Wigwam - guestbook

Name : Lazer
  
Message : Uudessa Pop-lehdessä on juttua Kapa Ahosesta, jonka singellä Jos kaiken voisin alkaa uudelleen taustalla soitta Wigwam. En tuolta sivuilta tästä löytänyt mainintaa, vaikken tiedä tulisiko ollakkaan. Lehdessä Pressan kakkoslevylle viisi tähteä.
  
  21/08/02 17:55

Name : Panu
  
Message : Eri yhteyksissä on mainittu, että Wigwamilla olisi alustavia suunnitelmia keikkailla ulkomailla Titans wheelin tiimoilta.Tietääkö kukaan, mitä moisille suunnitelmille kuuluu?
  
  21/08/02 17:54

Name : janus
Current favourite song : At The Drive-In: Sleepwalk Capsules
  
Message : Enpä tiedä, mutta positiivista että Anssi Nykänen ei ole paukuttamassa rumpujaan tuolla keikalla.
  
  21/08/02 11:55

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : John Mayall's Bluesbreakers - Your Funeral My Trial
  
Message : Tiiättekö, mistä sais lippuja ennakkoon tonne Pohjolan Tampereen-keikalle?
  
  21/08/02 10:07

Name : Sunkka, Kotka
Home page : Verkkolehti Palasokeri
  
Message : Verkkolehti Palasokerissa on taas ottamiani kuvia Wigujen Tavastiankeikalta 15.8.2002 peräti 9kpl. Voisiko joku kirjoittaa konsertista arvostelun kuvien lomaan?
  
  21/08/02 09:30

Name : mika
Current favourite song : Mike Rutherford: Moonshine
  
Message : naulankantaan osui Jaken arvio Titan's wheelistä (biisistä) livenä.
"Kliimaksi" jää ikäänkuin tulematta.
Ilmeisen vaikea saada levyn nouseva ja taas laskeva fiilinki lavalle. Berthassa on todellakin hirvittävä raivo livenä - ja se kakkos-osa on ovela.
  
  19/08/02 21:49

Name : hiski
  
Message : Heh, Bertha come back! Ei, se ei ollut mä.
  
  19/08/02 17:14

Name : Esa
  
Message : Kuuntelen Tolosen Rocky Road kokoelmaa. Kaikkia instrumentaaleja kuuntelen mielelläni. Lauletut biisit ovat melko keskinkertaisia.

Kovin vähäiseksi se Tolosen ja Pembroken yhteistyö on jäänyt, vaikka soittivat kai viimeksi Pedron Reggae kokoelmalla.
  
  18/08/02 22:52

Name : Bertha, Vantaa
  
Message : Kiitokset sille ihanalle kundille, joka ystävällisesti tarjosi Espoon keikan jälkeen kyydin kotiin Vantaan perukoille! Olisi muuten jäänyt keikka näkemättä, kiitos bussiaikataulujen!
  
  18/08/02 14:29

Name : Jakke, Espoo
  
Message : 17.8. Vuotalon keikka H:ki. Biisijärjestystä en laittanut ylös, mutta pääpiirteittäin noudatti kahta aikaisempaa keikkaa. Encorena Do or Die tosi pitkänä versiona,ei Bless Your Lucky Starsia ollenkaan.
Tässä konserttipaikassa asetelma erilainen kuin yleensä. Bändi soittaa alatasolla ja yleisö on katsomossa niinkuin leffateatterissa joka viettää ylöspäin. Joten kerrankin näki selkeästi koko bändin koko ajan.
Katsomoon mahtui muutama sata hlöä ja tunnelma oli mukava ja lämmin.
Huumoria riitti bändin sisällä ja katsomon kanssa. Katsomosta tuli välillä joitakin huvittavia positiivisia kommentteja ja kehuhuutoja. Bändi reagoi niihin huumorilla ja hauskoilla eleillä jonka jälkeen katsomo repesi nauruun. Ja tätä melkein joka biisin välissä! Hauskaa tuntui riittävän niin bändillä kuin yleisölläkin! Wigut soittivat niin ammattitaitoisesti ja hyvin kuten aina. Kehuisin erityisesti Kepan rumputyöskentelyä joka oli tuumantarkkaa menoa!
Jotain isompaa ongelmaa tuntui olevan äänentoistolaitteissa tai miksauksessa vasemmalla puolella lavaa. Bändin jäsenet viittelöivät miksaajille vähän väliä ongelmasta, mutta kukaan miksaajista ei tuntunut tekevän asialle yhtikäs mitään. Mutta ainakin rummut ja basso oli nyt miksattu hyvin, kyllä toimi. Ehkäpä yleisö ei olisi huomannutkaan mitään ongelmaa, mutta eihän näin ammattitaitoinen ryhmä jätä sellaista huomioimatta. Titan's Wheel toimii paremmin levyllä kuin lavalla, muut oli herkkua. Bertha Come Back rokkasi erittäin tiiviisti ja Jim pisti selvästi parastaan.

