Wigwam - guestbook

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : vähän asiaan liittymätöntä, mutta kun oon tietoinen että tätä kirjaa lukee muutama Neil Young-aficionado, niin ajattelin kysyä seuraavaa: Latasin tuossa DC++:sta Rockin' in the free World-pätkän, livenä Comedy Central-telkkarikanavan jossain ohjelmassa. Billy Talbotin ja Ralph Molinan paikalla on joitain ihme tyyppejä. Bassoa soittaa joku Jimi Hendrixin näköinen musta mies, ja rumpuja joku toinen afro-amerikkalainen. Keitä he ovat?
  
  12/09/03 23:35

Name : Spiff
  
Message : Liittyen Metropolis-albumin All Your Love -raitaan: jos äänityksessä kuuluu kaksi kitaraa kyseessä on varmasti Tavastian keikan tallennus, eli kokoonpano on Jim / Ronnie / Mats / Walli / Jakoila / Kukko. Minulla ei ole ko. levyä, mutta olin Tavastialla, ja ilmeistä oli, että JTB:n esitys äänitettiin.
  
  12/09/03 23:32

Name : snake
  
Message : metropolis-kolmoislp:n liitteessä mainitaan, että jimin bändissä levyllä ainakin hasse walli ja sakari kukko.
  
  12/09/03 22:45

Name : Hezzu
  
Message : Hi-Hat kuuluu Warnerille.
  
  12/09/03 21:33

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Judas Priest: Breaking the Law :) (soipi päässä koko ajan)
  
Message :
tuli tässä mieleen, että milläkähän firmalla on nykyjään Hi-Hatin oikeudet? Liekö Warner vai mikä? Siellä olis aika paljon remasteroimatonta&cd:istämätöntä remasteroitavaa&cd:istettävää.
  
  12/09/03 20:19

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
Current favourite song : M.A.N: Joka 10.vuosi
  
Message : No empä kyllä muista kitaristin henkilöllisyyttä... Ilokivi oli kuitenkin mesta ja kun Numminen alkoi heittää noita Ei mitään uutta.../Joka 10.vuosi, se pisti mustat lasit silmille ja sanoi, että nyt pukeudun punk-asuuni...
  
  12/09/03 14:52

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Tasavallan Presidentti
  
Message : Pressa-sivut on taas kunnossa. Antaisin ne muuten mielelläni jonkun muun hoteisiin. Niitä ei meikä oikein muista eikä ennätä päivittää.
  
  12/09/03 14:37

Name : Hakey Shakey
  
Message : Kantrimusiikin legenda Johnny Cash on kuollut usean sairauden murtamana Tennesseessa, USA:ssa. Cash oli 71 vuoden ikäinen.

Cash nousi pinnalle jo 50 -luvun keskivaiheilla, kun levytti klassikon I walk the line (Yölinjalla). Ura oli silti kaikkea muuta paitsi ruusuilla tanssimista.

Cash koki elämän riemut ja surut, päihdekierteen, suosion ala ja ylämäet. Hioitui niiden ansiosta eläväksi legendaksi ja kantrimusiikin kirkkaaksi timantiksi.

Kollega, aviovaimo June Carter toi rauhattoman kulkijan askeliin uutta määrätietoisuutta, Jumalan johdatuksen 60-luvulla. Vaimon sairastelu ja kuolema joitakin kuukausia oli Cashille valtava takaisku. Se uuvutti väsyneen sankarin lopullisesti.

Cashin, "The Man in Blackin" uran kohokohdista mainittakoon vankilassa äänitetty lp Live at San Quentin, taannoin julkaistu upea usean CD:n boksi, hitit Ring of Fire (-63) ja A Boy named Sue (-69) sekä kymmenkunta Grammy-palkintoa.

Discopress

  
  12/09/03 14:08

Name : Mikko
  
Message : Jukkis, mistä on tietosi että JPB:n osuus on nauhoitettu Tavastialla alkuvuodesta 1980? Ja mikä kokoonpano siellä soitti? Flat Broke -ryhmä teki ekan keikkansa tiettävästi vasta keväällä. Joka tapauksessa tuo tieto on ristiriidassa Lehtosen kirjan tiedon kanssa.

