Wigwam - guestbook

Name : Esa
  
Message : Traffic oli progea silloin niin aikaisin, että muutkin olivat sellaisia kuin Familiy ja biisit alle 5 minuuttisia. Sen voi laskea psykeldelian kauden erikoismuodoksi jossei progeksi.

Kun kitaran jätti sivuun, kaikki muulla soitettu silloin oli progea. Tosin ei aina haluttu edes lokeroida ennen ..71 tai 72.
  
  23/02/02 22:17

Name : mika, espoo
  
Message : kuunnellessani Trafficia vuosien tauon jälkeen, en oikein ikinä ole ymmärtänyt tätä bandia. Suosikkini on 12 min pitkä low spark ja myös sama lp on heidän paras. Winwood on taas mun super suosikkejani - sehän sävelsi kai 16 v vanhana gimme somen ja I'am the manin. Progeksi ei trafficia voi luokitella. mitä mieltä muut ovat ? PS:ymmärrän Kalevia, mutta ilmaisu on aikas yliampuva - Tolonen ainakin veti ihmeellisen Heavy-jutun FST: n ohjelmassa joku aika sitten (niin se veti sen holelottaloven soolon kankealla akustisella kitaralla - YES). Vielä kerran - sanokaa mikä Pressan jutuista on kuuntelemisen arvoista - Deep Thinker oli pettymys ja Eeron laulusuoritukset on surkeita Lambertlandilla.
  
  23/02/02 21:53

Name : PYÖVELI
  
Message : Kyllä olet Kalevi nimes veronen tyyppi.Kato peiliin ja mieti...joku roti pitää olla mitä tänne laukoo!
  
  23/02/02 20:23

Name : Hezzu
  
Message : No huh! Mikäs Kalevia riepoo?
  
  23/02/02 16:23

Name : Kalevi
Found : Just surfed on in
  
Message : jukka tolonen on runkkari. tilulilulii ja sitä rataa. sielusta ei tietoakaan, vitun rasittava. ykköslevy on tuskaa, ei yhtään hyvää piisii, pelkkää kitarasankarointia.

et silleen
  
  23/02/02 14:57

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : prog
  
Message : Pressan kakkoslevy näyttäisi jo löytyvän koodeineen tukkuri PEC:in luettelosta ja julkaisupäiväksi on merkattu 15.4.2002 (kuinkahan varmaa tuo sitten on?):

TASAVALLAN PRESIDENTTI: TASAVALLAN PRESIDENTTI 0724353877828 2002-04-15 EMI
  
  22/02/02 21:10

Name : Esa
  
Message : Mulla on kotona 2 LPtä neukkuajalta "Red Wave" nimellä. Siinä esitettiin 4 bändiä. Kino oli eräs mielenkiintoinen, kai siinä oli juuri Akvarium yhdellä puoliskolla. Bravo teki pari hyvää biisiä, mutta siihen jäi. Toinenkin kokoelma mulla on, yks LP, mutten muista nimiä, olivat kyyrillisin kirjaimin. Jonkunlainen kelvollinen hard rock bändi oli kolme kirjainta nimessä, alkoi Eellä.

Sitten oli tää ikivanha, mikä se oli, Autograf?
  
  22/02/02 16:56

Name : k.p.tikka-ri
Home page : http://neuvostoliitto.ekinet.com/menu2.htm
  
Message : Kiitos, Suonna kommenteista. Tuossa ylläolevassa hassussa osoitteessa on osio "MELODIJA", josta löytyy kommentteja venäläisistä rock-levyistä, pari mp3-linkkiäkin just Akvariumin levyarvioista. Lisäksi uusi, uljas Akvarium-albumi Sestra Khaos on juuri ilmestynyt, siihen pääsee tutustumaan osoitteessa
http://aquarium.sama.ru/MESTA/ josta myös biisinäytteitä (500 on rankka ja Severnyi Svet eteerisen kaunis!), että asiaan! Ai niin, St.Petersburg Timesin kotisivuilla on just tänään Arts & Featuresin alla juttua tästä albumista, BGn haastis ja sellasta. Se on englanniksi, tsekatkaa!:
http://www.times.spb.ru/
  
  22/02/02 13:16

Name : Suonna
  
Message : Ei ollut sama. Suomessa julkaistiin Polarvoxilla levy Va-Bank-yhtyeeltä. Sellaista "Siekkareita suoraviivaisimmillaan". Boriksen Amerikassa tehty soololevy Radio Silence julkaistiin myös, mutta Columbialla muistaakseni. Se on helpoin Boris saada käsiinsä, mutta ei anna miehestä oikeaa kuvaa. Tuottaja Dave "olisi ollut edes se National Healthin, mutta ei" Stewart tuotti ihan popiksi.
  
