa kaikkein tärkeintä on asenne ja vasta sen jälkeen tulee soittotaito.
Asenne voi tarkoittaa tässä hirveen monia asioita -mutta meikälle se tarkoittaa sitä että tekee musiikkia puhtaasti sydämestään, olennaisimpana haluna ilmaista jonkinlaista pään sisällä olevaa juttua musiikillisesti, ja toisaalta esittää sitä sitten muille.
Ihmisillä on sitten erilaisia päämääriä, joka on taas eri asia. Remu Aaltonen on kaikin puolin epämiellyttävä persoona minulle. Hänen lausuntonsa "ihminen ei voi soittaa rokkii jos sen nenä ei ole kyntänyt pilluu joskus" kertoo ensinnäkin helvetin sovinistisesta kusipäästä ja toisaalta aivan ylitsepääsemättömän TYHMÄSTÄ ihmisestä.
Jos ihminen on ilman soittotaitoa mutta silti ilmaisemisenhalua täynnä, hän pystyy silti ilmaisemaan itseään musiikillisesti ja voi tehdä varsin jännääkin juttua. Se pään sisällä oleva juttu mitä haluaa ilmaista tulee vaan olla jotain upeeta. Mieleen tulee esim. monet underground-taiteilijat joilla ei soittotaitoa ole, mutta silti ovat kyenneet tekemään ältsin hyvää taidetta, jossa on munaa.
Ja taiteella jossa on munaa tarkoitan sellaista taidetta, joka kykenee herättämään ajatuksia, rikkomaan rajoja ja kenties vaikuttamaan tervehdyttävästi kalkkeutuneisiin suomalaisen yhteiskunnan instituutioihin.
M.A Nummisella ei ole ollut laulutaitoa, mutta se ei silti ole estänyt häntä tekemästä pirun hyvää musiikkia, jossa on hyvää asennetta ja joka räjäyttää lian pois.
Remulla ei ole soittotaitoa, ja hänen päänsä sisäinen ajatusmaailma on sen verran köyhä, ettei sekään häntä pelasta.
Sitten on näitä muutamia enkeleitä joilla on selvästi asennetta, paljon taitoa ja riittävästi myös monenlaista muuta älykkyyttä, jotta he kykenevät tekemään vaikka mitä.
Mainittakoon vaikka Robert Fripp, Jukka Gustavson ja Roger Waters.
  
  11/04/02 21:56