Wigwam - guestbook

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Miehän en piä Heikki Koon kommentteja minhään kritiikkinä. Paskanheitto on niin helppoa ja eihän paska sanana ilmase yhthään mithään. Yhtä vähän ko sana hyvä. Kyllähän Suomi-rockin kivijalkoja kestää arvostella, ei se historiaa muuta ¤
  
  19/01/02 21:41

Name : sahlakari
  
Message : Suonna hei, määrittelepä mitä helvettiä on "särkyneiden runoilijoiden pyhä kama".

Entäs Joiku, onko kritiikki sinulle jonkinlainen kirosana? Kritiikkiä voi ilmaista ilman, että tuottaa samanlaista tavaraa kuin kritisoitava.

s
  
  19/01/02 21:22

Name : Ykä
  
Message : Suonna & Janus:

"Varjot ja lakanat" on minunkin suosikkini, se on H:n viimeisin teeskentelemätön levy; hänen tuotantoonsa kun mahtuu mielestäni vuoroin aitoja, ja vuoroin pseudotaiteellisia tekeleitä.

Pidän kylläkin myös "Euroopasta", vaikka se on hieman ahdistava.
"Nostalgiakin" on hyvä...ehkä paras...
  
  19/01/02 20:39

Name : Nostalgia-Ykä, Helsingfors
  
Message : Janne:

Pohjolan Pekka on muuten ainakin kerran ainakin esiintynyt "uuden" Wigwamin kanssa; paikka oli Punkaharju Juhannuksena v. 1978 eli Punkarock-festivaali.
Kysymyksessä piti olla jonkinlainen Wigwamin 10-vuotis-kavalkadi, eli odotimme sinne "läpileikkausta" eri Wigwam-kokoonpanoista.

No, ko. festareilla esiintyi myös (pääesiintyjänä) enemmänkin -50-lukuun suuntautuneelle yleisölle tuonajan englantilainen suosikkiyhtye The Darts, ja Wigwamin piti esiintyä ennen heitä. Esiintyminen tuohon aikaan ja tuolle yleisölle olisi kuitenkin ollut itsemurhaa vastaava toiminto. Bändi ymmärsikin pointin, ja "myöhästyi" festareilta taktisesti selittäen syyksi "moottorivian", ja soitti sitten viimeisenä.
Odottaneiden pettymykseksi mitään "kavalkadia" ei sitten kuitenkaan tullut, mutta setin puolivälissä mukaan tuli Pekka Pohjola, joka soitti suvereenisti keikan loppuun asti pääasiassa pitkistä improvisaatioista koostuneen loppujakson; myös Måsse oli mukana (ja Ronnie + Jim + Rekku + Pedro).

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon se, että festareita juontaneen M.A. Nummisen mukaan Wigwam sai vihdoinkin arvoisensa lämmittelybändin...
Dartseja seurannut monituhatpäinen yleisö vaihtui valoisan muuttuessa hämäräksi muutamaksi sadaksi ihmiseksi; muttei se tuolloin ainakaan minua haitannut...

  
  19/01/02 20:20

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Panhaanpa Heikki K. testhiin.Naputappa vaikka runo, niin katothaan puhutteleeko samalla lailla ko Hectorin tekstit ¤
  
  19/01/02 17:20

Name : Suonna
  
Message : Tsekkaa Heikki kymmenen vuoden kuluttua Ruusuportti. Pane kuulokkeet korville niin kuin Waldemar Wallenius levyn klassisessa Soundi-arviossaan, anna musan virrata ja tunne itse olevasi 1800-luvun miilunsavuisissa Värmlannin suomalaismetsissä Dan Anderssonin ja Hekan seurassa. Ei mitään poikasten musiikkia, vaan särkyneiden runoilijoiden pyhää kamaa.
  
  19/01/02 16:13

Name : Esa
  
Message : Tekopyhä? Kuule Heikki, siinä tarvitaan paljon $$$$ ennen kuin ei tartte laulaa Pepsille, Nikelle eikä Coca Colan sposoroimana.
  
