Wigwam - guestbook

Name : Jenni Riihelä
  
Message : Hei!

Kaveri teki oharit huomiselle Tolonen/Pressa-keikalle Tavasiaan ja liput on jo hankittu!

Eli jos joku on sinne menossa, ni mulla ois myynnissä yksi lippu (hinta 8€). Yst. vast. nro 050-3040214
  
  15/04/02 16:23

Name : Suonna
  
Message : Jukka Annala (STT): Hippiteinistä kuoriutui Suomen ensimmäinen kitarasankari. Savon Sanomat 15.04.2002.

- Sympaattinen 50-vuotishaastattelu, jossa Tolonen muistelee mm., että Pressaa mainostettiin Englannissa nimellä "Transilvanian Presidentti". Sitä en muistanutkaan, että Tolonen soittaa Baddingin Paratiisin soolon, oliko se tosiaan niin?
  
  15/04/02 15:52

Name : Suonna
Home page : http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20020415KU10
  
Message : Jukka Hauru kehuu päivän Hesarissa XL:n & Pohjolan viimeistä livebalettia.
  
  15/04/02 13:07

Name : sahlakari
  
Message : Aiheesta musiikissa tarvittavista taidoista tuli mieleeni:

Musiikissa lienee tärkeintä pystyä ilmaisemaan itseään tarvittavalla tavolla siten, että omat ideat välittyvät hyvin ja onnistuneesti. Esim. rockin tunneskaala välittyy eri tavalla ja eri keinoin, kuin vaikka jazzin tai elektronisen musiikin, ja samoin on laita agressiivisen metallin kanssa. Alleviivaavuudessaan voi esim. grindin tai deathin vihaisuus ja rajuus olla usein erittäin suoraviivaista, mutta sellaisenaan erittäin nautinnollista, sillä vaikka pitääkin klassisen musiikin hienovaraisuuksista, jazzin värikkäämmästä paletista ja elektronisen musiikin soinnillisista, rytmisistä ja äänensävyllisistä maailmoista, voi yksinkertainen, suora agressio palkita tietyissä fiiliksissä paremmin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että on mahdollista arvostaa samaan aikaan yksinkertaisuutta ja kompleksisuutta, kunhan molemmat toteutetaan hyvin.

Ilmaisun kannalta välttämättömät taidot ovatkin mielestäni se lähtökohta, josta musiikkia tulee tehdä. Eri musiikeissa ovat erilaiset ilmaisukeinot ja erilailla määrittynyt tunnesisältö, ja tällöin näiden asioiden ilmaisuun tarvitaan erilaisen taidot, keinot ja välineet.

Hurriganes voi olla simppeliä, ja ei välttämättä vaadi samanlaisia taitoja, kuin esim. klassisen musiikin kimurantit teokset. Tämä ei silti tarkoita, etteikö Hurriganesin tyypit osaisi soittaa instrumenttejaan juuri niin hyvin kuin on tarpeen.

s
  
  15/04/02 10:48

Name : Antti
Current favourite song : Luulosairas
Found : Search engine
  
Message : Olisi hienoa jos löytyis lisää kuvia Wigwamista.
  
  15/04/02 01:06

Name : Karsten Gaube
Current favourite song : still looking for
Found : Search engine
  
Message : hello,
this was unbeliefable: your site is more interesting than a crimi from Mankel ( came from tasavallan presidentti) thank you for fill my white spaces of finlandia
  
  14/04/02 21:19

Name : Janne
  
Message : Just.
  
  14/04/02 17:25

Name : Esa Heiskanen
Current favourite song : Wigwam: The Item Is The Totem
  
Message : Ikää ei itselläni oo kun 16 vuotta, mutta kyllä minun mielestä nämä vanhat kunnon Pressa ja Wigut kaikki uudet konesonnat suistaa jontkaan!!
  
  14/04/02 17:07

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Depa=kulttuuri&Date=020414&Model=juttusivu.html&Story=01310520.txt&StDate=020414
  
Message : Remember where you saw it first :-)
  
  14/04/02 12:54

Name : Pete
  
Message : XL feat.Pekka Pohjola
Jumo Jazzclub,Hki 13.04.2002
settilista:
Milou II/Elohopeaa/Dames/
Space Waltz/The Dance Of Maya/
Flight Of The Angel/Pohjalla

  
  14/04/02 12:51

Name : Montte
Current favourite song : CCR - Walk On The Water
  
Message : En minä kuuntele Ganesia, Pink Floydia tai vaikkapa Doorsia sen takia että nämä kyseiset bändit sisältäisivät taitavia muusikkoja tai heillä olisi kovasti asennetta, jota harvoin muutenkaan levyllä kuulee. Näissä ratkaisee ihan eri jutut.

