Wigwam - guestbook

Name : Tuomas, Turku
Home page : DBTL
  
Message : Pekka Pohjola on peruuttanut DBTL-esiintymisensä. Ei sitten nähtykään Wiguja ja Pohjolaa samalla keikalla... :(
  
  05/06/02 15:23

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Depa=kulttuuri&Date=020605&Model=juttusivu.html&Story=01346371.txt&StDate=020605
  
Message : Pertti Hoo antaa päivän Rumbassa TW:lle neljä tähteä ja niin antaisi Suonna Kookin Karjalaisessa, jos lehti käyttäisi pisteytystä.
  
  05/06/02 15:19

Name : Suonna
  
Message : Eli Kuopion keikalla kuultiin melkein sama setti kuin Tavastialla, paitsi että NN oli pantu yllätysaloittajaksi ja piilobiisijammailu hypättiin yli.
Erikoinen fiilis jäi keikasta. Bändi soitti hieman varmemmin kuin Tavastialla ja varsinkin Do Or Die oli täyttä rautaa. Viime vuosien jännin Esan DOD-soolo on kai kuultu Porvoossa viime vuonnna, jolloin minimoogin namikoiden vääntely meni sellaiseksi lintujenlauluksi. No, nyt se soolo oli sitten ihan täyttä avaruuslintua. Rekku "pillastui" aivan täysin ja pisti paremmaksi repimällä kitarasta todella aggressiivisen jankkaavia nuotteja.
Jim ei ollut entisellään. Bändiä ei esitelty missään vaiheessa, ei mitään dirmus-velmuiluja ja huulenheittoa. Mies istui soittimen ääressä niin apaattisen näköisenä että ihan huolestutti että mistä on kyse. Måssen naama sentään loisti, eikä lapasia ollut nyt käsissä: soundi oli Tavastiaa parempi.
  
  05/06/02 12:08

Name : Suonna
  
Message : Wigwam, Kuopio, Puijonsarvi 04.06.2002

Nuclear Nightclub | Remains To Be Seen | Subterranean Sunrise | Bitesize | To The Other Side | The Lost Lizard King | Drinks On The House | Good Mornington Street | Titans Wheel | Drive On Driver | Greatfield | Heaven In A Modern World | That's The Way | encores: That's The Way (reprise) > Freddie Are You Ready > Do Or Die > Bless Your Lucky Stars

...ja sitten vielä tarkennusmuutos Tavastian settilistan encoreen:

encores: That's The Way (reprise) > Titans Wheel "hidden track" | Freddie Are You Ready | Do Or Die | Bless Your Lucky Stars
  
  05/06/02 12:01

Name : Ilkka, Nordic Countries
Home page : The Band GB Visiting Card
Current favourite song : The Weight
  
Message : Hi to all my The Band gb friends allover the world. Enjoy this web site!
  
  04/06/02 19:51

Name : mika, espoo
  
Message : ihmettelen samaa kuin Matti jo aiemmin; taas kummittelee tuo aivan tyhjänpäiväinen Ghostbusters-biisi parin sekunnin ajan TW:n avausbiisissä. Pohjolahan teki jo sen "Porschen" jossa biisin "vaikutteet" olivat vielä selvemmin havaittavissa. parin nopean kuuntelun jälkeen TW:llä on paljon hyvää, tosin Rekun vanha kitarasoundi esiintyy liian harvoin - tilalla mm. riipaiseva fuzz-kitara jne. - no eipähän bändi ole ainakaan jäänyt makailemaan vanhojen ideoiden pariin
  
  04/06/02 16:05

Name : Heikki Kyllästinen, Joensuu , Finland
Home page : http://www.astridyoung.com/
Current favourite song : MATINEE cd (Astrid Young acoustic solo cd, soon out !!)
  
Message : Hauskaa kesää kaikille !
  
  04/06/02 12:44

Name : Jenni
Home page : Metro-lehti
Current favourite song : Jimppa: Just My Situation
  
Message : Moikka!

