Wigwam - guestbook

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Tampereen Klubilla keskiviikkona soitteli Pekka Pohjola bändeineen.
Seuraavassa biisilista:

1. Rita
2. Melkein
3. Waves
4. Us
5. Pewit
6. New Impressionist
7. Heavy Jazz
encore 1:
8. Risto
encore 2(pitkien aplodien jälkeen):
9. Suuri Kallion Ritari

Aika onnistunut ja viihdyttävä ilta, alussa pientä haparointia ja pianisti Kantonen tuntui olevan koko illan hieman "hapuileva". Maestro itse kovassa vireessä, samoin Anssi Nykänen. Pääpaino oli uudemmassa materiaalissa: Views-levyn pari biisiä (erityisesti Us) onnistuivat nelihenkiselta kokoonpanoltakin mallikkaasti. Muissa kappaleissa ei juuri uusia sovitusideoita. Pari vitsiäkin kuultiin Kantoselta illan mittaan, josta Pekka loihe lausumaan: "Onkos tämä jokin Pohjolan Linnut?"
Tampereella väki selvästi piti kuulemastaan!
  
  10/05/02 22:58

Name : mika, espoo
  
Message : joo, Suomi on uskomattomien kitaristien maa ja rumpalien jne.
OK. Rekku on kova, järvinen, tolonen, walli osv. - mutta kun muissa maissa on 10 - 600 järvistä ja tolosta. meitä on vaan se 5 miljuunaa ja sitten se oman musalehdistön mielipide, että tolonen on maailman paras. Viittaan myös siihen, että Hanoi Rocksin jäsenet on muka maailmanstaroja.
  
  10/05/02 22:47

Name : esko
Current favourite song : Gerry Hemingway - Perfect World
  
Message : Paljon puhutaan Suomesta hyvien rumpalien maana, mutta eipä löydy montaa kaveria, joilla riittäisi rahkeet muovata pidemmistä kappaleista, kokonaisesta keikasta puhumattakaan, mielenkiintoisia kaaria, kokonaisuuksia. Kovin on vallalla lyhytpinnaisuus soittajien saralla.

Jo edellämainituille, Eetulle, Mikalle, Ipelle, ja tietenkin Ronnielle kiitokset poikkeuksellisuudestaan.
  
  10/05/02 17:20

Name : Arto, Oulu
  
Message : No ei kai Ronnieta minään ihmemiehenä aikanaan pidetty.Enemmänkin hengenluojana ja beibifeisinä. Enemmän kohistiin kyllä Eetu Vesalasta ja Matti Oilingista...Ja enpä ole koskaan kuullut ulkomailla Ippe Kätkää noteeratun, vaikka syytä olisikin...
  
  10/05/02 17:04

Name : Jenni
  
Message : Ippe on kai aika arvostettu hahmo ulkomaillakin.
Naurattaa vaan, kun meikäläisellä on muutama rumpali, joita ei sulata (Eskelinen ja Nykänen), ni eikös Gutsi ja Pohjola valkkaa molemmat! Vaikkakin täytyy myöntää, ettei kummankaan tekniikassa ole moitteen sijaa. Se hiljaapysyminen vaan tuntuu olevan vaikeeta. (Vaikka on poijaat varmaan saanu soitto-ohjeet suoraan biisintekijöiltä.) Ronnie, täällä joku ikävöi tekniikkaasi ja täydellisyyttä hipovaa soittotyyliäsi, erityisesti pitkiä kaaria. Eräs taisi uudistaa suomirockin standardit aika radikaalisti, vaikkakin nuorena poistuikin keskuudestamme.
  
  10/05/02 15:58

Name : Janne
Current favourite song : Beatles - Tomorrow Never Knows
  
Message : Joo, Ippe Kätkä on kova tyyppi soittamaan, tähän tulokseen tulin kuuntelemalla Krakataun Matinalea.
  
  10/05/02 15:31

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Näin P.Pohjolan nykykokoonpanon joskus tampereen YO-talolla, jolloin Nykänen kolisutteli kannujaan aivan saatanan hienosti.

Levyillä parhaita Pohjola-rumpaleita ovat olleet mielestäni Ippe Kätkä ja Keimo Hirvonen.
  
