Wigwam - guestbook

Name : Inspired
Current favourite song : Sahti - Syysillan unelma
  
Message : Eh, ei kyllä Jimiä näkynyt, mutta Rekku veti kyllä Mellerin kanssa.
  
  30/12/03 16:27

Name : Hakey Shakey
Current favourite song : The Roots:YLEX:n Pori Jazz 2003 keikka
  
Message : Tais olla Jimi eilen soittaa kitaraa
TV 1:ssa tulleessa Arto Melleri-dokumentissa kun AM lausui runoaan ?
  
  30/12/03 12:10

Name : Mikko
Home page : Haikara -> Article "Intro"
Current favourite song : The Hang-Ups: Pardon
  
Message : Ei nyt ainakaan ihan lähiaikoina ole vastaavaa kyselytuntia tulossa.

Mutta ketä Haikara kiinnostaa, niin oheisen linkin takaa löytyy Järven Esan avustuksella tekemäni englanninnos Intron Haikara-haastattelusta 1971.
  
  29/12/03 17:40

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
Current favourite song : Losing Hold
Found : Just surfed on in
  
Message : Onkohan "Jukka Gustavsonin kyselytunti"-tyylisiä kysymyskimaroita tulossa mahdollisesti lisää??
  
  27/12/03 20:50

Name : EsaJii
  
Message : Jossei joku satu muistamaan Jukan biisilistaa, soolot, täällä on lista 133 biisistä
http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/nimi.php?Id=Tolonen+Jukka&lang=fi
  
  26/12/03 18:39

Name : Annihilator
  
Message : Ai niinku fiiliksellä messiin!!
  
  26/12/03 16:39

Name : Mikko
  
Message : Pressa-pollissa on sikäli tietty paradoksaalisuus, että pyydetään äänestämään levyjä, jotka myös palkintona ovat. Mutta vaikka niitä ei tuntisi, äänestää voi.
  
  26/12/03 13:43

Name : Suonna
Current favourite song : Beatles: Your Mother Should Know
  
Message : Muistakaahan ihmiset äänestää Pressa-polliin, jotta ääntenlasku pitää Mikon pois vuodenvaihteen pahanteosta.
  
  26/12/03 13:09

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Grateful Dead: West LA Fadeway
  
Message : Joo, Mika. Samaa mieltä. Kyllä musa olisi hyvä ensin käsittää pelkkänä musana ja musaan liittyvänä fiiliksenä. Jos jotain diggaa niin sitten on kiva syventyä esim. DVD-muodossa asiaan enemmän. Varmaan meitä nuoremmat musan kuuntelijat ovat voineet tutustua johonkin lempibändiin ensin vaikka DVD:n kautta. Ja eihän siinä mitään. Painoitukset muuttuu. Hyvä musiikki on kuitenkin aina tulevaisuudessakin hyvää musiikkia (makueroja on toki). Mutta tämä MTV-taustamusa yms. listaykköset ei pitkällle pötki sanon minä. Sellaisia levyjä ja DVD-levyjä en voi ostaa. Niissä ostettavissa levyissä täytyy olla jotain ajankestävää tai tosi nostalgiaa mitä voi kuunnella.
  
  25/12/03 06:10

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Danny & Armi: Me Vain
  
Message : Hyvää wigujoulua kaikille! Ei nyt tule heti mieleen mitään Joulubiisiä wiguilta, mutta tuurauspohjalta kuunnelkaamme The Bandin levyltä "Islands" hieno Joulubiisi "Christmas must be tonight". Musiikillisesti ja laulullisesti voisi olla yhtä hyvin Wigujen esittämä! Kuin Gutsi ja Jim laulussa:-) The Bandin Robertson on tehnyt siitä uuden sovituksen jotain leffasoundtrackia varten 80-luvun lopulla (alkuperäinen ilmestyi v. 77.)Mies pyörii nykyään muutenkin leffamusan ympärillä työpaikkanaan Dreamworks!!! Miehen musiikkia saa nauttia mm. uusissa leffoissa: Shrek, The Gangs of New York. Ehtipä näyttelemäänkin mm. The Crossing Guardissa. Siihen aikaan Suomenkin paikallisradioissa mr. Robertson mainosti: "This is Robbie Robertson, Dont Drink Drive!" Ja nähtiinhän hänet esittämässä intiaanipohjaisia lauluja nykypopiksi ehostettuna mm. Rita Coolidgen kanssa Salt Lake Cityssä Olympialaisten avajaisissa 9.2.2002. Yhteistyö on myös säilynyt Martin Scorcesen kanssa The Last Waltz -ajoilta asti. Robbie Robertson: Going Home DVD on ihan näppärä fanivideo, jutustelua The Bandin asioista ja nykyisistä musakuvioista sekä dokkari+livepätkää.
  
