Wigwam - guestbook

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Bob Dylan: Isis
  
Message : totta, laulun ei tarvitse olla tärkeä asia, ja varsin usein huonollakin laulajalla varustettu bändi voi tehdä tosi hienoa musiikkia. Pressassa on vaan se kun laulu ei oikein istu muuhun soundimaailmaan, ainakaan Lambertlandilla, miun mielestä.
  
  15/05/02 23:48

Name : Esa
Current favourite song : Van Halen - My Love is Rotten To The Core
  
Message : No missä on Heikin listassa Pressa? Vähän lyhyt se oli niiden ura, joten lasken itsekin heidät lähinnä uranuurtaja-luokkaan. Mutta Camelin esikuvaa seuraten, ei sen laulun tartte olla niin tärkeä progessa. Mutta saisi olla jonkun verran, kuitenkin.
  
  15/05/02 23:34

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Love: Bummer in the summer
  
Message : Paremmuusjärjestyksethän elävät vähän koko ajan. Ehkä jo huomenna eri järjestys.
Tällä hetkellä kuitenkin VDGG tuntuu parhaimmalta just sen takia kun ne ovat tehneet niin paljon semmoisia levyjä joissa tuntuu olevan tosi aitoa syvyyttä, sydäntä ja ideaa. Niissä joita olen kuullut ei ole kerta kaikkiaan mitään turhaa. Wigwam olis ehdoton ykkönen jos art rock-kausi olisi kestänyt vähän pidempään. Sillä sekuntilla kun tuon kirjotin niin Wigwam oli kakkosena.
Kakkos-ja kolmossijat vaihtelevat niin nopeasti ettei itekään huomaa. Siellä on Wigwamia, King Crimsonia, Gentle Giantia, Magmaa, Soft Machinea ja vaikka mitä, tosin en mää mitään listaa mielessäni ikinä pidä, kunhan vain leikittelin ajatusteni kanssa.
Monissa suomalaisissa on aina joku heikko lenkki, joka estää täydellisen musiikkinautinnon, useimmiten laulu. No, eihän esim. Robert Wyatt ole mikään kultakurkku, mutta se sopii hyvin siihen musiikkiin, kun taas Pressan Raittisen Eero vähän särähtää korvaan mulla. Elonkorjuu on tosi jees, mutta vähän viimeistellympi saisi olla se heidän ainukaisensa. Kaamos on "ihan hyvä", mutta ei mitenkään erikoinen ja ne teki vain yhden levyn. Nimbus on aika hassua kamaa, jota on vaikea kuunnella pidättelemättä nauruaan. Sanoitukset koko ajan tyyliä "lennän huomisessa, kosminen avaruus vaipuu elämäni todellisuuteen"jne.
Tabula Rasalla on hyvä meininki ekalla levyllä, mutta Ekkedien tanssi on jo paljon heikompi ja silleen, sama Haikaralla, vaikka Geafarilla on myös hetkensä. Järvisen Masa ei mulle uppoa, eikä myöskään Kalevala. Faroutia en ole vielä kuullut, mutta en usko että se tulee mulle olemaan sarjaa "elämää suuremmat bändit". Uudet suomalaiset ovat sikahyviä, etenkin Groovectorin Ultramarine on uskomatonta terästä. Tulis toka levy joskus.
Gentle Giant sentään teki ainakin viisi AIVAN MAHTAVAA levyä, jotka ovat kerta kaikkiaan jotain uskomatonta miulle.
  
  15/05/02 22:19

Name : Janne
Current favourite song : Michael Nyman - Watery Death
  
Message : Tuo Kites on jänskä biisi ja Kirkan versio siitä hyvä. Mutta mitkä ne ensteks ja tokaks parhaat bändit sitten on?
  
  15/05/02 19:06

Name : Esa
  
Message : Jenni oikeassa. Heikki, otaksummeko että 1 ja 2 ovat suomalaisia?
  
  15/05/02 18:38

Name : Jenni
  
Message : Oisko Gentle Giant?
  
  15/05/02 17:32

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : tiiättekös muuten mikä maanmainio, ehkä maailman kolmanneksi paras progebändi syntyi tästä Simon Dupree&Big Soundista?
  
  15/05/02 17:20

Name : snake
  
Message : tepolle vielä nuclear nightclubista: uusintapainoksesta löytyy levyn matriisista (todella) himmeällä kaiverrusvuosi, '86' tms.
  
