Wigwam - guestbook

Name : leap frog
Current favourite song : Wigwam: The Lost Lizard King (Ababacab)
  
Message : Wigwam on tehnyt hienon levyn. Toimii. Piste.
  
  01/06/02 18:25

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Remains to be seen
  
Message : Jees, "Titans Wheel" on kuuntelun alla, ja kyllähän tässä on aihetta innostukseen. Meinaan, jos "Light Ages" oli lähinnä kokoelma uutta ja vanhaa, niin tämä on ehjä albumi. Ylitti odotukseni, jotka olivat aika kovat. Ensimmäisistä arvioista uskoin enemmän Valkosen Nyt-liitteesn arvosteluun kuin Liimattan vastaavaan Soundissa.

Lopullista arviota on turha vielä yrittääkään, koska moni biisi varmasti tulee kasvamaan lisäkuuntelun myötä. Mutta Jimin biiseistä "Remains to be seen" ja "That´s the way" tekivät heti kunnon vaikutuksen, samoin Rekun biiseistä mm. "Drive on driver", nimikappale ja "Good Mornington street".

Koko bändi on hyvässä vedossa ja Kettunenkin on löytänyt hyvin oman paikkansa, vaikka Liimatta muuta väittikin. Levyn soundit ovat kirkaat ja jykevät. Stereoitteni subbari saa työtä kerran jos toisenkin: bassari jymähtää hyvin ja Måssen basso soi monessa biisissä muhkeasti. Kun vielä kansikin on hieno, niin mikäs tässä on kuunnellessa!
  
  01/06/02 14:47

Name : eddie, hki
Home page : http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20020601KU11
  
Message : Hesarilta positiivinen arvostelu keskiviikon keikasta.

R.Waters muuten hoiteli eilen 70-luvun pakolliset ihan tyylillä. Animalsiakin kuultiin...
  
  01/06/02 11:51

Name : JR
  
Message : P.S. Omasta mielestäni Liimatan arvio ei tee oikeutta levylle...ja on muutenkin "väärä" ;)!
  
  01/06/02 00:13

Name : JR
  
Message : No nyt se on ostettu, toinen kuuntelukierros käynnissä ja täytyy sanoa että herkutteluksi meni :). Singlelohkaisusta tuli hieman epävarma olo, mutta kun selvisi että HIAWM kuuluu niihin muutamaan kappaleeseen jotka eivä ehkä edukseen esiinny, täytyy sanoa, että kannatti odottaa! Klassikkoainesta on useammassakin levyn kappaleessa ja ylipäätänsä jos yhtye tekee tällaisena musiikin alennustilan aikakautena ;) levyn, jonka kappaleista yli 2/3 on mielenkiintoisia, täytyy hattua nostaa. Kasariviitteitä on selvästi havaittavissa, mutta hei, tyypeiltähän jäi 80-luku kokonaan väliin joten miksi ei :)!? Drive On Driver kuulostaa silti raikkaalta ja Rekun talkbox on siinä niin hauska. Nimibiisi ja Lost Lizard King edustavat ehkä levyn mielenkiintoisinta antia, Remains To Be Seen henkii 60-lukua ja kuuluu mielestäni kanssa parhaimmistoon. Kaikenkaikkiaan maukkaita sovituksia ja Jimin laulu ja ilmaisu toimivat ehkä paremmin kuin koskaan...monissa kohdin vahvasti "Jimhuumoria mausteenaan".
Rumpu&basso-osaston sovituksien kanssa on miellyttävästi malttia ja kappaleissa on ehkä vähemmin "jyräämisen" makua kuin esim. edellisellä albumilla, mikä on hyvä juttu...kappaleet pääsevät oikeuksiinsa. Kotilaisen maalailu lähestyy taidetta ja tässä hän onkin vahvimmillaan sillä varsinainen improvisoija mestari ei mielestäni olekaan. Hammondia olisin kyllä keikallekin kaipaillut ;).
Tästä aasinsilta Tavastialle, oli kerrankin kohtalaisen onnistunut miksaus muuten. Soitto henki samanlaista rauhaa ja varmuutta mitä levyltäkin on kuultavissa. Ei merkkiäkään jäykkyydestä, jota joskus keikoilla on ollut. Sooloja voisi ehkä miettiä vähän lähinnä pituuksien suhteen, miksi ei voisi vedättää pidempään sillon kun makea kiteytys löytyy, mutta jatkuva kierrätys välillä puuduttaa. Innolla odotan seuraavia keikkoja...tämän kevään todistukseen kirjataan kyllä selkeä kiitettävä :)!
Eiköhän vielä tulla seuraavakin levy joskus kuulemaan!?
  
  01/06/02 00:08

Name : Hezzu
  
Message : Wetton kuulemma ollu melko päissään :-) Bändi ollu hyvä, mutta Wettoni vähä niin ja näin...
  
