Wigwam - guestbook

Name : Suonna
Found : Just surfed on in
  
Message : Tää rumpalitopichan pelasti tän lauantain.
Yksi kova nimi unohtui: Janis Petke
Kummelin Once In A Lifetime -triosta.

Ennen kuin lähdin Mikolle saunomaan kuuntelin kotona
Juke Aronen -potpurin, eli Juicen Per Versiltä
"Leidi leidi" ja nimikappale ja Moogetmoogsin
Kadonneelta levyltä "Klu Klu" ja "Kolmen minuutin
muna". Siis ei ehkä todellakaan mitään teknisesti
mullistavaa rumpalointia, mutta maukasta perussvengiä.

Rumpali voi _melkein_ pilata loistavan levyn.
Blondien eka on loistavaa trashpoppia ja
Molly Hatchetin "Flirtin' With Disaster" Southern
Rockia at its best, mutta auta armias jos rupeat
tsekkaamaan niiden rumpuosuuksia. Ei siinä mitään,
Clem Burkesta kehittyi kyllä sittemmin upea
pop-rumpali. Blondien Parallel Linesia ja
Eat To The Beatia on mukava kuunnella myös rumpusoundien
puolesta. Haitsu soi melkein yhtä muikeasti kuin
Bonhamilla.
  
  09/02/02 22:53

Name : sahlakari
  
Message : Sami Kuoppamäki ainakin sillä Kingston Wallin biisillä mistä on video (nimi ei tule nyt muisiin) erittäin rasittava. Äijä ei ainakaan siinä vaiheessa ollut sisäistänyt mitään muuta kuin näppärän tekniikan. Älytön filli-päristely ja muutenkin täysin kuollut ja kankea biitti. Sittemmin olen kuullut häntä mm. Groove Conventionissa ja ei se soitto nyt juuri perus-studiomuusikkoa parempaa ole. Teknisesti hän soittaa ihan passelisti, mutta ei siinä juuri henkeä ole.

Mike Portnoy on myös tuntunut aina sellaiselta kuivakalta teknikolta.

s
  
  09/02/02 22:41

Name : Del Montte
  
Message : Ja ainakun yrittää jonkunlaista listaa tehdä niin joku unohtuu.

Tällä kertaa se oli Dixie Dregsien rumpali Rod Morgenstein. Aiva kerrassaan loistava, eikä turhia kikkailuja. Kuunnelkaa ja tietäkää =)
  
  09/02/02 22:39

Name : Del Montte
  
Message : Tuossa tutkailin tyttöystäväni Ultra Bran levyä ja mietin että jotain sukua täytyy miehen Pekalle olla ja näinhän se olikin.

Katsoin tänään BumtsiBumit ja pisti miettimään soittaako Suomessa montakin Häkä Virtasta bassoa vai on-ko/-han sama mies? :)

Oli muuten Ippe Kätkästä kuva viikonlopun Ilta-sanomissa. Minä kun luulin että mies oli kuollut. Ilon päivä Royals-diggarille!

Mason on ainakin Dark Sidéllä mielestäni erittäin paikallaan oleva rumpali. Hän tuo levylle hyvän fiiliksen, paras Floydin levy. Kuulin vähän aikaa sitten Neal Peartin rumpusoolon joka oli aivan uskomattoman hieno. Täytyy sanoa että teknisesti paras mitä ehkä olen ikuna päässyt kuulemaan. Tottakai tässä täytyy myös Bruford mainita.

Ja jos joku on kuullut Ranskalaista progebändiä Neblenestiä niin tietää että siinä vaikuttaa myös teknisesti hyvä rumpali.

Ja Mike Portnoy on myös oikeasti hyvä. On se, uskokaa poies.

Ja nyt alan lukemaan joululahjaani, että popylääri musaa!
  
  09/02/02 22:34

Name : Hezzu
  
Message : Ku täsä nyt on ruvettu rumpaleita kehumaan niin heitämpä mieki pari nimee: Pierre Moerlen Gongista ja
Sami Kuoppamäki Kingston Wallista.
  
  09/02/02 22:20

Name : sahlakari
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Rosnell on viettänyt hiljaiseloa jo jonkin aikaa. Sääli, sillä hän oli varsin pätevä kepittäjä, yksi selkeesti parhaista Suomessa. Rosnellin ote oli erittäin rento ja myös teknisesti hän oli timakka. Ei ehkä yhtä persoonallinen kuin vaikka Vesala, mutta kukapa olisi.
Ja rumpaleista vielä, olihan myös Reiska Laine aika pätevä aikoinaan.

