Wigwam - guestbook

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Nick Cave&Bad Seeds: Up jumped the devil
  
Message : Eikös Doblerin ilmiö ollut Frank Robsonin soolosinkun taustabändinä? Muistelisin näin kun kerran Hippie Shaken huutokaupassa oli Frank Robson&Doblerin ilmiöltä joku sinkku jonka nimeä en nyt enää muista.
  
  22/06/02 23:34

Name : Arto, Oulu
  
Message : Kommenttina; Peter Green osasi antaa hiljaisuuden soida niinkuin BB Kingikin, kun taas Moore lyö hevikirveellä.
  
  22/06/02 22:11

Name : Arto, Oulu
  
Message : Sattuipa eteeni ikivanha Kaleva ja siinä juttu Dopplerin Ilmiöstä.Edesmennyt kriitikkolegenda Kari Karemo kehuu bändiä maasta taivaaseen ja vertaa sen kamaripoppia Tasavallan Presidenttiin,lisänä tietysti kansanmusamausteet.Erityisesti 20-minuuttinen Vapauden tanssi raapii selkäpiitä. Harmittaa, ettei DI (Paakkunainen,Saastamoinen,Rosnell & Virtanen ) tehnyt koskaan pitkäsoittoa. Sehän oli superbändi, jonka musa eläisi varmaan vielä tänäänkin. Toivottavasti joskus löytyy vanhoja nauhoja, jotka päätyvät levyllekkin asti !!!
  
  22/06/02 20:31

Name : janus
  
Message : Jokin Mooren blues-levyissä mättää, syitä voi etsiä tuotantopuolelta ja kuluneista cover-valinnoista. Kitaristina Moore on kyllä tyylitajuinen. Soundiasioista: muutama vuosi sitten Moore teki levyn Blues For Greeny - siis eräänlainen tribuuttilevy Peter Greenille. Hänellä oli siinä käytössään peräti sama Les Paul –kitara joka oli joskus kuulunut Peter Greenille. Yksi levyn biiseistä on ”Supernatural” joka on hiuksianostattava kokemus Mayallin levyllä A Hard Road. Moore ei kuitenkaan saanut omaan versioonsa samanlaista kananlihaefektiä. Miksi ei? Minäpä luulen että vastaus löytyy äänitystekniikasta ja soundeista. Alkuperäisessä oltiin melkeinpä jossain särön rajamailla ja tuolla Mooren uudella versiolla kitara kuulosti liian siistiltä ja steriililtä. Oletteko miettineet miksi esim. Huuliharppukostaja-elokuvassa (1968) se sähkökitara kuulostaa niin makealta? Tai Canin Deadlock-biisissä (1970)? Kyllä noilla piukeilla soundeilla on jotain tekemistä asian kanssa.

Hei, 90-luvulla tehtiin mielestäni yleensä ottaen parempaa musaa kuin 80-luvulla. Myös monet vanhemman polven edustajat (Dylan, Young jne.) olivat paremmassa iskussa 90-luvulla. Massive Attack on minusta viime vuosien tervetulleimpia musiikillisia ilmiöitä.
  
  22/06/02 17:02

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Rick Dando: Brainwash
  
Message : Tämä Concert In Central Park on hyvä läpileikkaus Simonin (ja osittain myös) Garfunkelin tuotantoon. Se kuulostaa hyvältä soundillisesti ja livenä katsottuna. Hearts and Bones levy on kova juttu ja Graceland -levy myös. Nämä on kuunneltu melkein puhki asti:)
Graceland sai tosi hyvät arvostelut kriitikoiden ja musan kuuntelijoiden puolesta. Se oli jotain uutta ihmeellistä miksausta Americana with Africana. Mutta jotenkin omalla kohdallani se alkoi avautua vasta vuosien päästä varsinaisen julkaisun jälkeen. Se tuntui hyvältä vasta sitten kun huomattiin miten huonoa musaa 90- luvulla on tehty. Ja ihmeteltiin, että ei ole uutta musaa... Sitten tuli jotain Massive Attackia ja ihmeteltiin mihin kaikki johtaa.
No, tärkeintä musamaailmassa kai on se, että uuttakin tyyliä löytyy. Mutta kuulostaa siltä, että nämä nämä 50, 60, ja 70- luvun legendat pelastavat tämän teknopelleilyn.

Mikan kanssa samaa mieltä Mooresta.
Ei mitään uutta häneltä pitkään aikaan. Osa legendoista toistaa samaa kaavaa ja tärkeintä on uudistuminen unohtamatta perinteitä: kuulostaa Wiguilta ja nyt laitan soimaan uusimman!
J.
  
  22/06/02 02:38

Name : mika, espoo
  
Message : Kyllä Simonin Hearts and Bones on loistava. Niinikään, tarkoitin (epäselvästi) Still Crazyn yhteydessä parasta yksittäistä kappaletta. (koko LP ei kokonaisuudessaan ole ehkä paras) Onko "faneilla" muita ehdokkaita.

