Wigwam - guestbook

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Wigwam: Greatfield
  
Message : Olen samaa mieltä Peten kanssa Turun keikan erinomaisuudesta: Wigut olivat todella timmisä vedossa, enkä muista aikoihin nähneeni yhtä vapautunutta menoa lavalla. Encoressa Rekku ja Måsse äityivät jopa poseeraamaan vierekkäin hieman Spinal Tap-tyyliin :) - ja Måssella piippu suussa! Rekku myhäili usein leveästi ja Jimbokin vaikutti hyväntuuliselta.

Uusi matsku kuulostaa livenä paikoin jopa paremmalta kuin levyllä - paikoin muuten vaan erinomaiselta.

Ainoa negatiivinen palaute koskee miksausta. En tiedä, mikä nykykriteerien mukaan on "hyvä" keikkasaundi, mutta Turun keikan miksaus jätti mielestäni runsaasti toivomisen varaa: liian kova yleisvolyymi, basso hautasi välillä kaiken alleen, eikä koskettimetkaan olleet parhaalla mahdollisela tavalla esillä, Jimin koskettimia en minä ainakaan kuullut.
Vertailukohtana mm. -91 syksyn ensimmäinen comeback-keikka Tavastialla: soundit olivat liki täydelliset!
Club Feenix on toki aika iso tila, ja saundi saattoi olla toisaalla ihan ok, mutta kun olin ihan miksauspöydän vieressä...
Ehkä asialla oli varamiksaaja, tai homma toimii taas seuraavalla keikalla.
  
  07/06/02 20:52

Name : Suonna
  
Message : Vietetään Wigwam-iltaa Joensuussa. Kylläpä kuulostaa Light Ages pieneltä TW:n jälkeen. Kuunnelkaapa vaikka Titans Wheel ja Crystal Ball peräkkäin.
  
  07/06/02 20:43

Name : Petteri
  
Message : Olin viime vuoden huhtikuussa Oulun 45:ssa Wigwamin keikalla. Viikonpäivä oli tiistai, ja yläkerta oli ihan täynnä. Uskoisin, että nytkin väkeä piisaa, monillahan heinäkuu on lomakuukausi.
  
  07/06/02 18:16

Name : RaimoPRoge, Hyvinkää
Current favourite song : Titan Wheels
  
Message : En ole ostanut täysihintaista CD:tä sitten Genisiksen Calling All Stations vaan nytpä ostin tämän Wigujen uuden - enkä ole pettynyt. Harvoin on koko levy täyttä kamaa niinkuin tämä. Tässä se näkyy minkä Johan Sebastian oivalsi jo 1600 luvulla - MELODIA!!!!
  
  07/06/02 16:09

Name : Pete
  
Message : Club Feenix,Turku 06.06.2002
Nuclear/Bite/Remains/Sub/Lizard/
Heaven/Drinks/Mornington/Titans/
Other/Great/Driver/Way
E:Way (reprise)>Freddie/Die
E2:Bless

Mahtavaa!!! Paras Wigu-keikka tältä
kiertueelta.Saliääni oli kohdallaan,
meininki lavalla iloisen rentoa mutta silti hyökkäävää.
Heaven In A Modern World oli yllättäen yksi keikan kohokohdista,
Do Or Dien väliosa oli taas aivan
mahtava.Harmi vaan että keikkailuun
tulee taas tauko kun meininki alkoi
olla hiottu huippuunsa.
  
  07/06/02 13:55

Name : Heikki Kyllästinen, Joensuu , Finland
  
Message : Alla aikataulut, jos satut huomenna olee radion ääressä:
Kaisaniemi Pop 8.6.2002
Radiomafia järjestää ilmaisen konsertin 8.6.2002 klo 15-20.
Paikkana on jälleen Kaisaniemen puisto, Helsingin rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

Esiintymisaikataulut:

15.00-15.30 Rockin Da North
15.45-16.25 Kemopetrol
16.45-17.25 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
17.45-18.25 Anssi Kela
18.45-19.35 Don Huonot




  
  07/06/02 13:52

Name : Mahatma taas
Home page : 45 Special
  
Message : Ja tuossa yllä linkki klubin sivustolle. Sieltä löytyy yhteystietoja, joten eiköhän lippuvarauskin onnistu jollain keinolla.
  
  07/06/02 13:00

Name : Mahatma Gandalf
  
Message : 45 Special on rokkiklubi kolmessa kerroksessa. Bändit soittavat ylimmässä kerroksessa tai sitten kellarissa. Kumpikin tila on aika hemmetin pieni, verrattavissa esim. Helsingin Semifinaliin. Tiedä sitten, mikä Wigujen nykysuosio Oulussa on, mutta itse en lähtisi paikalle ilman ennakkolippua.
  