Toivotaan, että joku talletti biisijärjestyksen.
  
  18/08/02 04:10

Name : eddie
  
Message : 16.8. Porvoo (Nevada); heaven/bitesize/remains/good mst/lizard/other side/colossus/bertha/bertha2?/twheel/driver/ttway ec. do or die, yht 95min
Hyvät soundit ja hyväntuulista soittoa. Taisi ukoille jäädä tiukka vire tavalta päälle. Esan avaruus-moogsoolo diessa riistäytyi jälleen uusiin ulottuvuuksiin.
  
  17/08/02 15:44

Name : Pete
  
Message : Tavastia 15.08.2002
Heaven/Bitesize/Remains/Mornington/
Lizard/Other Side/Colossus > Bertha > Bertha pt.2/Titans/Greatfield/
Driver/Way (Esa:haitari)
encore:Way (reprise) > Die > Bless

  
  17/08/02 13:08

Name : mika
  
Message : Gabriel kai lähti Genesiksestä hyvissä ajoin, ennen kajahtamista.
Muistan jostain lukeneeni, että
Genesis/Rael-hahmo oli tuhota miehen oikean minän, eli rooli meinasi kai jäädä päälle tai jotain sinnepäin...
  
  16/08/02 15:07

Name : mika
  
Message : Eilinen Tavastia-keikka meni Wiguilta tosiaan putkeen. Nyt soundit olivat aivan selkeät - mm. Esa pääsi loistamaan, vaikka ehdoton stara taisi olla Rekku.
Rekulla hirveä fiilis soitossa ja koko lavaesiintymisessä.
Otin tulpat pois korvista ekan minuutin jälkeen kun huomasin, että volyymit on kohdallaan (olin n. 7 m päästä lavasta). Kepa on todellinen rhythm-machine ja jaksaa näköjään pitää tempoa Måssen kanssa loputtomiin, nyt esim. do or dien pitkä kosketinsoolon aikana .
  
  16/08/02 14:52

Name : Matti
Home page : fubar
  
Message : Eilinen Tavastian keikka oli jälleen kerran sangen luksus. Aloitusbiisinä oli muistaakseni Heaven In A Modern World ja sen jälkeen homma jatkui Bitesizellä. Voi tosin olla, että muistan täysin päin helvettiä.

Vanhoista biiseistä kuultiin Colossus ja lisäksi encorena putkeen Do Or Die ja Bless Your Lucky Stars.

Keikan jälkeen juttelin Kotilaisen kanssa syntikoista ja volapedaaleista ym. musahommista, oli kivaa. Kyselin kesän keikoista ja Esa sanoi eilisen keikan olleen omasta mielestään paras. Tapiolan äänentoisto ei kovin suuria kehuja saanut (yllätys). Kävin myös takahuoneessa moikkaamassa Pembrokea ja kumppaneita.

Oli kivat synttärit :) Lauantaina varmaankin sitten Vuotalolle.
  
  16/08/02 12:44

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Okei kiitti Janus. Täytyy tsekata.
  
  15/08/02 21:19

Name : janus
Home page : http://www.genesis-path.com/peters_letter.html
Current favourite song : Dr. John: The Twilight Zone
  
Message : Onhan tuo sinkku lojunut jo viikkoja esim. Fennican käytetyissä sinkuissa.

Tuossa linkissä on Peter Gabrielin kirje lehdistölle jossa hän selittää Genesiksestä lähdön syyt.
  
  15/08/02 20:24

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Onko kukaan nähnyt vielä myynnissä Drive On Driver -sinkkua?
Senhän piti ilmestyä jo yli kuukausi sitten vaan en ole missään siihen törmännyt.
  