Mikko, eilen oli Metro-lehdessä juttu Wigwamin paluusta, muistaakseni otsikolla "Wigwam teki vahvan paluun" tai jotain sinne päin. Käsiteltiin keskiviikon keikkaa ja uutta levyä. Eilisen lehden voi ylläolevasta osoitteesta käydä imuttamassa pdf-muodossa koneelle.
  
  04/06/02 12:18

Name : Jukka Piiroinen
Home page : Riverside Jazz
Current favourite song : Björkenheim: Taajuus
  
Message : Todellakin Tom Waits on onnistunut ns. vanhoilla päivillään. Uudet levyt "Alice" ja "Blood Money" ovat todella hyviä. Jazzin puolella vanhojen partojen kypsyminen tai tason säilyttäminen ei ole ollenkaan niin harvinaista.

Uusi Wigwam kuulostaa myös kelpo levyltä. Ei mitään erityisen suurta kuitenkaan.
  
  04/06/02 12:02

Name : janus
  
Message : Tom: tuli mieleen yksi joka tekee "vanhoilla päivillään" parempaa musaa kuin alle kolmekymppisenä: Tom Waits.
  
  04/06/02 11:13

Name : Matti
Home page : foo
Current favourite song : Wigwam: Remains To Be Seen
  
Message : Noniin,

lopultakin TW kourassa ja soimassa nyt kolmatta kertaa. Pikaiset vaikutelmat levystä ovat, että täähän on ihan hyvä, lähinnä häiritsee vain lievää suuremmat kasarivaikutteet.

RTBS on tähän mennessä kolissut selkeesti eniten - taitaa tosin levy olla samanlainen kuin muutkin Wigwamin albumit, että vaativat saamaristi kuuntelua ennenkuin avautuvat. Enivei, tästä biisistä tulee kyllä helvetin vahvat assosiaatiot Beatlesin tuotantoon: Mellotronia on käytetty aika pitkälti samalla tavalla kuin Strawberry Fieldsissä, lisäksi tuon "Remains To Be See-eeen" -kuoro-osuuden see-een-pätkä kuulostaa ihan hitosti joltain Beatles-rallilta. Ainakin Lucy In The Sky With Diamondsissa on jossain kohdassa samalta kuulostava intervalli). Beatlesin lisäksi en voi olla sanomatta, että helvetti, Ghostbusters Theme tulee tuosta B-osasta kovasti mieleen :D

Mutta jatkanpa kuuntelua.
  
  04/06/02 08:51

Name : janus
Home page : http://pub97.ezboard.com/bcolossus72017
Current favourite song : DJ Shadow: Blood On The Motorway
  
Message : Colossuksen foorumilta voi käydä lukemassa kommentteja siitä Wettonin keikasta (topic: "John Wetton-ilta!"). Wigwamin levystäkin löytyy oma topic.
  
  03/06/02 12:10

Name : Urpo
Current favourite song : Bitesize
  
Message : Muutaman kuuntelukierroksen perusteella miellyttävintä Titans wheelissä on tietynlainen hillitty meininki. Eihän tässä onneksi olekaan aggressiivista mättöä. Listaveikkauksena pistäisin, että TW menee sunnuntaina albumilistan viitoseksi. Listaviikkoja kertyy seitsemän.
  
  03/06/02 12:04

Name : Suonna
  
Message : No helekuta, Arto. Tarkoitukseni oli tehdä TW:stä arvio Karjalaisen viime keskiviikon levysivulle, mutta oli niin kiireinen tuo toukokuu. Eiköhän lähipäivinä. Helsingin keikka oli kyllä erinomainen ja Kuopiota odotetaan mielenkiinnolla. - Yhdyn noihin kommentteihin levyn maukkaasta koristeellisuudesta ja sormio-osuuksien hudsonmaisuudesta. Esim. utuinen moog-kuvio Bitesizen choruksessa on varmaan parasta koko biisissä.
  
