Wigwam - guestbook

Name : lonelyrider
  
Message : Olikos se Gustavson siellä jämsesssioissa, kun maakunnan ykköslehti keskisuomalainen ei ole kirjoittanut hänestä mitään nyt kuluvalla viikolla...tosin eihän tämä paskalehti ole reagoinut Wigwamin keikkoihin ainakaan kolmeen viime kertaan, eikä tainnu olla juttua edes jazzbarin duo-keikasta. Kyllä ne jostain pikku g:stä kirjoittaa.
  
  19/08/03 16:45

Name : Suonna
  
Message : Jimppa vilahtaa Pekka Tarkan uudessa Saarikoski-elämäkerrassa: hauska kuva vuoden 1969 Porin Jazzeilta, jossa esitettiin Donnerin säveltämää Saarikoskea: äänessä Jim, Arja Saijonmaa, Pepe Willberg ja Tarleena Sammalkorpi.
  
  19/08/03 16:03

Name : Hezzu
  
Message : Kyllä Golden Circleä tohtii suositella :) Varsinki jos tykkäät Made In Englandista niin ei pitäis olla mitään ongelmaa tykätä tuosta ;)
  
  19/08/03 00:11

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Wigwam: Daemon Duncetan's Last Request
  
Message : Onko kenellekään tuttu juuri uusintapainoksena julkaistu Made in Swedenin Live at the Golden Circle? Voiko suositella?
Itse olen pitänyt aika lailla bändin Made in England-levystä. Sitä vastoin Pekka Pohjolan bassotteluakin sisältävästä Where Do We Begin-levystä pidän vaihtelevasti, ei toki niin huono levy sekään kuin jotkut antavat ymmärtää.

P.S. Onko tarkempia tietoja missäpäin Wigujen ja Pressan yhteiskeikkoja voisi kuulla? Vai ovatko vain huhuja nämä yhteiskiertuejutut?
  
  18/08/03 21:18

Name : Suonna
  
Message : Uutisia: 20.9. televisiossa dokkari viimeisimmästä Koneisto-festivaalista, mukana Neum/Esa Kotilainen-matskua.
2.12. Wigut ja Pressa teatterikeikalla Savoyssa.
  
  18/08/03 20:17

Name : Jakke
  
Message : Koomikon alkuteksteissä lukee,että musiikki: Esko Linnavalli
  
  18/08/03 18:16

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Jorma Kaukonen: "Roads and Roads &"
  
Message : Muuten viimo viikolla TV:stä tulleessa Matti Ijäksen elokuvassa "Koomikko" taustamusiikissa oli mukava bassosoundi. Lopputeksteistä ehdin bongaamaan Pekka Pohjolan ja Juha Björnisen nimet, mutta en sitä kuka mahdollisesti oli ko. musiikin säveltänyt. Saattaapi ko. tieto olla Bassokenraali kirjassa, mutta ei ole nyt käden ulottuvilla, itse elokuva ei ollut kovin hyvä.
  
  18/08/03 13:35

Name : Suonna
  
Message : Hieno oli tosiaan Thö Uig-Uämin keikka Espoossa, etenkin mieletön Do Or Die ja Kinnusen maukas bassottelu halki keikan nostivat tunnelmia. Juontajalikka oli ihan soma, mutta spiikeissä oli eittämättä sellaista partiotyttömäistä ylipirteää yrittämistä. No, hyvä pojat.
  
  18/08/03 13:07

Name : Jukka, Mikkeli
Current favourite song : LATL: Kampela
  
Message : Tässäkin on wigwam-likki. Wigwamista kovasti pitänyt (kts. vaikka Teinitalo-ohjelman biisilistat)Gösta Sundqvist fuusioitui iäisyyden kanssa, jos ette vielä tienneet.
  
  18/08/03 09:53

Name : Urpo
Current favourite song : Beach Boys: Surfer girl
  
Message : Talking brought me here oli mukana kun kesäkuussa 88 nauhoitin Pembroken bändin vankilakeikan helsinkiläisen paikallisradion välittämänä. Kanava ei ollut City, vaan muistaakseni Radio Ykkönen (Ettan).
  
  17/08/03 19:14

Name : Jakke
Current favourite song : Bruce Springsteen: Jackson Cage
  
Message : Between Fire and Ice on mielestäni hyvä levy joka saa hyvälle tuulelle. Toivottavasti niitä keikkoja tulisi syksylle enemmän!

Alwarin Wigukeikassa oli hyvää pitkät yllätykselliset soolot keikan loppupuolella Rekulta ja Esalta. Itse pidin Jimin lauluääntä oikein hyvänä. Vähän oli ongelmaa äänentoistossa tai miksauksessa kokonaisuudessa, tuli jotain säröääniä välillä. Olisi kiva jos Wigut voisi soittaa keikoilla esim. joitain Dark Album biisejäkin.

Olen ehkä kysynyt ennenkin, mutta eikös Light Ages -levyn Talking Brought Me Here ole sävelletty reilusti ennen vuotta -93 jolloin levy ilmestyi?
  