  10/05/02 15:01

Name : jyri
  
Message : Onhan Nykänen aika...Nykänen. Joudun kuitenkin tunnustamaan, että mä tykkään tuon tyyppisestä mättämisestä, eritoten Pohjolan muutenkin dynaamisessa musiikissa. Varsinkin kun Anssi Olavin touhuissa on kuitenkin aina itseironiaa ja huumoria mukana, niin ei synny vaikutelmaa itsetarkoituksellisesta uhoamisesta tai taitojen esittelystä.
  
  10/05/02 14:34

Name : Jenni
  
Message : Ne kaks tuntematonta oli Viewsiltä Waves ja Metropolitan. Oli tosi hieno keikka, vaikkakin joutui kestämään Nykäsen "tyylitajua" ja sitä eturivin neropattia. Mietin vaan, kuinka paljon paremmalta ois kuulostanu, jos ois ollu vaikka Kallio rummuissa, niinku Viewsillä ja pari vuota takaperin, ku Us esitettiin UMO:n toimesta livenä... Anssin ego paistoi aika pahasti läpi. Mut on se Pohjola hurja.
  
  10/05/02 10:47

Name : jyri
Current favourite song : man:Bananas
  
Message : Pekka Pohjola Group eilen Tavastialla. Yleisöä oli lähes tupa täynnä. Keikka oli bändin tyypillistä hyvää tasoa, tosin ensimmäisenä keikkana 3,5 vuoteen ei aivan sellaiseen huikeaan hurmokseen yltänyt kuin parhaimmillaan. Biiseistä tunnistin ainakin: Rita/Melkein/2 uutta biisiä (joista toinen oli kuulemma harjoiteltu ekan kerran eilen)/Pewit/The new impressionist?/ Heavy Jazz /Risto
Muutaman tutun piisin tunnistin, mutta nimet eivät yhdistynyt.
Kokoonpano: Pohjola/Nykänen/Kantonen/Kanerva
Joka tapuksessa näkemisen arvoinen keikka, bändi kannattaa kyllä ehdottomasti katsastaa jos on mahdollisuus.
  
  10/05/02 10:17

Name : Jenni
Current favourite song : Wigwam: Sane Again
  
Message : Ostin tuossa äsken wigusinkun, ja täytyy sanoa, että aikas tehokkaasti jäi päähän soimaan. Light agesin urilla jatketaan, mutta paremmilla soundeilla :)
Ilmeisesti kuitenkin kappale valittu albumilta juuri tarttuvuutensa takia. Odotan levyltä (pelottavan) paljon.
  
  09/05/02 18:42

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Jo vain mieki Wigun sinkun kuulin ja menipä säpikhään alle.Ei ollu mithään sinhvoniaa, vaan kunnon rokitusta ja rekutusta. ¤
  
  09/05/02 09:45

Name : Janne
Current favourite song : Beatles - I'm only sleeping
  
Message : Vilkuilin sinkkua levykaupassa, mutta en ostanut. En osta sinkkuja yleensäkään, odotellaan albumia sitten..
  
  08/05/02 21:46

Name : Tarja
Current favourite song : Tasavallan Presidentti: I'm Going Home Once Again
  
Message : No nyt on Wigujen uusi sinkku kuultu. Olihan se parempi kuin mitä odotin, ainakin se jäi mieleen. Etenkin kitarointi oli varsin komeaa kuultavaa!
  
  08/05/02 21:07

Name : Esa
Home page : http://www.mikkeli.fi/kirjasto/rock/konsertit/modique.htm
  
Message : Ei se osoite mahdu laatikkoon, menkää Mikon antamaan sivuun, yllä.
  
  08/05/02 20:36

Name : Esa
Home page : http://www.mikkeli.fi/kirjasto/rock/kuvat/60luku/akuri,%20ursus,%20pooki,%20juurinen,%20saju%20raimond%20youre%20my%20destiny.jp
  
Message : Linkki, Raimond lavalla Mikkelissä. Tulee heti mieleen poikien musisointi PopuläärimusiikkiaVittulajänkältä jutussa.
  
  08/05/02 20:29

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Black Passat Blues: Hush
  
Message : Suonna: olin kyllä aika kiltillä päällä - ei Warnerin Reissueiden kansityöstöt ole todellakaan Siboney-tasoa. Ovat kuitenkin parantaneet; uudemmissa jutuissa (kuten nyt Kassu Halosen levyissä!) on tekstit ja kaikki ;)

Eli parantavat kuin sika juoksuaan. En ole ite vielä Rumbaa nähnyt, joten en tiedä, mahtuiko väsäämäni Warner Reissue Want List Top 25 mukaan vai ei.