Esim Ruotsalaisella Ynkky Malmsteenilla on taitoa (paljon) ja munaa, mutta silti hänen musiikkinsa on syvältä. Sitten on nämä Britney Spearsit, joilla ei ole kumpakaan. Silti hänen musiikkiansa kuunnellaan.

Eiköhän nämäkin ole lopulta makuasioita. Joku saattaa pitää "munattomista", soittotaidottomista ja huonosti Suomea puhuvista muusikoista :)

Mistäspäin nettiä progeyöt olisi ladattavissa? Muistan sellaisen nähneeni jossain...
  
  14/04/02 08:11

Name : Hezzu
  
Message : No oot kyllä vähä!!! Kai siinä on signeeraus että voit aijoksi todistaa? ;)
  
  13/04/02 00:42

Name : Janne
Current favourite song : Draughtman's Contract theme
  
Message : Vähänkö olen WIGWAM kun ostin tänään Kepa Kettusen virvelitelineen.
  
  13/04/02 00:22

Name : Hezzu
  
Message : No GD:hän on niin viileen "laid back" että se vaatii ehkä hieman enemmän perehtymistä :) Ja Phishisä on tosiaan paljon samaa.
  
  12/04/02 22:47

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Peter Hammill: A louse is not a home
  
Message : GD tuli tutuksi uuden 12 Cd boksin kautta. Ei hirveesti innostanut. Seuraajakseen tituleerattu Phish sen sijaan kolisee ja lujaa. Wigufaneillekin suosittelen "Picure of Nectaria" ja ennen kaikkea "Riftiä", joka on yksi parhaita 90-luvun progekiekkoja, IHMO.
  
  12/04/02 22:38

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Booker T. & The M.G.'s: Golden Slumbers
  
Message : Yksi loistava rumpali progekentässä on King Crimsonin Michael Giles.Loistaa ainakin KC:n ekalla levyllä. On millintarkkaa mausteista soittoa. Tuleekin mieleen tästä eräs Wiguissa vaikuttanut rumpali...
Eipä tähän progen huippulevyyn(makuasia) mikään peruskomppi- rumpali voi sopia. Täytyy olla rytmitajua ja sounditajua moneen eri tyyliin ja nopeuteen. Ja nämä virtuoosit osaavat taatusti peruskompit siinä sivussa tarvittaessa.


  
  12/04/02 22:35

Name : Hezzu
  
Message : Onkos tällä palstalla Grateful Dead -diggareita? Tänään käsiini osui tällanen ku The Other Ones: The Strange Remain, joka on vuonna 1999 ilmestyny livetupla, kovaa jamitusta ja levy täynnänsä GD-helmiä. Elikkäs tää bändihän on periaatteesa GD, paitsi että Jerry Garcia ei tietenkään oo mukana...
  
  12/04/02 22:30

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Royals:Kings of Power
  
Message : Joo-o, vaikka Remu onkin huono rumpali, häneen kiteytyy Hurriganes instituutiona.

Albert puolestaan kitaristina oli parhaimmillaan Royalsissa, mielestäni. Suomessa julkaistuista levyistä kaksi ovat sellaisia joissa ei ole a) huonoa tai b) turhaa kitarasooloa.

Toinen on Juice "Keskitysleirin Ruokavalio" (kitarassa edesmennyt Petteri Salminen, joka oli ehdolla Royalsiin ennen Mikko Rintasta - joka soitti sittemmin koskettimia "Light Agesilla") ja toinen Royalsin "Out".

Toivoisinpa lievää fleimausta tähän mielipiteeseen. Sahlakari? Kuka vaan?!
  
  12/04/02 22:04

Name : mika, espoo
Current favourite song : hurriganes: bourbon street
  
Message : ainakin roadrunnerin ilmestymisen aikoihin Järvinen oli ganesien kingi. Kakarat ei ymmärtänyt Remun asennehommia ym, vaan kun Alppu veti soolon (paheellinen rööki huulessa), niin se oli siinä.