Ja haukun tähän perään Gary Mooren. Plussa siitä, että vääntää bluesia, mutta se kitarasoundi on vain jäänyt päälle siitä 80-luvun alun hevisoolouran ajalta ja kun sillä soundilla soitta bluesia niin ... Ei Green tai Claptonkaan sitä aidosti tehneet, mutta kyllä ne olivat uskollisempia alkulähteille.
  
  21/06/02 23:24

Name : mika, espoo
  
Message : Esa, muuten juuri se soundi toi mieleen - siis aluksi eka kuulemalta - Genesiksen n. -76 jutut, mutta nyt se on kyllä muotoutunut Wigujen omaksi. Olin myös kahden vaiheilla; kitara vai Kotilainen.
  
  21/06/02 23:05

Name : Esa
  
Message : Njetin Wigwam palstassani keskustelin lyhyesti TW albumista ja olen siina erehtynyt Bite Size biisissa. Alunperin kitaraksi llulemani koreammalla soitettu melodia taitaakin olla Kotilainen.Taytyy korjata kun palaan taalta Kaliforniasta. Tallaiset kitaraa matkivat syntikkasoundit sopivat hyvin Wigwamiin. Jotenkin samoilla linjoilla oltiin jo Nuclear Nightclubissa.
  
  21/06/02 22:58

Name : janus
Current favourite song : Dead Can Dance: Persephone
  
Message : Still Crazy on mainio. Myös Hearts And Bones on suosikkeja vaikka aikoinaan saikin viileän vastaanoton. Mutta paras on silti Rhythm Of The Saints vaikka se ei olekaan yhtä "merkittävä" kuin Graceland. Mielestäni materiaali on siinä tasaisempaa ja Simon yhdisti etnoelementit kokonaisuuteen saumattomammin. Further To Fly on yksi kaikkien aikojen kauneimmista biiseistä.
  
  21/06/02 14:34

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Huomenta tai iltaa, miten sen ottaa...;)

Mielestäni Paul Simonin huippusuoritus keikallisesti ja samalla levyllisesti on tää The Concert in Central Park (Simon & Garfunkel). 2 levyä 60- ja 70 -luvun hittejä, mukana monesti täälläkin kehuttu ja kritisoitu legenda Steve Gadd rummuissa! Keikka ja levy on ajalta sept.19.1981. Tämähän tuli Suomen TV:stä arviolta joskus v. 82 tai 83? Tämän jälkeen ei ollut paluuta, TV show veti mukanaan kuin Wanha Elviksen rokki;) Kuka muistaa, kertokaa...;) Ja Simon esiintyy tänä kesänä Suomessa Steve Gaddin kanssa!! Yeah!

Onko ketään lähdössä Järvenpäähän katsomaan Jim Weider Bandia? (kiinnostaa eniten siitä porukasta). Saattavat soittaa The Weight ym. mukavaa. Kirjoitelkaa allekirjoittaneelle niin vaikka törmäillään siellä!

Hyvää Juhannusta kaikille ja erityiskiitos Mikolle näistä hienoista sivuista!!!

HYVÄÄ JUHANNUSTA!!! ja muistakaahan kuunnella myös Wiguja koko ajan!

Jakke

  
  21/06/02 06:36

Name : mika, espoo
  
Message : joo, paras Paul Simon; Still Crazy ?
onko?- vain oma mielipide. Taaskaan en ole kuullut kaikkia PS kiekkoja, mutta kiva tietää jos muita "paras"ehdokkaita on...
hyvät Juhannukset - T;MJ ja toivoo, ettei ole pahemmin pahoittanut kenenkään mieltä liiankin omakohtaisilla (eikä ollenkaan edes järkevillä, noin yleisesti ottaen)kommenteillaan.
  
  20/06/02 23:48

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : rokressiivista?
Current favourite song : Overhead: Confessions of The Grim Reaper
  
Message : Uudessa Rytmissä juttua mm. Jukka Tolosesta ja Wigwamista. Levyarvosteluissa TW saa neljä bojoa. Ai niin, Paul Simonista on pitkä juttu :)

Ja hyvää Juhannusta kaikille!! :)
  
  20/06/02 20:27

Name : Tommi
  
Message : Kylläpä on vieraskirja hiljentynyt juhannuksen alla jo..mutta ei siinä mitään,hyvää juhannusta kaikille kuitenkin :)
  
  20/06/02 16:26

Name : Suonna
  
Message : Kun Mikko ei näytä tehneen päivitystä niin heitetään sitten tänne se EMIn mainoskirjeen tieto että seuraava TW-singleirroitus on Drive On Driver.
  
  19/06/02 17:16

Name : Mika Koo, Oulu
Current favourite song : The City: Snow Queen
  
Message : Joko Wigujen keikalle Ouluun saa lippuja ennakkoon? Mistä? Ei ollut Anttilan Ärrällä vielä lauantaina.
  
