Wigwam - guestbook

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Irene Kaktus - Absoluuttinen Nollapiste
  
Message : Englannissa Gordon Haskell tosiaan nousi listoille täysin luonnonvoimia uhaten ja ns. puun takaa. Mutta eiköhän Suomen menestys voida laskea pitkälti tv-mainonnan piikkiin. Täällä mikä tahansa nousee listalle kunhan sitä vaan muutaman kerran telkkarissa mainostaa. En ole muuta kuullut levystä kuin pätkät mainoksissa ja täytyy kyllä sanoa, että uskomattoman väsyneeltä kuuulostaa.
  
  30/04/02 11:28

Name : Hezzu
  
Message : Pressa kakkonen on hyvä. Piste. :)
  
  30/04/02 11:05

Name : Mikko
Current favourite song : Nieminen & Litmanen: "Rintamäkeläisten tunnari"
  
Message : Haskell on käsittääkseni ollut ainakin brittilistan kärjessä, että Francis Goya -ilmiöstä ei ole kyse. Lyhyestä King Crimson -urastaanhan mies on aiemmin tunnettu. Ja Wigu-kytkös: Haskellilla ja Pembrokella oli muutama vuosi takaperin ainakin yksi yhteiskeikka Chicagossa, jossa jälkimmäinen ei kuitenkaan lopulta esiintynyt.

Wigu-sinkun lienee jo moni kuullut. Mitä mieltä olette?

Entä Pressan kakkoslevystä?
  
  30/04/02 10:59

Name : Hezzu
  
Message : Muuten en tiijä Haskellin levyn menestyksestä, mutta se hittibiisi oli vissiin jossain vaiheesa bbc-raadion toivotuin kipale.
  
  30/04/02 10:55

Name : mika, espoo
  
Message : tuntematta tarkemmin Haskellin kipuamista listoille, olisiko taas yritelmä, jolla kiekkoa myydään Suomessa a'la Francis Goya maailma tähtenä (muu maailma ei ole kuullutkaan mokomasta). Vai onko ukko listoilla muuallakin?

Squire aiheutti aikoinaan muuten pahan pettymyksen, kun selkisi, että hän soittaa bassoaan plektralla.

  
  30/04/02 10:48

Name : Urpo
Current favourite song : Pressa: Struggling for freedom
  
Message : Lyömäsoittajien äänenkannattaja Viidakkorummussa Vesa Aaltonen muistelee Readingin festarikeikkaa 1973. Ennen Pressaa soitti Status Quo ja Pressan jälkeen lavalle kapusi Rod Stewart & Faces. Backstagella rumpalit kohtasivat. Ihmisjoukossa konttaillut Keith Moon puraisi Aaltosta nilkasta.

Tuo Haskellin listamenestys Suomessa perustunee ahkeraan TV-mainontaan.
  
  30/04/02 09:42

Name : Arto, Oulu
  
Message : Täytyy sanoa, että meikäläisen Apo-arvostus nousi huikeasti, kun yhtyeen suosikeista löytyi Mark Knopfler. Että noin nuoret miehet tajuavat nerouden päälle ja pakkohan meikäläisen oli tsekata myös Apo-uutuus. Not Bad At All !
  
  30/04/02 09:41

Name : Suonna
  
Message : Tällainen levyuutuus ilmestyi, Mikolle tiedoksi diskografiaan tämä Spinefarmin alamerkin uusi julkaisu:

Eri esittäjiä: Findance. Freeride Fri032. 2002.
Mukana Step Time Orchestran I Just Can't Wait (Radio edit)

  
  29/04/02 16:03

Name : Mikko
Home page : http://www.mesta.net/haastattelut/?aid=40
Current favourite song : Myllärit: Eta pravda
  
Message : Wigut mainittu Absoluuttisen nollapisteen haastattelussa yllä. Vai jokohan tuon linkin joku mainitsi. Aika jännää että Abson uusin nousi albumilistan top teniin. Samoin että joku matalan profiilin vanhus Gordon Haskell (joka vielä pari vuotta sitten heitti keikkaa kolmen hengen yleisöille) nousee supersuosioon. Olisiko siis Wiguillakin mahdollisuutensa...?
  
  29/04/02 15:56

Name : Hezzu
  
Message : Mie luulisin että se johtuu tuosta Squiresta että se Drama kuulostaa niin samanlaiselta ku Jonin aikaset, Squirehan laulaa taustalla melekeen jatkuvasti. Kuunnelkaapa Fish Out Of Water niin saatta ahaa-elämyksen :)
  
  29/04/02 09:36

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Io Sono Nato Liberon eka biisi (Banco)
  
Message : Minua aina ihmetyttää, että ihmiset väittävät Trevor Hornin kuulostavan Jon Andersonilta. Horn ei kuulosta lainkaan Andersonilta vaikka kummatkin korkealta laulavatkin. Joka tapauksessa Drama on hyvä levy ja Horn hoitaa homman kotiin.
  
  29/04/02 09:19

Name : Janne
Current favourite song : Gray Traitors
  
Message : Trevor Horn siellä lauloi, se pirulainen.
  
  28/04/02 20:47

Name : matti
Home page : http://maza.stc.cx/
Current favourite song : kalevala: people no names
  
Message : joku tossa kyseli että mikä pulju on tämä escape records, joka on tämän kalevala-setin people no names & boogie jungle julkaissut. ostin itse tämän lätyn keltaisesta päänsärkijästä ja myyjä tiesi kertoa, että pulju on hollantilainen ja että näitä levyjä olis tehty todella pieni erä. en sitten tiedä, miten paikkansapitäviä nämä tiedot ovat, mutta näin kuitenkin.
  