Enkä tarkoita, että proge olisi soittotaidosta kiinni, vaan että yksinkertaisesti monimutkaisesti soitettu musiikki on haastavamapaa -ja toki pahimmillaan kuivempaa jne.
Levyn ostajat eivät voi olla väärässä - PF on kai eniten myyty progebändi, johtuen sen helposta ymmärrettävyydestä. Mene sitten sanomaan jollekin kaverille, joka tykkää another brick jne biiseistä, että tiedän muitakin saman tyylisuunnan (siisi progen) bändejä ja lyö sen käteen jethro, elp, genesis tai vaikkapa wigu levy, niin tod.näk. vastaus on - paskaa.
Tarkoitan; PF on helppoa progea, ja Floydin kiekot olen muuten kuunnellut puhki ja tykännyt helvetisti.
  
  12/04/02 21:43

Name : Suonna
Home page : http://www.novision.fi/fivefifteen/tour.html
  
Message : Yksi uusi Wigwam-keikkapäivä löytyi 5.15:n sivuilta. Jos keikkoja on kerran toukokuulta elokuulle asti, vaikuttanee siltä, että välipäiviäkin täytetään kevään mittaan...
  
  12/04/02 20:32

Name : Petteri
  
Message : Niille Crosby, Stills, Nash & Young -diggareille, jotka tämän ehtivät lukea tiedoksi, että tänään TV1 klo 23.35 Sinun tähtesi: CSNY 2000 live.
  
  12/04/02 20:23

Name : Petteri
  
Message : No Animals on kova levy, mutta ei se ehkä ole auennut mulle niin hyvin kuin muut. Vois kuunnella enemmän, ei oo tullut pitkään aikaan kuunneltua. Saucerful of Secrets on mielestäni kovimpia levyjä, kuten myös Ummagumma, Dark Side... Jos Meddlellä olis kaikki Echoesin ja One of These Daysin veroisia, niin siinä olis ykköslevy. Dark Side of the Moonille bändi muuttui. Levy on loistava, mutta jotenkin eri tavalla loistava kuin edelliset. Echoesin ohella Careful with That Axe, Eugene on yksi parhaimmista biiseistä. Olikos se alunperin sinkun b-puoli, ja jos, niin minkä sinkun? Mutta harvalla bändillä on moista kansitaidetta!
  
  12/04/02 20:03

Name : Jenni
  
Message : Tota ootteko huomannu, että huomenna ois Jumo Jazz-klubilla XL feat. Pekka Pohjola?!
  
  12/04/02 19:25

Name : Esa
Current favourite song : Telemann: Concerto Polonois
  
Message : Toisin kuin Pembroke ei ole Wigwam ja Tolonen ei Pressa, niin Remu ON Hurriganes. Tai oli? Äijää on turha mitata vain rumpalina.
  
  12/04/02 19:23

Name : Jenni, Stadi
Current favourite song : Pressa: Deep Thinker
  
Message : Oho, mun kirjoitus näköjään poiki aika paljon vasteita. Siis myönnän, että Remu ei olisi yhtään niin huono rumpali mun mielestä, jos se ei olis niin hemmetin ylimielinen. Mikä sekin oli, kun se heitti yhen haastattelun loppuun, että "niin, no eihän suomalainen musaskene ois ollu mitään ilman hurriganesia, siis omaa itteeni mitenkään kehumatta". No kamoon! Musta aika tökerösti heitetty, jos ottaa huomioon, että esim. just Jim soitti ganesissa vähän aikaa, ja tyypit taitaa olla ihan kavereita (siis en mitenkään halua puuttua kenenkään henkilökohtaisiin asioihin, kuten esim. ystävyyssuhteisiin), ni ois mun mielestä voinu tietäen, että wigutkin teki, ja tekee aika pitkää uraa suomalaisen rock-musiikin saralla, ni vähän ajatella toistenkin tunteita ja jättää tommoset jutut möläyttämäti. Sama on Andy McCoy, (jonka mun faija itseasiassa tuntee ja sanoo, et symppiksempää kaveria saa hakea), joka ei varmaan ois mun mielestä niin moukka, ellei se ois heittäny, että "rock on niinku semmosta alkuvoimaista, et joku jazz on ihan hengetöntä ja teknistä...blaablaa". Kyllä mullaki on sen verran korvaa päässä, että vaikken koskaan mikään Coltrane-fani oo ollu, ni jos jotain ALS:ii tai muita myöhempiä levyjä kuuntelee, ni ei voi väittää, et semmosta soitteltais virka-aikana laskin kourassa.

Kaikille muuten hyvää kevättä, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla on saatu paistatella tänään ihanassa auringonpaisteessa!
  
  12/04/02 19:08