  31/05/02 22:10

Name : mika, espoo
  
Message : Uus Wigu ostetaan anyway - ja varsinkin jos Tavalla on ollut hyvät meiningit.

Olikos sellainen tapahtuma, kuin "Wetton Plays Crimson"?
Mitä soitti ja millanen oli?
Vai onko kalenterini taas sekaisin?

Kertokaa jos Roger Waters pystyy soittamaan ilman puolen tunnin katkosta tekniikan petettyä. No, jos se soittaa "Dogsin", niin se on kuningas.
  
  31/05/02 21:56

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Wigut: The Lost Lizard King
  
Message : Jep, keikka oli kokonaisuutena erittäin onnistunut. Merkille pisti kuinka hyvin Rekku pystyi vaikuttamaan yhdellä kitaralla koko bändin soundiin. Jos funtsii, että kyseessä oli levynjulkaisukeikka ja yleisö ei edes vielä tuntenut biisejä niin vastaanottohan oli yleisön puolelta tosi innostunutta.
Kyllä se skitta on noussut soundissa esiin enemmän kuin esmes Light Agesilla. Kaikki soitti hyvin. Ehkä se basso jäi tosiaan miksaajalta hiukan liian alas. Ehkäpä tarkoitus olikin korostaa skittaa.
Loisto juttu, että bändi kunnioittaa perinteitä ja osaa myös uudistua. Tämä kaikki yhdessä ja samaan aikaan. Kokonaisuus ei voi olla muut kuin evergreen Wigwam!
Sekin oli hienoa encoreissa, että klassikkoja ei kandee muunnella. Ne toimii parhaiten täysin samoilla soundeilla kuin alkuperäisillä levyilläkin. Jammailu ja soolojen pidennys toki maustaa juttua. Ainakin mun mielestä.

  
  31/05/02 18:45

Name : Jenni
Current favourite song : The Beatles: Because
  
Message : Olipas hyvä keikka tavastialla! En kyllä tajua, mitä ihmiset haikailevat "vanhojen" wigusaundien perään... Musta ainakin olisi tosi hälyyttävää, jos tyyppien tyyli ei olisi muuttunut 30 vuoden aikana yhtään. Tosi sääli vaan, että melkein koko keikan ajan sai sietää jotain kännistä idioottia, joka yritti lähennellä kaveria ja haastaa riitaa mun poikaystävän kanssa. Miksi, oi miksi ihmiset tulee ördäämään kännissä TAVASTIALLE?!? Mutta oli kuin olikin hieno keikka musiikillisesti, piti oikein kädestä käydä kiittämässä. Tosi hienoa, että wigujen keikkakunnosta ei tarvitse koskaan olla huolissaan etukäteen, siisti rokkielämä kunniaan!
  
  31/05/02 14:53

Name : mika, espoo
  
Message : kun Tommi kommentoi tosta olemattomasta bassosoundista, Tavastialla on mahdollisuus "pilata" hyvä konsertti seisomalla metrin verran väärässä paikassa. Onko se se pirun tiiliseinä vai mikä, mutta soundit tuppaavat katoavan tai puuroutuvan
tietyllä etäisyydellä lavasta ja riippuen tietysti soitetuista volyymeistä.

  
  31/05/02 14:19

Name : Hezzu
  
Message : Se oli se sama haastattelu ku sillon aamulla ja sama studio b -live. Oli myös Wigu-puhelinkilpa josa palkintona uus levy ja Wigu-paita. Kysymykset oli helppoja: kysyttiin että mitä biisiä oli sämplätty siihen Step Time Orchestran (vai mikäs se oli) miksaukseen ja että misä biisisä on säveltäjinä sekä Gutsi että Pohjola.
  
  31/05/02 13:21

Name : Tomppa
  
Message : Mitäs siellä progeyössä kuultiin wigwamiin liittyen?
  
  31/05/02 11:54

Name : Jore
  
Message : Petteri, Studio B:ssä tuli Remains to be seen, noin 10 minsan haastattelu ja lopuksi Nuclear Nightclub. RTBS riisuttuna versiona toi mieleen Party Upstairsin. Heavenia en kuullut tässä Lietteen ohjelmassa, vaikka luulin kuulleeni koko hoidon.
  
  31/05/02 10:17

Name : Esa
Home page : http://njet.net/njet/forum/thread.phtml?msg=39568
  
Message : Maria paikanpäällä, yllä.
  
  31/05/02 02:34

Name : Esa
Home page : http://www.cdnow.com/
  
Message : Arto, kun menet ylläolevaan linkiin ja klikkaat DVD-VHS ja haet sitten Fleetwood Mac nimellä, se DVD on siellä. Saat kysyä muilta mistä ostaa Eurooppa versiot!
  
