Wigwam - guestbook

Name : Mikko
  
Message : There was also this 'Ageness plays Wigwam' tribute concert at Tavastia, Helsinki, in January 2000 with special guest star Rekku Rechardt.
  
  08/08/02 17:18

Name : Snake
Current favourite song : Pedagogi
  
Message : Kari Peitsamon Skootteri: Kari Peitsamon Skootteri Plays Wigwam (PYRAMID RAMCD 3039, 1991)
  
  08/08/02 11:10

Name : Mikko
  
Message : There are a couple of bands currently that have one or more Wigwam songs in their repertoire, but as far as I know no tribute bands exist. In 1991 a here well-known singer-songwriter Kari Peitsamo made an album called 'Plays Wigwam' which contains his trio's very stripped-down versions of a number of Wigwam songs, but I guess they never played them live.
  
  08/08/02 10:03

Name : Martin, Sunderland England
Current favourite song : Carpets and Bags and Balls - Blues Section
Found : Just surfed on in
  
Message : Does anyone know if Wigwam have reached the ultimate in longevity and icon status and inspired fans to form a "Tribute Band" along the lines of "The Bootleg Beatles" or "Bjorn Again"?.
If they have,do recordings by this (these?) bands exist?.
  
  07/08/02 23:18

Name : sahlakari
  
Message : Ja jos tosiaan Pori Jazziin joku jazz-nimi eksyy, on se sitten joku todella tunnettu, ns. legendaarinen muusikko (eli toisin sanoen, väljähtänyt menneiden aikojen mestari). Tänä vuonna paikalla taisi olla Herbie Hancock, "kunnioittamassa" Miles Davisin muistoa, eli siis menemässä sieltä missä aita on matalin.

Nojoo, jos he edes viitsisivät nimetä sen uudestaan, niin ei tarvitsisi marista ...

Onneksi on sentään April (sekin tosin jo väljähtämässä), Tampere ja Kerava (+ muita, jotka ovat turhan kaukana helsinkiläiselle).
  
  07/08/02 21:43

Name : Hakey Shakey, Joe ´n´ Sue
Home page : http://www.astridyoung.com/
Current favourite song : iST ("Us3d":in heavytrio):Spaceship
  
Message : Mulla on muuten aikamoinen pläjäys videoilla noita Pori Jazzeja jotka on tullut TV 2 vuosien varrella.Pitäis jossain välissä keritä polttaa niitäkin.Sonny Rollins rules !
  
  07/08/02 20:35

Name : Jenni
Current favourite song : Soft Machine - Drop
  
Message : Totta, Pori Jazz on ihan vitsi, jos sitä aattelee jazzfestarina. Mut jos sinne joku iso jazznimi sattuu eksymään, ni eikös vaan nekin soita vaan jossain yritysten yksityistilaisuudessa.

Mut ei siis millään muotoa vähätellyt laulamisen vaikeutta, mutta tuli vaan mieleen eräskin J. Hynninen, joka ihan pokerina lyttää modernin (eli Jorma varmaan tarkottaa kaikkea 1800-luvun jälkeen sävellettyä) klassisen "sieluttomana ja epämusikaalisena". Ja eiköhän sekin istu jossain taidehallinnossa... Terkut myös Ralf "Olen Suomen henkisynein pianisti, ku mulla oli hermoromahdus joskus ajat sitten" Gothonille.
  
  07/08/02 18:28

Name : mika, espoo
  
Message : Peitsamo meni muuten syvemmälle kuin Peter Green - Peitsamohan toimii haudankaivajan apulaisena. Tosin Greenkin paljasti muutama vuosi sitten, ettei hän oikeasti koskaan edes ollut haudankaivajana.
  
  07/08/02 16:03

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : Ahaa, no unohetaampa sitte koko P :p
  
  07/08/02 13:08

Name : Suonna
  
Message : Ei mitään Wigwamiin liittyvää... Mutta Paul Simonin Porin keikka oli kyllä täysi kymppi. Miksausta myöten: jätkiä taisi olla lavalla 11 ja kaiken kuuli.
Ja Pertusta sen verran, että sain kunnian olla Fogertyn ekan Suomen-konsertin lehdistötilaisuudessa, jossa oli myös herra P. käyttäen minuuttitolkulla aikaa itsensä kehumiseen ja oman CCR-tribuuttinsa mainostamiseen.
  