  19/06/02 13:16

Name : Heikki Kyllästinen
Home page : http://www.rumba.fi/index1.html
  
Message : Näyttäs oheisen linkin mukaan olevan
20.6. ilmestyvässä Rumbassakin juttuja Wigwamista.
  
  19/06/02 11:36

Name : Montte
Current favourite song : Metsonpeliä
  
Message : Kiitokset Hezzulle linkistä. On nämä hommat vaan menneet erit. käteviksi.
  
  19/06/02 11:15

Name : Heikki Kyllästinen
  
Message : TV 1:n tekstitv:n sivulta 508 löytyy
Titan Wheelsin arvostelu.Sub TV:n
sivuilta 600-699 löydät kaikkien suurempien kesäfestareiden tiedot ja bändien ESIINTYMISAIKATAULUT.
  
  19/06/02 08:23

Name : Esa
  
Message : TW alkaa asettua aloilleen. Ne osat teksteista jotka eivat selvia jaavat yllensa mysteeriksi. Itse Titans Wheel on ollut vaikein progemohkale sulattaa, ja sen jatko Lizard Kingin merkeissa soi jo paassani paremmin.

Terveisia Kaliforniasta. Ei ole juuri hippeja jakdulla, olen tosin rikkaiden yliopiston kampuksella.

Jimin kaveri Rick aivan haltioissaan TW ja Light Ages jaa hanella uuden varjoon.

(a"a"kko"set ja"i kotiin)
  
  18/06/02 23:04

Name : Tomppa
  
Message : Ja nyt kelle ei soundi tule niin kipinkapin kitskalle..on kuulkaas hieno ja pitkä juttu wiguista..
  
  18/06/02 10:37

Name : Heikki Kyllästinen
  
Message : Tänään 18.6.2002 James Paul McCartney 60-vuotta..ja huomenna 19.6.02 tulee Neloselta Hassisen Koneen Juhannuskeikka Joensuusta parin vuoden takaa.
  
  18/06/02 08:33

Name : Martin, Sunderland England
Current favourite song : Currently Cheesing
Found : Just surfed on in
  
Message : Having todat received my copy of "Titans Wheel",I just felf compelled to write and say how glad I am that the lads have made a welcome return to form after "Wigwam plays Wigwam live".
The vocals are are spot on and the writing/playing is worthy of being classed as a "Wigwam" album.
It is the only thing that is distracting me from the World Cup.
Wish Jim and the lads were coming back to play in England!.
  
  18/06/02 00:43

Name : Mikko
  
Message : Leif Måses värvättiin Marcusista Abban Polar-studioille 70-luvun lopussa. Mies on äänittänyt mm. Led Zeppeliniä ja Black Sabbathia ja näyttää vaikuttavan alalla edelleen. Google-haulla ”leif mases” löytyy tarkempia tietoja.

Harakka Bialoipokku oli ensimmäinen Love Recordsin levy joka äänitettiin Marcusissa. Pian sen jälkeenhän sinne menivät Hurriganes tekemään Roadrunneria ja Wigwam Nuclear Nightclubia. Studio oli tuolloin tuliterä ja edusti 24 raitoineen ainakin pohjoismaista huippua. Marcusin omisti Markus Österdahl –niminen mies. Studion 70-luvun jälkeisistä vaiheista mulla ei ole tietoa.
  
  17/06/02 16:08

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Olen juuri hankkinut Pohjolan kolme ekaa levyä remasteroituina versioina. Kaikille masterointi on tehnyt hyvää, mutta "Bialoipokku" on soundillisesti (ja ehkä muutenkin) noista paras. Sehän onkin äänitetty Marcus Musicissa, joka on ollut 70-luvulla todellinen huippustudio. "Bialoipokku" soi niin hyvin, että voisi olla äänitetty viime vuosikymmenellä!

Mikko ja Suonna: tiedättekö mitään Marcus Musicin vaiheista? Kuinka kauan se toimi, vieläkö kuuluisa äänittäjä Leif Måses on mukana kuvioissa?
  
  17/06/02 12:40

Name : Urpo
Current favourite song : Titans wheel
  
Message : Ruotsissa on hyviä futaajia. Täytyy muistaa että Wigwamin avauskokoonpanossa oli Österberg, Hulden, Gustavson... Johtuukohan W:n keikkatauko siitä että Pembroke haluaa katsoa kisat rauhassa. 20 vuoden takaa muistuu mieleen Urheiluruudun loppukevennys: julkkiksien eräänlainen rankkarikisa jonkun matsin puoliajalla. Kojo ym. näyttivät taitojaan. Pembroken tyylikäs chippi yli vastaantulevan molarin putosi maalin katolle. Pembroke piteli päätään. Kuuluikohan Jim peräti raittius- ja urheiluseura Zoomiin.
  
  17/06/02 11:20