  15/08/02 17:47

Name : Esa
  
Message : Laitteista en tiedä juuri mitään. Kuitenkin sopivilla laitteilla voi soittaa kovaa äänen laadun kärsimättä.

Paras muistamani konsertti oli Dylanin, sisätiloissa, noin 20 v. sitten. En mitenkään kärsinyt vaikka se oli melko kovaääninen.
  
  15/08/02 13:42

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : King Crimson -Asbury Park
  
Message : Kylläpäs nuo Gabrielin neljä ekaa levyä ovatkin perhanan hyviä! Ja nythän ne on saatavina loistavina remaster-versioina.

Ei kai siihen Gabrielin Genesiksestä lähtöön ollut mitään yhtä selkeää syytä. Lähinnä mies kai halusi alkaa kulkemaan omia polkujaan niin musiikillisesti kuin muutenkin.
  
  15/08/02 13:38

Name : Aimo
  
Message : Joo Gabriel meni sekasin ja teki neljä nimetöntä soololevyä (mm. "kynnet repii" ja "valuva naama"). Sit se teki jotain muuta ja 80-luvun puolivälin jälkeen siitä tuli supersupersupertähti. Sit se sekos taas mutten tiedä mix.
  
  15/08/02 12:46

Name : Freaky
  
Message : mix gabriel jätti genesiksen sillo? menix se sekasin?
  
  15/08/02 11:30

Name : Tero
Current favourite song : Every Fold
  
Message : Niin Wigujen keikkavolyymeista. Kesäkuussa Turussa oli hyvä keikka, mutta silloinkin tolkuttoman kova volyymi. Etenkin alkuvaiheessa soundit oli aikamoista puuroa. Jos perustelu volyymeille on örisevä kaljabaariyleisö, niin luulenpa örisevien osuuden yleisössä vain kasvavan ja musiikin kuuntelijoiden jättävän keikat vähemmälle. En vain voi ymmärtää miksi minun enää pitäisi mennä vaarantamaan kuuloni. Taidanpa tyytyä CD:ien pyörittämiseen.
Tero
  
  15/08/02 09:24

Name : mika
  
Message : Hyväksyn Esa näkemyksen, että volyymia pitää olla klubikeikoilla, mutta puhe peittyy jo paljon pienempään desibelimäärään, mitä esim. Gardenissa kuultiin. 80-luvun lopun Peter Gabrielin HKI jäähallikonsertin jälkeen tuli ainakin meikäläiselle selväksi, että pienehköllä volyymilla, pop musiikista voi saada miellyttävämmän kokemuksen, kuin volyymipuurolla - kaikki perkussiot, lauluosuudet jne olivat selkeitä vaikka volyymia hilattiin vähitellen kovemmalle koko konsertin ajan. Viimeisessä - Bikossa - volyymit olivat sopivasti juuri sillä rajalla, ettei soundit sotkeutuneet ja ettei kuulo kärsinyt. Samoina vuosina Purple heitti samassa paikassa keikan, jolloin volyymit pistettiin kattoon, ettei ruostunut soitto- ja etenkin laulutaito paljastunut.

Toisaalta AC/DC pisti hallissa niinikään kovalla metelillä, mutta simppelimpi musiikki ei kärsinyt, vaikkei kaikista nyansseissta saanutkaan selvää - Wigujen musiikki sensijaan perustuu aikalailla selkeisiin omaperäisiin soundeihin, niin kitaran, laulun kuin koskettimienkin osalta.

Taidan ihan vertailun vuoksi mennä huomenna Tavalle ja pistää tulpat korviin ja marssia eturiviin ja kokeilla, saako siellä mitään selvää.
  
  14/08/02 22:21

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Pekka Pohjola: No Way Out
  
Message : Syyskuun 11.pv Tampere-talossa PEKKA POHJOLA!
"Vähällä sähköllä"-ryhmän kokoonpano on vähintään mielenkiintoinen:
Seppo Kantonen, flyygeli
Mika Kallio, rummut
Veli Kujala, konserttiharmonikka
Verneri Pohjola, trumpetti
Pekka Pohjola, sähköbasso
Mahdetaankohan keikalla kuulla uuden harmonikkakonserton ensiesitys? Harmi, ettei itse pääse tsekkaamaan.
  
  14/08/02 14:32