Wigwam - guestbook

Name : Esa
Home page : http://www.njet.net/palstat/article.phtml?art_id=363
  
Message : Hezzu, se Karelia juttu on jo kerran täällä kelattu. Katso ylläolevaa palstaa. Sen alla on Vesala-linkki josta sain ne Nukarainen ym. tiedot.
  
  11/02/02 15:29

Name : Vesa, Jyväskylä
  
Message : Vesa Aaltosesta ei tullut ensimmäistäkään mainintaa rumpalikeskusteluissa. Minä olen tykästynyt hänen soittoon, esim. Pressan levyt ja viime aikaiset live-keikatkin. Kuuntelenkin musiikkia täysin maallikkopohjalta, niin että sanokaahan joku asioita tuntevampi mielipide miehestä, soittotekniikoista ym asioista.
  
  11/02/02 15:19

Name : Ykä, Helsingfors
  
Message : Rekku täyttää muuten tänään 50 v. Onnittelut!
Haurukin olisi voinut tietenkin huomioida...
  
  11/02/02 13:10

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Antti: Se Impun Tango voisi hyvinkin olla Ilmarille omistettu, mene ja tiedä. Outin valssi lienee omistettu Pohjolan seuraavalle ex-vaimolle, näin olen ymmärtänyt.
Pekka oli joskus v.-97 täällä Jyväskylässä jutustelemassa musiikin tekemisestä paikallisille musiikin opiskelijoille, ja siellä oli myös jotain puhetta näistä nimistä. Benjamin ei muistini mukaan liittynyt kehenkään henkilöön, se oli vain sen niminen biisi, sama Riston kohdalla.
Kysyttäessä Harakka Bialoipokun vinyyliversion takakannen kertomuksesta, Pekka lausahti virnuillen:"No, kun piti niillä tyttöystävilläkin jotain tekemistä olla..."
Keesojen Lehdosta Pekka ei sanonut pitävänsä lainkaan, mitä me muut protestoimme - hieno levyhän se!

Myöhemmin iltapäivällä Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri soitti Sinfonia no 1:n (Pekka kävi pokkaamassa kukat stagella), ja myöhemmin illalla paikallisessa pubissa täkäläinen Sampoliini-yhtye soitti ansiokkaasti Pekan biisejä!
Maestro oli itse paikalla, ja hyppäsi lopuksi lauteille, jossa vetivät Heavy Jazzin, ja .... Katri Helenan Puhelinlangat Laulaa-jamibiisin!! Olihan siinä triittiä keskisuomalaiselle Pohjola-fanille.
  
  11/02/02 12:46

Name : Jukka, Parppei
  
Message : Keskitysleirin ruokavaliolla niitä eumpuja taisi soittaa Kaj "Dry" Martin???
  
  11/02/02 11:19

Name : sahlakari
  
Message : Hezzu:

Karelia ekoilla kolmella älpyllä:

Iivana Nyhtänköljä: Edward Vesala
Armas Nukarainen: Seppo Paakkunainen
Pedri Sirmakka: Pekka Sarmanto
Aslak Nunnu: Ilpo Saastamoinen

s
  
  11/02/02 10:58

Name : janus
  
Message : Mukavaa että Jon Hiseman mainittiin. Hänen soitostaan ainakin kuulee soittamisen riemun. Kuunnelkaapa vaikka Colosseumin The Kettle. Myös Those About To Die svengaa hurjasti ja ne Beware The Ides Of Marchin loppupuolen tohinat.
  
  11/02/02 10:45

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Ilkka: Voisikos Pekka Pohjolan sävellyksistä upea "Impppu´s tango" vuodelta 1982 olla Ilmarille omistettu? Itse olen tulkinnut asian siten. Voihan "Iikan valssikin" olla Ilmarille omistettu. Mutta mitenkäs "Outin valssi", joka sekin on "Changing waters"-levyltä?
  
  11/02/02 10:23

Name : Hezzu
  
Message : Ou, siis Vesalako olikin se Iivana? Mulle on väitetty että Paakkunainen! Ja sen käsityksen sitä tuosta Suomi Popin kannestakin saa kun Vesalan alla lukee Armas Nukarainen ja Paakkunaisen alla Iivan Nyhtänköljä. Ken kertoisi totuuden?
  
