Wigwam - guestbook

Name : Finnspång
  
Message : Ei kai covereissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta onhan se nyt hieman hassua, että Gutsi on paikalla, muttei soita lainkaan omia biisejään. Asiaa latteuttaa sekin, että liki koko Gutsin ohjelmisto kuultiin jo Tavastialla helmikuussa.

Ja kyllä, samat biisit illasta toiseen alkavat jo tässä vaiheessa puuduttaa...
  
  18/10/03 16:42

Name : Suonna
  
Message : Terveiset Pullman Barin yleisökoneelta. Perjantain setti oli prikulleen sama kuin torstain, eli ei Knockin' On Heaven's Dooria, mutta kuitenkin räjähtävä A Day In The Life encoressa. Pari erittäin lupaavaa uutta biisiä, "Go Go Bar" ja "Police-introinen progenumero", pari ensikuulemalta hieman hahmottomampaa. Henkeäsalpaava A Salty Dog ja jälleen uusia uria löytävä Grass For Blades. - Minua coverien veivaaminen ei haittaa, jos ne tehdään näin näkemyksellä uusiksi mitä Wigut ja Gutsi tekevät. Enemmän haittaa settilistojen stagnaatio. Osa die hard -faneista vetää kaikki nämä neljä keikkaa peräkkäin ja heidät pitäisi kyllä palkita yllätyksellisemmillä seteillä.
  
  18/10/03 15:52

Name : VANHA
  
Message : Kysyn vain mitkähän uusista mainioista Wigu-biiseistä mahtavat olla KLASSIKOITA...Eivätköhän ne Wigu-klassikot syntyneet silloin vuosikymmeniä sitten...
  
  17/10/03 21:16

Name : onnimanni
Current favourite song : in and out @ Tavastia 16.10
  
Message : Jaa, fiilinkiä? Olihan se mukavaa soittoa ja pari uutta biisiä kuulosti oikein hyvältä. Ja vaikka Gutsi onkin lyömätön, niin ei noita kovereita oikein jaksa. Ehkä olisin odottanut enemmän klubi-keikalta kun muistoissa pyörii vieläkin Tavastian keikka elokuussa 2000 ja viime helmikuun juhlakonsertti. Ei vaan ollut vastaavaa vääntöä biisien suhteen. Ehkäpä tuo voi johtua loppuillan humalatilasta, en tiedä.

Ja oliko Mikko se lätsäpäinen kaveri sikari suussa siinä alkuillasta? Olin jo tulla jutteleen, mutta naiseni sai minut aisoihin. Olitko?

  
  17/10/03 20:42

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Wigwam: kolmas uusi biisi.
  
Message : A day in the life oli todellakin komea lopetus komealle keikalle! Kunnon rytistystä! Uudet biisit kuulostivat mainioilta, osa on jo klassikoita. Jussin bassosoolot todettiin toimiviksi; keskiviikon soolot tuntuivat hieman hengettömiltä, mutta nyt löytyi fiilinkiä enemmän.

(Henkilökohtaista: Jukka, soitatko minulle)
  
  17/10/03 13:04

Name : Suonna
  
Message : Soittelin tuossa Mikolle Helsinkiin, ja kuulemma sellainen ero on ollut ekaan iltaan, että Knockin' On Heaven's Doorin sijaan vetivät encoreissa A Day In The Lifen. Neljä uutta Wigu-biisiä oli ollut taas setissä.
  
  17/10/03 10:48

Name : Finnspång
  
Message : Oliko eilisen setissä poikkeamia verrattuna toissapäiväiseen?
  
  17/10/03 10:23

Name : måntte
  
Message : minä tiedän!
  
  16/10/03 22:18

Name : Inspired
Current favourite song : Wigwam - A Salty Dog
  
Message : Minä olen nähnyt vain sen kuvan, jossa puhujanpönttöä on jatkettu Trotskin päälle sen jälkeen, kun keskuskomitea päätti neutraloida hänet.


Näin, niinkun, aiheeseen mitenkään liittymättä.
  
  16/10/03 22:14

Name : 1st Wig-gig in 1970, Helsinki
Current favourite song : Gettin' a grip again
  
Message : Peruutan äskeisen itkuvirren: menin Tikettiin ja ostin liput huomiseksi! Että ihan kaupasta, nerokas oivallus... No, jotenkin minusta vain oli itsestään selvää että kaikki illat olisi loppuunmyyty. Anekdootteja voin silti tarjota :) Olen Lev Trotskin näköinen, et voi erehtyä. Ja nyt pitäisi siis tietää kuka Trotski oli?
  
