Wigwam - guestbook

Name : janus
  
Message : Impressions of India löytyy Summer Games -levyltä.
  
  17/04/02 11:06

Name : Sepi
Current favourite song : Impressions of India
  
Message : Joo, oli kyllä hyvät 50-v-bileet Tavastialla. Tolosen akustisen ”Intia kvartetin” 3 biisiä olivat täyttä rautaa ja tehokasta tunnelmaa. Valmista kamaa levytettäväksi, kukahan julkaisisi? Pressa soitti hyvän setin myös. Aivan aluksi (Struggling for freedom) oli ilmeisesti saundillisia ongelmia ja Robsonin hieman humalainen hapuilu häiritsi. Palaset kuitenkin loksahtivat pian kohdalleen ja keikka oli ilmeisesti parasta ja ainakin rennointa Pressaa 27:n vuoteen. Erityisesti Junnu, Vesa ja juhlakalu olivat huippuvireessä. Oli tosi mielenkiintoista kuulla ekaa kertaa livenä Weather brightly ja kakkoslevyn Introduction. Lisää tällaista! Indians of justice jäikin sitten omalta osaltani kahteen biisiin, sillä Tolosen sanoja mukaillen ”Tuli kiire kotiin lähiöön nukkumaan”.

Ja se Pressan kakkoslevy pitää hankkia mahd. pian, kunhan tästä vain ehtisi ostoksille. Onko sitä vielä kellään? Any comments?
  
  17/04/02 10:33

Name : Jukka
  
Message : Zeppelinin In my time of dying-biisin aiiivan lopussa kuuluu Bonhamin yskimistä, johon Plant pottuilee, mihin Bonham taas pistää äkäisen vastaherjan. Intresanttia, eikö?
  
  17/04/02 08:44

Name : maza, helsinki
Home page : fubar
Current favourite song : deep purple: highway star
  
Message : jottapa perkele,

oltiin sitten kattomassa j. tolosen 50v-synttärikeikkaa. oli melkoista vääntöä; illan positiivisin vaikutelma jäi kyllä selkeesti alun kolmesta akustisesta (skeba, viulu, läskibasso ja se-joku-afrikkalainen rumpu) biisistä. rokkas niin maan perkeleesti. enpä ollut ennen kuullut tolosen biisiä "impressions of india" vai mikä tuon nimi olikaan livenä - ja olisi kyllä harmittanut, jos en olis kuullut.

pressakin oli varsin hyvässä vedossa, ainakin verrattuna viime syksyn keikkoihin. meininkiä riitti ja etenkin vikassa biisissä sooloilua ja kikkailua riitti. progee siis.

indians of justice oli taas kunnon rokkenrollii, mieleen jäi omien biisien lisäksi coveri led zeppelinin "whole lotta love"'sta.

ettäpä näin. onnittelut vaan omasta puolestanikin jukalle ja kaikille keikalla olleille. rokkas. :)
  
  17/04/02 02:08

Name : Esa
Current favourite song : Zappa/Mothers RDNZL Tukholma 1973
  
Message : Kuuntelin noin puolet smamasta Piquantique virallisesta bootsista (harvoja joilla siedetävä soundi)raitaa Father O'Blivion. Se on uli 20 minuuttia pitkä ja rumpusoolo alkaa 8 minuutin jälkeen. Tosin se voi olla percussion duokin.

Toloselta suosikki Apetrean kanssa tehty akustinen LP, ja siitä A Little Love Song. Koskahan tää on, 80 luvulla?
  
