Wigwam - guestbook

Name : Esa
  
Message : Hezzu, Zapan CDt on uudelleen miksattu aika kömpelösti ja jopa uudelleen äänitetty soittimia. Itse maestron eläessä. Sen jälkeen niitä on julkaistu eri painokina, palaten lähelle LP miksausta.

Edelliseen viestiin lisänä The Word kaverit ovat osaksi North Missisippi All Stars kavereita, eli siis blues jazz gospel seloite.
  
  30/01/02 04:00

Name : Hezzu
  
Message : Kävin heittämässä omia toiveitani Love-palstalle. Tottahan toki Wigun ja Pressan livematsku kiinnostaa! Remasteroinneista sanosin että ihan kiva jos niitä tulee, mutta mua ei henkkoht kyllä innosta ostaa samoja levyjä aina uusiks ja uusiks, mieluummin ostan jotain uutta jota mulla ei vielä oo :) Tuossa Beingin remasteroinnisa taittiin mennä jopa liian pitkälle, sehän miksattiinkin uusiksi, kyllä tuommosesta pitäisi olla varotus levyn kannessa. Toisaalta en ole edes tuota remasteria kuullut....
  
  29/01/02 20:47

Name : Esa
Home page : http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=Adykvikpabb69
  
Message : Nettituttava valitsi ylläolevan The Word nimisen (bändin ja levyn nimi)vuoden parhaaksi CDksi. Instrumentaaleja gospel blues folk pohjalta. Ei nyt niin progea, mutta eihän Wigwamkaan ihan. Mutta jamien hengessä tuotettu.
  
  29/01/02 20:33

Name : Seppo-Sakari
  
Message : Yritin pari viikkoa sitten herättää keskustelua uusista, toivottavasti lähitulevaisuudessa ilmestyvistä, Love-masteroinneista (WIGWAM, PRESSA etc.). Puheenvuorojen vaisusta määrästä päätellen asia ei taida teitä pahemmin kiinnostaa?! Ainoastaan yksi innostunut (Petteri) on ilmaissut kantansa Loven keskustelupalstalla.

Ettekö usko, että pieni ihminen voi vaikuttaa asioihin esittämällä toiveitaan ja mielipiteitään. Varsinkin silloin jos pienet ihmiset muodostavat edes jonkinlaisen joukon, joka ajaa samaa asiaa.

Onneksi Loven Timo Vuorio kuitenkin vastasi ja kertoi, että uusia Wigwam/Pressa –julkaisuja on suunnitteilla. Mutta riittääkö sellaisille kysyntää?
  
  29/01/02 17:56

Name : Mikko
Home page : http://oyk.pkky.fi/News/Pogostan_Sanomat/PS%20Juttuarkisto/%239953944
  
Message : Ilomantsin paikallislehden Pogostan Sanomien juttuja 9.12.1971 tuossa käydään läpi. Mikä bändi oli Kolmas Maailma?
  
  29/01/02 15:49

Name : sahlakari
  
Message : Vielä Souljumpasta.

Kävin kysymässä Black'n'Whiten Arilta kyseisestä lätystä ja mystisestä Gross-lafkasta, ja kuinka ollakaan: se levy todella on omakustanne. Ja lafka on pelkkä vitsi.


s
  
  29/01/02 08:44

Name : Hezzu
  
Message : Joo, Matin levy on kyllä hieno. Tässä muutama vuosi sitten ku Haikaran eka ilmesty Warnerin kautta cd:nä niin siinä melko lailla samalla kertaa piti olla tulosa esim toi Matin levy ja sitten ainaskin Fantasian levy, mutta niitäpä ei sitten koskaan ilmestyny, en tiijä mitä tapahtu, tulikohan jottain ongelmia julkasuoikeuden kans, tai oliko nauhat hukasa ja hommasta luovuttiin vai mikä mätti, en tosiaan tiijä. Nythän Warner on julkassu muutamia remastereita, oiskohan mitään toivoo että nyt tulisivat????????
  
  29/01/02 00:43

Name : Ykä
  
Message : Hmm...jotenkin vaikea uskoa, että CD:n äänenlaatu paranisi, jos se äänitetään C-kasetille. Itse odottelen kyllä 24-bittistä DVD-audiota vesi kielellä; CD ei ole vielä riittävä...
Ja taas kaikki äänitteet uusiksi ;-).