  19/01/02 14:34

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Miun mielestä kumikamelin biisi Tuokaa minulle Hectorin pää on hauska.
Itse en kyllä kykene kuvittelemaan yhtään hyvää Hectorin biisiä. Lumi teki enkelin eteiseen on sentimentaalista paskaa, ja teennäinen ja tekopyhä persereikä se äijä on ollut aina.
  
  19/01/02 14:27

Name : Suonna
  
Message : Tää Hector-topichan on mielenkiintoinen. Meikäläisen suosikkeja vois olla Ruusuportti, Mirandos ja Varjot ja lakanat (joka on ehdottomasti loistavimpia suomalaisia folkrock-pohjaisia levyjä, jo yksin ilman perinteistä rumpusatsia tehtyjen hurjien sovitusten vuoksi).
Varjojen ja lakanoiden jälkeen jokaisella Hector-levyllä joku ontuu. Liikaa innottomia biisejä.
Sama Juicella, joka on Sinän ja Minän jälkeen ollut jotenkin hukassa biisintekemisensä kanssa. Uusin Vaiti, aivan hiljaa sisältää jokusen lupaavan oloisen kappaleen sentään.
Mikä siinä on, että jotkut Dylanit, Cohenit ja Youngit osaavat jalostaa ikääntymisensä ja kokemuksen lisääntymisen biiseihinsä, mutta Hector ja Juice tuntuvat väsähtäneiltä.
  
  19/01/02 14:00

Name : janus
  
Message : En vähättelisi Hectorin neronleimausten lukumäärää. Eurooppa-levy on jotain futu-progea, hyvä levy. Bambista en oikein innostunut, se ei ole mielestäni kestänyt ajan hammasta kovin hyvin. Vähän on ollut yhdentekevää minulle Hectorin viime vuosien tuotanto, olisiko Varjot ja lakanat (1988) viimeinen merkittävä levy.
  
  19/01/02 13:04

Name : Hezzu
  
Message : Hectorin progelevyistä kun puhutaan niin pitää myös mainita levyt Eurooppa (1981) ja Hyvää yötä bambi (1982).
  
  18/01/02 22:45

Name : mika, ESPOO
  
Message : Hector oli nuoruusajan ekoja suosikkeja, mutta totuuden nimissä;
Myöhemmin sen vasta huomasin, että äijällä on vähän turhan paljon covereita. vrt esim. Lindholmiin ja Juiceen. Omat neronleimahdukset on hänellä suht vähäiset.
  
  18/01/02 21:45

Name : mika, espooo
  
Message : ja eikos koomikko Eemeli (Toivonen)heittänyt sen vastakappaleen Pellen "mulla menee lujaa" - biisille. "...mulla menee hitaammin, mulla menee varman päälle..."
  
  18/01/02 21:40

Name : Urpo
  
Message : Kiivas keskustelu punkin (ja progen) kyynisyydestä meni jo, mutta kannattaa silti tutustua Esa "Rokki on poikaa" Pakarisen punkbiisiin "Nykyään on mälsää" vuodelta 1977. Kylläpä punkeilla oli ihan mälsää.
  
  18/01/02 14:55

Name : Esa
  
Message : Kyllä oli Epitaph. Eräs toinen biisi toi kovasti mieleen Shawn Phillipsin melodiat, mutta oli merkattu Hectorin nimiin.
  
  18/01/02 14:36

Name : Panu
  
Message : Eikös tuolla Liisa Pien-levyllä ollut se King Crimsonin Epitah coveroituna?
Se ei kyllä mielestäni oikein toiminut...
  