  17/08/03 00:47

Name : mika
Current favourite song : Little Feat: On your way down
  
  
  16/08/03 18:27

Name : Hakey Shakey
  
Message : Tänään Yle Radio 1:ssä muistaakseni noin klo 15.30 Jazzradion taiteilijavieraana Jukka Tolonen.
  
  16/08/03 12:11

Name : Esa
Current favourite song : Pat Metheny-New Chataqua
  
Message : No hyi Hezzu, ei semmosia saa julkisesti paljastaa että Wigut missasi. ;-)
  
  16/08/03 01:25

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : dum diduu
  
Message : ...back from da Helsninki city.

Kuulin terveisiä että Suonna ja Mikko oli etsiskelly mua Wigujen keikalla Alwarisa, sori etten ollu paikalla! Karattiin paikalta ennenku Denigrate alotti ja lähettiin ostoksille ja syömään. Ei sitte jaksettu tulla enään takasin, vaikka oishan tuota varmaan pitäny... Oisitta tullu illalla Semifinaliin niin ois miitattu! ;)
  
  16/08/03 00:15

Name : Inspired
Current favourite song : Wigwam - Bitesize(live)
  
Message : Vielä tuosta eilisestä keikasta: olen sitten viime toukokuisen levynjulkkarin käynyt katsomassa suurimman osan Wigujen PK-seudun keikoista, ja juhlakeikkaa lukuunottamatta eilinen oli kenties paras näkemäni. Todella mukavan letkeä meininki ja hyvät biisivalinnat, ainoa jota en olisi niinkään välittänyt kuulla oli HIAMW. Ja 35 v-kiertueelle uusina lanseeratut Answer to Life, Must Be The Devil ja Tombstone Valentine toimivat nyt loistavasti, paremmin kuin Tavastialla helmikuussa. TV:ssahan Esa soitti tällä kertaa hanuria, mikä oli selkeä parannus, olkoonkin, ettei soitin aina kuulunutkaan kunnolla.


Ja sitten Between Fire And Icesta: kyseessähän on aivan mahtava levy, joka ansaitsisi paljon enemmän huomiota kuin mitä se on saanut. Ehdottomasti paras Gutsin "uuden tulemisen" levyistä, jos nyt ei aivan kaikista paras. Biiseistä mielestäni Start & Run ja I'm A Bluesman ovat hyviä, loput mahtavia, tämä kommentti puhukoon puolestaan. Syrjäännyt lienee suosikkini ja livenä Ai ai ai, vapaus on päässyt karkuun oli jotain ihan uskomatonta. Menkää ihmeessä katsomaan tätä bändiä livenä jos vain tilaisuus tulee, keikkoja ei taida kovin paljoa olla luvassa. Voisin melkein luvata henkilökohtaisesti maksaa pääsylipun hinnan takaisin jokaiselle, joka voi rehellisesti väittää bändin olevan huono.
  
  15/08/03 17:37

Name : Hakey Shakey
  
Message : The Wigwamin POJAT....onks tää vähän niin kuin The Beatles YHTYEINEEN....:)
  
  15/08/03 13:44

Name : Finnspång
  
Message : Heh, heh, juontajapimu oli kyllä eilen Espoossa asian ytimessä muotoillessaan liki runoilijan herkkkyydellä "Suomen parhaan rokpändin, the Wigwäm":in soiton olemusta.

Myös tyttöpolon tapa spiikata yleisönnostatuksen kera encoret sisään oli jautaa...

Vaan olihan itse yhtyekin mukavassa vedossa. Vähän olin pelännyt, että mitä siitä Kinnusen touhusta tulee, mutta hienostihan homma taittui.

Sympatiapisteitä myös kemujen velmun teekkarihenkisistä PA-laitteistoista, joita turvaamassa näytti olevan jauhesammutin poikineen.
  
  15/08/03 13:32

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Bowie: Boys keep swinging
  
Message : The Wigwamin pojat rokkasit eilen minunkin makuuni. Ehkä lavameiniki oli vähän laimean oloista, mutta soundit olivat selkeät, vaikka Esan pelit vähän hiljaisia olivatkin. Jimin laulu taas kuului mielestäni paremmin kuin koskaan, sanoistakin sai selvää, mutta sointiin en ota kantaa. Do or die oli mieletön, upeinta oli koko bändin mukanaolo Esan soolon aikana, eli ei seisoskeltu tumput suorina vieressä. Jimkin heitti hienoja vokaalimausteita soppaan. En pistäisi pahakseni, jos liikkeelle tulisi jotain taltiointia keikasta, kestäisi kyllä kuuntelun. Nätti keikka. Inspiredin settilistassa Bitesize (joka muuten on kasvanut aika helmeksi) ja Lucky Golden väärin päin. Keikan jälkeen Tunnelma Tiivistyi Täpötäyteen Tungetussa T-bussissa.
  