Hyviä rumpaleitahan on kymmeniä. Vaikka Tony Williams, John Marshall (Nucleus-lätyillä aivan mielettömän älykästä ja svengaavaa soittoa), Peter Erskine (todella tyylitietoinen ja älykäs), John Stevens (free meiningin pioneeri ja mestati), Tony Oxley, Jack DeJohnette + lukuisa joukko. Rock/funk rumpaleista vois mainita Ahmir Thompsonin the Rootsista. Pirun timmiä settiä vaikka Erykah Badun ja D'Angelon lätyillä. Ja muuten, Ramsteinilla on aika asiallinen ja rela kepittäjä.

Ei Suomessa hyviä rumpaleita mitenkään kovin paljoa ole ollut. Nythän noita päteviä heppuja on jo aika paljon, mutta 70-luvulla muutama tyyppi hoiti suurimman osan vaativammasta matskusta.

s / hertsi.com
  
  09/02/02 22:20

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Tuossa hiljan kysyttiin Ultra Bran Ilmari Pohjolan mahdollista sukulaisuussuhdetta Pekkaan. Ilmarihan on Pekan poika, ja yhdessä veljensä Vernerin kanssa soittavat myös Pekan "Views"-levyllä. Omena ei taaskaan kauas puusta pudonnut :)

Tolosen 70-luvun levyillä, kuten The Hookillakin, soitteli rumpuja paljolti sama mies, eli Esko "Rusina" Rosnell. Mitähän mahtaa tänäpänä hommata? Tolosen ekalla kyllä Ronnie Österberg soittaa taasen parilla raidalla niin makoisasti, että...

Rumpaleista puheen ollen, Frank Zappan bändien rumpalit lienee syytä mainita, erityisesti Vinnie Colaiuta (Joe's Garage), Terry Bozzio (Sheik Yerbouti, Zappa in New York,...) sekä Chester Thompson (One Size Fits All, The Helsinki Concert), niin ja tietty Ansley Dunbar (mm. The Grand Wazoo) - doesn't get any better than that!
  
  09/02/02 20:41

Name : Petteri
  
Message : Pitääkö kukaan Nick Masonin rumpuloinnista, siis se Pink Floydin rumpali? Sen persoonallinen tyyli on heti tunnístettavissa. Onhan sitä joskus jossain haukuttu, että se laahaa tai jotain, ja ei kai se välttämättä ookkaan teknisesti mikään ylihyvä, mutta ei missään nimessä huono. Eikä pelkkä teknisyys riitä, vaan soitossa pitää olla sitä tyyliä ja fiilistä. Kukas Tolosen levyillä soittaa, mieleeni on jäänyt esim. The Hookilta Aurora Borealiksen se kohta, kun biisi ikäänkuin loppuu ja alkaa uusi osa. Onko ne nyt haitsut kun svengaa niin kivasti. Ja lopussa on lautaspaukutusta efektoitu wah-wahilla. Niin onkohan rumpali Laine vai Rosnell, vai ketäs Tolosen kanssa on soittanut?
  
  09/02/02 18:25

Name : Suonna
  
Message : Joo, ne miehet ei ilotulita, muutama oleellinen napautus riittää.
Pitää vielä painottaa että Abson Krutsin on minusta selkeästi Ronnien ja Levonin oppipoika ja voi olla vuosikymmenten päästä oman aikansa legenda. Kuunnelkaapa miten ovelasti hän esim. käyttää bassorumpua "Käyneet hedelmät" -kappaleella Abson viimeisellä kokoelmalla. Se piiskaa musiikkiin aivan uusia kierroksia.

Hyvät maailmanluokan rumpalit -listalle mukaan vielä ehdottomasti Nitsin Rob Kloet, jonka työskentelyä leimaa sellainen humaani älykkyys. Paljon hyviä sovitusjippoja: The Train peltisade, In The Dutch Mountainsin reverse-soundit, Hold Me Genevan tupla-hihatit. Livenä Kloetia voi katsella ja ihmetellä vaikka koko keikan ajan, vaikka Nitsissä pitäisi silloin tietysti ihastella basisti Arwenia ja kosketinsoittaja Laetitiaa :-)
  
  09/02/02 18:25

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Siinähän olikin hyvää rumpalilistaa.
Barlow on monipuolinen soittaja, Levon Helmin rumpusaundit on erityisen maukkaita monilla levyillä. Esimerkkinä vaikka Chest Fever -biisi.

