Wigwam - guestbook

Name : Suonna
Home page : http://http://www.kingsofleon.com/
  
Message : Perhana, löysin tänään uuden suosikkibändin. "Counting Crowsin rähjäiset maalaisserkut" tai "punk-CCR" vois olla määritelmiä ääninäytteiden perusteella, jenkkimedia tuntuu mieltyneen "southern rock kohtaa Strokes" -vertaukseen. Jos koneissanne riittää potkua niin tuo "Behind The Scenes" -videoesittely on aika mainio.
  
  28/07/03 14:02

Name : Hezzu
  
Message : Krääh, olimma periantaina Kaustisilla kahtomasa Agit-Propia ja Häkä se oli heijänki basistina! Tuumailtiin siinä että mitäs se täälä tekee ku Raahesahan sen pitäis olla!? Päättelimmä sitte että varmaan se zingahtaa keikan jäläkeen Raahea kohti, eihän siittä oo ku parin tunnin ajomatka. Harkihtiin vähä itekki jos lähettäs vaan ei me sitte raaskittu/jaksettu. Ois varmaan kannattanu...
  
  28/07/03 10:32

Name : Suonna
  
Message : Lieksan Umo-Zappa-Nyman-keikalla kuultiin kanssa ainaskin Peaches En Regalia, Sofa, 20 Small Cigars, Idiot Bastard Son, G-Spot Tornado, Lumpy Gravy ja King Kong. Mutta jotenkin muistelisin, että Why Does It Hurt When I Pee? tuli encoressa Nymanin ja Kantosen duettona. Saatanpa muistaa väärinkin.
  
  28/07/03 09:29

Name : Petteri
  
Message : Olin Raahessa tsekkaamassa keikat UMO feat. Marzi Nyman plays Zappa ja Tasavallan Presidentti. UMO soitti ainakin biisit Peaches en Regalia, Sofa, Aybe Sea, Twenty Small Cigars, Idiot Bastard Son, G-Spot Tornado, Blessed Relief, Lumpy Gravy/Who Are the Brain Police?, King Kong ja Nyman soitti ja lauloi yksin encorena Why Does It Hurt When I Pee?. Hienoja kitara- ja puhallinsooloja soittivat. Piti varmaankin paikkansa UMOn esittelyssä, että "UMO on Euroopan ehkä kovin big band".

Pressa heitti todella kovan keikan. Pressan näin nyt ekan kerran. Bassoa soitti Häkä Virtanen, varmaan myös tulevaisuudessakin, kun Måsse kerran Wigwamistakin lähti. Pressa soitti biisit (ei tässä järjestyksessä) Drinking, Deep Thinker, Struggling for Freedom, Lounge, Tis Me Tis You, You'll Be Back For More, Tell Me More, The Bargain, Driving Through, Last Quarters ja yhden uuden biisin, muistaakseni Robsonin tekemän. Hyvä biisi olikin. Varmaan oli plakkarissa enemmänkin uusia biisejä, kun sanoivat, että jätetään jotain ensi kertaankin. Kaikki paitsi Robson heittivät sooloa. Tolonen sanoi spiikissään, että Pressalla ja Wigwamilla tulee yhteiskiertue, joka käy Oulussakin. Sen uuden biisin jälkeen Tolonen kertoi, että toivottavasti mekin päästään samaan kuin Wigwam - uuteen studiolevyyn. Eli uutta keikkaa ja levyä tässä odottellaan.
  
  28/07/03 00:57

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
Current favourite song : ???:Prinimai nas, Suomi - krasaviza
  
Message : No kävikö kukaan tsekkaamassa sen Neumin keikan, josta HeSarissa oli juttua Kotilaisen yhteydessä?
  
  26/07/03 17:32

Name : marsupialia
  
Message : Otinpa itse selvaa, ja menossa katsomaan, eli askeisen kysymyksen voi vaikka unohtaa. :-)
  
  25/07/03 18:22

Name : marsupialia, Lieksa
  
Message : Suonna, mika tuo UMO homma Lieksassa on, misa tilaisuuesa ne esiintyy?
  
  25/07/03 18:05

Name : Mikko
  
Message : Tämän päivän Hesarissa Esa Kotilaisen haastattelu.

Yritän vihdoin päivitellä näitä sivuja lähiaikoina.
  
