Wigwam - guestbook

Name : Mie, Jyväskylä
  
Message : On teillä siellä Heltsinkissä herkullista musa-anti....voishan se Gustavson piipahtaa vaikka täällä Jyväskylässäkin..laitoin vain jos hän vaikka sattuis lukeen tämän ja innostuis....
  
  21/05/03 13:55

Name : Jukka, Hessinki
Current favourite song : Ai ai (ai?) vapaus on päässyt karkuun
  
Message : Vaan olipahan juuttaan kova keikka eilissäiltana Hämiksellä. Aivan loistava! JG ja bändi olivat aivan hurjassa vedossa, tätä on pakko saada lisää!

Kodikastunnelmaisessa konsertissa uudelta levyltä tuli kaikki biisit (lukuunottamatta "Liplatusta, kimmellystä, putputusta") ja yksikään ei jäänyt studioversioista jälkeen, päinvastoin; esim. Vapaus on päässyt karkuun kulki sen verran uhmakkaasti että niissä "pelottavissa" kohdissa oli pakko pistää moshaten! Ensimmäinen kerta kun moisen tarpeen jazz-keikalla tunnen...

Erityisbonuspisteet maestro Gustavssonille naaman vääntelyistä: vaikka olisi kuinka iisi kohta menossa niin intenssiivinen irvistys ei naamalta häipynyt, päännyökyttely ei tauonnut. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli se ettei Jukan sielukasta laulantaa kuultuu neljää kappaletta enempää.

Kilpailuttaminenhan ei ole mielekästä, mutta kyllä Jukka yhtyeineen pesee mennentullen kaikkien ex- tai nyky-Wigwamilaisten touhuilut, tykkään ma.
  
  21/05/03 13:18

Name : Ei kai nyt sentään
  
Message : Vai että Kinnunen... Elkää nyt viittikö pelleillä! Mikäs Måssea muka vois vaivata?

Eiks niin että seuraavaksi vaihdetaan Rekku Juha Torviseen? Ja Jimppa korvataan Jussi Hakulisella!
  
  21/05/03 10:43

Name : yes
  
Message : Wigwamin uusi basisti on ex-Hassisen Kone -mies Jussi Kinnunen.
  
  21/05/03 08:54

Name : Inspired
  
Message : Kitarassa oli Pekka Nylund. Levy on kyllä loistava ilmankin, vaikka vetikin välillä hienosti. Kuitenkin tuntui olevan hieman hukassa esim. Fraktaali symmetria-biisissä tai muissa tiukemmin arratuissa.

Kumminkin todella hieno keikka, Ai ai ai vapaus on päässyt karkuun toimi upeasti.
  
  21/05/03 03:32

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
Current favourite song : JGOFB - Ai ai ai vapaus on päässyt karkuun
  
Message : Lyhyesti ja ytimekkäästi: paras keikka jolla olen ikinä ollut.
Karu totuus on se että nyky-Wigut jää kauas taakse Gutsin ja kumppaneiden mielettömän groovaavasta tykityksestä ja oivaltavista biiseistä.

Lisäksi Jukka oli ihan ältsin mukava tyyppi ja bändin tyypeillä ei todellakaan ole noussut soittotaidot päähän.

Jonkun arvostelema Juha Verona oli livenä aivan mielettömän hyvä. Pekka Pohjolaa en ole ikinä nähnyt oikeasti, mutta ainakin tämäniltaisen perusteella en usko että Veronalla olisi mitään hävettävää, päinvastoin.

Mukana oli myös kitaristi, joka ei soittanut levyllä - sääli sinäänsä... Huonomuistisena en muista edes miehen nimeä, parempimuistiset korjatkoon. x)

Pentti Lahti oli keikalla myöskin paljon paremmin esillä kuin levyllä, ja näin sietääkin olla.

Rumpuosasto oli lyhykäisyydessään parasta mitä olen kuullut - Wigujen uusiomeininkeihinkin sopisi suositella rumpuihin herra Eskelistä.

Settilistassa oli muistakseeni kaikki levyn biisit, yksi instrumentaali jota en tuntenut ja samoin joku ikivihreä slovari, jota en kuitenkaan osaa myöskään nimetä.

Kuvia sekä lyhyitä videoclippejä luvassa huomenna.