Tikka-ri, muistatko milloin tuo Jyväskylän keikka oli (Ilokivessä vissiin)? Oliko Albert Järvinen vai Jukka Orma kitarassa?

"Wigu-musaa" tuli eilen tv:stä pätkä, nimittäin Antropoidien tanssi loistavassa Kurenniemi-dokkarissa.
  
  12/09/03 14:03

Name : Suonna
  
Message : Neum-matskua pitäisi olla luvassa tuossa dokkarissa.
  
  12/09/03 13:52

Name : Jukkis, Turku
Found : Just surfed on in
  
Message : Metropolis levyhän on Kalliossa sijainneen Kill City klubin "muistolevy" Osa nauhoituksista on tehty syksyllä 1979 itse Kill Cityssä osa Tavastialla,Jim Pembroke Bandin osuus Tavastialla alkuvuodesta 1980.
  
  12/09/03 13:04

Name : Inspired
  
Message : Tänään tulee ykköseltä Koneisto-kooste, liekö mukana myös Neum-matskua?
Harmittaa kyllä vietävästi, kun missasin sen keikan.
  
  12/09/03 11:57

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
Current favourite song : Perillinen: Valkoseks kaveriks sulla on nätti kärpänen
  
Message : Kyllä siinä Lehtosen opuksessa sanottiin, että kesän keikoilta... No kesäähän se oli tietysti elokuukin...
Nummisen Undergroundorkesterissa bassonvarteen nojaili P.Maijanen ainakin Jyväskylän keikalla...
  
  12/09/03 08:28

Name : Mikko
  
Message : Taas tiedustelua: Pystyisikö joku kertomaan M.A. Nummisen Underground Rock Orchestran eri kokoonpanovariaatiot 1979-80? Ryhmässähän soittivat mm. Ronnie ja Pedro.
  
  12/09/03 03:41

Name : Ykä
Current favourite song : Planetist
  
Message : Jep
En nyt muista oliko tästä jo aiemmin puhetta, mutta ainakin minun "Rumours on the rebound" -kokoelmalla oleva "The Big Farewell" poikkeaa selvästi "Dark Albumin" vastineesta. Pari kitarariffiä ovat toisenlaisia, ja miksaus on erilainen; syntetisaattori tulee enemmän esille. Olisko tällä sitten jotain yhteyttä "virhepainamaan"....?
  
  11/09/03 22:36

Name : Arto, Oulu
  
Message : Kaikkinensa Lehikoisen kirjat ovat päteviä.Varsinkin hienoihin Markku Tuulen musa-arvioihin tulee usein palattua. Virheitähän aina on kuten JeeJee-raamatussa.Varsinkin silloin se menee metsään, kun eksyy Helsingin ulkopuolelle.Oletteko muuten huomanneet, kun Jake Nyman teki ensimmäiset "omat" tietokirjansa, ne olivat suoria plagioita NME-encyclopedia of rockista?
  
  11/09/03 20:44

Name : Mikko
  
Message : Ei Pressa-sivuja ole poistettu, palvelimella on vain taas jotain häikkää. Stay Awhilen raitoja et olisi sieltä löytänyt, mutta näin ne menee: Ykköspuoli 1. Circles in the sand, 2. Armchair, 3. Stay awhile, 4. Ring of trees. Kakkospuoli 1. Fountain of existence, 2. You're just my love, 3. Make up your mind, 4. Sinuhe (Instrumental).
  
  11/09/03 20:37

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Hei, miksi pressa-sivuja ei enää ole?
Olisin halunnut tarkistaa Frank Robsonin Stay Awhile-levyn kappalejärjestyksen. Tietääpikö kukaan?
  
  11/09/03 20:05

Name : Esa
  
Message : Ai oikeen rokkidiggari. No, ei tartte tuota sitten nähdä. Miten on Mikko, onko Wigwamista koskaan vakavasti filmidokumenttia?