  03/06/02 10:59

Name : Arto, Oulu
  
Message : Olen odotellut vesi kielellä Reino Rinteen tyttärenpojan ajatuksia Wigujen pitkäsoitosta ! Mielilukemistooni kuuluu nykyään muuten Karjalainen-lehti!
  
  03/06/02 10:35

Name : Paulus, Helsinki
Current favourite song : Eddie and the boys, Absalom, Wardance ja lisää löytyy...
Found : Search engine
  
Message : En suoraansanottuna odottanut kauheasti Titans Wheel levyltä, mutta kun sen ostin huomasin levyltä löytyvän useampia todella
hyviä biisejä vaikka Wigujen musa on muuttunut on levy erittäin hyvää tekoa. Titans Wheelin sinkku ei hirveästi innostanut, mutta onneksi tajusin luottaa taas tähän bändiin. Kiitokset vielä hyvästä ja kattavasta Wigwam sivustosta ja tietysti kiitos Wigwamille.
  
  03/06/02 10:30

Name : Hannu, Ikaalinen
Current favourite song : Wigwam; Bitesize
  
Message : Titans Wheel kuullostaa monipolviselta kudokselta erilaisine väreineen. Haastava teos, joka ainakin omassa päässäni on hahmottunut paremmin yksittäisten biisien kautta kuin kokonaisuuden kannalta. Ajattelen kappaleita enemmän yksittäisinä kuvina joilla on itsessään tarina kerrottavanaan. Biisien toteutus on huippuluokkaa, sovituksiin on satsattu paljon, upeita kuoroja, hienoja kosketinkoristeita, täyteläistä soittoa.

Ainakin kuulokekuuntelussa pystyy TW:n kanssa tekemään huikeita musiikillisia matkoja. Jimin monikasvoisuus on vahvasti levyllä esillä. Siksi levy vertautuukin vahvasti Jimin soolotuotantoon, joka puolestaan aina on ollut osa Wigwamia. Nyt nämä nyörit nivoutuvat kauniisti yhteen.

Levyn kokoamisessa on mielestäni otettu jonkinmoisia riskejä. Levyn avaus voisi olla iskevämpi joillain muulla biisillä, vaikka Remains sinällään on hieno kappale. Samoin Greatfieldin jälkeen kuulija johdatetaan melko syvään suvantoon, josta nouseminen vie aikansa.

Jim käytti jossain haastattelussa, kuulijakunnasta nimeä ystävät. Ehkä siinä kiteytyy parhaimmillaan bändin ja yleisön suhde- tietty yhteisyys.

Mikko ! Voisitko laatia vaikka jonkin äänestyksen TW:n 5 parasta biisiä periaatteella. Muuten sivujesi asema vain vahvistuu TW:n osoitteiston kautta. Lämpimät kiitokset hyvästä työstä.

Olisipa hauska saada joskus jonkun Wigwamin jäsenenkin viesti tänne vieraskirjaan vaikka uuden levyn tiimoilta.

Ystävyydellä Hannu
  
  03/06/02 09:53

Name : Esa
  
Message : Tom, ihan on makuasia. Fleetwood Macistä pidin joskus ennen, ja loppuaikoina ihan valikoiden, Steely Danistä en erikoisemmin. Dylania jaksaa kuunnella levyllä, Love and Theft on vähän erikoinen, ja äänikin herralla krahisee, mutta siinä on muutama hyvä biisi. En mitenkään hylkää ketään ikänsä puolesta, mutta biisintekijänä kai moni alkaa 50 ylitettyään jauhaa samaa. Esim Jethro Tull on suorittanut hyvin jos 3 siedettävää biisiä saa albumiin.

Kun vanhat herrat jaksavat jotain yrittää, jaksan sitten kuunnellakin. Kun tää nykymeno, rap ja muu, ei kiinnosta 90% mua ollenkaan.
  
