Wigwam - guestbook

Name : Suonna
Home page : http://www.stratovarius.com/
  
Message : Mitä ihmiset ennen tekivät, kun suosikkibändien miehistöt vaihtuivat tai suosikkipopparit kuolivat? Kadunkulmissako ne ripottelivat tuhkaa ylleen?
  
  09/12/03 13:17

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
Current favourite song : Friend from the fields
Found : Just surfed on in
  
Message : Olisikohan kellään tietoa, mistä voisi löytää ne Vesku Loirin suomeksi laulamat Tombstone Valentinen sanat? Ei meinaa Loirin äänestä saada parissa kohassa selvää..
  
  08/12/03 17:19

Name : Hannu, Ikaalinen
Found : Just surfed on in
  
Message : Nythän täällä oikein jytisee. Ensin upea JG:n kyselytunti ja sitten herkullinen ja oivaltava taivaan linnut. Juuri tätä minäkin olisin halunnut sanoa, jos olisin osannut näin taiten tehdä. Dark Album artikkeli oli myös mainio, vaikka jäi ilmestyessä palautteet antamatta. Toivottavasti jaksatte jatkaa edelleen :)
  
  06/12/03 13:03

Name : Friend from the Fields
  
Message : Mika, ei huolta, ei se ollut Sane again, vaan ihan ihka uusi kappale.
  
  06/12/03 00:20

Name : mika
  
Message : Friend From the Fields puhuu Home again - biisistä - ovatko he mahdollisesti (JA TOSIAAN) soitta- neet sane againin? Helvatta jos nyt jäi kuulematta, kun en ole ikänä kuullu!
  
  05/12/03 19:50

Name : Arto,Oulu
  
Message : Kylläpä Gutsilla oli samanmoiset vibat kuin meikä mannella Saariselän Tunturibluesista, ja huom! silloinhan mies paukutteli rytmimusaa...
  
  05/12/03 14:48

Name : Arska
Current favourite song : Danny: 7+7
  
Message : Järjestäkää fänitapaaminen Wigujen
kanssa, niin pääsette kaikki kysymään heiltä.Sillä lailla me tehtiin viime vuosisadalla ja olihan meillä mainio A4-monisteinen fänilehti, jossa sai kysyä pojilta kaikenlaista.Terveiset vain Heli Hallivuorelle ja hänen systerilleen!!
  
  04/12/03 21:48

Name : T.T
  
Message : Milloin nuo helmi-maaliskuun kiertuepaikkakunnat julkaistaan?
  
  04/12/03 13:23

Name : Jukka, Häslinki
Current favourite song : Waltari : Connection
  
Message : Oikein mielenkiintoinen ja valaiseva tuo Jukka-haastattelu, oli sitä jo odotettukin! Ainut vaan että nyt olisi hirmuinen tarve jatko-osalle, tuon luettuaan tuli mieleen läjäpäin jatkokysymyksiä...tuommosenhan kyselytunninhan vois muuten viritellä muidenkin Wigu-ukkojen kanssa, eikö?

Ja tiistaisesta Savoyn konsertista sen verran että kyllä kelpasi kuunnella. Sieltä yläkerrasta katsellessa ja kuunnellessa tajusin että nyky-Wigwamhan on ihan stadionrock-bändi (tämä siis hyvänä asiana ylös kirjattakoon). Jopa aiemmin perin ankeana tekeleenä pitämäni "Bless Your..." kuulosti komealta isolta lavalta isoon saliin tuutattuna! "Bertha Come Back" oli kunnon hard rock-jytinää, tuli jotenkin vanha Van Halen mieleen?

T.Presidentinkin näin ensimmäistä kertaa keikalla. Loistoyhtye, vaikka seuralaiseni valittelikin että sai päänsärkyä moisesta pilpityksestä. Oli mukava nähdä Bumtsi Bumin basisti hieman hämärämmän musiikin parissa. Erityisesti yllätyin siitä miten rankka bändi oli: Loungehan oli ihan heviä, King Crimsomin ja Dream Theaterin hengessä.
  