Juuri sinä, heti kauppaan ostamaan JGOFB:n levy, rahaa Jukalle että pystyy jatkamaan tämmöistä meininkiä.

Loistavaa!
  
  21/05/03 00:46

Name : Inspired
  
Message : Mitä häh? Eihän Måssea voi korvata, paitsi Matsilla tai Pohjolalla.
  
  20/05/03 21:06

Name : Surfer
  
Message : Basisteista puheenollen Wiguissakin on sitten uusi basisti...
  
  20/05/03 18:34

Name : Esa
Home page : http://www.12stringbass.com/fred3.jpg
  
Message : On taas niistä basisteista ollut puhe. Tykkäsin kyllä Reddingin kitara-bassoilusta. Allä kuva päivän piristykseksi, thanks to Doc.
  
  20/05/03 16:42

Name : Inspired
  
Message : Menen paikalle.
  
  20/05/03 16:36

Name : Erno
Found : Just surfed on in
  
Message : Tuota,

Jos joku on tuonne illan keikalle tulossa, eikä lippua ole taskussa, mulla olis kaksi ylimääräistä. 9 euroa kappale, kuten oveltakin. Sähköposti tavoittaa iltapäivään asti, sen jälkeen soittamalla 041 570 9179 onnistuu. Liikkunen keskustan liepeillä koko päivän.
  
  20/05/03 11:28

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
Current favourite song : Wigwam - In And Out
  
Message : Onkos ketään lähdössä tänään Tavastialle ihmettelemään sitä miten urkuja pitää soittaa? Minä ainakin x)
  
  20/05/03 10:45

Name : Ovaska
Home page : COLDITZ
  
Message : Tervetuloa Järvenpään Jamppaan, Tanhuniityn musiikkitapahtumaa katsomaan ens lauantaina 24.5. Siellä bändini COLDITZ soittaa mm. Kalevalan In the Net-biisin ja Wigwamin Frederick and Billin. Luvassa myös muita mainioita rock- ja blues-bändejä.
  
  20/05/03 00:49

Name : Hakey Shakey
Home page : http://rockdeaths.mybravenet.com/index.html
  
Message : Basisteilla on kova menekki, en tiennytkään että Noel Redding oli kuollut myös pari viikkoa sitten..
ainakin toin ROCK DEATH-linkin mukaan..mulla on 2 kpl Vaahteran vinyyliLP:tä.
  
  19/05/03 15:39

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Irwin Goodman: Karhutaan
  
Message : Ari Vaahtera oli mainio basisti ja kuten Hesarin kirjoituksessakin todettiin, hänen merkityksensä Bluesoundsissa oli suurempi kuin yleisesti tiedetään. Esimerkiksi huima "T.H.E World"-biisi ei olisi ollut sitä mitä se on ilman Vaahteran osuutta.

Kävin vuonna -94 tai jotain juttelemassa Vaahteran kanssa Jyväskylässä Röyhkän keikan jälkeen. Ihan ystävällinen ja puhelias mies oli. Rauha muistolleen!
  
  19/05/03 11:54

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Pescado Rabioso: 2 (koko albumi)
  
Message : "Bassokenraali" löytyi jo ainakin eilen (18.5.) Tampereen akateemisesta (25 Euroa). Aivan asiallisen oloinen kirja, tosin Wigwam vuodet kuitattiin aika nopeasti, tai ainakin ne tuli luettua nopeasti, itse asiassa sen verran mielenkiintoinen kirja, että melkein se tuli ensiselauksella luettua kokonaan.
  
  19/05/03 10:50

Name : Suonna
Current favourite song : Ari Vaahtera: Vaarallisia valloituksia (cd)
  
Message : Falskia kai tässä on itkeä krokotiilinkyyneliä Vaahteran puolesta, mutta kyllä hän hyvää jälkeä sai aikaan. Esim. em. cd on kelpo popkiekko. Vähän sellaista REM-vaikutteista kitararockia. Röyhkän 90-luvun keikkojen Vaahtera-suorituksista jäi mieleen etenkin "Pohjoinen taivas", jossa hän droppasi ala-E:n D:ksi. Se biisi kyllä jyräsi.
  
  18/05/03 17:19

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : Garin i Giberboloidi: Vodka - Vkusnyi Napitok
  
Message : Niin myös HeSarin mukaan - siinä oli tänäaamuna Vaahteran muistokirjoitus.
  