  16/10/03 19:53

Name : 1st Wig-gig in 1970, Helsinki
Current favourite song : Losing Hold
  
Message : Lippua ei ole - pahalta näyttää!Näin vanhana on hieman hidas, ja lauantaina olen poissa kaupungista. Jos jollain sattuu olemaan lippu tänään to tai huomenna pe keikalle, olen hyvin kiinnostunut. Kaupan päälle muutama anekdootti 34 vuotta bändiä seuranneelta.
  
  16/10/03 18:14

Name : Friend from the Fields
  
Message : Jepu jee, oli kivaa eilen. Hyvä keikka, soitto kuin al denteksi keitetty irtonainen riisi, saa nähdä mikä meininki tänään. Eilinen keikka alkoi uudella biisillä, joka lähti liikkeelle sormien napsuttelulla ja bassolla ja kasvoi pikku hiljaa. Aika tomwaitsmainen tapaus, ei paha ollenkaan, vaikka olikin syntynyt vasta viime viikolla. Tätä luultavasti dancing at the gogo bar -nimistä uutukaista seurasi Subterranean sunrise, jota vuorostaan To the other side, jotka molemmat kuulostivat ihan oikeilta wigu-kappaleilta. Sen jälkeen tuli hieman raakilemainen uusi biisi, jolle en keksinyt nimeä. Seuraava uusi biisi oli mukavan ripeä ja tempasi yleisönkin mukaansa. Ja vielä jatkettiin uudella kappaleella; kaviaarista ja happy holidaysta laulettiin aika lailla Drinks at the house -henkisessä biisissä, jossa oli vieläpä maaninen loppurutistus kiihtyvine tempoineen. Tämän jälkeen hieman hahmoton Must be the devil. Tämän jälkeen Esa siirtyi pois lavalta ja hammondinsa taa asteli Gutsi, joka polkaisi In and outin käyntiin. Muinainen Wigwam svengasi! Seuraavaksi tuli illan ensimmäinen Dylan-biisi When I paint my masterpiece. Gutsi hehkutti seuraavan biisin olevan suuri proge-klassikko, ja yleisössä varmasti jännitettiin, mutta biisi ei ollutkaan Wigu-kataloogista lainkaan, vaan A salty dog takaisin lavalle tulleen Esan lintutehosteiden kera. Seuraavaksi meno jatkui ilman Esaa Marvelry skimmerillä, jota seurasi knocking on heavens door, josta suoraan liuttiin like a rolling stoneen. Tämän jälkeen klassikko The moon struck one, jonka jälkeen kosketinsoittajat taas vaihtoivat paikkoja, ja nyky-Wigwam veivasi komeasti Bitesizen ja Absalomin, josta suoraan Berthaan. Encorena kuultiin odotettu Grass for blades, jossa sooloilemaan pääsivät niin Jukka kuin Jussi ja Rekkukin. Oli kivaa.

Ja hei, mulla on vielä myynnissä lippu lauantaille, kannattaa ihmeessä tulla!
  
  16/10/03 16:06

Name : Jukka, Helsinki
Current favourite song : Emmätiä
  
Message : Olipahan keikka, kaksi ja puoli tuntia täyttä asiaa. Eritoten viimeiset puolitoista tuntia. Että mitäkö soittivat? Soittivathan ne vaikka mitä. Wigwam ilman Jukkaa soitti etupäässä uusia biisejä + jotain Titans Wheeliltä ja Light Agesilta, Absalomia ja Subterranean Sunrisea. Ja sitten kun Jukka tunnin verran Semin takanurkkauksen sohvalla Mikko Rintasen kanssa turistuaan hyppäsi kehiin tunnelma totellakin sähköistyi, vaikka kappalevalinnat nyt jälkikäteen tuottivatkin pienoisen pettymyksen. Ei tullut Fairyportia eikä Losing Holdia, ei edes Pedagogia (Luulosairastakin huuteli joku, Jukan mukaan bändi on päässyt siitä taudista eroon), mutta tulipahan mm. mahtava versio Procol Harumin Salty Dogista, Dylanin "Knockin' On Heavens Door" (ainoa joka minun mielestäni olisi voinut jäädä soittamasta, on se jo sen verran kulahtanut biisi -vaikka siitä ihan sielukas tulkinta kuultiinkin), "Like A Rolling Stone" ja "When I Paint My Masterpiece". Niin ja tietenkin Moonstruck One ja Encoreksi vielä Grass For Blades.

