Wigwam - guestbook

Name : Inspired
  
Message : Dirmus = dir.mus. = director musices, Esalle myönnetty arvonimi.
  
  01/12/03 19:41

Name : Jukka
  
Message : Mistä se Dirmus muuten tulee? Siis tuo kutsumanimi?
  
  01/12/03 18:20

Name : Inspired
  
Message : Jaksaisikohan joku tehdä tänne kattavan Esa Kotilainen-diskografian? Dirmus on kyllä ollut mukana sen verran monissa sessioissa, että voi olla aikamoinen prosessi. Itsellä on jossain ylhäällä jonkinmoinen lista.
  
  01/12/03 17:34

Name : Esa parviainen
Current favourite song : lucifers friend:1
  
Message : Kun nyt lämmettiin kunnolla tähän Genesis-keskusteluun niin mikä on muuten Bändin tulevaisuus? Käsittääkseni on "telakalla" mutta se re-union huhu taisi sittenkin olla satusetien sepityksiä! No, se kai olisikin liian hyvää ollakseen totta! Mutta mielummin hajoaminen kuin Calling All stations Part 2 tai jotain...Yksikin oli jo liikaa
  
  01/12/03 16:09

Name : Suonna
  
Message : Juicen muistelmia lueskelen. Måsse on soittanut Coitus Intin eka levylle "Jeesus pelastaan" lisäksi bassot "Heinolassa jyrääseen", Mikon diskografiana tiedoksi :-)
  
  01/12/03 16:01

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Yes: Be The One levyltä Keys To Ascension
  
Message : Keväällä 2004 ilmestyy muuten vihdoinkin Tony Banksin klassista musiikkia sisältä levy Naxoksen julkaisemana.
  
  01/12/03 14:34

Name : Esa parviainen
Current favourite song : Rush:Signals
  
Message : Joo, kyllä Vol 2:sesta saa varmaan jotain irtikin kun raapii sen tanssikuonan sieltä pois!Vaikka kylläpä totuuden nimissä täytyy myöntää että on nekin Genesisksen esittäminä takuulla parempaa tavaraa kun tämä nykypäivän(jotkut jopa kutsuvat)musiikki.The Lady lies on ollut kyllä mielestäni aivan triokokoonpanon huippuhetkiä, niinkuin koko ...And Then There Were Tree albumi,sillähän on pullollaan erinomaista tavaraa kuten Burning Rope joka kuullaan(myös) Vol 2:sella livenä.oli myös taannoin hienoa huomata miten biisit toimivat myös sinfonaorkesterin kanssa, tämän voi tarkistaa v.87 julkaistun "We know What We Like" tallenteen muodossa!Siinähän on paljon juuri "Threen" biisejä ja syventää paljon sitä käsitystä miten loistelias säveltäjä Tony Banks on(oli)!
  
  01/12/03 10:21

Name : Jani
  
Message : Mulla on Genesiksen vol. 2:sta itse editoitu versio johon olen jättänyt vain diggaamani pätkät - totta on että ne remiksit ei tosiaan mitään juhlaa olleet...
Sen sijaan on nastaa kuulla livenä esim. Your own special way. Myöskin levyn kautta on nasta muistella nähtyäjä keikkoja - esim. Lady lies-version puhemainen laulutapa johtuu siitä että biisiä edelsi livenä pitkä tarinakuljetus.
  
  01/12/03 09:29

Name : Esa parviainen
Current favourite song : jethro Tull:A
  
Message : jethron Cristmas album on aivan loistava, pidän henk.kohtaisesti enemmän kuin dot.comista vaikka ilmeinen välityö onkin.levyhän koostuukin pääosaltaan jo ennestään tuttuihin klassikoihin joista mainittakoon Heavy Horsesilla(-78) alunperin ilmestynyt Weathercock, joka potkii jopa alkuperäistä paremmin mielestäni.Ei ole trubaduurin pillit pölyssä...edelleenkään.
  
  30/11/03 20:40

Name : Finnspång
  
Message : Onko se Jethro T:n joululevy mistään kotoisin?
  