  03/06/02 00:50

Name : Mikko
Home page : http://ostella.fi.soneraplaza.net/kaista/leffat/artikkelit/0,5444,231910,00.html
Current favourite song : Wigwam: Remains To Be Seen
  
Message : There are five audio samples from the new Wigwam album Titans Wheel in the address above.
  
  02/06/02 22:15

Name : Tom
  
Message : Meinstriimissä ei ole mitään pahaa, mutta sen virran vietäväksi on vaikeampi päästä kuin jonkin marginaaliryhmän suosikiksi. Vuonna 1975 Wiguilla olisi käsittääkseni ollut erinomaiset mahdollisuudet mainstream-suosioon. Silloin suosittu musiikki saattoi olla myös hyvää, eikä suosion tarvinnut olla jonkin genren diggareiden ansiota. Esimerkiksi Steely Dan oli suosittu ja teki erittäin hyvää musaa. Fleetwood Mac vasta suosittu olikin, mutta teki mielestäni erinomaisia biisejä. Eihän Rumoursin aikaisella FM:llä ole mitään tekemistä sen englantilaisen blues-bändin kanssa, joka kantoi samaa nimeä.

Nykyisin ei tunnu tulevan hyvää mainstream-rokkia uusilta artisteilta. Viime vuosina ei ole tullut yhtään bändiä, joka olisi sekä äärimmäisen suosittu että laadukas. R.E.M. tulee mieleen tuoreimpana esimerkkinä ja siitäkin on niin kauan, että keski-ikäistyvälle tulee paha mieli muistellessa. Marginaaligenreistä on välillä noussut suursuosioon erinomaisia bändejä, kuten vaikkapa Nirvana. Beck tekee hyvää musaa ja on kohtalaisen suosittu, muttei sitä oikein rokiksi voi kutsua. Hmmm, olisiko sitten Sheryl Crow viimeisen vuosikymmenen kovin mainstream-juttu? Niin sitä tässä kai ajan takaa, että vaikka TW tuntuu monien mielestä olevan erinomainen levy, sen markkinointi voi olla vaikeaa ulkomailla. Suomessa bändillä on kulttistatus, joten musa mennee kohtuullisen hyvin kaupaksi.

Neil Young oli erinomainen lauluntekijä, mutta hänen tuotoksistaan viimeisin minua koskettava on vuodelta 1979. Dylanin kohdalla täytyy mennä vielä muutama vuosi kauemmas. Itse en keksi yhtään artistia, joka olisi vanhoilla päivillään tehnyt yhtä kovaa kamaa kuin alle kolmekymppisenä. Bowie on välillä väläytellyt muistumia entisestä erinomaisuudestaan, mutta kovin hukassa tuntuu hänkin olevan suurimman osan ajasta. Rokki taitaa olla nuorten ihmisten juttu.

Tässäkin kirjoituksessa esitetään monia mielipiteitä. Eriävät mielipiteet sallitaan ja niitä kunnioitetaan.
  
  02/06/02 22:12

Name : Arto, Oulu
  
Message : Tomille vain sen verran, että kyllähän keski-ikäisetkin meinstriiminsä tarvitsevat ja kuinka moneen sukupolveen Neil Young on purrut. Se on aivan uskomaton musiikkivaikuttaja ja sitä paitsi Fleetwood Macin Rhiannon vuodelta-78 on mitä parhainta meinstriimiä ! Yhtyeen juurevat päivät olivat ohi ja ambitiona oli enää LA ja dollarit.
  
  02/06/02 20:08

Name : Esa
Current favourite song : Love-- 7 and 7 is
  
Message : Heh heh, Dylanin keikoille. Olen vain kerran nähnyt Dylanin konsertin, ja onnekseni se ei ollut yleisön rääkkäystä...
  