  04/12/03 11:27

Name : Esa
Current favourite song : Zappa ..Dangerous Kitchen
  
Message : Ihan mukava Jukan haastattelu. Ja tulihan sitä Jukan Fire and Ice juttua muutma kappale rapakon taaksekin.

Sympaattinen ja huumorintajuinen mies. Olisivatpa kaikki uskonnolliset tuollaisia.

Jotenkin jutun luettuani ajattelin etää mahdollisesti kansainvälinen ura ei olisi ollut Jukalle ihan kaikkein mieluisin vaihtoehto. Toisaalta harmittelemme kuinka näin toisessa ääripäässä, nykyisellään, jää paljon Jukan esityksiä levyttämättä.
  
  04/12/03 04:05

Name : Hannu
Found : Search engine
  
Message : Kiitos Mikko hienosta ideasta ja vaivannäöstä haastattelun toteuttamiseksi ja Kiitos Jukka G. mielenkiintoisista vastauksista ja näkökulmista joista muodostui tyylikäs ja lämminhenkinen luotaus menneestä nykypäivään :)
  
  03/12/03 17:09

Name : Friend from the Fields
  
Message : Jatkoa...

Pienen tauon jälkeen lavalle astelivat niin ikään yksitellen esiteltyinä Wigut, joiden setti alkoi Bless your lucky starsilla. Kun näin putkeen kuunteli näitä kahta bändiä, korostuivat niiden erilaiset luonteet hyvin selvästi. Wigut jytäsivät. Kettusen halonhakkuu tuntui vähän tylsältä Aaltosen kevyeen tatsiin verrattuna, mutta silläkin on tarkoituksensa. Pressoilla oli muuten aluksi vähän tasapaino-ongelmia äänen kanssa, laulu turhan kovalla ja basso hiljaisella, jossakin vaiheessa bassorumpu taas kumisi kamalan kovaa. Wiguilla oli tuo puoli hanskassa, ja volyymia piisasi kaikille. Täytyy kyllä todeta, että noin kolme ensimmäistä biisiä tuntuu joka keikalla menevän lämmittelyyn, mutta sitten päästään hurmostilaan, jossa sitten painellaan menemään. Ennen hurmosta kuultiin uusi biisi, josta en muista soitettiinko se jo Semissä. Loppu oli taattua hyvää Wigu-meininkiä, ja -- tarvitseeko sanoakaan -- Do or die oli aika kova.

Piisit: Bless your lucky stars / Must be the D / Home again (Keksinköhän itse nimen vai sanottiinko se? Ehkä sanottiin.) / Bitesize / Freddie / Tomstone / To the other side / Colossus > Bertha > Colossus outro / Do or die.

Kuten Tolonen oli luvannut astelivat Pressat lopuksi mukaan lavalle, ja yleisö pidätteli henkeään. Ilmoille kajahti kymmenmiehinen versio A day in the lifesta. Historiallinen hetki ja upeaa musiikkia. Muuta encorea ei tarvittu.
  
  03/12/03 13:09

Name : Friend from the Fields
  
Message : 'Mahtavaa' on aika hyvä ilmaus minustakin. Jäi aika tyydytetty olo eilisestä keikasta. Pressoilla oli arvan mukaan aloitusvuoro, joten yksi kerrallaan lavalle asteltuaan he aloittivat Tis me, tis you -kappaleella. Tolonen oli hyvässä vedossa ja rentoutuneen oloinen ja muutkin iskussa, joten mikäs siinä pehmeässä penkissä istuskellessa ja nauttiessa! Robson lauloi hyvin, joskin nasaalimmin kuin nuoremmalla iällä. Jokin yskä kyllä taisi olla vaivana ja Lambertlandin kappaleissa Frank joutui selvästi pinnistelemään, jos se nyt on mikään ihme. Junnu Aaltonen on kyllä puhaltaja paikallaan, julmetun hienoa soittoa. Korkeaa itsetuntoa osoittavana vetona kuultiin uusi kappale, mahdollisesti nimeltään Climbing that ladder, jossa luotiin onnistuneesti aika epätoivoista kuvaa entisen tähden elämästä. Uudelleen sovitettu oli myös Tolosen ensimäisen soololevyn Last night -kappale, johon Frank oli lisännyt lyriikat. Lopuksi Pressat soittivat kaksi puolikasta biisiä Lambertlandilta, kun eivät muistaneet miten ne menevät, eikä kellään ollut levyä mukana. Näin heidän sanojensa mukaan. Biisit siis järjestyksessä: Tis me, tis you / Tell me more / Deep thinker (menikö oikein? Ei jää nämä pressojen biisien nimet mieleen) / Climbing that ladder / Lounge / Last night / Last quarters>The Bargain.
  