  11/02/02 09:49

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : juu monipuolinenhan se Vesala oli, se Iivana Nyhtänköljä oli ihan sikahyvä :)
  
  11/02/02 01:15

Name : sahlakari
  
Message : Vesala soittaa Jee Jee:llä kolmella raidalla, yhdellä Apollon kanssa, toisella Soulsetin ja kolmannella Pekka Strengin ja Soulsetin. En ole itse tuota nimenomaista kokoelmaa kuullut, mutta muuten osaan kyllä sanoa, ettei nuo raidat kerro Vesalasta juuri mitään. Tottahan toki Vesala oli monipuolinen rumpumies, muttei kuitenkaan koskaan parhaimmillaan noissa rock-touhuissa. Ja hänen monipuolisuudestaan nuo raidat kertovat hyvin vähän.

Jos mies kiinnostaa, kannattaa tutustua hänen omalla nimellään tekemiinsä levytyksiin.


s
  
  10/02/02 21:44

Name : Mikko
  
Message : Minä Popjorinoita-osastolleni lisäsin tänään jokusia tekstejä, joista yhdessä Vesalakin on esillä.
  
  10/02/02 21:01

Name : Del Montte
  
Message : Minä en ole kuullut Vesalalta kuin nuo biisit mitä Jee Jee Jeeltä löytyy. EIkös mies soittanut kahdella raidalla, joista toinen oli ihan kohtalainen.
  
  10/02/02 20:45

Name : sahlakari
  
Message :
Pertti:

Chick Corea on tehnyt monta hyvää levyä, mutta Rokantic Warrior ei mielestäni kuulu niihin. Ja mitä tulee Lenny Whiteen, niin ainakaan RTF:n levyillä hän ei ole juuri vakuuttanut. Melko hengetön fuusio-mies. Tekniikka pelaa, mutta mitään kovinkaan mielenkiintoista en ole häneltä kuullut. Jon Hiseman taas soittaa varsin mallikaasti ainakin Colosseumin Valentyne Suitella. Hengittää hyvin ja selkeästi hallitsee sekä jazz- että rock-ajattelun ja rytmin hallinnan. Kätkä muistaakseni napuuttaa ihan mallikaasti yhdellä Krakataun lätyllä. Osoittaa tietynlaista monipuolisuutta.

Tästä nyt on puhuttukin, mutta ainakin jos minulta kysytään nousee yksi nimi erittäin korkealle: Edward Vesala. Hänen rumpalointiaan olen diggaillut jo pidemmän tovin. Suurin osa hänen 70-luvun äänityksistään on täyttä kultaa. Kokonaisuutena ehkä Satu nousee korkeimmalle. Rumpusuorituksena Garbarekin ja Andersenin kanssa tehty Triptykon on aivan ylittämätön, eikä siinäkään kokonaisuudessa mitään vikaa ole.
Vesalan vapaa pulssi ja keskittynyt improvisointi on todella antoisaa.

Tällä hetkellä soi taustalla Umon debyytti, Our Latin Friends ja täytyy sanoa, että kyllä se Rosnell on aika maukas tuollaisessa fuusio-bigband setissä.

s
  
  10/02/02 20:17

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Ilkka, olet oikeassa - muisti pettää :)

Suonna, KaPe taisi soittaa vain enimmällä osaa ajan henkeä ja Kuusessa Ollaanilla. 15 Yön svengaava haitsu taitaa mennä Takalan piikkiin...
  
  10/02/02 19:17

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Olen aina luullut, että Kätkävaaran Lohikäärmeellä olevan Inke ja Mä biisin Inke on Pohjolan ex-vaimo Inkeri. Ilmarille on tietääkseni omistettu Changing Waters-levyn Waltz for Iikka. Pewit-levyltä löytyy nykyiselle elämänkumppanille nimetty Rita, ja Risto on tietysti omistettu, eh, Nalle Puhin Risto Reippaalle :D
  
  10/02/02 18:35

Name : Suonna
  
Message : Petteri Salminen on todellakin vedossa Keskitysleirillä. Ja totisesti Aronen klaaraa esim. nimibiisin rymistelyn.
Kuunneltiin eilen Mikolla Flat Brokea ja taas piti ihastella Salmisen mystistä loppusooloa Wide Seassa. Perhana kun hyvien pitää kuolla.
  
  10/02/02 18:19

Name : Suonna
  
Message : Peltonen muistaakseni rummuttaa Tauko kolmosella? Kun Viidestoista yö soi kuuntelen aina sitä svengaavaa haitsua.

Tänään piti kaivaa Jethro Tullia esiin rumpaliaiheen innostamana, suosikkilevyni Heavy Horses. Barlow nivoo monimutkaisetkin rakenteet todella hyvin kasaan (esim. nimibiisi) ja saa Acres Wildiin ja Mothsiin sellaista hupaisaa tanssittavaa metsäläis-Abba-meininkiä. Mothsin (sähkörumpu?)aksentit on hauska keksintö.
  