  15/05/02 12:33

Name : Esa
Current favourite song : alla
  
Message : Päivän biisit
1 ENRICO MORRICONE THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY
2 CHICAGO: DOES ANYBODY REALLY KNOW WHAT TIME..
3 GRASS ROOTS SOONER OR LATER
4 TOMMY JAMES CRIMSON AND CLOVER
5 McCOYS HANG ON SLOOPY
6 RASCALS GOOD LOVINÂ’
7 VAN MORRISON BROWN EYED GIRL
8 OTIS REDDING: SITTING ON THE DOCK OF A BAY
9 SIMON DUPREE & THE BIG SOUND: KITES
10 THE HOLLIES DEAR ELOISE
11 THE TROGGS LOVE IS ALL AROUND
12 DONOVAN HURDY GURDY MAN
13 THE MOVE FLOWERS IN THE RAIN
14 THE MOLES (SEE 9,MEMB) WE ARE THE MOLES
15 ISLANDERS HETKI LYÖ
16 KIRKA LEIJAT
17 THE BOX TOPS THE LETTER
Biisit nyt kerätty CDR:lle, jossa varoitus DATED 60s Material. 16 on käännös biisistä 9

  
  15/05/02 03:05

Name : Suonna
  
Message : Teppo, sanoisinpa että paksuhko vinyyli, ei kehänä kiertävää copyright-tekstiä etiketeissä, ei hurjan kiiltävä vaan pikkuisen "haperon pahvimainen" kansimateriaali, hieman kellertävään vivahtava kun kannen sisään kurkkaat.
  
  14/05/02 16:12

Name : Mikko
Current favourite song : Made In Sweden: Winter's a bummer
  
Message : No jopa on hillittömiä unia!

Viikko 22 on toukokuun viimeinen viikko.
  
  14/05/02 15:28

Name : Esa
Current favourite song : The Who .. Pure and Easy (Who's Next CD versio)
  
Message : Onks nyt jo viikko 22? Tilasin sen CDn varmuuden vuoksi eilen faxilla.
  
  14/05/02 15:20

Name : Jenni
Current favourite song : David Bowie: Space Oddity
  
Message : Joo, oonpa mäkin nähnyt Wigujen uudesta levystä unta joskus taannoin. Siinä levyllä oli mun tekemä biisi, ja olin muutenkin niinku bändin jäsen. Jim pelasi tehdashallissa shakkia yksin ja puhui viisaita. Muita wiguja ei näkynyt. Mutta sitten jossain vaiheessa Hakalan Pertti piti tupakkakauppaa ja esitteli siellä kaikille ajatuksia lukevaa kalastajanhattuaan ja kertoili,että Mikko ja Suonna oli käynyt kuulemma aiemmin studiossa, (kun Wigut oli siellä nauhoittelemassa) haukkumassa uuden levyn lyttyyn etukäteen. Oikeesti, pitäis varmaan käydä lukemassa vieraskirjaa vähän harvemmin. :D
  
  14/05/02 15:10

Name : Teppo
  
Message : Hei, mistä tunnistaa Nuclear Nightclubin ensipainoksen?
  
  14/05/02 14:46

Name : Jore
Current favourite song : Claire Lynch - If Wishes Were Horses
  
Message : Ja jos joku haluaa vääntää Save My Money & Namen suomeksi, niin se loruhan menee näin:

Hei kippura kiulu,
soi kissalla viulu,
lehmä loikki yli kuun,
hauvaa huvitti sellainen jumppa,
ja lusikka livisti seikkailuun.

  
  14/05/02 14:02

Name : Suonna
  
Message : Ostin Mother Goosen kirjahyllyyn, englantilaisen klassisen lastenlorukokoelman. Taitaa olla aika lailla popkulttuuriin vaikuttanyt pläjäys, kun ekalla silmäilyllä löytyi "Hey! diddle, diddle, / The cat and the fiddle" ja "Hush-a-bye, baby, on the tree top; / When the wind blows, the cradle will rock" (vrt. Save My Money & Name) siinä missä "Tweedle-dum and Tweedle-dee" (vrt. Dylan) ja "Jack, be nimble, / And, Jack, be quick" (vrt. Don McLean, American Pie). Ja sitten vielä "Humpty Dumpty sat on a wall; Humpty Dumpty had a great fall", jonka "Lilleri Lalleri aidalla makasi "-suomennoksesta Kari Peitsamo teki Yhden kunnon biisin.
  
  14/05/02 13:00

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Clockhammer: Nullify
  
Message : Gutsin vierailu In and Outilla on aika loogista, koska hän veti sitä yhdessä Silvennoisen kanssa jo 70-luvulla Wigwamin Treen YO-talon keikalla. Tuolloin sekä JG että Silvennoinnen olivat paikkaamassa poissaolevia Wigu-musikantteja.

Ja onhan In and Out ollut useasti Jukan keikkojan avausbiisinä. Pakko kuulla uusikin versio! Joko SF Blues on ulkona?
  
  14/05/02 12:07

Name : jukkis, Turku
  
Message :
Jukka Gustavsson vierailee SF-Bluesin esikoisalbumilla.Hän on mukana yhdellä raidalla joka on West Montgomeryn in and out.Biisi on hyvin jamihenkinen ja Gutsilla iso rooli siinä.Hyvä!
Ostin ton Wigwam-singlen kun en sitä näemmä muuten kuule.Alku on mielestäni Procol Harum vaikutteinen päätyen sitten Rekun myötä peruswigwamiksi.OK, eipä paljon muuta.
  