Tietääköhän kukaan mikä on tilanne Matti Järvisen "Matin Levyn" (Hi-Hat) CD-julkaisun kanssa? Hieno levy, muttei levystä ole mitään liiemmin näkynyt tai kuulunut..."Sameassa vedessä" on aika ajoin soinut radiossa, muttei ilmeisestikään viime aikona.
Vai tietääkö moni edes tästä levystä, joka äänitys- ja miksauspuutteineenkin on yksi -70-luvun Suomi-popin helmistä?
  
  29/01/02 00:06

Name : Petteri
  
Message : Rådström & Co. ohjelmassa oli äskettäin Jukka Tolonen vieraana. Alussa näytettiin 10 sekunnin pätkä Pori Jazzista '72 Tolosen vinguttelua (ei muuten ollut siitä kohdasta mitä näytettiin maaliskuussa Pori Jazz Filesissa, kun soittivat Ramblin'in). Tolonen oli haastateltavana (ruotsiksi, suom. tekstitys) akustinen kitara sylissä, jolla se näytti jotain juttuja. Ja lopuksi soitti sähkökitaralla bändin kanssa Last Mohican:in. Kyllä tämä oli mielestäni parempi yllätys kuin se taannoinen Pop-komissio.
  
  28/01/02 20:49

Name : Urpo
  
Message : No sehän on tämä Step Time Orchestran "I just can't wait". Singlellä on alan tyylin mukaisesti biisistä kolme eril. miksausta.
  
  28/01/02 20:02

Name : SK
Found : Just surfed on in
  
Message : Hieman hätkähdin tänään, kuunnellessani radiomafiaa. Do or die -kappaleesta, oli joku, jonka nimen missasin, tehnyt ihmeellisen (ei hyvän kuuloisen) remixin. Biisin nimeksi oli muistaakseni laitettu jotain: just waiting... tai sinnepäin. Jäi askarruttamaan moinen. Tietääkö kukaan asiasta enempää?
  
  28/01/02 19:52

Name : Suonna
  
Message : No enhän minä Esa sanonut että Uusia tansseja saa jo cd:nä.
Tuo Mikon väite on sikäli "todistettu", että Soundissahan Kalle Aholan sooloalbumista raportoitaessa kerrottiin, että digitaalimaster oli ajettu lopuksi analogiselle nauhalle soundin pehmentämiseksi ja tehty siitä taas siirto digitaaliseksi. On tää aika hassua aikaa. Vähän niin kuin rumpukoneohjelmointeihin saatavat inhimilliset virheet, jotta kuulostaa mukavemmalta.
  
  28/01/02 16:32

Name : Mikko
  
Message : Minusta taas CD:t kuulostaa paremmilta c-kasetille äänitettynä. Tältä tuntui ainakin silloin aikoinaan kun CD-soitin tuli hommattua. Vinyylien lämmön ja kasettien karheuden jälkeen CD-soundit kuulostivat liian steriileiltä.
  
  28/01/02 16:11

Name : Esa
  
Message : Ai onks Uusia tanssejakin lopulta CD. Siirsin sen kasetilta CDR:lle. Kuulee selvästi mistä kohtaa nauha oli kerran rytyssä...
Kasetiltakin saa joskus hyviä kopioita, mutta 30 vuoden jälkeen saa siirtää nauhan uuteen kuoreen yleensä.
  
  28/01/02 15:44

Name : Suonna
  
Message : Olen ällistyttänyt kavereita soittamalla Todentoistosta ennen virallista cd-julkaisua tekemääni lp>cdr-kopiota rinnan virallisen cd:n kanssa. Soi hämmentävän hyvin. Vinyylin lievä harmoninen särö ja huonompi erottelu tuo musaan lämpöä, jos vinyylin masterointi vaan on kunnossa.

Virallisiin vinyyli>cd-masterointeihin törmää aina välillä, vaikka eivät levy-yhtiöt siitä aina kansissa huutelekaan. Juicen Maamme-kokoelmalla (Siboney) Lamminpää on selvästi vinyylilähteestä.
Albert Järvisen Ride On, Pressan II ja Kauko Röyhkän Uusia tansseja taitaa olla ne tärkeimmät suomalaiset "nauhat kateissa" -albumit tällä hetkellä.
  