Sain muuten tänään Gugin nimmarin Black Flag of Utopian sinkkupussiin ;) Mistä tuli mieleen udella Finnuggets-projektin tilaa - Gugi itse myös piti BFoU:n "Sister Jota" levyn parempana puoliskona...
  
  08/05/02 16:03

Name : Suonna
  
Message : Uusimmassa Rumbassa on Hakalan Pertiltä hyvä Warner-uusintajulkaisujuttu, hyvä Pertti! Olisit nyt kuitenkin pikkuisen antanut sapiskaa remastereidensa surkeista kansitöistä. Hectorin Mirandoksesta puuttuu tekstit, Röyhkän uusintajulkaisujen keskiaukeamille on lämätty rumat mainokset.
  
  08/05/02 10:26

Name : Esa
Current favourite song : Pete Seeger... Foolish Frog
  
Message : Meillä oli Njetissä keskustelu edesmenneen Timon kanssa Hanoista. Keskustelun otsikot vääntyivät lopulta muotoon Väännetään Hanoista...
  
  08/05/02 04:37

Name : Juha, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Pari vastausta, tai ainakin yritystä aiemmin pohdiskeltuihin Hanoi Rocks / Wigwam -yhteyksiin: Rekkua ja Jimiä kiitellään, koska Hanoi ja Wigwam äänittelivät uusimpia hengentuotteitaan samaan aikaan Seawolfilla, ja jätkät diggailivat toistensa meiningistä aidosti (helpompaa ehkä kun ei omat jutut juurikaan muistuta toisen musaa?). Kai siinä jotain kitarankielten lainailuakin tapahtui. Saigon Shakes (Jimin biisi, joka löytyy Hurriganesin 10/80 -platalta) oli YMMÄRTÄÄKSENI alunperin tarkoitettu Hanoille, muttei oikein natsannut kuitenkaan ja Remu diggaili sitten enemmän. Tunnettuudesta todettakoon etten päässyt HR T-paita ylläni yhdenkään L.A:n enkä NY:läisen rocklevydivarin läpi ilman hyväksyvää huomiota ko. paidalle, ja Losilaisen apteekin jonossa näin mimmillä Hanoi Rocks -tatuoinnin (osoittaitutui yllättäen italialaiseksi...).
  
  08/05/02 01:59

Name : erik
Home page : www.snelugg.nu
  
Message : Vill ni ha eran demo recenserad? Skicka den till oss!
  
  07/05/02 19:57

Name : k.p.tikka-ri
Home page : http://www.dharmafish.org
Current favourite song : Akvarium: Misha iz Goroda Skripjatsih Statui
  
Message : Mainiota, Mikko! Ozin Harasho!
  
  07/05/02 18:53

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Jo vain mieki ootan kovasti Wigwamin poppilevyä. Joutaa hyvin kuuntelheen, ko poroja ruokkii. Monesti tullee kans muistot mielheen.Meinaan ko korkathiin poikien kanssa eka Kossu-pullo ja menthiin lavalle kuuntelheen Wiguja.
Me olthiin kaikki ko Kaurismäen Frankkejä. Maiharit ja poplarit päälä. Pelimannit soitit hyvin, ei puhunheet mithään, vaikutit ujoilta ja met istuthiin lavalla ringisä ja kuunnelthiin. Sitte kaikki muuttu, Kossu kohahti päähän ja Wiguilta unohuit muovipussit, mutta sehän on jo toinen juttu ¤
  
  07/05/02 17:08

Name : Tommi
  
Message : Älä Antti huolestu,on se parempi ja pehmeempi kun skyscraper.Äkkisiltään se kuulostaa joltain 80-luvun tuiskeelta?
  
  07/05/02 15:43

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Vielä ei ole minun korviini kantautunut tuo Wigwamin uusi single. Vähän huolestuin, kun sen Suonna mainitsi "Skyscraper":in lähimpänä vertailukohtana, tuo biisi kun oli "Light Ages"-levyn heppoisinta antia. Mutta odottelen silti uutta LP:tä mielenkiinnolla, kuten myös kesäkuun Kuopion keikkaa.
  
  07/05/02 11:51