  28/04/02 17:12

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : I must be dreaming, please stop screaming
  
Message : Myös Pink Floydin miekkosilla on hyvin samantapaset äänet.
  
  27/04/02 22:08

Name : mika, espoo
  
Message : Yes-Andersonia ei voi korvata, pitää paikkansa. Mutta kyllä olin ihmeissäni, kun tiesin, ettei äijä ole mukana Dramalla ja kuitenkin siellä lauloi joku aikalailla saman tyyppisesti (Squire/Horn). Varmaan samankaltaisen hämmennyksen on aiheuttanut Genesiksen "Trick of", kun Gabriel oli lähtenyt, mutta kiekolla vain oli vokalistilla samanlainen ääni. OK, nää äänethän oppii sitten ajan kanssa erottamaan, mutta se ensireaktio...
  
  27/04/02 21:15

Name : Petteri
Home page : http://www.rockadillo.fi/info.html
  
Message : Huomasin Rockadillon sivuilta Pekka Pohjolan keikkoja ilmestyneen lisää:
10 August, Sipoo, Finland, Kalkkijazz
11 September Tampere-talo, Tampere, Finland
  
  27/04/02 19:35

Name : jukkis, Turku
Current favourite song : Grateful Dead:When I Paint my masterpiece
Found : Just surfed on in
  
Message : Sukellusveneestä
Sukellusvenehän voitti yhden rockin SM:n tuolloin titteli taidettiin jakaa kahdelle bändille ja Sukellusvene voitti ns progetittelin.Bändin johtohahmo oli Jukka Mäkinen joka nykyään on teatteriohjaaja ja tehnyt paljon TV-elokuvia TV 2:lle.
  
  27/04/02 19:10

Name : Hezzu
  
Message : Sukellusvene on tehny yhen albumin Lovelle nimeltään Vesi- ja lintumusiikkia (1979). Sen lisäks on tullu yks sinkku Savitaipaleen polkka/Sea Journey (1979). Tuo a-puolen ralli löytyy Love Proge ykköseltä, b-puolen kappale on Chick Corean tuotannosta lainattu. Näitä sinkkubiisejä ei albumilta löyvy.
  
  27/04/02 16:24

Name : Esa
Home page : http://www.emi.fi/mediakirjasto/mediakirjasto.php3?type=2&cat=250
  
Message : ne promot, yllä
  
  27/04/02 15:44

Name : Montte
  
Message : Tuollahan ne kuvat on Emin sivuilla.

Eilen yönä tuli Radio Suomesta Strengiä, Blues Sectionia, Wigwamia, Pressaa ja Piirpaukketta.

Kysymys kuuluukin: MIkä ihmeen kokoonpano oli tämä Sukellusvene jota myös kuulin? Biisin nimi oli jokin savitaipaleen polkka ja se svengas ku hirvi. Tahtoo kuulla uudelleen!
  
  27/04/02 08:45

Name : Rannalle jäänyt
  
Message : Kaikki puhuu wigwamin promokuvista.Missäs osoitteessa nämä promot ois nähtävissä?
  
  27/04/02 08:37

Name : Janne
  
Message : Ja Dramaa minä en välttämättä tohtisi edes laskea Yes-levyksi. Ei Jon Andersonin paikkaa voi täyttää kukaan muu kuin Jon itse.

Olen tainnut tässä vaiheessa jo leimautua vieraskirjan pahimmaksi Yes-puristiksi. Minulla vain on vahvat mielipiteet näistä asioista ja tykkään puhua Yesistä, ehkä keksin joskus jotain sanottavaa myös Wigwamista. Viimeistään silloin kun uusi levy ilmestyy.

  
  27/04/02 00:21

Name : Janne
  
Message : Minä taas voisin väittää, että Yesin tuotanto oli varsin yhtenäistä välillä The Yes Album - Going for the One. Ehkä sitten jossain Tormaton kohdalla alkoivat uudet tuulet puhaltaa, joskaan ko. levy ei ole minulle hirveän tuttu.

  
  27/04/02 00:13

Name : mika
Current favourite song : Kinks: Cellulois Heroes
  
Message : vielä; käsite 70-luvun Yes. Voisin väittää, että aika yleisesti voisi luokitella Albumin, Fragilen ja Closen omaan kategoriaan (+ tietysti Yessongs - ajanjakson 70 -72). Sen jälkeen alkoi puhaltaa uudet tuulet ( 2 ekaa muuten ei oikein olleet sitä itseänsä).
Relayer, Going for ja Tormato ovat aika irrallisia Yes levyjä. Jotain hyvää, jotain huonoa. Henk koht. sanoa vielä, että Drama kolahti kybällä (sillä lauloi Anderson vaikkei se laulanut siellä). Machine Messiah on loistava.
  
  26/04/02 22:20

Name : mika, espoo
Current favourite song : Free: Stealer
  
Message : Juu, en tarkoittanut ollenkaan Yes sanoituksia, vaan se yleistunnelma on aikalailla (no, kuten PF vastaava) leijuva - ja yleensä se vedetään suoraan pilvihommiin jne.

Wigujen uus saa olla mitä vaan. Tietenkin sitä toivoo uutta Nuclearia tai edes Light Agesia muistuttavaa tai Dark albumin lähelle menevää tai Starposen vastinetta - mutta, jätkillä ei ole mitään todistettavaa, voivat väsätä vapaasti ja henk koht varaudun pettymykseen. Mutta jos sieltä tulee Planetstarin kaltainen jysäriylläri, niin olen otettu.

kuunnelkaa muuten tuo Free pompotus, Stealer. Rodgers/Fraser team parhaimmillan.
  
  26/04/02 22:08