  07/06/02 12:54

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : Kertokaapas oululaiset että mimmonen paikka tuo 45-Special on ja mitä tuumaatta että onko sinne millanen ryysis 14.07.02 (sunnuntai) ku Wigut sielä soittelee, meinaan että tohtiiko ihan tosta vaan lähtä vai pitäskö varata lippu etukäteen ja mistä semmosta varataan? Tuonne sitä ehkä pitää lähtä jos kyytiä järiestyy ja eivät lähemmäs tuu (Kokkolakin ois ehkä mukavampi)...
  
  07/06/02 12:20

Name : mika, espoo
  
Message : onko jossain olemassa Wigwamin keikkakalenteria ?
  
  07/06/02 12:16

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Masters Of Reality: Kill the King
  
Message : Uudessa Mojossa yleisökirjeessä kyseltiin Wigwamista. Joku britti oli vastannutkin webissä ja kertoi nähneensä bändin Helsingissä viime vuonna keikalla.
  
  07/06/02 12:04

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Samaa mieltä kuin Vesa: Kuopion keikalla uudet biisit kuulosti oikein hyvältä. Dynamiikan vaihtelut pystyttiin toteuttamaan yllättävän hyvin. Kun biisit kuulostavat hyviltä keikallakin, voi niille povata monia elinvuosia.

Mutta se encore... piste i:n päälle! "Freddie...", "Do or Die" ja "Bless your..." toinen toistaan jykevimpinä versioina. Tällaiselta Wigwamin on täytynyt kuulostaa neljännesvuosisata sitten loistonsa päivinä, ajattelin minä. Rekku ja Esa pistivät todella kuviota toisensa perään, upeaa!

Näin muuten Wigut ekan kerran 1992. Tämä keikka oli 90- luvun alun esitysten veroinen.
  
  06/06/02 18:33

Name : Heikki Kyllästinen, Joensuu , Finland
Home page : http://www.astridyoung.com/
Current favourite song : Matinee cd
  
Message : Noin puolitoista vuotta sittenhän tuli telkkarista POPFINLANDIA I,
noin 6 tuntia.Mulla on koko paketti
videolla,en oo kerinnyt kattoo,sitäkään.Polttelen kun kerkiin, eiks siellä ollut näitä Tolosiakin mukana ?
  
  06/06/02 17:24

Name : Mikko
  
Message : Peitsamon Wigwam-tribuutin idea on hilpeä ja mies on ollut ilmeisen vilpittömästi asialla: askeettisia, nopeasti nauhalle vedettyjä versioita minikokoonpanolla. Lopputulos kuulostaa kuitenkin enimmäkseen karmealta. Poikkeutena Luulosairas, joka Peitsamo-versiona svengaa erittäin tiukasti.
  
  06/06/02 17:10

Name : Heikki Kyllästinen, Joensuu , Finland
Home page : http://www.astridyoung.com/
Current favourite song : MATINEE cd (Astrid "Sen Sisko" Young acoustic solo cd,soon out !
  
Message : Polttelin muuten videonauhalta noin viikko sitten Jethro Tullin Hippodrome 1977 liven joka tuli TV 1 noin vuosi sitten.
  
  06/06/02 17:10

Name : mika, espoo
  
Message : tosiaankin, varmastikin myös livenä kovia biisejä nää uudet. TW:ltä löytyy pilkahduksia - hyvässä ja pahassa - muista biiseistä/bändeistä. Aiemminhan on jo mainitty Ghostbusters (p....le!) ja Stand By Me, mutta jotkut kosketinsävelkulut muistuttaa Genesiksen Lambin ja Wind&W:n aikaisia juttuja.
Jimin laulaessa joitain juttuja alarekisteristä, tulee väkisinkin mieleen M.Knopfler - onneksi Rekku ei ole pistänyt kitaraansa Knopfler-vaihteelle, kuten Martin Barre teki Jethrossa, ja kun puolestaan Ian Anderson oli joutunut laskemaan äänialaansa ja alkoi kuulostaa MK:ltä, oli Seurauksena täydellinen Dire-kopio (vrt. mm. said she was a dancer).
No, ainahan kaikista biiseistä löytyy yhteyksiä joihinkin muihin kappaleisiin.
  
  06/06/02 15:18

Name : Matson
  
Message : Kyllä Yo-Talon keikka oli komeaa kuultavaa. Soundit olivat loistavat ja uudet biisit kulkivat komeasti livenä, vaikka levyä kuulemattomana suhtauduin aluksi epäillen mutta onneksi turhaan!
  