  25/12/03 05:47

Name : mika
Current favourite song : loistava Lighthouse /Playground -sinkku
  
Message : "musiikki on tehty kuuntelemista varten"-tyyppinä olen vähän peloissani tästä uudesta DVD- suuntauksesta, jossa Dark Sidet ym.
tehdään DVD;inä - onko siis kyseessä alkuperäinen musiikki ja siihen ympättynä päälle jälki- käteen joku fantasiavideo vai mikä ? Konserttivideot on erikseen, mutta esim. Darks Siden tai muiden "suurten" progeteosten tapauksessa se musa kyllä pitää kokea vaikka sitten pimeässä huoneessa kuulokkeet päässä kuunneltuna (ilman aineita huom.).
Jos siihen annetaan valmiiksi joku visuaalinen tuotos, niin levyn anti jää kyllä murto-osiin, verratuna siihen, että "aivot kokee" pelkän musiikin nautinnon.

Jacques Tatista vielä, että kyllä kelasin aikoinaan Riemuloma Rivieralla ja Enoni on toistamaata -leffoja väh. viitisen kertaa, ennenkuin iski halolla päähän - eivät ole ihan Hollywood-tyyliin katsottavia.

Ja taas --- Hyvää Joulua !
  
  23/12/03 22:33

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
Current favourite song : J.O.Malander: 1962
  
Message : Springbirdistä tuo, että satuin paikalle itäisen kaupunginosamme ("Imatra") kaupunginkirjaston levyjen mystistä häviämistä hyllyistä, ja hävitinpä siitä tilaisuudesta itselleni juuri Springbirdin, maksoin muistaakseni euron... Jokunen muu lähti myös matkaan; Ahmatovan runoja laulettuna, Koivistoisen se toinen runolevy, Kallista on & Halvalla menee (todella...) ja mitähän aarteita vielä..?
  
  23/12/03 18:15

Name : snake
  
Message : Springbird löytyi Joensuusta, antikka Kirjava Satamasta 12 eur hintaan. Kunto erinomainen.
Ihme sinänsä, että Suomalaisten vinyylilevyjen hintaopas luokittelee levyn 10 euron arvoiseksi, vaikka kysyntää varmasti riittäisi (varsinkin, kun CD-laitosta ei ole).
  
  23/12/03 13:11

Name : Ameleht, Bologna
Home page : http://ameleht.splinder.it
Current favourite song : ALL ;)
Found : Search engine
  
Message : I'm from Italy, though I discovered WIGWAM very recently, I really think WIGWAM is right in the top 20 bands in europe. Ciao a tutti
  
  23/12/03 12:55

Name : didja
  
Message : Masentava ilmiö harvinaisen suomijazzin kohdalla on niiden harvojen kirjaston LP:iden salaperäinen "katoaminen" hyllyistä. Ainut mahdollisuus monelle kuulla tätä hienoa musiikkia, jota tod.näk.
ei koskaan julkaista cd-muodossa. Ärh!
  
  23/12/03 11:51

Name : Isto
  
Message : Kyllä minullekin kelpaisi Springbird - CD:nä, kiitos. Olen viimeksi sen kuullut noin 20 vuotta sitten ja muistikuvieni mukaan se oli TODELLA hieno levy, ehkä vaikuttavin kuulemani Aaltos-tuotos (silloisten tuntojeni mukaan, siis).

Myös Vesalan omat Leo-albumit taisivat sisältää aika mainiota musiikkia, samoin kuin isohkolla porukalla toteutettu Kullervo-projekti. Ja Ippe Kätkä Bandin levyhän on niitä Suomi-jazzin unohtumattomia/unohdettuja klassikkoja, jotka ehdottomasti ansaitsisivat tulla julkaistuiksi uudelleen.

