Wigwam - guestbook

Name : Antti, Kuopio
   
Message : Ostin äskettäin Jimin "Corporal Cauliflowers"-levyn. Nyt vasta, mutta ajaton musiikkihan kestää aikaa. Paitsi että levyn musa on A1-laatua, niin taas kerran huomaa, miten hyvin Marcus Musicissa osattiin äänittää. Eipä uskoisi tätä levyä 70-luvun tuotteeksi! Eron Suomessa taltioituihin levyihin huomaa pelkästään bassoa kuuntelemalla. Iskee eikä kumise.

Tämä levyhän on tehty melkein Wigwam-kokoonpanolla, vahvistettuna Coste Apetrealla ja Pave Maijasella. Mitekähän on mahdollista, että Wigwamin loppuaikojen levyille ei saatu yhtä irtonaista ja vapautunutta menoa?
   
  21/01/03 14:40

Name : Suonna
   
Message : Kenraalibasso-termistä tehty ympäriheitto naurattanee ensi alkuun muusikkoja, enpä tiedä miten kauan niitäkään...

En ole koskaan nähnyt Magneettimies-lp:ssä liitettä ja suhtaudun sen olemassaoloon sen takia varauksella. Muiden varhaisten Lovejen, Talvisota-rockin ja Hard N Hornyn liiteläsyt tuntien asia ei tietenkään olisi mahdoton.
   
  21/01/03 14:04

Name : snake
Current favourite song : pedagogi
   
Message : Pekka Strengin Magneettimies-albumista: onko kenelläkään konkreettista havaintoa 1. painoksen mukana oletettavasti seuranneesta liitteestä?!
   
  20/01/03 22:57

Name : Tatu
   
Message : Bassokenraali?!? kylläpä on typerä nimi keksitty..
   
  20/01/03 20:15

Name : Suonna
   
Message : STT:n uutisen mukaan Pohjola-kirjan nimi on muuttunut "Bassokenraaliksi". Ilmestymisaika ennallaan, huhtikuu.
   
  20/01/03 19:09

Name : mika
   
Message : sanoitukset ei myöskään meikäläiselle paljoa merkitse - tarkoitan englanniksi laulettua progea. Ekös muuten esim. Yes pistänyt vain hyvältä kuulostavia sanoja peräjälkeen? Tavallisesti kovimmat levyt ovat niitä, jotka avautuvat vasta siellä n. 20 kuuntelukerran jälkeen - eikö?

Sanoista muutenkin - eräs tuntemani amerikkalainen sanoi silloin, kun rap-musa tuli suosioon, että "kuulemma noissa sanoituksissa puhutaan tärkeistä yhteiskunnallisista asioista - siksi biisit kaiketi myös puhutaan, eikä lauleta - mutta kun hänkään ei ymmärrä edes puolia, mitä niissä biiseissä kerrotaan, niin viesti jää kyllä menemättä perille". No, sain vihat niskaani, kun kerroin kaverilleni (joka kys. biisejä kovasti diggasi ja väitti ymmärtävänsä sanat täydellisesti), ettei näistä saa selvää syntyperäinen jenkkikään.

Miksi muuten jotkut kantaa-ottavat folk-tyyppiset tekeleet lasketaan monesti progeksi?

enkä tarkoittanut aimmin Who-jutussani mitenkään viitata/kohdistaa asioita Januksen sanomisiin. Sori jos tämä väärinymmärrettiin.
   
  18/01/03 16:33

Name : mika
Current favourite song : David Sylvian: Let the happiness in
   
Message : Kopiosuojaus suojaa tosiaankin vain suoralta kopioinnilta. Jos on liian tärisevät kädet, niin senkun liittää CD-soittimen PC:n äänikorttiin, äänittää wave editorilla tms. ja polttaa wav.tiedoston CD:ksi (biisien välit pitää tietysti ensin ajoittaa kohdalleen polttosoftalla). Konsteja on monia...
   
  18/01/03 12:08

Name : Jakke
Current favourite song : Jethro Tull: Teacher
   
Message : Kyllä mulle musiikki enemmän merkkaa kuin sanoitukset. Wigumusassa on niin hyvät soundit ja muusikoiden yhteistyö biiseissä.
Vaikka juuri Beingiä kuunnellessa. On koukeroista kuviota hyvin soitettuna. Musa tällä levyllä mielestäni helpompaa kuin sanat.
   
  17/01/03 19:28

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
   
Message : Tuo Beingin kopiointisuojauksen purkukikka toimii ihan hyvin, tein sen itsekin (:

En tosin suosittele kokeilemaan mikäli käsi tärisee, ettei tussia lipsahda väärään paikkaan. (:
   
  17/01/03 16:09

Name : Esa
Home page : http://www.progressiveears.com/asp/reviews.asp?albumID=1905
   
Message : Kun niitä englanninkielisiä arvosteluja puuttui, niin kokosin ylläolevan.
   
  17/01/03 15:35

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Kinky Friedman: "High on Jesus"
   
Message : Wigwamin sinkut "Heaven in a Modern World" ja "Drive On Driver" löytyy molempia vielä Epe's alennusmyynnistä 90 senttiä kpl, ostin tuon "Driverin", koska sitä ei aikanaan ainakaan täälläpäin näkynyt missään edes täysihintaisena. Eihän näissä juuri mitään ekstraa ole, mutta keräilyn iloa.
Ja joku kysyi sitä Charlies'in "Buttocks" cd:tä, ostin oman kappaleeni Aikakone divarista Tampereelta, jossa muutenkin on hyvä valikoima harvinaista ja vielä harvinaisempaa progea ja psykedeliaa, suosittelen.
   