  17/04/02 01:37

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Colosseum: the kettle
  
Message : Juu, Ajatuslapsen pitäisi tulla ensi syksynä.
Viime aikoina on aika paljon puhuttu vanhojen rokkihenkilöiden paluusta ja bisnes rock'n rollista... maksukykyisten keski-ikäisten nuoruusmuistoja lämmitellään kutsumalla vanhoja staroja heittämään vanhoja hittejään, esimerkkinä just Suzi Quatro ja Slade siellä hevonkuusessa ja Eagles Stadissa hieman aikaisemmin. Ja taitaa noita olla aika paljon muitakin. Meikän mielestä äärimmäisen vastenmielinen ilmiö- kaikkea muuta kuin rock'n rollia- pelkkää luovuuden puutetta ja rahanahneutta.
Toivottavasti Wigwam kykenee uudella levyllään todistamaan, että heidän kohdallaan kyse ei ole mistään keski-ikäisille suunnatusta lämmittely-bisnes rock'n rollista vaan jostain aivan muusta- uudesta luovuuden lähteen löytymisestä, uudesta tahdosta tehdä uudenlaista musiikkia koska sydän sanoo niin.
Olis tosi jees jos tämä Wigwam olisi pitkästä aikaa jotain vuoriasiirtelevää.
  
  16/04/02 23:37

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Wigwam: Pedagogi
  
Message : Jyväskylän Anttilassa törmäsin vihdoin Tasavallan Presidentin kakkoslevyyn - levyyn, jota en koskaan uskonut näkeväni CD-muodossa. Lompakko jäi kotiin, joten levy vielä odottelee ostajaansa. Nyt kysynkin muiden kommentteja: Miten on onnistunut siirto vinyylilevyltä? (alkuperäiset masterithan olivat hukassa) Onko rahinaa tai muita häiriöitä? Onko levykannessa mitään ekstraa?
Levyn ostan toki joka tapauksessa. Seuraavaksi taitaakin puuttua vain Wigujen "Titan's Wheel" - ja uusintapainos Kotilaisen "Ajatuslapsi"-levystä. Eikös siitäkin joku lupaillut CD-versiota?
  
  16/04/02 22:39

Name : Suonna
  
Message : Toltsua nyt vähän joka lehdessä. Tämäkin Mikolle tiedoksi:

Heta Hyttinen: Huippukitaristi Jukka Tolonen juhlii tänään 50-vuotisjuhliaan. Iltalehti 16.04.2002.
  
  16/04/02 18:49

Name : Suonna
  
Message : Pasi Kostiainen: Jukka Tolonen täyttää tänään 50 vuotta. Ilta-Sanomat 16.04.2002.

- Jutun mukaan Pressa on harjoitellut settiinsä uusia vanhoja biisejä ja työstää pikkuhiljaa myös kokonaan uutta matskua.
  
  16/04/02 17:47

Name : Suonna
Current favourite song : Absoluuttinen Nollapiste: Pyhä Nynny
  
Message : 70-luvun Losing Hold -liveissä
Gutsi vetää hienoa läpivuotavaa unisonolaulua kosketinosuuksiensa kanssa.
  
  16/04/02 15:52

Name : janus
  
Message : ...ja legendaarinen on tietysti Tabula Rasan biisi Lähtö. Yhdessä kohdassa Leppilampi mokaa ja ärähtää: Perkele!
  
  16/04/02 13:13

Name : janus
Current favourite song : Roxy Music: Bitter Sweet
  
Message : Levylle livahtaneista hölinöistä tulee mieleen ainakin Pekka Pohjolan Kätkävaaran lohikäärme. Biisin alussa kuuluu “päästä ne läpi” tai jotain.
  
  16/04/02 13:05

Name : Mikko
Home page : http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20020416TK2
Current favourite song : Ei mitään lauluja varsinaisesti: Peteliuksen & Hietasen Yömyöhät
  
Message : Tuollakin on Toltsu-juttua.
  
  16/04/02 13:02

Name : Heikki, Joensuu
  
Message : Jukka Tolonen 50 vuotta

16.04.2002

Suomen arvostetuimpiin rock-kitaristeihin lukeutuva Jukka Tolonen täyttää tänään komeat 50 vuotta. Hän on vuosien mittaan soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, joista ehkä tunnetuin, Tasavallan presidentti heittää tänään juhlan kunniaksi keikan Helsingin Tavastialla.