  30/05/02 22:56

Name : Tomppa
  
Message : Tavastiasta sen verran että liekö muita kuulijoita haitannut se että Måssen basso ei oikein potkinu yleisöön saakka.Tästä annettekoon miksaajalle pikku miinukset.
  
  30/05/02 20:58

Name : Urpo
Current favourite song : Heinz: Just like Eddie
  
Message : Lähes kolmen minuutin juttu Wigwamista eilen TV:n Kulttuuriuutisissa. Eli aika hyvin on julkisuutta tullut levyn julkaisua edeltävällä kahden viikon jaksolla. 2 x HS Nyt, Ajankohtainen kakkonen, Radiojutut ym. Tuo Kulttuuriuutisten pätkä on nähtävissä verkossa: YLE - Kulttuuriuutiset - Uutislähetykset - 29.5.
  
  30/05/02 20:33

Name : Petteri
Current favourite song : Kikkels Bojat - Löfä's Täckle Töfä's Täckle
  
Message : Siis eikö tullut Grass for Bladesia?? Vai tuliko noiden kolmen vanhan lisäksi muuta vanhaa? Tänään oli Jim ja Rekku Mafialla, kuulin ainoastaan studio B liven HIAMW:sta, kitaralla ja koskettimilla. Mitähän muuta mahtoi tulla, kun en kuullut ruokatunnin vuoksi?
  
  30/05/02 19:55

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : living with the past
  
Message : Äskettäin sain Titans Wheelin ja oon nyt kerran kuunnellu. Kaiken sen moitteen jälkeen mitä on tullu luettua levy oli positiivinen yllätys. Ei nyt kovin proge, mutta mukavan kuuloinen kuitenkin. Ei ollenkaan paha :-)
  
  30/05/02 19:41

Name : Preesens
Home page : http://www.preesens.com/band
  
Message : Preesens on uudistanut sivunsa, tervetuloa!
  
  30/05/02 14:19

Name : Sunkka, Kotka
Home page : Lindenhurst
  
Message : No voi permanto! Haminan keikka on siirretty Poriin!! Ja minä kun olin houkutellut jo kolme kaveria mukaan keikalle (helppoa)! Nyt pitää peruuttaa...

Toisaalta liikkuvan työni ansiosta saattaa olla, että satun Poriin tai Tampereelle sopivana iltana. Harmittaa vaan kaverien puolesta.
  
  30/05/02 12:42

Name : eddie, hki
Current favourite song : Wigwam, Good Mornington Street
  
Message : Olipa mielenkiintoista kuunnella uutta matskua ensi kertaa live-tilanteessa. Joutui oikein keskittymään. G.M.Street ainakin jyräsi aika vahvasti. Driver ei ollut huono, TW oivaa synkistelyä, jopa HIAMW oli parempi ilman sitä mieskuoroa. That's The Way on hieno lopetus. Esa ja Rekku olivat hyvin esillä koko ajan, Jimilläkin tuntui olevan uutta virtaa.

TW on hyvä kiekko, pari kuuntelukertaa vakuutti ainakin minut. Hyvää fiilistelyä riittää. Ehkä sedät ovat vähän rauhoittuneet, mutta kyllä tää lyö laudalta kepeesti Light Agesin, ehkä jopa Dark Albuminkin. Soundit on kohdallaan. Ei kovin progea, mutta täyttä Wigwamia. Loppukevennyskin löytyy.
  
  30/05/02 12:36

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Kaikki ny kertomhaan, miltä se tuore lätty kuulostaa ja mitä tapahtu Tavastian keikala.Olikko selvinpäin ja soitikko hyvin ??? ¤
  
  30/05/02 12:28

Name : Esa
  
Message : Arto, se on nyt kyllä jenkkipainos, mutta TÄYTY olla Englannissakin. Image Entertainment, 54 min. 15 biisiä, mutta 2 niistä kamalia filmikollaseja. The Original Fleetwood Mac The Early Years Video Collection, ID5504CADVD. Kokeile Amazonia ja CDNOWta. Ostin tän mediakaupasta.
  
  30/05/02 04:57

Name : Matti
Home page : foo
  
Message : Noniin, olihan keikka. Uudet biisit oli kyllä selkeästi Wigwamia suurelta osin, mutta lievät kasarivaikutteet eivät kyllä meikäläistä hirveämmin napanneet.

Encorena saatiin lopulta kuulla Freddie Are You Ready, Do or Die ja Bless Your Lucky Stars, jotka kyllä olivat omasta mielestäni keikan selkeästi parhaat palat. Kotilainen ja Rekku soittivat hel-ve-tin maukkaita sooloja jne.

Yleisökin oli varsin kiitettävästi mukana koko keikan ajan, mutta luonnollisesti erityisesti encoreissa. Nimmarit onnistuin jostain ihmeestä puhaltamaani julisteeseenkin hommaamaan. Jee.
  
  30/05/02 02:02