Wigwam - guestbook

Name : Mikko Meriläinen
Current favourite song : The Band: Strawberry Wine
  
Message : Piti sitten julistaa uusi feature avatuksi kirjoitusvirheellisellä biisinnimellä. Jospa mielenrauha nyt palaisi.
  
  26/02/02 17:11

Name : Lazer
Current favourite song : Roy Ayers: Coffy is the color
  
Message : Tiedotanpa tälläisestä asiasta, että levy-yhtiöiden julkaisupolitiikkaan todellakin vaikuttaa se mitä kysellään. Kyselin Warnerilta muutamista kiintoisista Hi-Hatin levyistä (Matti Järvinen, Fantasia, Jupu Group ym.)
"Hei! Hi-Hat on yhtiömme omaisuutta. Emme ainakaan lähitulevaisuudessa ole julkaisemassa kyseisten artistien levyjä. Olet ensimmäinen kuluttaja joka on ollut kiinnostunut em artisteista. Mikäli kysyntä kasvaa, harkitsemme joitain julkaisuja"
Warnerilla ei kyllä ole sivuillaan mitään selkeää osoitetta, johon toiveita voisi laittaa, mutta Lovella ainakin on. Kansalaisaktivismi kunniaan ja hyvät levyt cd:lle!
  
  26/02/02 17:00

Name : janus
Current favourite song : Lambchop: The Daily Growl
  
Message : Pakkohan tätä on heti kokeilla.
  
  26/02/02 16:39

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Lucinda Williams:Joy
  
Message : Joo, tämä on hyvä snobbailufeature! On muuten loistava levy tämä Lucinda Williamsin toiseksi uusin. tietääkös kukaan onko uusin "Essence" yhtä mainio?
  
  26/02/02 16:07

Name : k.p.tikka-ri, Pod Sniegm
Current favourite song : Akvarium: Severnyi Svet
  
Message : No tätähän piti kokeilla heti. Se ihmeellisen äänen lähde tällä biisillä on kuulemma armenialainen perinneinstrumentti duduk... Ennenkuin sain tietää, epäilin joko viulua tai sahaa...
  
  26/02/02 15:48

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
Current favourite song : The Band: Strawberry Vine
  
Message : There's a new option in this guestbook for all you snobs: you can add your current favourite song.

Some Wigwam guestbook statistics 26.02.2002:

- registered 25.09.1998
- visited 55 006 times
- sent 2877 messages
- 11 times in the Freebok Top 20 (busiest guestbooks per day), the best placement 15th
  
  26/02/02 14:25

Name : sahlakari
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Luonnollisesti kategoriointi on ongelmallista ja usein turhaa, muttei se kuitenkaan poista sitä faktaa että eri musiikkityylit ovat usein erilaisia.

Se onko esim. Colosseum fuusiota vaiko progea lienee turha keskustella, sillä se lienee molempia, mutta mitä taas tulee Miles Davisiin tai Nucleukseen, niin fakta on, että ne ovat fuusiota. Syyt tähän ovat selvät, en jaksa ruveta erittelemään.

Mitkään rajat eivät tietenkään ole tarkkoja, ja näistä asioista voisi väitellä loputtomiin. Se tosin on jo todellakin turhaa, sillä se aika kannattanee käyttää kyseessä olevan musiikin kuunteluun.

s

  
  26/02/02 13:52

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Jotenkin tosta keskustelusta "Mikä on progee, mikä taas jatsii, mikä on/eioo rokkii tulee mieleen se vitsi 2 lääkärikandista; Toinen kysyy toiselta, et joko oot päättänyt, mille alalle erikoistut? No toinen tähän vastaa et Joo, nenäsairauksiin. Tähän taas toinen, et Mielenkiintoista. Joko oot päättäny, kumpaan sieraimeen erikoistut.....?
  
  26/02/02 13:03

Name : janus
  
Message : Taitaa olla vasta Uncle Meat ensimmäinen progeksi luokiteltava noista Zappoista...ja Mothermaniahan oli kokoelma.
  