  07/08/02 13:05

Name : sahlakari
  
Message : Ja mitä tulee laulutekniikkaan, niin sanoisin, että kyllä se klassisella osastolla vaatii aikamoista hommaa. Ei se ole mitään diibadaabaa. Minkälaisen teoreettisen kokonaisuuden kukin omaksuu, lienee kiinni kustakin laulajasta itsestään.
  
  07/08/02 09:14

Name : sahlakari
  
Message : Jenni:

Kyllä se taitaa olla se stadionrock, joka siltä "taiteelta" vie jalansijaa, ennemminkin kuin klasarilaulajat. Hyvänä esimerkkinä väljähtänyt Pori Jazz, jonka tämänvuotisena pääesiintyjänä toimi Paul Simon. Tämä ei olisi ollut ongelma, jos kyseinen festivaali olisi muuten tarjonnut jazzia, mutta toisin kävi.
Syy tähän on tietenkin PJ:n pitkä historia, ja suosion luomat taloudelliset paineet. (Sponsorit kiinnostuvat, joten on pakko hankkia sellaista ohjelmaa, joka kerää porukkaa, jotta sponsorit tulevat ensi vuonnakin jne.)

Enivei, klasarifestareita ei kyllä ole ollenkaan liikaa, eikä sen puoleen jazzfestareitakaan.
Mitä tulee klassiseen tulkintaan, tulisi heidän kyllä pysyä omalla tontillaan. Mikään ei ole kamalampaa, kuin kuulla Barbara Hendricksia laulamassa jazz-standardeja. ei ei ei ei ...
  
  07/08/02 09:09

Name : tuomo
  
Message : Ja onx kukaan huomannu että Turun Puolalanpuistosaa on "historiallinen" tilaisuus, kun Wiguja ennen esiintyy Kauko Röyhkä?
  
  07/08/02 02:55

Name : Hezzu
  
Message : Pentti Hietanen kuitenki tulkihtee kuulemma varsin hyvin CCR:ää...?
  
  06/08/02 20:11

Name : Esa
  
Message : Yritän sinne Espoon keikalle sitten. jos joku täällä tulee sinne, hakekaa väsyneen näköistä miestä, alle 2 metrinen olen.
  
  06/08/02 19:47

Name : Jenni Riihelä, Helsinki
Current favourite song : James Brown - Cold Sweat
  
Message : Joo, musta noi klasarilaulajat vois muutenki pitää suuta vähän soukemmalla. On se sitten niin hienoa, kun jonkun kämäsen joululevyn myötä noustaan musiikkiauktoriteetiksi kansan silmissä ja heti päästään jonkun festarin taiteelliseen johtoon. Tässä vaiheessa sitten ruvetaan aukoo päätä joka asiasta ihan guruna, eikä sen jälkeen missään oo toivookaan kuulla muuta ku Mozartia ja Beethovenia! Kuitenkin esim. klassisen laulajan koulutus on aika kaukana siitä, mitä säveltäjät joutuu sisäistämään valmistuakseen. Joku Pavarotti ei oo vaivautunu ees opettelemaan nuotteja! Eikä se kai muuta osaakkaan laulaa, ku niitä iänikuisia italoaarioita. Ja mammat tykkää... Vastarintaan, toverit! Taide ei ole vielä kuollut! :)
  
  06/08/02 18:07

Name : Suonna
  
Message : Nuo ovat todellakin hurjia "tulkintoja". Klassiset laulajat ei osaa laulaa rockia, jonka nuotituksissa on aina tulkintavaraa. Sama homma kirkkourkurien kanssa, jos joku on kuullut joskus häämusiikkina jotain Holvikirkon kanttoria. Laahaukseksi menee.
  