Jotain samankaltaista tyyliä on Ronnien ja Helmin soitossa, ehkäpä jonkinlainen säästeliäisyys kikkailussa.
  
  09/02/02 17:49

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Tiättäkö muuten, että Väänäsen Kari on syntyny Ivalossa, jotta ruottalaisesta se on hyvin kaukana, mutta saattaahan se näytellä ¤
  
  09/02/02 16:00

Name : tommi
  
Message : Kylläpä vain.Rekku epäili itse laulajaksi Kari Väänästä,mutta voisin vaikka vannoa että sen demon laulaja ei ole Kari Väänästä nähnytkään...
  
  09/02/02 15:27

Name : Suonna
  
Message : No okei, tehdään siitäkin Tommi sitten julkinen topic :-)
Eli Pieksämäen mies oli saanut haltuunsa mystisen kasetin "Rekku Rechardt & Band - Demo", jolla kuullaan Mellerin runoihin sävellettyjä biisejä 37-minuuttisen aika hyvätasoisen studionauhan verran. Soundi on vähän late 80's, joten ajoittaisin nauhan Light Agesia edeltävään aikaan.
Taustabändistä ei mainita halaistua sanaa. Laulaja ääntää suomea vähän kummallisesti suomenruotsalaisittain, basistilla on varmaan viisikielinen kun soitto on paikoin aika lyyristä ja yläkielistä, rumpalin ja kosketinsoittajan tyyli ovat vähän anonyymejä, hankala sanoa sen kummempaa.
Nauhan biisejä ovat mm. vähän Bless Your Lucky Stars -henkinen Electra, nätti Elämän virta, Pariisi/Skyscraper (popimpi versio kuin Snakecharmilla tai Wiguilla) ja Delirium (ei yhtä jykevä kuin Snakecharmin hieno heavybluesversio).

Mikko tiesi kertoa että Rekulla oli bändiviritelmiä 80-luvulla, joista ei olla vain osattu kysyä kun niistä ei ole mitään tiedetty. Onpahan nyt kysymistä seuraavaan Rekku-haastatteluun.
  
  09/02/02 15:08

Name : Arto, Oulu
  
Message : Entäs Keimo Hirvonen, potkiiko yhtään nuorempaa polvea ?
  
  09/02/02 14:45

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Suomeen on ilmaantunut hyviä rumpaleita Ronnienkin jälkeen, useitakin. Heikki Tikka oli Nartun kantavia jäseniä, ja oli bändissä alusta loppuun. Mutta uusimmista tulokkaista on pakko mainita Ultra Bran Antti Lehtinen. Äärimmäisen jämäkkää ja mielettömän svengaavaa soittoa!! Mitähän Don Huonot saavatkaan aikaan Lehtisen kera.
  
  09/02/02 14:42

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Mie olen hunteerannu, mitä se on se inhorealismi, ko stadin eddie siitä minua syytti. Sitte mulla välähti, ko olin saksalaisturistien kanssa laavula. Näekkö mulla on aina tapana kätellä sakemanni, enneko päästän sen ajahmaan porola. Ja porohan on tunnetusti oikukas elukka, eikä siittä mene aina takhuuseen, tuopiko se takasin.Oliskhaan tuo sitä inhorealismia?
Ja vielä yks`kysymys näin olymppialaisten aikhaan. Kuka on nähny Wigwamin korkeimmalla huipulla? No mie olen nähny kläppinä 222 metrin korkeuessa. Mats Hulden pompotteli nimittäin bassoa silloin Frankies-yhtyeessä Aurinkovaaran juhannuksessa. Se oli
sitä juttaavaa -60-luvun loppua.¤
  
  09/02/02 14:40

Name : tommi
  
Message : Mutta jos kuunnellaan vaikka bless your lucky stars,livenä tahi studiona,on turha lähteä kenenkään rumpalin yrittämäänkään perässä samaa svengiä(komppi-pelti esim.)kun Ronnie vainaa sai aikaan!!...asiasta toiseen,mitä mieltä olet Suonna siitä kasetista jonka lähetin?
  