Ekan kerran näin bändin ykkössinglen mainosjutussa TVssä, olivat uuden lentoaseman matkalaukku-laitteesta ylös nousemassa. Muistui silloin mieleen että Dick Clark sai Doorsit yhteen showhunsa. Oliko Where The Action Is? No, pistivät Doorsit paloauton päälle laulamaan Light My Fire. Maailma oli sillon niin paljon kiltimpi ja siistitty. Nyt näkee vaan väkivaltaa uutisissa.
  
  11/09/03 20:00

Name : Mikko
  
Message : Lehtosen ensyklopediassa on paljon virheitä eli siihen ei kannata aina luottaa. Sanotaanko siinä suoraan, että All Your Love on joltain noista kolmesta keikasta (mulla ei ole kirjaa nyt käsillä)?

Nimittäin tuli mieleen että All Your Love saattaisi olla myös esimerkiksi Tavastian blues-illasta 2.8.1979, jolloin kokoonpano oli Pembroke-Walli-Kukko-Huldén-Jakoila-Österberg.
  
  11/09/03 19:04

Name : Suonna
  
Message : Jos pitäisi äänestää "the worst song ever in the Wigwam/Pembroke canon", niin Rokkidiggari pärjäisi aika hyvin.
  
  11/09/03 19:00

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
  
Message : Eipä löytynyt Metropoliksen kansista tietoa ajasta & paikasta... No Esko Lehtosen Tietosanakirjasta löytyi mainintaa Pembroken alta senverran, että kesällä bändi heitti 3 keikkaa, joista joltain tuo biisi oli taltioitu. Sakari Kukko vieraili tällä keikalla, muuten kokoonpano oli Jim-Ronnie-Walli-Lievonen. Myös Lehmuskallion elokuvaan Rokki diggari taltioitiin myös pätkä näiltä keikoilta ja Jimbo-yhtye esitti myös rainan nimibiisin....
  
  11/09/03 18:34

Name : Isto
  
Message : ...tarkoitin tietenkin maaliskuussa 1 9 8 7! Helmikuuta 1987 ei seurannut maaliskuu 1988, etenkään tuohon maailmanaikaan, jolloin maailmankirjat olivat paljon nykyistä paremmassa järjestyksessä.

Menen oitis nurkkaan häpeämään.
  
  11/09/03 17:51

Name : Isto
  
Message : Tuo Suonnan vertaileva tutkimus oli kovasti kiinnostavaa luettavaa. En, tunnustettakoon, muistanutkaan että versioiden keskinäiset erot olivat näinkin mainittavia. Pitääköhän sitä pyörtää pyhä päätös olla enää koskematta noihin hankaliin isoihin mustiin muovilätysköihin ja kaivaa vanha levysoitin esille kellarista, jossa se on lojunut koskemattomana liki kymmenen vuoden ajan.

Sivumennen sanoen, tuo Dark Albumin virhepainos lienee ollut yksi viimeisistä ostamistani vinyyleistä tuon mainitsemani päivämäärän perusteella, sillä maaliskuussa 1988 hankin ensimmäisen CD-soittimeni enkä sen koommin muista vinyylikokoelmaani laajentaneeni.
  
  11/09/03 17:46

Name : Suonna
  
Message : Tampereen levydivareihin oli joskus noin vuonna 1996 eksynyt useita Dark Albumin virhepainoksia, joita kavereiden kanssa hamstrasimme ja jolloin oman kappaleen hankin. Levyt olivat selvästi uusia ja niitä oli tosiaan yhtä aikaa useassa liikkeessä, valtaosassa normaalin käytetyn hinnalla tyyliin 30 mk. Mistä lienevät kulkeutuneet, mutta levyjä eri liikkeisiin trokannut tyyppi ei ollut selvästikään tietoinen mitä kultakimpaleita piti käsissään, myyjistä puhumattakaan. Tuollaiseen levyyn törmääminen tuohon hintaan on levynkeräilyn suola. Tulee sellainen myhäilevä olo, kun ei myyjälle kannata ruveta kerskailemaan.
  
  11/09/03 16:40