  26/02/02 09:19

Name : Zagu
Home page : http://www.soundmen.net/bands/Colditz
  
Message : Morjens,ollaan heitetty bändini Colditzin kanssa Wigwamin Frederick and Billiä, hieno biisi,lähes heavyriffi,heh. Hienoa että alan harrastajia vielä paljon ja lisää tulee! Tulkaa katsomaan meidän keikkaa 7.3. ravintola premiereen, tosin ollaan aika heavybändi,mutta kokeilevaa ja perinteistä sellaista ja ennen kaikkea melodista. Mutta wigwam rules!
  
  26/02/02 00:10

Name : Esa
  
Message : Zappan ekat proget:
Lumpy Gravy May 1968
Cruising With Ruben & The Jets December 1968


Mothermania March 1969
Uncle Meat April 1969
Hot Rats October 1969
Burnt Weeny Sandwich February 1970
Weasels Ripped My Flesh August 1970

Loppuosan Make A Jazz Noise Here oli melkoinen progelevy. 80-luvulla!
  
  25/02/02 15:45

Name : Esa
  
Message : Soft Machinesta puhuttaessa tarttis vähän vertailla vuosia, sillä luulen Zappalla olleen vaikutusta niihin. Ei nyt Freak Out eikä We're only in it.., mutta sen jälkeiset. Instrumentaaliosuus alkoi olla melko kokeilevaa.
  
  25/02/02 15:37

Name : janus
  
Message : Pepper on merkittävä myös siinä mielessä että sen myötä levyjä alettiin pitämään entistä enemmän yhtenäisinä kokonaisuuksina ja levyistä ei julkaistu ympäri maailmaa enää niin paljon toisistaan poikkeavia versioita.
  
  25/02/02 12:37

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Hezzu: ihan mielenkiintoinen tuo osoite, jossa on esitetty progen syntyhistoriaa. Jaa, ettäkö "Sgt. Pepper" olisi se alkusysäys progelle. Varmasti omana aikanaan se oli edistyksellinen leyv, mutta eiköhän sen myöhempi merkitys perustu enemmän studiotekniikan hyväksikäyttöön kuin musiikin rakenteelliseen uudistukseen.
  
  25/02/02 12:24

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : ja jumalauta juontaja sanoi että "Wigwam is a swedish band"!!!
  
  25/02/02 00:31

Name : Heikki Kerkkänen, jyväskylä
  
Message : ohhoh, olin aika yllättynyt kun pistin internetti-progeradion
www.splungeradio.comin soimaan ja siellä tuli Wigwam ja Grass For Blades!
  
  25/02/02 00:24

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : juu en mää väitäkään että bitches brew olisi progea, mutta tosiasia vain on se että siitä on tosi monet progeilijatkin ottaneet inspiraatiota. Fuusion ja progen välinen raja on miun mielestä varsin häilyvä, mikä näkyy mm. Moerlenin ajan Gongissa ja Brufordin Billin soolouralla. Ei kannata tehdä jyrkkiä luokitteluja.
Fuusiojazz on melko olennainen osa progressiivista rockia, vaikka koko progen kenttää ei siihen voikaan palauttaa.
  
  24/02/02 16:34

Name : Hezzu
  
Message : Fuusio ja proge eivät tosiaan ole sama asia, mutta ei niitä aina voi niin tarkasti erottaakkaan. Otetaampa vaikka Return To Foreverin Romantic Warrior, joka on ihan selvästi fuusiobändin progelevy :) Tai vaikka Brand X, kumpaa se on?
  