  06/08/02 17:00

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Joni Mitchell: Court and Spark
  
Message : Pressa-diggareille on pakko kertoa että koin melko psykedeelisen elämyksen kun sain käsiini Matti Salmisen kiekon jossa hän - kaiken muun ohella - "tulkitsee" Pekka Strengin Sisältäni Portin Löysinin.

Esa Helasvuon sovitus ei mielestäni *ihan* yllä alkuperäisen, Pressavetoisen version tasolle, ja laulukin jättää kauniisti sanottuna toivomisen varaa...

Lohdullista on se, että näkemyksensä Juicen XV yöstä on vähintäinkin yhtä karmiva :)
  
  06/08/02 13:58

Name : Heikki Kyllästinen, Joe ´n´ Sue
Home page : http://www.astridyoung.com/
Current favourite song : Astrid "Us3d" Young: 16 mm
  
Message : Kari Peitsamolle riitti CCR-covereiden teko, mies halunnee päästä syvemmälle ja teki vaihteeksi
petergreenit :)
  
  06/08/02 13:03

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Tasavallan Presidentti (and Wigwam)
Current favourite song : War: The world is a ghetto
  
Message : Those of you who have tried to send me email that has bounced back, please try again. I found out that the disk space (including email folders) on my server has been full for a few days, and to clear it out I moved the Tasavallan Presidentti website to a new address which is above.

Eli jos joku on yrittänyt lähettää sähköpostia parin viime päivän aikana, yrittäköön uudelleen. Palvelintila on ollut täynnä, eikä Surfeu suuressa viisaudessan ilmoittele mitään. Pressa-sivut jo siirsin uuteen osoitteeseen, Wigu-sivut seuraa perässä ennen pitkää.
  
  04/08/02 18:27

Name : str, kouvola
Home page : http://www.ugrijuhla.cjb.net
Current favourite song : absoluuttinen 0. : bensa-blues
  
Message : Taidettiin tuota petroskoilaista santtu karhu & talvisovat -orkesteria kehuskella täällä jossakin vaiheessa. esiintyypä nimittäin 24.8 imatran ugrijuhlilla.
  
  04/08/02 14:09

Name : Pete
  
Message : Mä voin ainakin osallistua heti
2-5 eurolla.
  
  04/08/02 11:34

Name : Tuomas, Turku
Home page : http://users.utu.fi/tuvepe
  
Message : Domainin pitäminen maksaa 12 euroa vuodessa eli hinta ei ainakaan ole este sellaisen hankkimiselle. Jos jokainen vieraskirjan aktiivinen lukija lahjoittaa esim. 2 euroa, niin sillä tulisi toimeen muutaman vuoden. :)
  
  03/08/02 17:03

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : Bob James - Nautilus
  
Message : Et ole Mikko aatellut investoida (vähän?!) kiinteään osoitteeseen, esim. www.nuclearnetclub.net tai jotain sellaista? Sittenhän kotisivun paikkaa vois muuttaa helposti, luulisin.

Käväsin tuolla adressisivulla. Näyttää tilanne olevan jotain 5500 allekirjoitusta...
  
  03/08/02 09:55
 
Reply: Pysyvän osoitteen hommaaminen tälle sivustolle on ollut mielessä, esimerkiksi seuraavan palvelimen vaihdon yhteydessä. Uusi palvelintila itse asiassa jo odottaa (kiitos Matti). Nuclearnetclub.net-tyyppisen pysyvän nimen hankkiminen ja voimassapito kuitenkin tosiaan maksaa, enkä aio siitä ilosta kuvettani kaivaa, vaikka summa ei kyllä ole kovin iso.

Mikko

Name : Mikko
Home page : http://www.unessa.net/radiomafia/
  
Message : Melkoinen kansanliike näyttää nousseen vastustamaan Ylen suunnitelmia Radiomafian lakkauttamiseksi/radikaaliksi muuttamiseksi. Tuolla linkin takana on adressisivu johon on tämän päivän aikana tullut jo kolme tuhatta allekirjoitusta.
  
  02/08/02 14:54