Wigwam - guestbook

Name : sahlakari
Current favourite song : Herbie Hancock: Eye of the Hurricane
  
Message : Itselläni on vielä kokematta ne kuuntelunautintoa parantavat remasterit.

Esim. vanhoista Blue Note -lätyistä hiljaittain julkaistut Van Gelder remasterit ovat kirkastaneet äänimaisemaa ja noin pois päin, mutta loppujen lopuksi kuuntelen kuitenkin mieluiten niitä vinyylejä.
Syynä lienee se, että musiikki sinänsä toimii jo vallan mainiosti alkuperäisäänitteellä ja myöskin aikakauden äänitystekniikalle omainen äänimaailma välittyy parhaiten.

Tämä Blue Noten projekti tosin on sinänsä kunnioitettava, että nyt levyt masteroi uudestaan Rudy Van Gelder, eli sama henkilö, joka ne alunperinkin nauhoitti.

s
  
  28/02/02 12:28

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Caravan & New Syphony - Love In Your Eyes
  
Message : Minä taas olen remasteroinneista erittäin kiitollinen. Esim. vanhojen Crimsonin levyjen kuuntelunautinto on kasvanut huimasti uusien masterointien myötä. Myös Caravanin levyjen kohdalla on tehty hyvää työtä, mutta niitä en ole kuullut kuin muutaman.
  
  28/02/02 12:05

Name : janus
  
Message : Remasterointien tulokset ovat varsin vaihtelevia – joskus eroa entiseen ei juuri huomaa, joskus taas parannus voi olla huomattava. Tosiaan kuitenkin esim. kymmenen vuotta vanhojen levyjen remasteroinnissa ei ole mitään järkeä.
  
  27/02/02 15:59

Name : sahlakari
  
Message :
No jos kymmenen vuotta vanhoista levyistäkin julkaistaan nykyään 24 bittiset remasteroinnit, niin mistä muusta sitten on kyse kuin markkinakikasta?

Ostin kirpparilta vkloppuna Tommy Dorseyn 10" vinyylin. Se oli 50-luvun lopulla Brasiliassa duunattu Decca-painos. Enivei, kuunneltuani sitä muutamaan otteeseen, mietin että mihin ihmeeseen niitä remastereita oikein tarvitaan. Pientä vinyylille ominaista ritinää lukuun ottamatta levyllä oli täydellinen äänentoisto: pehmeä, rikas ja selkeä.

24 bittiä? joopa joo.

Ylipäätäänkin olen sitä mieltä, että jo 60-luvulla tehtiin studiossa niin hyvää soundia, että ei oikeastaan paremmasta väliä.

s
  
  27/02/02 15:50

Name : Hezzu
  
Message : Juu, mieki pommitin Warneria postilla ja kyselin kaikenlaista, esim hi-hattia, finnlevyä, kerberosta ja rca victoria. Vastaus oli että ei ainakaan tämän vuojen suunnitelmiin kuulu, mutta sitte kuitenki lisäs että "ps. Unisono voisi tulla kyseeseen vielä tänä vuonna." Remasteroinnista tuumasi että kyseessä on lähinnä markkinointi- ja myyntikikka! Siis todellako?
  
  27/02/02 15:42

Name : Hezzu
  
Message : Kyllä tossa Nova-cd:sä lukee takakannessa "lisenced from love records/siboney" ku oikeen tihrustaa.
  
  27/02/02 14:20

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : Grazhdanskaya Oborona: Vso Idjot Pa Planu
  
Message : Hoh-hoijaa. Tässähän päästäänkin taas ikuisuuskysymysten pariin: Kuka kertoisi minulle & muille toivossa matkustaville, mitkä Nevski Prospektin alikulkutunnelissa Gostinyi Dvorin tienoilla myytävistä proge(kin)-klassikoista on lisenssoitu & mitkä taas niitä kauheita piraatteja? Eli miksi mennä merta etemmäs kalaan johonkin kaukoitään, kun lähi-itäkin on olemassa...?
  
  27/02/02 13:39

Name : janus
  
Message : Minkähän takia se Elonkorjuun levy on niin haviteltu? Onhan se harvinainen mutta ei musiikillisesti mitenkään erikoinen.
  
  27/02/02 13:30

Name : janus
  
Message : Öö, sori, sen Elonkorjuun olikin kai julkaissut joku muu firma. Joskus oli kirjastosta lainassa se cd, en muista firmaa. Novan Atlantis joka tapauksessa on Si-Wan-julkaisu.
  
  27/02/02 12:43

Name : sahlakari
  
Message : En muuten minäkään löytänyt yhdeltäkään Si Wanin listalta Elonkorjuuta tai Nimbusta.

  
  27/02/02 12:37

Name : Lazer
  
Message : Onko Si-Wan muka julkaissut Elonkorjuun ja Nimbuksen? Minun näkemäni Elonkorjuu oli ihan jonkun toisen lafkan ja Nimbuksen on julkaissut ainakin joku japsi-firma.
  
  27/02/02 12:36

Name : sahlakari
  
Message : Ottaen huomioon, että he ovat julkaisseet myös paljon Vertigon, Dawnin ja muiden isompien progelafkojen levyjä, luulisi että luvat ovat kunnossa.

Melko selvää lienee, että esim. Vertigo nostaisi lakisyytteet jos sen lättyjä julkaistais ilman lupaa. Samoin ne, jotka omistavat Pyen katalogin nykyään.

  
  27/02/02 10:23

Name : janus
  
Message : Si-Wan on vaikuttanut vähän arveluttavalta lafkalta mutta ilmeisesti kaikki julkaisut ovat kuitenkin luvallisia? Elonkorjuun ja Novan cd:t olen kuullut ja ne olivat vinyyliltä kopsattuja. Jostain olivat jopa kaivaneet bonusbiisinkin Elonkorjuulle.
  