  24/02/02 16:26

Name : sahlakari
  
Message : Se nyt on yhdentekevää, mistä proge sai alkunsa, mutta yksi asia on varmaa, Miles Davisin Bitches Brew ei ole progea. Fuusio ja proge kun eivät ole sama asia. Fuusio, siinä merkityksessään missä se 70-luvulla vakiinnutettiin mm. juuri Milesin ansiosta, on aina ollut jazz-pohjaista musiikkia, kun taas progella ei välttämättä ole jazzin kanssa mitään tekemistä.


s
  
  24/02/02 15:29

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Näkyy toi jonkun ihmisen käsitys proooogen synnystä & olemisesta sisältävän muutamia olennaisia puutteita, niinkuin Wigwam, Burning Red Ivanhoe, Niemen, Ultimate Spinach... Ja sitten monta ei-niin-hyvää levyä...
  
  24/02/02 14:00

Name : Hezzu
Home page : http://www.progressiverock.com/timeline/1967.htm
  
Message : Tuosta osotteesta löytyy jonkun ihmisen käsitys progen synnystä, eli albumit aikajärjestyksessä. Tuosta tietysti puuttuu oleellisiakin levyjä (missä Zappan Freak Out?) mutta onhan tuostakin paljon iloa kun miettii että mikäs levy se tuli ennen mitäkin :)
  
  24/02/02 12:33

Name : mika, espoooo
  
Message : jees, Heikki, eihän sitä alkua tietenkään tiettyn pisteeseen voi vetää. Kullakin omat mielipiteensä.
Mulla Trespass (siis eka "oikea" progelevy, eikä puoli-jazz,-folk, tms kiekko). Crimso on vitun kova bändi, mutta kyllä se eka sisältää paljon ihan popsävellyksiä ja mellotronkuviot lainattuna moody bluesilta. Schizoid man on lyömätön.
Perverssi mielipide kait, mutta kuitenki...
  
  24/02/02 12:03

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : eihän sitä progen alkua nyt mihinkään yksittäiseen levyyn voi paikantaa. Se on vain se tietty piste 60-luvun lopulla, jolloin muusikot alkoivat olla kyllästyneitä kolmen soinnun ailavjuun veivaamiseen. Folkin, psykedeelisen rockin ja muiden jännien musiikkityylien tullessa muotiin alettiin luoda pohjaa progelle kun uuden luomisesta tuli kaiketi semmoinen arvostettava juttu. Kai melko monet muusikot ympäri maailman hiffasivat saman jutun ja lähtivät toteuttamaan sitä omalla tavallaan ja ottivat vaikutteita toisiltaan. Canterbury-bändeissäkin on miun mielestä jonkin verran amerikan psykedeliavaikutteita, varsinkin niissä ihan ekoissa kuten Caravanin nimikkolevyssä ja Soft Machinen kahessa ekassa.
Tietysti jotkut levyt ovat varmasti toimineet helevetinmoisina inspiraation lähteinä toisille jotka lähtivät kehittämään eteenpäin. Siinä mielessä olennaisia levyjä ovat miun mielestä:
Beatles:Sgt.peppers lonely...
King Crimson: In the court of...
Miles Davis: Bitches Brew
Moody Blues: Days of future...
Jimi Hendrix: Electric ladyland

Genesiksen trespass on nyt ihan sivuseikka koko hommassa.
  
  24/02/02 11:25

Name : Esa
  
Message : Progen taustalla toimi alkuaikoina mies nimeltä Felix Pappalardi, joka loi Creamin studiotekeleisiin progetyyliä. Progen lasketaan alkaneen Canterburyn alueen yhtyeistä, Soft Machine ja sellaiset.
  
  24/02/02 05:05

Name : mika, espoo
  
Message : ja vielä: ELOY, niin korni bändi kun onkin, niin kuunelkaa Coloursin Child Migration - aivan uskomaton kitarasoundi kun riffi alkaa - nupit kaakkoon. Frank Bornemann ainakin jaksaa yrittää...
Niin, mikä sitä progea oikein oli...
Traffic ehkä alkuprogea - no, sergeant pepper kai eka '67? Eka todellinen oli kai oli Genesiksen Trespass - joku sanoo että Crimson eka jne...
  
  23/02/02 23:01