Kun nyt joulun hengen mukaisesti näin toivomuslistalinjalle on päästy, olisipa vain mukavaa saada CD:lle myös Pohjantahdin LP, mielellään täydennettynä niillä komeilla samoihin aikoihin tallennetuilla kappaleilla, joita yhtye TV-spesiaalissaan soitti (mm. Vipusen loitsu ja Surun jälki).
  
  23/12/03 11:33

Name : didja
Current favourite song : Aynsley Dunbar : Willie The Pimp
  
Message : Mistäs löytyi Aaltosen Springbird? Loistava levy, ja lienee aika harvinainen. Muutenkin Vesalan Leo- recordsilla on kiintoisaa musiikkia, mm. Vesalan Heavy Life, Ippe Kätkä Bandia ja Tomasz Stankoa. Kuka julkaisisi nämä cd:llä?
  
  23/12/03 10:39

Name : snake
Current favourite song : All the songs on Kalevala: Boogie Jungle
  
Message : Tarttuipa näppeihin lauantaina Juhani Aaltosen 1979-LP Springbird. Suu jäi auki ja korvat särisivät jo 1. biisin aikana, jossa Rekku soittaa kitaraa vähintään r-o-u-h-e-a-s-t-i. Lisäksi afrikkalainen rytmiryhmä + Aaltosen puhaltimet luovat vähän stanan hienon grooven... mulle ihan uutta ja ennenkuulumatonta.
  
  22/12/03 13:30

Name : måntte
  
Message : bozzio & mastelotto on tehny levyn. onko kukaan muu yhtä innoissaan ku minä?
  
  21/12/03 19:57

Name : Finnspång
  
Message : Tati-boksi rokkaa kybällä! Onneksi sentään hiljalleen tajutaan täälläkin julkaista korkeatasoisiakin elokuvakokoelmia, eikä pelkästään kaiken maailman haistapaska-rahastuksia. Myös Chaplin-julkaisusarja ansaitsee kiitokset.
  
  21/12/03 16:12

Name : mika
Current favourite song : Genesis: Cinema Show (Live)
  
Message : Jaaha, zep dvd on kai sitten ostamisen arvoinen. No, ostan sen tammialesta kuten myös Jacques Tatin elokuvaboksin !!!!

HYVÄÄ JOULUA (jos ei tässä enää kirjoitella vielä ennen sitä)!!
  
  21/12/03 15:21

Name : k.p.tikka-.ri, Saimaan Kaupunki
Current favourite song : Shlomo Gronich: Why didn´t you tell me?
  
Message : Lpr:n Hyvä Levykauppa sanoi, että Folkswagenia saa vasta tammikuussa; Mitä, onko se jo loppuunmyyty, vai?
Ja Suonna, onkos hyllyssäsi kirja Minun Pietarini?
  
  20/12/03 17:20

Name : Mikko Meriläinen
Current favourite song : Salome Kammer: Wölfelied
  
Message : Talo jonka pihalla on pelto on ihan outo. Kaimoja tuntuu vaikuttavan siellä sun täällä.

Ronniehan soitti loppuun asti erinäisissä kokoonpanoissa. Tosiaan levykeikkoja ja sitten myös livekeikkoja esim. Jim Pembroke Bandissa, Underground Rock Orchestrassa, Young Loverseissa, Freemanin bändissä ja monessa muussa. Elantoa hankki myös radiohommilla, mutta tiettävästi tiukkaa teki.
  
  20/12/03 08:22

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Danny: Lähtijä
  
Message : Löytyisikö Mikko infoa Ronnien myöhemmistä vaiheista 70-luvun lopulla? Hänhän työskenteli YLE:ssä ruotsinkielisessä radiotoimituksessa. Mutta mitä muuta hänen arkeen kuului? Toki kiirettä eri levykeikoilla, mutta onko infoa mestarirumpali Ronnien muista harrastuksista?
  
  20/12/03 05:48

Name : EsaJii
Home page : http://www.palasokeri.com/modules.php?op=modload&name=Sections&f
  
Message : Mainostan vanhemapaa kolumnia Palasokerissa. Siellä on nuorempaa väkeä. Onko täällä ketään joka muistaa sen ehkä ainoan Kottken Suomi-keikan?

Kun artikkelin alalaidassa palaa päävalikkoon, siellä on myös toinen Kottke artikkeli.

Linkki uudestaan, jossei mahdu yllä riville:
http://www.palasokeri.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=9&page=1
  
  19/12/03 16:51