  14/05/02 10:00

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Country Joe&Fish: The "Fish" Cheer/I-Feel-Like-I'm-Fixin'-To-Die
  
Message : jee, näin viime yönä Wigwam-aiheista unta!
Nimittäin Wigwam oli jollain hemmetin öljynporauslautalla viimeistelemässä uutta levyään ja me kavereitten kanssa haluttiin mennä sinne salaa katsomaan mitä ne tekee ja minkälaista musiikkia ne oikein tekee. No, sinne me sitten mentiin salaa ja koko sen unen ajan kuulin millaista musiikkia se oli! Muistutti lähinnä Bill Brufordin paria ensimmäistä soololevyä, eivät oikeasti taida ihan semmosta tehdä.
No sitten Esa Kotilainen huomasi meidät ja selitti sitten "Jimille ei sitten saa kertoa että täällä on muita, se on vähän semmonen". Jim oli siinä unessa oikeen semmonen "pahis", jota piti koko ajan olla piilossa. Esa vei meidät sinne öljynporauslautan jonkun pelastuslautan taakse ja sano että "tuosta sitä on hyvä kuunnella". Sitten se hölmöyttään sano Jimille siinä että "Vähän tää meidän musiikki on hyvää, tästä tykkää varmasti monet. Nytkin tänne tuli muutama tyyppi salaa ja mää vein ne tuonne pelastuslautan taakse ettet sää huomais niitä." Sitten se Jim yllätti meidät ja lähti ajamaan takaa mutta me saatiin moottorivene jolla päästiin karkuun.
Sitten siihen uneen vielä jotenkin liittyi tosi älykästä ja filosofista argumentaatiota heittävä Andy Mckoy, mutta en muista miten. Keskeisintä oli se että se puhui ihan niinkun joku yliopiston filosofian professori.
  
  13/05/02 20:57

Name : Jenni
  
Message : Kyllä se Being suhisee, ja Prophetilla kuuluu taustalla joku vaimeaa palohälytintä muistuttava piipitys. Ja osaahan se Eskelinen hommansa, liikaa vaan on kolisuttelemassa. Mutta oonki kuullu sitä tyyliin jonkun Trio Töykeiden kanssa, joka sinänsä on kaikkea muuta kuin tyylikäs poppoo (ja tää taas vain minun henkilökohtainen mielipiteeni). Mutta jos tähän rumpaliasiaan vielä jatkaisi, niin Beingin kun kuuntelee läpi, niin siinä todella saa lahjakas basisti temmeltää, kun rumpali pitää koko bändiä "sylissä". Hienoinen perässäsoitto selittyy musta sillä, että ilmeisesti muut raidat kasattiin rumpuraidan päälle, jonka takia lopputuloksen tempo on hiukka heilahtanut. Mut Eskelisestä semmonen hyvä asia, että se ei ainakaan sorru hakkaamaan, et onnistuu vähän hienostuneempikin. No ihan hyvä tyyppi, jooo...
  
  13/05/02 15:12

Name : Pasi "Sunkka" Sundqvist, Kotka
Home page : Verkkolehti Palasokeri
Current favourite song : Planetist
  
Message : Nyt on Palasokerissa juttu Pohjolan helatorstaisesta Tavastian keikasta. Jutun mausteena on kaksi ottamaani kuvaa keikalta.
  
  12/05/02 12:47

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : mää en ainakaan huomaa mitään taustasuhinaa. Ekassa biisissä ja joissain muissakin jonkin verran harmittavat miksaukset... jotkin sellaiset soittimet jotka on mahdollisesti tarkoitettukin taustalle ovat uudessa versiossa hieman liian näkyviä. Ekassa piisissä etenkin joku haitarintapainen rikkoo hieman sitä astraalitunnelmaa, joka edellisellä versiolla välittyi miulle hieman paremmin.
  
  12/05/02 09:15

Name : Esa
Current favourite song : Jethro Tull ... Heavy Horses (BBC, live)
  
Message : Ihan hyvinhän se norjalainen Jimin CC arvostelu lopulta tuli(updates). Vaimo oli muuten apuna, tai ehkä toisinpäin, kääntäessä.
  
  12/05/02 07:25

Name : mika, oukadadoukoujeespoksholirei
  
Message : kuuntelin Beingin "uusinta version"
kuulokeilla, ja huomasin, että biisien aikana on kokoajan taustasuhina päällänsä - how come?
eli, miten muilla ? Hyvä Suomi - ja ens kisoissa - VAPISE PUOLA !!!
  
  11/05/02 19:43

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Äläpäs Jenni lähe Eskelistä mollaamaan; miehen hienostunut vaan vallan taitava soitantansa oli tekemässä yhtä kaikkien aikojen parhaita näkemiäni keikkoja eli Jukka G:n Jang Vans Juttutuvassa vajaa vuosi sitten. Kävi mielessä että jääpä jälkeen Zappan Jäähallikeikka ja Colosseumin sinänsä Mahtava lontoon performanssi. Oli niin hieno livepläjäys että ihan itkettää yhätikin.
  
  10/05/02 23:58