  17/01/03 14:04

Name : janus
   
Message : “Kaikki taitaa olla sallittua ja hyväksyttyä nykyaikana? Hieno homma!”

Tuota en suinkaan tarkoittanut, mutta parempi kuitenkin ensin katsoa mistä oikein olikaan kysymys.
   
  17/01/03 13:59

Name : janus
Home page : http://hannu.mikkola.com/audio/
   
Message : Linkki yllä, kokeilu omalla vastuulla.
   
  17/01/03 13:20

Name : Samsa
   
Message : Eipä ole auennut Being minullekaan. Johtunee paljolti siitä, että menin hankkimaan kirotun uudelleen masteroidun cd-version, joka ei ainakaan meikäläisen cd-soittimessa suostu soimaan, tietokoneesta puhumattakaan!

Vaikea levy, myönnetään!
   
  17/01/03 12:49

Name : HaZeMaZe, Jyväskylä
   
Message : Olen lukenut näitä Being-juttuja. Ja
minua alkaa kyllästyttämään nämä "being levyä ei voi ymmärtää jos sitä ei kuuntele 100 vuotta lp:eeltä kellarissa". Hmm... hommasin levyn viikko sitten, ja en löydä levystä mitään niin vaikeata, kuin kaikki hehkuttavat. Toki lyriikoiden tulkinta kyseiseltä levyltä ei ole ehkä kaikkein helpointa. Mutta se musiikki. Pitää pitää mielessä että, levyä kuunnellessa kuunnelaan musiikkia, eikä tulkita runoja. Onhan musiikki kuitenkin etusijalla, Mitä? Suurin osa kappaleista aukesi minulla jo melko ekoilla kuuntelu kerroilla. Tosin myönnettäköön että kaikki kappaleet eivät vielä ole minulle auenneet. Kuten raidat 5,6(olen pahoillani, en muista nimiä. Mutta huomaan pitäväni niistäkin jo huomattavasti enemmän kuin ekoilla kerroilla. Fairyportin hommasin eilen ja se kolahti melko heti
   
  17/01/03 09:19

Name : Esa
   
Message : Kyllä ne vielä soitta Glitterin R&R Part II biisiä. Soittaako Glitter mitään soittimia? Pet T on pikkasen eri juttu, sillä että äijä on liian avoin kaikist asioistaan. Kenties miehellä on ongelma, jota hän ei itse täysin tiedosta. Who soi edelleen, koska Tommy kokonaisuudessaan ei ollut tätä ennenkään suosikki. Metka tarina. Heikohko juoni.
   
  17/01/03 00:50

Name : mika
Current favourite song : Turo's Hevi Gee: Hyvännäköinen
   
Message : niin, se Peten keissihän on auki, mutta tuskinpa tulisi julkisuuteen tuolla voimalla, ellei hepulla tosiaan olisi jotain asiaan liittyvää tilillään.

Toi "glitterit"- juttu muuten (sehän sekosi 5-vuotiaisiin) - ainakin jäähallit Suomessa soittivat pitkään (soittavatko vieläkin?) äijän biisejä lätkäkatkoilla, ja raha valui oikeaan osoitteeseen...

Kaikki taitaa olla sallittua ja hyväksyttyä nykyaikana? Hieno homma!
   
  16/01/03 21:12

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Comus:song to Comus
   
Message : Meikä on nyt ihan pihalla. Siis syyllistyikö Pete Townshend lapsipornon hallussapitoon vai tekikö hän jopa "garyglitterit"?
   
  16/01/03 19:43

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
Current favourite song : Jaakko Salon orkesteri: Professori Uuno D.G. Turhapuro
   
Message : Olen ollut puheissa kaikkien entisten ja nykyisten wigujen kanssa mutta en jatkuvassa kanssakäymisessä. Ainakin jotkut heistä seuraavat tätä sivustoa.
   
  15/01/03 18:54

Name : Finnspång
Current favourite song : La Sega del Canto: Kekkonen
   
Message : Jälleen kerran palaan tähän aiemminkin aprikoituun aiheeseen, eli tietääkö kukaan, missä määrin Wigu-sedät itse seuraavat esim. näitä keskusteluita?

Entä kuinka läheinen suhde Suonnalla ja Mikolla on kaiken kaikkiaan tiipii-miehiin? (Ja nyt homovitsejä, kiitos!)
   
  15/01/03 18:08

Name : Hakey Shakey
Current favourite song : Pete Townsend:The Kids Are Allright
   
Message : :)
   
  15/01/03 15:01

Name : janus
   
Message : Mitä se Mika elämöi? Kyseiset uutiset eivät vaikuta ainakaan minun Who-kuunteluuni vähääkään.
   
  15/01/03 09:25

Name : Suonna
Home page : http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20020113TK3
Current favourite song : Reel: Vo Tomskoj
   
Message : Veikko, Pohjola on suhtautunut tällaisiin comebackeihin hyvin kitkerästi, lue esim. ylläoleva haastattelu Hesarista. Toisaalta: uuden kiertueen tiedotteessa lukee, että lavalle nousevat _muun muassa_ Nikamo, Gutsi, Hulden ja Pedro. Eli mistäss sen tietää...

(Mikko! Löysin virheen sivuiltasi! Ei tuo haastattelu ole 13.2.2002 vaan 13.1.2002! Eikö olekin noloa! Tarjootko kaljan!)
   
  15/01/03 09:22

Name : Veikko, Helsinki
Current favourite song : Pekka Pohjola: Space Waltz
   
Message : Hei ihmiset, onko tietoa miksi Pohjola ei soita ainakaan lehdistötiedotteen mukaan silloin tavalla? jos niin on, ni se on todella sääli, sillä sen mä olisin ihan oikeesti halunnu kuulla...
   
  14/01/03 22:46