Wigwam - guestbook

Name : Hakey Shakey
Current favourite song : Tegan & Sara:Koko tuotanto
  
Message : Sipoossa näyttäis asuvan yksi JG,ja
yhdellä on työnumero Turussa,seurakunnan hommissa,tään koneeni nettinumerohaun perusteella.
  
  17/03/03 14:25

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Nythän on niin että eduskuntaan valittu Jukka oli sukunimeltään Gustafsson, ei Gustavson, ja sijaintikin taisi olla aivan eri kuin "meidän" Gutsilla.

Jostain muistan kuulleeni, että Gutsi asustaisi Keravalla nykyään.
  
  17/03/03 13:41

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : John Mayall´s Bluesbreakers: Dirty Water
  
Message : John Mayall nähty & kuultu perjantaina. Vetreä vanhus, täytyy sanoa. Myös Whittington kitarassa ja Canning uruissa loistivat.
  
  17/03/03 08:48

Name : Hakey Shakey
Current favourite song : Pohjolan uusi EASY LIVING mainos (SURFER)
  
Message : Vai siivoojana Jukka on touhunnut.
Nythän Jukka Gustafsson valittiin eduskuntaan.Ja eiks tää Oulun vaalipiiristä valittu Lyly Rajala ole ex-muusikko, olikohan rumpali ?
  
  17/03/03 08:27

Name : Esa
  
Message : "...levyistä, joilla (ex-)jäsenet esiintyvät virkeissä rooleissa."

Pohjola: Viulu-ukko ja Isosaariräkki (Pihasoittajat)
  
  16/03/03 19:49

Name : Mikko Meriläinen
Current favourite song : Pekka Pohjola: Kädet suoristavat veden
  
Message : Vieraskirja-säiefoorumi-aiheesta sanoisin, että tällä tahdilla mitä viestejä nykyisellään tulee, vieraskirja on mielekkäin keskustelukanava. Foorumityyppinen ratkaisu puoltaisi paikkaansa vasta jos viestejä tulisi moninkertainen määrä.
  
  16/03/03 17:13

Name : Mikko
Current favourite song : Ennio Morricone: My Name Is Nobody
  
Message : Tässäpä otteita Keskisuomalaisen Gutsi-haastattelusta 8.3.:

Gustavson harmittelee sitä, että häneltä kysellään jatkuvasti yli 30 vuoden takaisista ajoista, vaikka mies tekee uuttakin musiikkia.

- Kyllä se välillä loukkaa. Ihan kuin olisin elävältä kuollut Wigwamin jälkeen. Omasta mielestäni olen kehittynyt muusikkona pidemmälle, ja koen, että minulla on nykyään paljon enemmän sanottavaa muusikkona kuin silloin.

[…]

Vaan jos oli Wigwam 1970-luvulla marginaalissa, niin vielä enemmän sitä on sooloartisti Jukka Gustavson. 1970-luvulta lähtien hänen varsinainen leipänsä on tullut siivoustöistä.

- Apurahatoimikuntien kriteerit on muuttuneet tulosvastuullisemmiksi. Levyjäni myydään hyvin vähän, ei edes tarpeeksi että saisin apurahoja. Ja se merkitsee, että mahdollisuuteni toteuttaa itseäni muusikkona ovat loppu.

Uuden levyn nimi kuvastaa taiteilijan tukalaa tilannetta:

- Tulta on sisällä, mutta ympärillä jäätä. Saa nähdä, onko tämä sitten viimeinen levyni, Gustavson huokaisee.
  
  16/03/03 16:55

Name : Suonna
Current favourite song : Lapinlahden linnut: Miksi surisin
  
Message : Pieni Lappari-kuume jatkuu. Kaivoin levyt voimasoittoon hyllystä. Kylläpä Pohjola soittaa maukkaasti em. biisillä tai vaikka "Rakas, ukulele soilla", ei varasta show'ta mutta värittää komppia ja reagoi vielä hauskasti lyriikoihinkin.

Olen ehdottanut Mikolle joskus nettilistausta erityisen suositeltavista Wigwam-related-levyistä, joilla (ex-)jäsenet esiintyvät virkeissä rooleissa. Lappareiden "Lauluja Nuppilasta" kuuluisi kyllä sille listalle.
  