  15/08/03 11:32

Name : Tero
  
Message : Esitänpä tässä omat kokemukseni THE Wigawamin eilisestä Otaniemen keikasta. THE Wigwamin POJAT heitti ihan ok keikan, mutta jotenkin siitä jäi vaisu kuva, etenkin alussa. Se taas saattoi johtua siitä, että munkin mielestä Kotilaisen härvelit olivat hieman kuulumattomissa. Vaikutti myös siltä ettei THE Wigwamin POJAT olleet ihan tyytyväisiä lavamiksaukseenkaan.

Toinen asia mikä kiinnitti huomion oli Jimin laulu. Kuulin THE Wigwamin POIKIA edellisen kerran reipas vuosi sitten Turuus ja olin silloin positiivisesti yllättynyt laulun "soinnista". Nyt se ei mielestäni toiminut. Laulu on kuitenkin ollut tärkeä instrumentti THE Wigwamin POIKIEN musiikissa ja nyt kun se ei soi, niin jotain puuttuu. Tähän laulun "soimattomuuteen" tietysti voi olla joitain väliaikaisiakin syitä esim. tuo lavamiksaus.

No oli keikassa jotain todella hyvääkin, ja se oli sen loppu. Do Or Die ja encoret, etenkin viimeisenä tullut No New Games toimivat tautisen hyvin. Myös Jimin laulu.

Kun asiaa miettii niin täytyy sanoa että kyllä THE Wigwamin POJAT osaa!

Tero
  
  15/08/03 10:18

Name : Timppa
Current favourite song : The Band: In A Station
  
Message : Tänään SVT klo.23.30 dokumentti Georgie Famen Ruotsin-kiertueelta. Hammondkin saattaa soida...
  
  15/08/03 09:23

Name : Isto
  
Message : Between Fire and Ice ON hieno levy - minusta ehdottomasti onnistunein Gustavsonin "viimeaikaisista" albumeista (= Bluesion ja siitä eteenpäin), mutta enpä olisi vielä valmis luovuttamaan sille ylimmän Gutsi-suosikkini paikkaa, ja pahoin pelkään, että taivaallisen hieno Valon vuoksi saa pitää paikkansa jatkossakin. Saisivat vain Warnerin uudelleenjulkaisuohjelmasta vastaavat kiirehtiä tämän mestarityön saamisesta CD:lle. Tekee melkein oikeasti pahaa nähdä, että jonkun Ronski Gangin hengentuotteita kyllä julkaistaan, mutta - esimerkiksi - Gustavsonia ei. Tuskinpa tuota Ronskia nyt NIIN paljon enemmän myydään, että hänen joukkueensa CD-tarjonta tuntuisi myyntilukuja ajatellen jollakin lailla perustellummalta. (Voin tietysti olla väärässäkin - musiikillinen vaistoni tässä mielessä on vertailukelpoinen legendaarisen Dick Rowen kanssa. Muistan, esimerkiksi, kun parikymmentä vuotta sitten kuulin ohimennen radiosta ensimmäisen kerran Dingon Sinä ja minä -singlen, ajattelin välittömästi, että tästä bändistä ei koskaan tule yhtään mitään ja että siitä tuskin tämän enempää kuullaankaan.)
  
  15/08/03 09:09

Name : Matti
  
Message : Jumalauta, paras Wigukeikka mitä olen kuullut! Meininki oli hemmetin hyvä, yleisö oli kivasti messissä ja _varsinkin_ eliteä oli kuunnella mr. Kinnusen soittoa! Måssen paikka on otettu haltuun mitä parhaimmin! Etten jopa sanoisi, että soitti paremmin kuin Måsse itse. Groovas meinaan aika pirusti. Jään innolla odottelemaan puhuttuja stemmoja. Loistavaa!

Oli myös hauska törmäillä lukuisiin tuttuihin :)
  
  15/08/03 02:15

Name : Inspired
  
Message : Hyvä oli keikka. Setti taisi olla suunnilleen:

Bless Your Lucky Stars | Must Be The Devil | Vegetable Rumble | Lucky Golden Stripes And Starpose | Bitesize | Answer To Life | Colossus > Bertha Come Back > Colossus | Heaven In A Modern World | Tombstone Valentine | Do Or Die ||| Nuclear Nightclub | Save My Money & Name | No New Games To Play

Nuo biisit ainakin kuultiin, järjestys saattaa olla väärä.

Hyvin kulki soitto, sounditkin lähes koko ajan kohdallaan. Tosin Kotilaisen kanssa oli vähän probleemaa, Moog ja klavinetti eivät välillä kuuluneet tarpeeksi ja jouset tulivat välillä liiankin kovaa. Haitarista ei missään vaiheessa oikein tahtonut saada riittävästi selvää.

Vaan kylläpä Esa pisti taas soolot. Ensin Bitesizessa upea delaylla maustettu pitkä soolo, ja sitten Do Or Diessa, joka on noussut Esan bravuuriksi, todellista ambient-meininkiä. Oli perinteistä moog-sooloilua ja sen lisäksi myös erikoisempia ääniä, jopa ihan filtteröimätöntä noisea eli kaikennäköisiä suhinoita.
  
  15/08/03 01:34