  06/06/02 14:39

Name : Vesa
Current favourite song : good mornington street
  
Message : Aivan samaa mieltä Hezzu. Ainoastaan se balladi Win your love ja vähän samaan tapaan alkava Drinks on the house laskee hetkellisesti innostusta. Olisiko biisijärjestyksessä voinut laittaa jonkin nopean 7 ja 8 kappaleitten väliin?? Drinks... on hyvä kappale kuitenkin. Win your loven oisin ehkä jättänyt pois. Hieno levy, ei voi muuta sanoa! Eikä tää mielestäni liian pitkä ole niinkuin jossain sanottu. Jos löytyy näin mahtavia ideoita yli kymmeneen biisiin, niin mikäs siinä.

Ja keikalla Kuopiossa nää kuullostivat aivan mahtavilta. Levyn hyviin sävellyksiin kun saadaan livenä hiukan rosoisuutta mukaan niin todella hyvä elämys oli! Hymyilin vain keikalla itsekseni, kun vielä nykypäivänä joku voi tehdä näin hienoa musaa, ja pystyy esittämään sen niin hyvin livenä (erotuksena suureen osaan nykybändeistä, jotka studion nappeja vääntelemällä saa aikaiseksi hienon esikoislevyn, josta puhutaan kovasti muutaman kuukauden)
  
  06/06/02 12:56

Name : Pete
  
Message : Yo-talo,Tampere 05.06.2002
Nuclear Nightclub/Bitesize/
Remains To Be Seen/Subterranean
Sunrise/The Lost Lizard King/
Heaven In A Modern World/Drinks On
The House/Good Mornington Street/
Titans Wheel/To The Other Side/
Greatfield/Drive On Driver/That´s
The Way //
encores:That´s The Way (reprise) >
Do Or Die/Bless Your Lucky Stars

Tällä kertaa Jim ainakin spiikkasi.
Johtuneeko jo tavaksi tulleista
vaikeuksista laitteiden kanssa kun
tunnelma oli alussa "kireähkö".
Biisijärjestystä oli vähän muokattu
uuteen uskoon ja Freddie oli pudo-
tettu encoreista.
  
  06/06/02 10:32

Name : janus
  
Message : Kari Peitsamo teki vuonna 1990 Wigwam-tribuuttilevyn. Mitä mieltä? Itse en ole kuullut.
  
  06/06/02 10:14

Name : Hezzu, Ylivieska-city
Home page : voisko joku progebändi tulla tänne keikalle joskus pliis?
  
Message : Titans Wheeliä on täsä ny muutamia kertoja kuunneltu ja sanosin että paranee joka kerta, ainoastaan siinä puolivälisä on sellanen parin biisin rypäs joka meinaa vähä herpaannuttaa mielenkiintua, eli kappaleet 7 ja 8.
  
  06/06/02 00:42

Name : Tommitus
  
Message : Jäi muakin kaivelee se kuopion keikka,just Jimin osalta.En usko että moinen käytös voisi johtua yleisön puutteesta,sitä ei valitettavasti ollu kun kourallinen ja olihan Jim hyväntuulinen aikanaan täällä meilläpäin kun keikan heittivät vaikka yleisöä ei tainnu olla muita kun minä ja Suonna :) ..no,huomenna toivottavasti turussa eri meininki ja tänäänkin jäi tampereen keikka väliin sukulaisten takia(toivottavasti eivät lue tätä)
  
  05/06/02 22:37

Name : Tommitus
  
Message : Ei ou Mika kun muistikuvia vanhalta,ainakaan mulla.Sen muistan että pigworm-biisillä aloittivat.Alkupuolella tuli aineskin horace's aborted ripp-off scheme ja jotain dark album biisejä muitakin..olen aina hehkuttanut ja tulen sen tekemäänkin että se vanhan keikka oli keikkojen keikka.Viimeks eilen juttelin Kepan kanssa kyseisestä keikasta ja hänenkin mielestään se on yksi parhaista,tosin rumpaloituaan yli kolmetuntia oli persaukset ollu niin kipiät että seuraavana päivänä istumaan ole kyennyt...ja suurimpaan osaan biiseistä oli tutustunut edellisenä yönä ensikerran,vaan hyvälle se kuulosti.
  
  05/06/02 22:19

Name : mika, espoo
  
Message : oliko jollain sitä biisilistaa (vieläpä ehkä järjestyksessä) mitä Wigwan esitti silloin vanhalla -92 tai -93, kun soittivat ainakin 3 tuntia ja lähes kaikki biisit v:sta 75-. Missasin muutaman kun aloittivat niin aikaisin - kiinnostaisi vaan tietää.
  
  05/06/02 21:55

Name : Samuel, Turku
Home page : Wedding
Current favourite song : nuke da night..
Found : Just surfed on in
  
Message : Ihan kivalta kuulostaa uus matsku!
Hattua herroille!!
  
  05/06/02 19:11