  25/07/03 12:40

Name : Hakey Shakey
  
Message : Joku kuukausi sitten Ylen Ykkösessä
tuli 1 tunti "UMO & Marzi Nyman Plays Frank Zappa".Poltin ko. keikan suoraan radiosta cdr:lle.
  
  24/07/03 15:17

Name : Suonna
Current favourite song : Tindersticks: My Oblivion
  
Message : Zappasta tulee mieleen että UMO vetäisee tulevana lauantaina Lieksassa Zappaa Marzi Nymanin kanssa. Kuulin Umon levyversion Peaches En Regaliasta ja yllättävän hyvä sovitushan tuo oli. - Samana lauantai-iltana Joensuun ev-lut-kirkossa Sakari Kukon virsikonsertti. Pohjois-Karjalassa harvinaisen dynaamista musiikkitarjontaa.
  
  24/07/03 14:08

Name : Arto, Oulu
  
Message : Katille tiedoksi. Rekun bluestoive oli Peter Greenin bluesslovari Lav thät bööns.
  
  24/07/03 13:56

Name : Ville
  
Message : Ei Lahdessa vaan Raahen Rantajatseilla jo huomenillalla. Löytyi, kun vähän kaiveli.

http://www.rajatsi.fi/rantajatsit/

Hieman liian pienellä varoitusajalla tuli, että tuonne asti lähtisin.
  
  24/07/03 13:36

Name : Down
  
Message : Kuulin juuri kuinka paikallis radiossa mainostettiin olikohan se nyt rantajatseja (Lahdessa) joissa kuullema esiintyy Tasavallan Presidentti! Eli nyt tulevana viikonloppuna.Festivaalin pääteemana voidaan kuuleman mukaan pitää kitaraa ja Frank Zappaa.Pressat rulaa!
  
  24/07/03 12:08

Name : Juhana
Current favourite song : Jukka Gustavson : Taivaan Täyteyttä
  
Message : Muuten...Mikko! Miksihän news-osastossa ei ole mainintaa JGOFB:n keikasta Kalkkirantajazzeissa Sipoossa 9.8.? Lippuja pitäisi vielä olla saatavilla.
  
  23/07/03 13:30

Name : Kati
  
Message : Jee! Rekku oli justiinsa radiossa. Kertoi, mikä on rytmiklassikko tän viikon Bluesministerissä - se biisi soi tuolla parhaillaan, joku Peter Greenin biisihän se on, mutta nimi meni hiukan ohi... Kaikille tiedoksi, että hankin sen Lucky Goldenin ja olen tyytyväinen siihenkin. Kirjastosta lainassa remasteroimaton Being. Rok!
  
  21/07/03 23:22

Name : Inspired, Helsinki
Current favourite song : Sahti - Syysillan unelma
  
Message : Uusi Being ei mielestäni ole mikään katastrofi, mutta täysin erilainen. Tuo mainittu Proletarian kuvaa aika hyvin koko levyn muutosta: alkuperäinen lähtee käyntiin raskaasti ja synkästi, remasterissa urkujen esiinnosto tekee startista majesteetillisen ja eeppisen oloisen.

Vaan kyllä moni asia ärsyttääkin, kuten juuri se Pedagoguen Rhodessoolo ja Marvelry Skimmerin moog-osuuksien häivyttäminen taustalle.
  
  21/07/03 15:03

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Cervello: Trittico
  
Message :
Meikäläistä on kyllä nyppinyt vietävästi se kun hölmöyttäni vaihdoin vanhan Being-cd:ni uuteen. Uudessa on ihan erilainen, ei niin mystis-avaruudellinen tunnelma kuin entisessä. Eron huomaa jo aivan ensimmäisen kappaleen ensimmäisissä tahdeissa, joissa joku syntikan/urun tapainen puskee häiritsevästi esiin, kun taas vanhassa se on taka-alalla luomassa synkkyyttä ja astraaliutta.
  
  21/07/03 01:04

Name : Matti
  
Message : Flaming Sideburns soitteli Blues Sectionin Hey Hey Hey:tä livenä Tammerfestissä. Tilastomiehille tiedoksi...
  
  20/07/03 20:39

Name : Hezzu
  
Message : Valehtelenkohan hirveesti jos sanon, että Pressan ekasta on tulosa uus remasteri ja vanha painos on loppu? (Loven sivuilla oli kerran listaa tulevista remmeistä, ei voi muistaa oliko tuo siinä....)
  