Monien ikätoveriensa tavoin Jukka Tolonen innostui muusikon uralle The Beatles-yhtyeen ja englantilaisen blues-bändien sekä erityisesti näiden kitaristien innoittamana. Tolosen ensimmäinen varsinainen bändi oli Arto Sotavallan Rogues, jonka jälkeen hän liittyi Kirkan bändiin. YLEn toimittajat valitsivat Tolosen vuonna 1972 ilmestyneen esikoislevyn vuoden kevyen musiikin levyksi. Jazzliiton Yrjö-palkinnon hän sai vuonna 1974.

Jukka Tolonen on ollut pioneeri kansainvälisen uran teossa; hän esiintyi jo 70-luvulla mm. Montreauxin ja Roskilden festareilla. Vuosien mittaan hän on levyttänyt kunniahimoista musiikkia rockista ja bluesista reggaeen, jazzista progeen.


  
  16/04/02 12:49

Name : Jenni
  
Message : Lippu löysi omistajansa!

Oon taas saattanu kuulla omiani, mutta tossa Rockin' Ol' Galwayssa kohdassa 1:57-2:05 kuuluu vasemmasta kanavasta joku toinen, epätahdissa menevä rumpukomppi. Onkohan jääny vahingossa sinne kummittelemaan... Se on siistii, kun joskus jää puhetta vahingossa levylle. Sitä voi sitten yrittää hahmottaa, jos itse kappale käy väsyttämään. Sanotaan esim. Mayall /w Clapton, jossa esim. Flintin rumpusoolo What'd I sayssa loppuu, kun John sanoo "jotain". Sanokaa jotain muita levylle jääneitä juttuja, ehkä uusi keskustelu alkaa viritä :)
  
  16/04/02 12:37

Name : Harakka
Current favourite song : Astor Piazzolla: Punainen tango
  
Message : ...se Remun soolobiisi missä se laulaa jotain että "täysikuu on tummanpunainen" ja jotain, en muista biisin nimeä saati miltä levyltä kun en mikään Remu-tuntija ole, niin kyllä se kuitenkin on aivan sairaan hyvä kipale, tunnelmaa riittää vaikka muille jakaa... että tuli vaan mieleen..
  
  16/04/02 11:43

Name : Jani
Current favourite song : Jimbo:Four million telephones
  
Message : Antti, kuvia Wiguista Töölönrannassa ja Tavastialla löytyy ainakin osoitteesta http://www.geocities.com/jannoponen/wigwamkuvia.html
  
  16/04/02 09:35

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : gilbailu!
  
Message : Mie tuon No Panicin joskus kirpparilta bongasin ja soittajalistaa ihastelin... eihän se auttanu ku ostaa pois ajelemasta. No eipä se sitte pahemmin hetkauttanu, vaikka ei toki huonoksi voi väittää, mutta kyllä Roadrunner on parempi ;-)

ps: levyhän on ilmestyny hiljattain remasteroituna cd:nä
  
  16/04/02 09:00

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : gilbailu!
  
Message : Mie tuon No Panicin joskus kirpparilta bongasin ja soittajalistaa ihastelin... eihän se auttanu ku ostaa pois ajelemasta. No eipä se sitte pahemmin hetkauttanu, vaikka ei toki huonoksi voi väittää, mutta kyllä Roadrunner on parempi ;-)

ps: levyhän on ilmestyny hiljattain remasteroituna cd:nä
  
  16/04/02 09:00

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Vielä sananen Remusta.

Sattumoisin olen viime aikoina kuunnellut miehen ekaa sooloa "No Panic" - mukana mm. wigumiehet Måsse ja Gutsi. Rumpaloinnin Remu on luovuttanut viisaasti Beaver Aitto-Ojalle, ja kitaraa soittaa Lido Salonen. Kyseessä on siis eräänlainen rock-kauden Kalevala reunion.

Yllätin itseni pitämästä melkoisen monesta levyn raidasta - Lido on selvästikin oppinut kikan jos toisenkin Matti Kurkiselta, ja Gutsi soittaa hienosti rokkiurkua.