  30/11/03 20:10

Name : Esa parviainen
Current favourite song : Jethro Tull Stormwatch
  
Message : Pakko kai täällä on mielipiteensä sanoa julki, ja tässä kohtaa oma käsitykseni Genesis Archivesien paremmuudesta on kyllä poikkeava Nimimerkki Janin vastaavaan, nimittäin Archive 1 oli kyllä eräs 90-luvun progejulkaisujen suurta juhlaa mutta empä kyllä todellakaan(mielummin puhuisi edes samassa yhteydessä vol 2:sesta, olisi luullut herroilla olevan herkullisempaakin aineistoa varsinkin vuosilta 76-80!!Sensijaan triplan painopiste lepää tarpeettomissa dance säksätyksissä??Olin kyllä kuunneltuani ymmälläni ja varsin pettynyt, ainakin verratessa Vol 1:seen.Mutta:Ei tämä maailma toimisi jos kaikki ajattelisi samalla tavalla! Hyvää Joulun odotusaikaa sinulle Jani ja muillekin Genesis-friikeille!!!!
  
  30/11/03 19:51

Name : Urpo
Current favourite song : Six seconds in Dallas / Laika & The Cosmonauts
  
Message : Tolosen Thinking back Pressan ekalla on ihan hieno biisi, se vaan muistuttaa hiukka liikaa Erroll Garnerin Mistya. Lainatkaa vaikka kirjastosta Garnerin The original Misty (v. 1954) ja vertailkaa. Kumma kun Donner ei tuottajana ole huomannut. Muuten Tolonen taisi tehdä parhaat levytykset alle 20-vuotiaana.
  
  30/11/03 19:43

Name : Jani
  
Message : Dancing With The Moonlit Knight löytyy Genesis Archive 1:ltä ja erinomainen versio onkin. Uskomattoman samalla lailla onnistuu biisi myös livenä eli kertoo siitä studiossakin on rakennettu biisit erilailla kuin nykyään on tapana...Muutenkin molemmat Genesis arkistot ovat ehdottomasti hankinnan arvoisia.
  
  30/11/03 18:10

Name : killer kalle, teno
Current favourite song : p.m`cartney spinning on an axis
  
Message : juup my jaap ei sitten eilisen,..
  
  30/11/03 14:49

Name : Esa parviainen, helsinki
Current favourite song : hawkwind The Chronicle Of The Black Sword
  
Message : Joo mulla kyllä löytyy useitakin livevideoita tuosta Dancing With The Moonlight Knight teoksesta, onpahan vain hulppeen näköstä katseltavaa kun Gabriel on pukeentunu Roomalaiseks kentaurioks tai jotain...mutta juuri sain myös täyspitkän Slipperman videon.(Mistähän löytyisi vielä koko Lamb tasokkaana vidotallenteena)JOS JOKU tietää, niin vaihdossa saa täältä myös videoherkkuja.
  
  30/11/03 12:51

Name : mika
Current favourite song : huuhaa: vessavenla
  
Message : onko kukaan nähnyt tai kuullut Genesiksen esittävän livenä Dancing with moonlit knightia ? kaikkea muuta on kuultu muttei tätä. Sain downloadattua netistä live-pätkän, mutta se olikin p..noa. Jotenkin olen kuvitellut, että se levyn alkuperäinen tunnelma on mahdotonta saada vietyä livelle, siksi haluaisin kuulla.
  
  29/11/03 21:32

Name : Hezzu
Current favourite song : S. Albert Kivinen: Laulu mätänevän kapitalismin ideologisesta...
  
Message : ...ylärakenteesta (ei mahtunu!)

Hui, Magneettimiehen kuolema on sijotettu tuosa Pressa-pollisa sinne Pressa-levyjen joukkoon, tämä vaikeuttaa tilannetta huomattavasti.
  
  29/11/03 21:16
 
Reply: Kieltämättä eräissä pollin linjanvedoissa oli miettimistä, mutta linjaksi tuli se mikä siellä on.

Mikko

Name : Jukka, St.Michel
Home page : http://corbettcanyon.org
Current favourite song : Bowie: Life on Mars? & Ashes to ashes
  
Message : Mutta, mutta:

Joskus vuosi tai kaks' sitten joku täällä kyseli Ronnien rumpusettien kokojen, merkkien sun muiden perään, mutta kukaan ei tainnut vastata? Satunnaiskuva-analyyseillä on itselle aikojen saatossa selvinnyt, että aluksihan mies soitti yksinomaan Ludwigin kamoilla. Kurre Mattsonista ja siitä Charliesin rumpalista aina muistetaan mainita ne tuplabassarit, mutta ainakin kesällä 1967 (olikohan paikkana Pori?) Blues Sectionin keikalla Ronniella oli yhtäkaikki tuplabassarit a la Ludwig. Se toinen bassorumpu jäi kai piankin kyydistä ja satsi oli semmoinen "Ringo Starr" tyylin perus-Ludwig. Näemmä joskus kevääseen 1970 mennessä on toinen pikkutomi karissut pois kyydistä. Mitäpä sitten? En tiedä, muuta kuin että ainakin 1973 merkki oli vaihtunut Rogersiin, ja yhdellä pikkutomilla. Sitten "jäähyväiskeikoilla" 6/74' satsi oli kasvanut kokoa yhdellä pikkutomilla. 1974-75 merkki oli nyt jo vakiintunut (valkea) Rogers, mutta bassorumpu oli muuttunut/vaihtunut(?). Vaan millä varustuksella Ronnie soitti 1980 Flat Broke-projektissa ja Wigwamin viimeisinä aikoina 1977-78, samoilla valkeilla Rogerseilla?