  03/12/03 13:03

Name : Anu, Hki
  
Message : Kiitos eilisestä konsertista!
Mahtavaa!!! Kyllä "vanhat" osaa!!
  
  03/12/03 11:03

Name : Panu
  
Message : Todella mielenkiintoista luettavaa tuo J.Gustavsonin haastattelu-kiitokset siitä.
  
  03/12/03 09:27

Name : Hezzu
  
Message : Wow! Hello Todd! I have one of your albums ("Wilde Canterbury Dream")!! :)
  
  02/12/03 21:44

Name : todd dillingham, london
Home page : todd dillingham
Current favourite song : nuclear nightclub
Found : Just surfed on in
  
Message : hello ..im todd a recording artist in the uk and a big wigwam fan...
  
  02/12/03 21:35

Name : Down
  
Message : Toivottavasti Pressat ja Wigut jyrää tänä iltana Savoy:ssa. Jos asutte helsingissä menkää kattomaan klo. 19.00.
  
  02/12/03 17:28

Name : boogie
Current favourite song : ken hensley: free spirit(1980)
  
Message : kiitti tuosta palasokeri infosta!!laitoin sinne jo keskustelupalstalle klassisen kyselyn 10 parhaasta progealbumista!Käy ihmeessä skriivaamassa ja monet muutkin täällä olijat! Nimi on sama kun tässä eli Boogie.
  
  02/12/03 15:01

Name : Janne Yliruusi
Home page : Palasokeri
  
Message : No meni sitten tietenkin se osoite väärin edellisessä viestissä. Eli tässä: http://www.palasokeri.com/index.php
  
  02/12/03 13:27

Name : Janne Yliruusi
Home page : Palasokeri
  
Message : No verkkolehti Palasokerin foorumilla progressiivinen rock on ehkä kaikista suosituin aihe. Eli kannattaa tutustua siihen.
  
  02/12/03 13:22

Name : Esa Parviainen
Current favourite song : Eloy:Live
  
Message : Ensinnäkin kiitos Wigwam-organisaatiolle tästä loistavasta keskustelusaintista! rehellisyyden nimissä on sanottava etten ole ikinä ollut mikään piinkova Wigwam-fani mutta täysi progehörhö muuten kylläkin koko elämäni, on hienoa että tällä palstalla puhutaan paljon tästä hienosta musiikkitaiteen lajista.Onko Suomessa muuten muualla vastaavanlaisia saintteja muualla(SIIS MUITAKIN kuin Colossus, joka on nykyään yhdistyksenä yhtä proge kuin Genesis Invisible Touchin aikaan, ei millään pahalla pojat)
  
  02/12/03 12:17

Name : Esa Parviainen
Current favourite song : Jethro Tull: Bursting Out Live
  
Message : Joo, ainakin marraskuussa 2001 Areena tuntui aika väljältä yleisön suhteen!Mutta sehän on vain parempi meille tosifaneille
  
  02/12/03 10:33

Name : jukkis, Turku
  
Message :
Eilen iltapäivällä oli hyvin lippuja jäljellä Yesin konserttiin,eli eivät ne heti menneet loppuun kuten joissain suosituimmissa konserteissa,uskoisin että myynti kiihtyy 2004 alkupuolella kun päästään Joulusta eroon.
  
  02/12/03 10:17

Name : Esa parviainen
Current favourite song : Kansas:Two For A Show
  
Message : Onko kellänsä tietoo miten Yes-liput ovat lähteneet kaupaksi itse toivon ettei kovin hyvin sillä hillot tulee vasta kuukauden päästä ja toivon käsi sydämmellä että paikkoja vielä olisi
  
  01/12/03 19:58