  28/01/02 14:32

Name : Lazer
  
Message : Ja kotomaasta Charlies Julisteiden Liimaajat ja tuleva Pressa II
  
  28/01/02 14:21

Name : janus
  
Message : Geafar on aika hapuileva esitys erinomaisen debyytin jälkeen. Joo, se että masternauhat ovat hävinneet ei minunkaan mielestä ole este julkaisulle jos vain löytyy hyväkuntoinen lp-levy. Tiedän muutaman cd-levyn joiden musa on masteroitu lp-levyltä:

Cressida: Cressida
Jethro Tull: Broadsword and the Beast
Can: Out of Reach
Wallenstein: Mother Universe ja Cosmic Century
  
  28/01/02 13:53

Name : sahlakari
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Kuuntelinpa tuossa eilen kirjastosta lainaamaani Haikaran Geafar uusintajulkaisua. Ei voi muuta sanoa kuin että huonompaa vokaalisuoritusta kuin ekalla Change-raidalla saa hakea. Tulee lähinnä mieleen koulun bändikatselmat ja kevätjuhlat.

Yksi mielenkiintoinen seikka levyllä oli havaittavissa. Viimeiset kappaleet, eli ne ainoastaan seiskatuumasella julkaistut biisit oli siirretty suoraan vinyyliltä CD:lle. Olen itse harrastellut tätä aika paljon viimeaikoina, ostettuani CDr-aseman, ja mielestäni hyväkuntoiselta vinyyliltä tehty CD kuulostaa varsin mainiolta. Samoin on tällä Haikaran levyllä. Siispä kaikki ne vanhat klassikot, joita ei ole julkaistu uudelleen sen takia, ettei mastereita löydy, voitaisiin mielestäni varsin hyvin siirtää suoraan vinyyliltä. Kyllä kaikista normaalipainoksisista lätyistä on aina säilynyt hyväkuntoisiakin kappaleita.

s
  
  28/01/02 13:41

Name : Suonna
  
Message : No, Joiku, älä nyt panttaa Tunturiblues-raporttia! Mitä Gutsi soitti?
  
  28/01/02 12:14

Name : janus
  
Message : Kyllähän People No Names –levyssä on aika tuhnusoundit. Mutta niin on myös Pohjolan Pihkasilmä kaarnakorvallakin.
  
  28/01/02 10:27

Name : Hezzu
  
Message : Mutta sen pistin kyllä merkille ku noita Lehtosen stooreja luin, että "perkele, näähän on niinku mun kiriottamia", eli hyvin samanlainen kirjotustyyli tuntuu olevan :) Tässä tapauksessa minä oon tietenki se oppipoika :)
  
  28/01/02 10:04

Name : Hezzu
  
Message : Esa:

Leppäsen? Tarkotat kai Lehtosen :) Tätä asiaa mietin pitkään ja kyselinkin muutamilta kavereilta että tietäiskö kukaan asiasta, "asiantuntevin" vastaus mitä sain oli että saa lainata kuhan lähe on mainittu. No jos tuosta joku nyt hermostuu niin poistan tietenkin, vaikka kyllähän netti on täynnänsä vastaavia tapauksia :) Ja kyllähän se Kurkisen kuolema sielä lukee. Ja mitä tulee noihin mielipiteisiin muutenkaan niin ne ovat kirjoittajan, ei minun :)
  
  28/01/02 09:44

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Depa=kulttuuri&Date=020128&Model=juttusivu.html&Story=01244441.txt&StDate=020128
  
Message : ...Mikko vaatimattomana miehenä ei varmaankaan itse rupea jutusta melua pitämään.
  
  28/01/02 09:39

Name : Esa
  
Message : Ihan hienot, Hezzu. Saaks Leppäsen tekstejä lainata noin? Kalevala stoorissa ei mainita Kurkisen kuolemaa olenkaan. En ole huomannut People No Names levyssä äänitysongelmia, ihan samaa kuin muu aikansa musiikki. Harri Saksalan english on sekin totuttelun jälkeen kuuntelukelpoista.
  
  28/01/02 03:48

Name : mika, espoo
  
Message : Hezzulla hyvät sivut - paljon mielenkiintoista. Kalevala stoorikin löytyi linkeistä.
Piti kaivaa vanha sinkku Lighthouse/Playground kun sitä kerran kehuttiin - on tosiaan pirun kova !
  
  27/01/02 12:34