  18/05/03 15:07

Name : Suonna
  
Message : Party Upstairs -orkesterissa yksi uusi muusikko-tuottaja lisää. Kauko Röyhkän sivujen mukaan Ari Vaahtera (Kalevala, Bluesounds, Röyhkä etc.) on kuollut.
  
  17/05/03 14:22

Name : Arto, Oulu
  
Message : Pyydän anteeksi virhettäni, Kari Karemolta ja tyttäreltä. Väärää tietoa en temmannut tuulesta, vaan paikallisilta pelimanneilta.
  
  17/05/03 11:15

Name : Elina Karemo, Helsinki
  
Message : Hyvä Arto Oulusta.
Halusisin kommentoida taannoista viestiäsi, jossa oli virhe... Näin universaalissa mittakaavassa virhe on vähintäänkin mitätön, mutta sattuneesta syystä haluan oikaista sen.
Eli isäni, tuo edesmenneksi kriitikkolegendaksi tituleeraamasi Kari Karemo, elää ja hengittää edelleen. (Ellei sitten hänen edesmenonsa ole jäänyt minulta huomaamatta.) Eläkkeelle siirtymisen jälkeen hänen kriitikkominänsä esiintyy keskuudessamme tosin hieman harvemmin. Kopioin tähän alle viestisi.
Huomiosta kiittää isänsä ennenaikaisesta hautaamisesta huolestunut tytär Elina Karemo

Name : Arto, Oulu

Message : Sattuipa eteeni ikivanha Kaleva ja siinä juttu Dopplerin Ilmiöstä.Edesmennyt kriitikkolegenda Kari Karemo kehuu bändiä maasta taivaaseen ja vertaa sen kamaripoppia Tasavallan Presidenttiin,lisänä tietysti kansanmusamausteet.Erityisesti 20-minuuttinen Vapauden tanssi raapii selkäpiitä. Harmittaa, ettei DI (Paakkunainen,Saastamoinen,Rosnell & Virtanen ) tehnyt koskaan pitkäsoittoa. Sehän oli superbändi, jonka musa eläisi varmaan vielä tänäänkin. Toivottavasti joskus löytyy vanhoja nauhoja, jotka päätyvät levyllekkin asti !!!

22/06/02 20:31
  
  16/05/03 14:24

Name : Hezzu
Home page : http://www.rajatsi.fi/rantajatsit/
  
Message : Raahen Rantajatseilla UMO feat. Marzi Nyman soittelevat Zappaa 25.7. Samana iltana samasa paikasa myös Tasavallan Presidentti!
  
  15/05/03 23:27

Name : Petteri
Current favourite song : Jazz Composer's Orchestra - Preview
  
Message : Luin uudesta Rytmistä "Umo feat. Marzi Nyman plays Zappa":sta, että kesällä olisi keikkaa ainakin Raahessa ja Lieksassa. Netin mukaan Lieksan keikka on 26.7., mutta tietääkö kukaan Raahesta? Kiinnostaisi suuresti, Nymanista huolimatta. Lehden mukana tuli ilmeisesti joku Umo+Nyman keikkatallenne-cd noista Zappan biiseistä. Kirjastossa kun luin, ei levyä näkynyt eikä kuulunut. Lehdestä luin, että olivat soittaneet ainakin Peaches en Regalia, Idiot Bastard Son ja Sofa.
  
  15/05/03 17:57

Name : Lazer
  
Message : Warner muistaakseni lupaili Unisonoa joo. Kunhan nyt tulisi edes se Ajatuslapsi joskus.
  
  15/05/03 10:39

Name : Juha Nikulainen
Current favourite song : VOIVOD: War And Pain (koko levy alusta loppuun)
  
Message : Pekka Pohjolan diskografia-osastosta näyttää puuttuvan UMO:n neljäs pitkäsoitto Umophilos (-79). Pohjola ei sooloile, mutta soittaa ainoana basistina jokaisessa biisissä – ainakin levyn takakannen tietojen mukaan.

Viime vuonna huhuttiin, että upea Unisono (-75) ilmestyisi cd-muodossa. Onko kukaan kuullut vahvistuksia tälle?

  
  14/05/03 16:32