  10/02/02 18:14

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Vielä tuosta Suonnan esille nostamasta Juke Arosesta: hänhän klaaraa oikein hyvin Keskitysleirin Ruokavaliolla, joka on toinen niistä kahdesta suomirock -levyistä jolla ei ole yhtään a) huonoa eikä b) turhaa kitarasooloa.
  
  10/02/02 18:10

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Entisenä rumpaliopiskelijana pakko laittaa pari paukuttajasuosikkia:

- Colosseumin Jon Hiseman. Näin livenä vuonna 1998, ja soitti parhaan kuulemani rumpusoolon. Aivan uskomattomassa vedossa (kuten oli koko Colosseum!)

- Lenny White - Soololevyistään jostain syystä Streamline on kolissut eniten, ja Return To Foreverin "Romantic Warrior" on monella tapaa ässä levy (en nyt ota termejä "jazz", "popjazz" tai "väärä jazz" tässä yhteydessä käyttöön sattuneesta syystä...)

- Matti A. Takala - Juicen paremman pään levyillä. Räiskii niin saatanasti, mutta kieltämättä hyvin. Myös Catwalkissa.

- Kari Peltonen; soitti vain parilla Juicen kiekolla, mutta Takalan seuraajana osoittei että Juice on Suomen Zappa. Siis rumpaleiden (ja muidenkin bändimusikanttien) suhteellisen kovuuden suhteen, jos ei muuta :)

- Jerzy Pietrowski; SBB:n takuuvarma kannuttaja, tosin paljolti bändin nokkamiehen Josef Skrzekin loiston varjossa.

- Ippe Kätkää taisi Suonna jo kehuakin. Parhaimmillaan Royalsissa ja tietty PP:n "Kätkävaaralla", jota olen jostain syystä aina pitänyt yhtenä Pohjolan parhaista.

Ilmari Pohjola on muuten "Inke ja Mä" biisin Inke - ja kaikkihan muistavan loistavan Bluesin Vernerille.
  
  10/02/02 17:39

Name : Luuri
Home page : Luuri.com
Found : Just surfed on in
  
Message : Käykää Luurissa!
  
  10/02/02 14:38

Name : sahlakari
  
Message : Paskat jazzrumpalit sortuvat turhaan kikkailuun. Hyvät eivät ikinä. Jon Christensen on eräs parhaista. Billy Cobham keskikastia.

Jazz toisaalta vaatii usein erittäin vilkasta ja virtusoosimaista rumpalointia, jota ei pidä erehtyä luulemaan kikkailuksi.

s
  
  10/02/02 11:49

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Jaahans, täällä enemmistön mielestä rumpukikkailu on pahasta. Täytyy myöntää että liiallinen kikkailu on pahasta silloin, kun biisiin ei saada muuta sisältöä. Jotkut jatsarit sortuvat vähän sellaiseen "sieluttomuuteen", vähän niinkuin Billy Cobham parilla Mahavishun piisillä. Mutta jos se fillittely&fiilistely osataan yhdistää oikealla tavalla hyvään meininkiin niin kyllä sitä saadaan pirun kovaa kamaa. Yksi meikäläisen suosikkeja on Magman Christian Vander. Hänen tyylinsä sopii kuin nakutettu Magman hypnoottiseen ja taistelevaan tyyliin. Miun mielestä myös Hasse Bruniusson Samlasta vetää mukavia juttuja. Enkä voi olla myöskään mainitsematta Neil Peartia, vaikka sen mainitseminen täällä onkin varmaan sosiaalinen suiside.
  
  10/02/02 03:09

Name : Jukka Piiroinen
Home page : Riverside Jazz - Tornio
  
Message : Nostanpa rumpalikeskusteluun vielä pari nimeä; umpihullu hollantilainen Han Bennink ja vähäeleinen norjalainen Jon Christensen. Molempia voi kuulla monenlaisilla jazzlevyillä.
  
  10/02/02 00:13

Name : Esa
  
Message : Kyllä niitä rumpaleitakin kuuntelee, mutta kun niinkin taitavat muusikot kuin Ginger Baker luulevat rumpusoolojen kiinnostavan. Nehän taputtaa sen innostamana että soolo LOPPUI.

Mites tää Mick Fleetwood, oliko miehellä taitoja? Entäs Zappan rumpalit?
  
  09/02/02 23:23