Rumpujen koosta, peltien kaliibereista ym. en yritäkään esittää mitään. Siihen tarvittaneen sitten Jan Noponen tai vastaava...?

  
  29/11/03 20:40

Name : Jokkantii
  
Message : Oliskohan se ristikon tekijä Eki
Erkki Vuokila, muistelisin niin..Tekee vieläkin ristikkoja...
  
  29/11/03 20:04

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : No niin, kansalaisvelvollisuus on täytetty, eli ääni käytetty Tasavallan Presidentin "vaalissa" :)

Olipa mukava palautella noita loistavia levyjä ja biisejä mieliin. Aika lailla selkäytimestä tuli rankkaus kuitenkin tehtyä, onni oli muistaa Jukka Tolonen Trion ja M.A. Nummisen "Last Night", jonka alussa ojn varmaan maailman kovin jazzrock-haitarisoolo :)

Mä jossain vaiheessa skannaan tuon ristikon, pitää varmaan kummata se ensin. Ei ole edes mun täyttämä. Tuostahan saisi varmaan semmoisen downloadattavan version sivuille, ellei copyrighteista tule ongelmia?

  
  29/11/03 17:26
 
Reply: Mummoltasiko meinasit copyrightit kysellä? Eiköhän tuon voine julkaista.

Mikko

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Tasavallan Presidentti
  
Message : Tänä vuonna järjestetäänkin Tasavallan Presidentti –aiheinen polli. Lomake on auki tuolla Pressa-sivuilla, ja äänestysaikaa on tuttuun tapaan vuoden loppuun asti. Akbazar ja Siboney lahjoittivat hyviä palkintoja, joten kannattaa osallistua.

This year I opened a Tasavallan Presidentti poll. Please follow the link above. There are excellent prizes to be raffled among the participants.
  
  29/11/03 16:45

Name : Mikko
  
Message : Tällaista voi olla meininki Wigwam-keikkaa odotellessa:

http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2003/07/07/alueuutiset/juttu7/sivu.html

Skannaa Pertti nyt ihmeessä se Wigwam-ristikko.
  
  29/11/03 15:42

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Mika Sundqvist: Moottoripyörä on moottoripyörä (Heavy-remix)
  
Message : Onkohan tämä jo jossain Bibbliografia-tiedoissa, mutta tänään vanhoja Suosikkeja selaillessa pisti silmään, että Suosikin Syyskuun 1975 numeron ristikko on Wigwam-aiheinen :) Ristikon laatija "Eki" jopa signeerauksessaan toivottaa "onnea kansainväliselle uralle"

Saatesanat:

"uudistunut Wigwam pyrkii nyt väellä ja voimalla kansainväliseen maineeseen. Ja eteenpäin pyrkiminen on ollut yhtyeelle ominaista kautta sen uran. Miestä on vaihtunut, musiikintekotapaa on uudistettu ja hiottu. Mutta ketse on suunnattu aina eteenpäin. Nyt me kysymme kuitenkin menneitä. Miten sinä tunnet Wigwam-yhtyeen historiaa? Postita ratkaistu ruudukko kuun viimeiseen päivään mennessä.... (...)

Tää pitäisi varmaan skannata?

  
  28/11/03 22:37

Name : Mikko Meriläinen, Joensuu
Home page : Nuclear Netclub
Current favourite song : PMMP: Joutsenet
  
Message : Tieroksenne:

Radioateljeen Bunkkerit-ohjelma uusitaan Ylen Radio 1:ssä lauantaina 29.11. klo 11.10.

Gustavsonin vastaukset viime kuussa lähettämiinne kysymyksiin julkaistaan ensi viikolla.
  
  28/11/03 13:13

Name : Putin
  
Message : Viitaten edelliseen: Nikamo lukee venäjäksi jonkin virallisen tekstin joka liittyy aiheeseen.
  
  28/11/03 02:33