  09/02/02 14:15

Name : Suonna
  
Message : Vai rumpalitopiccia kehittämään. Ronnien jälkeen meikäläisen suomalaisia suosikkirumpaleita on taloudellisen svengaava ja tarkka Tomi Krutsin (Abso) ja aivan omanlaisensa pyrähtelevät fillit ja basarityöskentelyt keksinyt Aku Syrjä. Ippe Kätkä soittaa lempeän maalailevasti Juicen Sinällä ja Minällä. Juke Arosen varhaiset Juice-työskentelyt svengaavat pirullisesti, hyvää tomityöskentelyä. Markus Heikkerö Haikaran ekalla on aika hurjassa vedossa.
Ulukomuan elävistä Jethro Tull on löytänyt aina hyviä rumpaleita. Clive Bunkerin "bashing" oli omanlaistaan ja tykkään myös "Big boy Doane is a drummer" Perryn teknisestä tatsista. Lempi-Jethro-rumpalini on kuitenkin uskomattoman kauniisti hankalammatkin rymistelyt soittava Barrie Barlow.
Levon Helmiä ei voi ehkä sanoa tarkaksi mutta ekoilla Band-levyillä on loistavia rumpujuttuja ja erityisen maukas etutomin soundi. Hänessä on ehkä samaa sielukkuutta jonka kuulee Ronniesta.
  
  09/02/02 13:36

Name : TOMMI
  
Message : Kyllä Jakke oikeassa on,Ronnie on rumpaleiden kurko.Ja dark album on lienee wigujen hienoin kiekko.Onko hienompaa biisiä kun The item is the totem?Tosin kaikki wigwam tuotokset on hyviä...
  
  09/02/02 13:32

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Tuli kuunneltua taas pitkästä aikaa Dark Albumia: kunnon popahtavaa menoa!
Onkohan parempaa ja tarkempaa rumpalia kuin Ronnie? Kyllä joka levyllä homma pysyy kasassa vimosen päälle, esim. Being! Eipä nopeesti löydy samantasoista työskentelyä...
Loistavat ansiothan on tosin muillakin esmes Jukalla Beingillä!
  
  09/02/02 04:47

Name : Esa
  
Message : Joo, suosittelen Vittula-kirjaa. Kirjaan sisältyy tyypillinen muusikon loppukin, mutta enemmittä selostuksitta. Olisiko kirjailijalla oikeasti samanlainen kaveri ollut?

Mitä Beatles vaikutukseen tulee, aivan varmasti lyö 10 kertaisesti muun saman sysäyksen antaneen yhtyeen. Mikä olisikaan kakkonen. Kai nää nykynuoret ei tajua, että sitä ennen ei ollut yhtään mitään sen tasoista. Mitä nyt chuckberryjä ja lasseliemoloita. Eikä sanaakaan ymmärretty.
  
  09/02/02 04:26

Name : mika, espoo
  
Message : varma tieto; äijät on ollut studiossa - työpaikkani on studion kanssa samassa rakennuksessa.
kysyin joko uusi levy on valmis - sain vittumaisen katseen kaikilta(tietysti kun synnynnäisenä lörppönä ohimennen heitin ja katkaisin äijien keskustelun), paitsi Kotilaiselta, joka sanoi; "kova levy". Mitähän tarkoittanee...
  
  08/02/02 23:09

Name : Del Montte
  
Message : Hahaa! Minä sain tuon kyseisen kirjasen pukiltha. Kuis Lapista sitä ollaan?
  
  08/02/02 22:28

Name : Urpo
  
Message : Jazzrytmit -lehden kriitikkoäänestyksessä Gourmet-yhtyeen Glamour & decadence rankattiin albumisarjan kakkoseksi. Ultra Bran riveistä tuttu Ilmari Pohjola soittaa Gourmetissa pasuunaa. Lieköhän läheistäkin sukua Pekka Pohjolalle. Samassa lehdessä arvioidaan Tuppu Orrenmaan uutuuslevy Slam jam: Pekka P. basistina ja Jari Kettunen rumpalina. Molempia kehuttiin.
  
  08/02/02 22:28

Name : Hezzu
Home page : prog prog
  
Message : Tuota Joikun (Joiun?) mainitsemaa opusta kerran kirjakaupasa hypistelin, mutta kun olin sillon suht pee-aa niin jäipä ostamata :(
  
  08/02/02 22:16