  22/02/02 09:20

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Suonna: siis tämä Akvariumin Boris on se sama jolta julkaistiin levy ihan suomessakin? olikos Polarvox vai Korjuksen puulaaki asialla?
  
  21/02/02 20:12

Name : Jarmo, Helsinki
  
Message : Semisonicin voisi mainita esimerkkinä bändistä, jonka koko tuotanto on ihan kuranttia kamaa.
  
  21/02/02 20:09

Name : Pete
  
Message : Tuosta Steely Dan:in ajoissa lopettamisesta voi olla montaa mieltä,mun mielestä viimeisin levy
oli erinomainen.Hienoa oli myös päästä kokemaan livenä mahtava DAN-
soundi varsinkin kun kaksikko Fagen/
Becker ovat edelleen todella kovassa
vedossa.
  
  21/02/02 19:01

Name : Suonna
Home page : http://www.tusovka.fi
  
Message : Ruja on minusta enemmänkin Viron Eppu Normaali ja Tuhmanov... No, enemmän kai viihderokkia tuo hänen 70-luvun miljoonamyyjänsä on.
Tusovkan sivuilla on pikkuisen venäjärock-haippausta, jos kiinnostaa. Akvariumin komeimpia levyjä on 90-lukuiset psykedeliset Ljubimye pesni Ramses IV (Ramses neljännen lempilaulut), Giperboreja (Hyperborea) ja vaikka folkrockimpi Peski Peterburga (Pietarin hiekat). Kunstkamera on virkeä miscellaneous-kokoelma. Näistä voi syventää 70- ja 80-lukujen suuntaan. Esim. Desjat Strel (Kymmenen nuolta) ja Akustika (Akustinen) on hienoja akustisia folk-juttuja. Akvariumin pomon Boris Grebenshtshikovin soolo Russkij allbom (Venäläinen levy) kannattaa myös etsiä, syvää mietteliästä musiikkia, mielestäni maailman parhaita folkrock-levyjä.
  
  21/02/02 17:20

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : "Viron Wigujen" eli Rujan suuruutta en sen sijaan kahden hankkimani kiekon valossa oikein osaa ymmärtää. Sama ongelma venäläisen David Tuhmanovin On the crest of my memory -lätyn kanssa. Ei nerous aukee.

Mistä kannattaa Akvariumiin tutustuminen aloittaa?
  
  21/02/02 13:28

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Suonna nosti asiallisesti esiin Sven Grunbergin. Hingusta en ole kuullut, mutta "Om" -niminen lätty pesee mennen tullen aikamoisen nipun kehuttuja teutoonisurinoitsijoita :)

Virossahan on kovatasoista kamaa tehty muutoinkin paljon: Radar, Synopsis, In Spe ja Collage, esimerkiksi. Ja hieno kansanmusiikkilevy "Leegajus", jota muuten saa vinyylinä vieläkin Digeliuksesta.
  
  21/02/02 13:23

Name : janus
  
Message : Silmäniskuhymiö viitannee Light Ages -levyyn...
  
  21/02/02 13:22

Name : Ykä, Helsingfors
  
Message : Tämä on täysin intuitiivinen heitto; aikaisemmissa ryhmän puheissa mainitut bändit / artistit Zappa, Steely Dan, Weather Report, ym.
Kaikkia em. "musiikintuottajia" yhdistävät tietynlaiset elinkaaret, joissa ilmenee, milloin bändi ja / tai artisti on parhaimmillaan.
Esimerkiksi Weather Report: alku vaisuhkoa; Mutta keskivaihe kulta-aikaa; loppu taas heikkoa. Steely Dan oli loppuaikoina keskinkertainen, vaikka rahaa studiossa kuluikin. Zappa oli tuottelias, mutta tuotannon taso vaihteli kyllä valtavasti...äässchh..mitä minä yritän selittää...Wigwamillahan ei huonoja levyjä ole ;-)...
  
  21/02/02 11:24

Name : deep thinker
  
Message : Onko kukaan huomannu miten Groundstroemin soittotyyli on muuttunut tässä parin viimevuoden sisällä?Jos kuuntelette vaikka uutta Wigu-liveä,ja vertaa 90-luvun alun Wiguihin,on huomattavissa jopa pientä maalailua(esim.save my money&name)Mutta toki,näin aina parempi ja puristelkaa munianne että pian päästäisiin nauttimaan bändistä elävänä!
  