  18/01/02 14:31

Name : Kai Hirvasnoro
Found : Just surfed on in
  
Message : Hectorin Liisa pien on todellinen Suomi-progen unohdettu klassikko. Hyvin valitut lainabiisit ja yllättävän komeita Hectorin omia sävellyksiä. Ilmeisesti sanoitusten takia Hector on itse jälkeenpäin väheksynyt levyä, mutta eivät ne ainakaan minua häiritse. Ovatpahan vain ajankuvaa 1970-luvun puolivälistä. Kuuntelin Liisa pientä jo tuolla kultaisella vuosikymmenellä paljon kasetilta ja "löysin" muutama viikko sitten levyn uudelleen. Nyt se soi jatkuvasti. Erityisen hienoja Hectorin omista biiseistä ovat mielestäni nimikappale sekä Cat Stevensin Sad Lisaan liitetty pieni instrumentaalipätkä Lasikevät. Myös Antti-Juhani kuuluu ehdottomasti kaikkiin mahdollisiin kokoelmiin, vaikka se tällä levyllä onkin irrallinen varsinaisesta teemakokonaisuudesta.
Samaan syssyyn en voi olla kehumatta 1970-luvun alun Elton Johnia. Elton kolahti, kun katsoin viime viikonloppuna hienon elokuvan Almost Famous, joka on muutenkin täynnä erinomaista musiikkia. Kyllähän Eltonin Goodbye Yellow Brick Road soi yhteen aikaan joka lauantai Nuorten sävellahjassa silloin muinoin, mutta en silti ollut tätä ennen tajunnut, miten upeita biisejä äijä teki. Ainakin Madman across the water (tai jotain sinne päin)kannattaa hankkia.
  
  18/01/02 10:56

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Huomasitteko viime sunnuntain Hesarissa artikkelin Pekka Pohjolan 50-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Ei ole luvassa mitään Wigwam reunioneita jossa Pohjola olisi mukana. No se ei varmaan yllättänyt ketään.
  
  18/01/02 08:43

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Sanothaan, että yksinkertainen on kaunista, mutta voiskhaan tuo rotta juttu olla niin yksinkertainen, että Pressat menit halphaan. Meinaan, että het ilakoivat aikansa lööppiuutisella, jotta margariini olis naitettu rottien kanssa. Ainakin Inarilaisessa se oli aikanhaan iso uutinen ¤
  
  17/01/02 19:20

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Aloin taas lueskella tuota JeeJeeJee-kirjaa, ja siinähän on kerrottu sangen hupaisia tarinoita esmes noista Suosikin tempauksista ja tyylistä. Jyrki "Tyräys" Hämäläinen on Gonzo-zurrrnalismin varhainen (synnynnäinen?) edustaja Suomessa. Paljon muutakin mielenkiintoista kirjassa tietysti on myös näistä proge-kuvioista ja niiden (esi-)historiasta... Moni muukin kuin Wigut,Pressa & Charlies saisivat kaivaa wanhat kellarinauhansa esiin, ja julkaista niitä jossain muodossa, vaikka pistää kiertoon cd-rrien polttajille/nauhankeräilijöille, kiinnostusta varmaan löytyisi.
  
  17/01/02 15:52

Name : Mikko
  
Message : Kyllä se Pressan rotansyönti oli juuri näitä Suosikki-lehden temppuja. Bändi olevinaan protestoi sillä tavoin jotain vastaan, mutta en muista mikä se asia oli. Sitä rottaa ei oikeasti maisteltu.
  
  17/01/02 11:27

Name : Ehjä Nadir
  
Message : Janus: Kristian ainakin "yritti itsemurhaa" lääkkeillä, ja kutsui Stumpin (vai olikohan Intron) toimittajan ja kuvaajan paikalle todistamaan kun miestä kannettiin ambulanssiin. Salomon taas "unohti" vaatteensa rannalle hukkumiskuolemaa vihjaillen - myöhemmin J. Karjalainenkin on viitannut tapaukseen jossain biisissään, laittanut sen tosin Kristianin piikkiin.
  
  17/01/02 09:16

Name : janus
  
Message : Pressan "rotansyönti" lienee näitä hupaisia huomionkalasteluja joita harrastettiin kait enemmänkin 70-luvulla. Eikös muuten joku suomi-poppari 70-luvun alkuvuosina peräti lavastanut itsemurhansa tai jotain sellaista? Kuka olikaan kyseessä?
  
  17/01/02 09:00

Name : Esa
  
Message : Hezzu, se on LPllä, ja luulen että rätisee Anttijuhanin kohdalla. Mutta kuuntelen nyt kuitenkin sen jos se nyt kolahtaisi paremmin.
  
  16/01/02 23:38