  02/06/02 15:37

Name : Tom
Current favourite song : Fleetwood Macin Rhiannon
  
Message : Mun mielestä TW:llä on liian paljon materiaalia ja liian vähän biisejä. Soundit on kauhean päällekäyvät ja yltiöpäisen kompressoidut. Jimin laulu on melodiatonta ja kylmää. Mutta pahin ongelma on nimenomaan materiaalin heikkous. Tämä on mielipide, joten älkää ampuko minua.

Ulkomaille vienti on takuulla vaikeaa. Progepiirejä TW tuskin kiinnostaa, joten Wiguja täytyy markkinoida mainstream-yleisölle. Niille ihmisille, jotka nostivat Santanan ykköseksi, ja niille, jotka vuosikymmenestä toiseen menevät vanhojen kehäraakkien (Neil Young, Dylan etc.) keikoille.
  
  02/06/02 12:23

Name : mika, espoo
Current favourite song : Hurriganes: Bad Baby
  
Message : Taisi Liimatta kaipailla Ronnien rumpusoundejakin - kuka vittu on enää soittanut kunnon rumpusoundeilla sitten 70-luvun. 80-luvulla rupesi valtaamaan tämä läiskytysrumpujen soundi ja yhä pahemmaksi vetää. Voi verrata esim. miten rummut soi ELP:in Trilogylla
(huom. ei suurin suosikki, mutta tämä tuli mieleen).

Haukuin Remua tässä männä kuukausina: poltin itselleni kokoelman ja Hot Wheelsin kaikki rokkaavimmat oli mukana - hitto kun huonot soundit, mutta joka helvatan biisissä erottuu Remun haitsu, Cissen simppeli basso ja yllkätyksenä Ilen kova kitarointi - oli kyseessä mikä tahansa rokki, niin sama draivi päällä...tais olla Ganesin omatuotantoa.
  
  01/06/02 23:50

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Wigut: Titans Wheel
  
Message : Joitakin huomioita levystä:
Kyllä Jimin ääni muistuttaa ajoittain kovasti John Lennonia.
Beatles -henkisyyttä on muutamissa biiseissä muutenkin. Kuunnelkaapa ykkönen ja kakkonen!
The Band vaikutteita on myös olemassa varsinkin biiseissä 7 ja 8. Vaikuttaa varmaan Kotilaisen haitarointi, tulee mieleen Garth Hudson. Samalla niissä on jotain samaa kuin Nuclear Nightclub -biisissä. Biisissä nro 4 on vanha tuttu basso/sointukuvio kuin jossain vanhemmassa biisissä, olikohan "Talking Brought Me Here:ssä".
Varmoja klassikkoja on ainakin biisit Titans Wheel ja The Lost Lizard King. No, makujahan on monia.

Levyn paras kohta on mielestäni Titans Wheelin Rekun soolo. Onhan aika kova juttu, huh!! Koko biisihän on täyttä rautaa!!!
Harvoin tällaista nappibiisiä löytyy jossa soundit ja sanoitukset osuvat nappiin. Ehdoton helmi, ei kalpene varmasti isossa maailmassakaan.

Levyssä on klassikkoaineksia, pari täytebiisiä valitettavasti laskee vähän pointseja. Antaisin 4-. Jos pari biisiä unohdetaan niin antaisin 4,5.

Wiguilla on niin hyvä meininki, hyvä jengi ja mahtavaa matskua. Kyllä ansaitsisivat maailmanlaajuista huomiota. Edelleen mielestäni olisi bändille kysyntää mm. Scandinavia, UK, USA, Japani. Homma on kiinni markkinoinnista ja rahoituksesta. Tämä "taide" uppoaa varmana maailmalle jos annettaisiin mahdollisuus.
Muita mielipiteitä varmaan on, mutta tässä yksi kanta.

Niin siitä basson miksauksesta Tavalla. Taisi Måsse olla normaalista paikasta muutenkin metrin parin verran taempana joten oliskohan ollut strateginen valinta jotenkin korostaa kitaraa? Mene ja tiedä.


  
  01/06/02 23:32