  16/03/03 12:29

Name : Esa
  
Message : Inspired, miten niin vieraskirja? Eiks tää ollutkaan Wigwam message board?

Tauluissa on harmittavia pop up mainoksia, tää on hyvä. Ja ilmainen vielä?
  
  15/03/03 22:32

Name : Suonna
Current favourite song : John Lennon: Instant Karma
  
Message : Lauantai on mennyt Jukka Lyytisen Lapinlahden linnut -kirjaa lueskellessa. Henkilöitä tulee ja menee orkassa niin, että kirjoittaja on vaikeuksissa, mutta nautittava paketti kaikkinensa. Ja Rekku ja Noponen esiintyvät tietenkin vahvoissa rooleissa.
  
  15/03/03 19:38

Name : Inspired
  
Message : Jatkoa, ei mahtunut yhteen viestiin koko juttu. Pitäisikö harkita jonkunlaisen keskustelufoorumin pystyttämistä antiikkisen vieraskirjan sijaan?

Nimibiisi on varmaankin koko levyn helpoiten lähestyttävissä oleva, sellaista perusfiilistelyä, mutta kyllä Gutsi vyöryttää siniset sävyt voimakkaina kuulijan niskaan. Ei mitään lässytystä vaan aitoa asiaa.

Start & Run on sitten vähän kuin välipala kahden laulubiisin välissä, sellaista taustamusiikiksi sopivaa jamihenkistä groovea. I'm a Bluesman jatkaa kahden edellisen biisin linjoilla, mutta on jotenkin jazzillisempi, vaikka nimessä mainitaankin blues.

Lopetusbiisi Syrjäännyt on sitten taas vähän vähemmän peruskamaa, ja kuultavissa on samoja elementtejä kuin levyn ensimmäisillä biiseillä. Vähän kuin yhdistelmä niistä. Alusta tulee mieleen avausbiisi, samanlaista kesäisen oloista tunnelmaa tässäkin on. Edetessään biisi kuitenkin villiintyy ja nopeissa väliosissa kulkee kuin juna.


Kokonaisuutena erittäin hyvä levy, ja on todella sääli jos jää Gutsin viimeiseksi. Mitä siinä Keskisuomalaisen jutussa oli?
  
  15/03/03 14:41

Name : Inspired, Helsinki
Current favourite song : JGOFB: Liplatusta, kimmellystä, putputusta
  
Message : Hieman arviota voisin laittaa Between Fire and Icesta, nyt kun on levy tullut kuunneltua useampaan otteeseen.

Levyn aloitus ei ole kovin räväkkä, mutta hyvä se on. Voisi sanoa, että Liplatusta jne on Meren pauhun rauhallisempi serkku, tässä meri korkeintaan vähän keinahtelee, kun sitä pitkin matkataan hissukseen jollain vanhalla, pienellä höyrypaatilla. Suomen kesä, meri ja kiireettömyys ovat päällimmäiset assosiaatiot tästä.

Kakkosbiisi onkin sitten jotain aivan muuta. Sellainen barrikadeille nousemisen meininki tässä, voisi vaikka sopia Bushin vastaisten mielenosoitusten soundtrackiksi. Todella tuore ja moderni ote, ehdottomasti onnistunut kokeilu.

Fraktaali symmetria on taas selkeästi levyn vaikein biisi, se ei oikein ole vieläkään auennut. Taustamusiikkina se kyllä menee, mutta minkäänlaisia assosiaatioita en ole siitä saanut irti toistaiseksi. Hienoa soitantoa joka tapauksessa.

Ai ai ai vapaus on päässyt karkuun on taas räväkämpää menoa. Alkaa funkisti ja svengaa kuin hirvi. Biisin edetessä edetään ehkä pois funkista kohti muita tyylejä, mutta groove ei katoa. Ehdottomasti levyn parhaimmistoa.
  
  15/03/03 14:34

Name : mika
Current favourite song : squonk
  
Message : Ballsin ? Missä on Ballsin Pera? tietääkö kukaan ?
  