  20/07/03 08:06

Name : Kalle
  
Message : Mistä sen pressan ekan levyn voi ostaa kun sitä ei löydy mistään..?
  
  19/07/03 12:32

Name : Jukka, Vieremä
Current favourite song : Poro-porvari
  
Message : Beingistä vielä ,ihan kuin "uudella" Beingillä olisi rytmiosasto hiljaisemmalla. Tai no basso kuuluu ihan hyvin, mutta rummut eivät jytise niinkuin vanhalla versiolla. Itse tutustuin ekaksi uudispainokseen, ja sitten kun kirjastossa kuuntelin vanhaa miksausta niin ihan yllätyin mitenkä esmes joku Crisader potki paljon lujempaa, kannut kolisivat ihan kunnolla.

Mutta mitä on se Rytmin lukijapalstalla ollut puhe unohtuneesta sähköpianosoolosta? Puuttuuko uudelta versiolta joitain raitoja? Ja saako sitä vanhaa versiota enää mistään niin voisi oikein ajan kanssa syventyä vertailemaan? Ei ole divareissa näkynyt, ei sillä että Vieremällä sellaisia edes olisi...
  
  17/07/03 13:53

Name : Jenni, Helsinki
  
Message : Jaa, mä kyllä sanoisin, että Being pilattiin aika huolella. Soitintenväliset balanssit on ihan syvyyksistä, ilmeisesti miksaaja ei ottanut huomioon, että ehkäpä jo äänitysvaiheessa tiedostettiin äänenvoimakkuuksien kärsiminen päällekkäinäänityksessä ja tarkoituksella äänitettiin jotkut soittimet kovempaa. Laulu taas kuulostaa aika mitäänsanomattomalta, koska Jukan osuuksissa käytetyt unisonot on lähes poikkeuksetta epäsynkissä (ei tosin ihan niin paljon, kuin se surullisenkuuluisa sähköpiano Pedagoguella!), jonka seurauksena se alkuperäinen stereochorus-tyyppinen efekti häviää. Rummuissa ei oo oikein mitään eloa, enemmänkin väännetty vaan diskanttia lisää "kirkastamaan". Basso soi paremmin, muuten todellinen pettymys. Eipä oo tullu kuunneltua yhtä tai kahta kertaa enempää - onneksi vanha on tallella. Ja kyllä vanhasta ihan kelvosti saa irti hyvillä vehkeillä. Mulla on bassoja korostavat Sennheiserin kuulokkeet, kun niillä kuuntelee ja pistää sterkoista bassot puoleenväliin ja korostaa yläpäätä, kuulostaa rummutkin ihan maukkailta ja basso heläjää tosi nätisti.
  
  16/07/03 17:14

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Wigu-sivujen ylläpito lomailee paraikaa. Infoa ja kuvia H-linnan keikasta kenties viikonloppuna tai ensi viikolla.
  
  16/07/03 11:55

Name : Suonna
  
Message : Kyllä Kati Lucky Golden on varsin kelpo albumi, vaikka tietystä hajanaisuudesta ja 1976 Lost In The Show'sta kärsiikin. Mukana on muutama aivan olennainen Wigu-biisi tyyliin Colossus ja Eddie And The Boys. Ensimmäinen CD-versio on mielestäni aivan kohtuullisen hyvin onnistunut, kunhan vain lisää hieman ylä- ja alakertaa ja volyymia kuuntelutilanteessa (= köyhän miehen remasterointi). Uuden päivityksen hankkisin toki mielelläni. Kyllä remasterointi on tehnyt ihmeitä Wigu-kataloogille, pilaamisesta tuskin voidaan puhua esim. Fairyportin yhteydessä. Kaipa Beingistä olisi kannattanut puhua remiksauksena, olisi ollut todellisempi termi.
  
  16/07/03 09:30

Name : Jukka, Vieremä
Home page : Täänyonvaantällane...
Current favourite song : John Paul Jones : Leafy Meadows
  
Message : No ei se reMASTEROINTI mitään pilaa, se vain kirkastaa ja syventää äänenlaatua ja tulee soundeihin enemmän jytää. Basarin erottaa tuhnumminkin äänitetyistä kappaleista. ReMIKSAILU tai muu restaurointi on sitten asia erikseen. En sanoisi että Beingiä on pilattu mutta ei se kyllä parantunutkaan alkuperäiseen verrattuna. Erilailla hyvä?
  
  16/07/03 09:13