Ja Remu - parhaimmillaan mies vetää kuin Eric Burdon!

Tsekatkaas, jos tilaisuus koittaa...
  
  16/04/02 08:13

Name : artrock
Home page : Art Rock
  
Message : Best Korean Art Rock Site.
album reviews(written in Korean only), soundsamples, Group guides, etc
(Mostly Korean Character)
  
  16/04/02 03:39

Name : Esa
  
Message : "Remu olisi huono valinta sinfonaiorkesterin lyömäsoitinmestariksi ja että Hurriganes on ihan tolkuttoman huono progeyhtye ;), mutta omassa sarjassaan he ovat/olivat kyllä sitä parhaimmistoa mitä täällä on koskaan ollut/kuultu."

Eiköhän tossa ole kaikilla sopiva loppulause.

Lähetin Mikolle käännettyä norjalaista tekstiä. Siinä oli muutama kumma sanapari jota emme selvittäneet. Teksti oli Jimbon Corporate Cauliflower soolo-juttua käsittelevä. Ei mitään uutta, mutta vain eräs ulkomaailman huomaava kriitikko.
  
  15/04/02 23:33

Name : JR
  
Message : Vielä "asenteesta"...tietty kukkoilu on aina ollut osana joittenkin esiintyvien taiteilijoitten persoonaaa/imagoa ja jos jokaisen kohdalla "vetäisi herneen nenään", jäisi monikin musiikillinen elämys kokematta.

Hyvää kevään jatkoa :)!
  
  15/04/02 22:16

Name : Janne
  
Message : Harmi että olen vielä lapsi, olisi toki hauska nähdä Pressa huomenissa.
  
  15/04/02 22:12

Name : JR
  
Message : Moro!

Ihan "pakko" ;) sitten minunkin ottaa kantaa tällä raivokkaasti vellovaan Remu/Hurriganes-keskusteluun.
Soittotaidosta ensin...kyllä usein näkee ja kuulee taidokkaita muusikoita ja muodostamiaan kokoonpanoja, aika harvoin kuitenkaan kuulee että esiintyvä ryhmä muodostaa noinkin orgaaninomaisen kokonaisuuden kuin Hurriganes oli. Silloin kyllä helposti antaa anteeksi vaikka ryhmä ei mistään varsinaisista akrobaateista koostuisikiaan. Vaikka kategorisointi on aina vaikeaa ja sinänsä arveluttavaa, en ole Hurriganesien kultavuosia vastaavaa suomalaista "kolmensoinnun" kokoonpanoa onnistunut kuulemaan. Itseasiassa voisi provosoiden sanoa että oikeaa Rock'n Rollia ei ole tällä maaperällä sen koommin tehtykään. Vaikka kappaleet sinänsä ovat varsin mutkattomia ja suoraviivaisia, useimmat Hurriganesin tekeleet eivät silti missään nimessä ole tylsiä...yhtenäistä ja raivokkaan energistä soittoa koristelevat Järvisen loistokkaat soolot ja kitaraelementti on esillä melkein enemmän kuin varsinainen laulu, voisi ehkä sanoa ääneen että hyvä niin ;). Vaikka ne suurelta osalta pentatonisen sahaamista ovatkin, väitän silti että vastaavan taidokasta ja mielenkiintoista rock/roots-kitaristia pitää kyllä kaivaa esiin ihan maailmanlaajuisesti. Parhaimmillaan Albertin "improvisointi" on kristallinkirkasta, artikulointi on selkeää etenevää.
Cisse ja Remu loivat vankan pohjan vähäeleisellä ja suoraviivaisella soitollaan.
Mielestäni kokonaisuus on kuitenkin se, mikä ratkaisee. Tottakai voi sanoa että Remu olisi huono valinta sinfonaiorkesterin lyömäsoitinmestariksi ja että Hurriganes on ihan tolkuttoman huono progeyhtye ;), mutta omassa sarjassaan he ovat/olivat kyllä sitä parhaimmistoa mitä täällä on koskaan ollut/kuultu.
  
  15/04/02 21:50