  14/03/03 22:07

Name : Hezzu
  
Message : Kyll tää Gutsin uus on melkosen hiano! :)
  
  14/03/03 21:03

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Jo vain. Eipä minua ole kukhaan kaivannu, mutta kaivaiunpa kuiteski hangen alta. Puhuitta klupipaiasta ja mulla tuli nuoruus mielheen. Olin silloin porraajana Porissa ja olin Wigwam fänklapin jäsen ja sai aina kysellä bändin soittajilta vuorolhaan kaikenlaista. Meinaan fänilehessä. Netissähän se onnistuu vielä somemmasti. Sais`Mikkokin kirjalheen lisähöystöä ja pistheen.Hunteerakkaapa asiaa.¤
  
  14/03/03 20:00

Name : Inspired
Current favourite song : JGOFB: Walkin' & Talkin'
  
Message : No nyt löytyi Between Fire and Ice kaupasta. Ensikuuntelu menossa, vaikuttaa loistavalta levyltä. Momentsiin verrattuna(joka sekin on hyvä levy) paljon tuoreempi ja raikkaampi meininki, tämä ei ole ihan niin virkamiesjazzia.
  
  14/03/03 15:52

Name : nou-imeil, noothsiti
Current favourite song : The Shanes: Blue feeling
  
Message : Tuo apdeiittina oleva Haat än hoornin kansi ( toi gimman piktsö)
oli Uigvämin keikkajulisteena öörli seventiis. Meibi oolsou late sikstiis. Jos oootta intröstiiid.
  
  14/03/03 13:46

Name : Mikko
  
Message : Lisätkää .html äskeisen linkin perään. Näytöstäisi siltä, ettei url-kenttään pysty enää kirjoittamaan kuin lyhyitä osoitteita.
  
  14/03/03 10:55

Name : Mikko Meriläinen
Home page : PerformanceSirkus: Matkalla
  
Message : Ja mitä Gutsin lähiaikojen esiintymisiin tulee, oheisessa linkissä informaatiota.
  
  14/03/03 10:49

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Herne & Nauris
Current favourite song : Kruisaa tai kuole
  
Message : Paitahanke on unhottunut, mutta elvytettävissä. Sama koskee ensi kesäksi kaavailtua Nuclear Netclub -kokoontumista. Vaatisi ylimääräistä aikaa, innokasta työvoimaa & rahaa noiden hommien organisoiminen.

Jimppa esiintyy muuten Ballsien vieraana huomenna Herne & Nauriissa. Katsokaa lisätietoja linkin takaa.
  
  14/03/03 10:43

Name : Joni
  
Message : Selailin vanhoja vieraskirjajuttuja ja 19.9.01 alkoi keskustelu klubipaidasta, onkohan hanke edennyt, pysähtynyt. Ideana hyvä.
  
  14/03/03 10:14

Name : Hezzu
  
Message : Yksi syy siihen miksi Gutsi ei ole kaupoissa julkasupäivänä on varmasti se, että levyn jakelun hoitaa Warner Music (siis on ko. levy-yhtiön tukkuri) ja heidän varastonsa on Ruotsissa ja lähetysten saapuminen sieltä Suomeen kestää n. 3 päivää.
  
  13/03/03 08:08

Name : Inspired
  
Message : Eipä löytynyt Gutsin levyä kaupoista vielä tänäänkään, ei isoista eikä pienistä. Ja minä kun luulin, että julkaisupäivä tarkoittaa sitä, että levy on myynnissä siitä päivästä lähtien...
  
  12/03/03 18:08

Name : juha
Current favourite song : mitä Radiohelsingistä tulee
  
Message : Hei!
Edelliseen liittyen olisiko joku ystävällinen ja tekisi vaihdon tai B&Pn jomman kumman päivän keikasta.
Kumpiko oli musiikillisesti parempi
ja/tai paremmin onnistunut äänitys?
Kiitos!
juha
  
  12/03/03 13:52

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Rekku selitti perusteellisesti, ettei Wigwam ole oman menneisyytensä vanki, vaan halusi noilla konserteilla tehdä kunniaa vanhoille kokoonpanoille. Ja huomauttipa siitä, mitä itsekin jäin kaipaamaan Haurun jutusta, että illan aikana oli kuultu paljon hienoja sooloja, joista Hauru ei maininnut mitään.

Eipä tosiaan! Juttu ei kertonut mitään meille, jotka ei oltu Tavastialla. Kertokaa ihmiset lisää noista keikoista, esimerkiksi: kuinka Nikamo ja Huldén soittivat? Kuinka ne vanhimmat biisit, kuten Must be the devil, oikein toimivat??
  
  12/03/03 10:50