  27/02/02 09:05

Name : sahlakari
Home page : http://archi.snu.ac.kr/kalynda/CD/siwan-cd.html
  
Message : Si Wan on julkaissut myös Novaa, Pihasoittajia, Piirpauketta ja Tasavallan Pressaa ja Tabula Rasaa kuten linkin takana olevasta listasta voi havaita.

  
  27/02/02 09:00

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Van Der Graaf Generator: My Room/Waiting for wonderland
  
Message : juu, Elonkorjuun Harvest Timen ja Nimbuksen Obuksen julkaisi joku korealainen Si-Wan. Suomesta noita ei saa, mutta siltä yheltä amerikkalaiselta hullulta osoitteesta
www.synphonic.8m.com. Tarjolla progea myös Filippiineiltä, Israelista ja Iranista... Tuo kyllä kiinnostaisi aika paljon tuo Revival... kun luulisi että semmoisessa maassa progen tekeminen on Allahin häpäisemistä tai jotain.
  
  26/02/02 23:09

Name : Mikko
Home page : http://theband.hiof.no/albums/stans_jeg_vil_gi_deg_en_sang.html
  
Message : Joo, siis kyllähän mä Höibergille sentään onnistuin oikeen biisinnimen kertomaan. Inspis taisi lähtee tosta linkin takana olevasta viimeisimmästä The Band -päivityksestä.

Eikös muuten noita suomalaisia homelevyjä akselilla Elonkorjuu-Charlies ole julkaistu jonkinlaisina bootleggeina kaukomailla? Luulisi Hi-Hat-matskunkin kiinnostavan.
  
  26/02/02 21:59

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Carita Holmström: Sua muistelen säälien
  
Message : Jeps, Mikko hyvä, Musalehden palstoillakin mollattu Päivi Paunun versio "Dixie Downista" löytyy LP:ltä "Uskon päivään kauniimpaan"; biisin nimi on "Kun lauloin uudestaan". Sovitus on ehkä hieman mahtipontinen mutta Päivin ääni ihan mahtava!

Mainittakoon että Seinäjoen Jim & Rekku -keikan alla miehiä jututtaessani joskus vuonna 199? Jim varsin jyrkästi haukkui ko. levytyksen: "Päivi Paunu pilasi sen biisin!"

Rohkenen olla eri mieltä. Toisaalla päin levyä Seppo Hovi soittaa pianoa muuten vähän saatanan hyvin!
  
  26/02/02 21:46

Name : Mikko
  
Message : Jessus Pertti minkä artistin menitkään mainitsemaan! Justiinsa tänään ilmoitin The Band -webmaster Höibergille Päivi Paunun The Night They Drove Old Dixie Down -suomennoksesta Uskon päivään kauniimpaan, joka sieltä hänen sivuiltaan vielä puuttuu. Ja ettei vain se ole samalta lp:ltä kuin mainitsemasi biisi.
  
  26/02/02 21:05

Name : Hezzu
  
Message : k.p.tikka-rin mainitsema Me Naiset on tainnu esiintyä joskus Haapavesi Folkeilla, mutta eipä oo poppoosta kuulo- tai näköhavaintoa :)
  
  26/02/02 20:00

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Juuri se, Mikko.
Some cheered, some booed, some simply walked out.
  
  26/02/02 19:56

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Päivi Paunu: Until it's time for you to go
  
Message : Lazer puuttui arkaan aiheeseen: olen keräillyt Hi-Hatin kataloogin noin kymmentä vaille täyteen, ja mielestäni jo pelkästään kulttuurillisista syistä jokseenkin KAIKKI - tai ainakin kolmekymmentä viisi ensimmäistä - Hi-Hatia pitäisi uudelleenmasteroituna julkituoda. Saisikohan moiseen hankkeeseen vaikkapa EU:n kulttuuritukea?
  
  26/02/02 19:41

Name : k.p.tikka-ri
Home page : http://www.kuryokhin.com/eng/skif6.html
Current favourite song : Ensio Kosta: The Riders of Rohan
  
Message : Mites olis jo monennet kansainväliset Sergei Kurjohin-festarit elokuussa Pietarissa? Tsekatkaas linkistä osallistujat! Ei ihan turhaa seuraa ensinkään. Ja sitten ton sivuston mp3-osasto: Mikä hemmetin kombo on Me Naiset????
  
  26/02/02 18:45

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Hyvä että Hezzu pisti Wigu-äänestyksen pystyyn, kun tuo oma vuosipolli jäi viimeksi pitämättä. Aikeita kyllä oli, ja vähän eri pohjalta kuin aikaisempina vuosina.

Eix toi Royal Albert Hall muuten ollut se Judas-konsertti, joka itse asiassa pidettiin Manchesterissa.
  
  26/02/02 18:40

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Bob Dylan: Like A Rolling Stone/The Royal Albert Hall Concert
  
Message : Tällainen biisi tällä hetkellä.Tässä on sitä historian havinaa ja tunnelmaa. Ekalla levyllä on Dylan akustisesti ja toisella sähköisesti bändin kera josta koko yleisö ei selvästikään diggaa. Huomaa kun kuuntelee.
Mikko: taustalla soittaa The Bandin heput lukuunottamatta Helmiä jonka korvaa Mickey Jones.

  
  26/02/02 18:18

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : Heikin progesivut
Current favourite song : Hidria Space Folk: Sindran Rastafan
  
Message : Do diin. Ja mainostampa samalla että meitsin uusi galluppi koskee Wigwamia :)
  
  26/02/02 17:18