Yhtye soitti tiukasti kuin sorsan perse. Ja Jussi Kinnunen on ehdottomasti mies paikallaan. Kunnon nopea bassosoolokin kuultiin Grass For Bladesissa. Ainoastaan Kepa ei tainnut hurjimmissa nostatuskohdissa ehkä laittanut ihan kaikkea peliin, mutta sekin taisi vain olla osoitus ammattitaidosta: jos Semissä innostuisi iso ukko olan takaa mättämään niin hyvin äkkiä jäisivät muut soittimet jalkoihin.

Kansa näkyy kyllä rakastavan Gutsia. Yleisö messusi "Jukka! Jukka!" aivan kuten Tavastiallakin tuossa viime talvena. Ja mikäpä ettei: soittokin toki soi, mutta erityisesti ne ilmeet ovat jotain sellaista mihin kukaan muu tässä maassa ei pysty!
  
  16/10/03 11:31

Name : leonardo
Current favourite song : James Gang: The Bomber
  
Message : Olen tulossa huomenna keikalle. Kiinnostaa alkoiko soitto klo 22.30 niin kuin oli aiemmin ilmoitettu?
  
  16/10/03 11:01

Name : Suonna
  
Message : No kertokaahan nyt mitä soittivat...
  
  16/10/03 09:24

Name : ismu
  
Message : Huijee. Johan oli keikka. Kestoaki vaivaset 2,5h noin suunnilleen. Saipahan siinä sisko oivan 18-vuotislahjan! *uudestaan!*
  
  16/10/03 02:27

Name : Juha, Tampere
  
Message : Suuren "masiksen" kourissa ryven.. Pienen pieni opiskelijan budjetti ei salli paria wigu keikkaa Semifinalissa.. Voi kumpa oisin...??
  
  15/10/03 23:12

Name : måntte
  
Message : ois jospa voisin olla mukana...
  
  15/10/03 22:13

Name : Finnspång
  
Message : Voi tätä tunnemyrskyä! Arvi has left the building! Komea Kolmannen asteen yhteys -lopetus! Eikä jännitys hellitä, nyt kohti Semifinalia...
  
  15/10/03 21:11

Name : Inspired
  
Message : Helsvata, jännitys tiivistyy, ei meinaa malttaa tehdä töitä. 22.30 alkaa Hesarin mukaan soitto.

Jos törmäätte Semifinalissa vakosamettiin sonnustautuneeseen pitkätukkaiseen pipopäähän, en pure, jos joku morjenstaa.
  
  15/10/03 18:31

Name : Esa
Current favourite song : Nuclear Nightclub
  
Message : Aina junan lähtöä odottelemassa. Tai koneen. Simppleit sanat, mutta varsin hyvin lähdön epämääräisyys kuvattu!

..And that train was moving on
Had to get to that Nuclear Nightclub
'Fore I's dead, that's what I said
Get to that Nuclear Nightclub 'fore I's dead

Get to say, don't worry, we'll work it out
Never really knowin' what I'd said
And that train was moving on
  
  15/10/03 02:33

Name : Hezzu, Y-city
Home page : http://www.ylivieska.fi/akustiikka/
  
Message : Onkos nuita yhteiskiertueen soittopaikkoja vielä paljastettu missään? Vai ovatko vielä ees varmistuneet? Tulukee tänne keikalle! Täälä on uus hieno sali johon mahtuu! (linkki yllä) :)
  
  14/10/03 22:01

Name : Ville
  
Message : Hieno juttu tuo Pressojen ja Wigujen yhteiskiertue, sanoisinko kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Hesarissakin on jo hehkutusta:

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1066027700211
  
  14/10/03 12:34

Name : Mikko
Current favourite song : Bobbie Gentry: Mississippi Delta
  
Message : Wigut ja Pressa lähtevät yhteiskiertueelle helmi-maaliskuussa 2004.
  
  14/10/03 12:30

Name : Friend from the Fields
  
Message : ...ja mulla olis myynnissä liput perjantaille ja lauantaille. Harmillinen juttu, mutta tuli paha este. Toivottavasti vielä joku tarvitsee.
  
  13/10/03 21:20