  20/02/02 23:43

Name : Suonna
  
Message : Tikkari puhuu asiaa. Akvarium on tehnyt upeaa musaa kohta 30 vuotta. (Kari, kiitti meilistä. Tsekkasin vihdoin Andrei Tsybinin, jännän hentoa laulelmafolk-rockia jousisovituksineen. Tänään aamulla soi Sven Grünbergin Hingus, Melodijan vinyyli 80-luvun alusta, yllättävän TanDream-tyylistä virolaismaalailua. Jonkun pitäisi kyllä tehdä kunnon Venäjä/Neuvostoliitto-rock-aiheinen www-tietokanta suomeksi.)
  
  20/02/02 14:49

Name : janus
  
Message : Olen kuullut bändiä kehuttavan. Ehkä joku päivä tulee tsekattuakin.
  
  20/02/02 14:27

Name : k.p.tikka-ri
Home page : http://www.dharmafish.org
  
Message : Teidän(kin), hra janus, pitäisi tutustua Akvariumin tuotantoon. Noin levyjen laadusta puheenollen.
  
  20/02/02 14:11

Name : janus
  
Message : Steely Dan lopetti ajoissa. Fagenin soololevy The Nightfly oli vielä hieno mutta Fagenin ja Beckerin 90-luvun soololevyt olivat aika kehnoja enkä siitä uudestakaan Dan-levystä eritysemmin innostunut. Little Feat teki hienoja levyjä livetuplaan Waiting for Columbus asti mutta Down On The Farm oli aika ponneton. Weather Report – no ainakin 1980-levytys Night Passage on vielä hieno, siitä eteenpäin ok-musaa mutta ei nyt mitenkään erityisen virkeää menoa kuitenkaan. Pitemmän uran tehneistä esimerkiksi Van der Graaf Generator on sellainen joka oli loppuun asti hyvä. 80-luvun taite vei kyllä monen 70-luvun suuruuden kriisiin.
  
  20/02/02 09:48

Name : Suonna
  
Message : Heinäsirkalta on kuulemma ilmestynyt uusi kokoelma. Tietääkö joku, onko mukana Pembroke/Royal Philharmonics/tms. -yhteyksistä kamaa?
  
  19/02/02 18:43

Name : Suonna
  
Message : Siirsin elämän hankkimista ja kuuntelin tänään simultaanisti rinnakkain Item Is The Totemin ja Helsinki Nightsin "suomen ja englannin versiot" Loven Dark Album -cd:ltä ja Virginin Rumours-vinyyliltä. (Pitäisi tietysti tehdä vielä cross-checking Loven DA-LP:ltä ja Virginin Nuclear Nightclub -cd:n bonuksilta :-) Kyseenomaiset kappaleethan eivät löydy Dark Albumin Daemon Duncetan's Request -varhaisversiolta.
Biisit ovat mielestäni identtisiä, ei panorointi- tms. miksauseroja. Ainoat erot löysin hännistä: molemmissa kappaleissa on pitkä feidi, suomenversiot ovat ehkä pari sekuntia pitempiä.

Tämä tukisi sitä oletusta, että Dark Albumista on olemassa vain yksi versio, jolloin Rumoursin Big Farewell olisi peräisin Daemon Duncetansilta.
  
  19/02/02 14:09

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : The Royal Scam on myös minun suosikkini. Kitaravetoisuus ja jonkinlainen "rough edge" vetoavat. Jostain syystä olen myös aina digannut ekasta "Can't Buy a Thrill"-levystä, vaikka sitä ei yleensä kehuta. Aja ja Gaucho - hienoja levyjä sinänsä - eivät niinkään ole sydäntäni lähellä.

Eikös Waldemar Wallenius aikoinaan verrannut Nuclear Nightclubia Danin "Countdown to Extasy"-levyyn?
Joka tapauksessa, Wiguja ja Steely Dania yhdistää levytystuotannon ällistyttävä tasalaatuisuus.

Tätähän voisi kartoittaa enemmänkin: mitä muita artisteja/bändejä voitte nimetä, joiden uraan ei (mielestänne) kerta kaikkiaan kökköä mahdu? Itse voisin mainita vielä 70-luvun Little Featin, ja 70-luvun Weather Reportin - ja (ainakin) iso osa Frank Zappan tuotannosta.
Comments?
  
  18/02/02 22:33