Wigwam - guestbook

Name : Petteri, Oulu
Current favourite song : Spring - Song to Absent Friends (The Island)
  
Message : Tietääkö kukaan mitään siitä Kymppitonnin jatsahtavasta loppumusiikista, joka alkaa pianolla, rummut tulee mukaan ja sitten sopraanosaksofoni soittaa teemaa, jonka sävellaji laskee aina puolisävelaskelta? Niin kauan se on ollut siinä kuin muistan. Onkohan se suomalainen, koska äänitetty, onko julkaistu missään?

Ei kai vaan sitä Pressan ja Wigujen kiertuetta oo peruttu?? Huhuja kuulin viime vuoden puolella, että Oulussa se olisi maaliskuussa joko Uudella Seurahuoneella tai Foxiassa. Ja kesällä Raahessa Pressan keikalla Tolonen sanoi lavalla yhteiskiertueesta, ja että ainakin Ouluun tullaan. Suunnitelmathan kyllä voi muuttua. Mutta toivottavasti ei.
  
  09/02/04 22:39

Name : miia
  
Message : hei.löytyisikö täältä steve winwood fania? jos löytyy niin toivon että kirjoitat minulle.
  
  09/02/04 14:53

Name : oskari, Oulu
  
Message : Onko tietoa Tasavallan presidentti ja Wigwam yheiskiertueesta.?
Aikaisemmin Wigujen sivulla asiasta puhuttiin mutta ilmeisesti haudattu koko ajatus kiertueesta?
  
  09/02/04 08:40

Name : Replak, Hell-sink-i
Current favourite song : YUP - Erinomaisia ihmislapsia
  
Message : Jotenkin tämä Turun sanomien kriitikon kritiikki antaa sellaisen kuvan että mies ei vaan itse pidä Pekka Pohjolasta vaan jopa angstia on havaittavissa. Ihmetyttää miten voi lähteä klassisen musiikin pohjalta arvostelemaan vain yhtä sävellystä noinkin pikkutarkasti ja muiden sävellyksien kritisointi keskittyy vähän muuhun.

Itse jouduin huomattavasti useamman kerran kuuntelemaan ennen kuin rupesi aukenemaan edes hitusen.

No kriitikoiden arvostelut eivät paljon minun mieltäni kyllä yleensä liikauttele.
  
  08/02/04 18:10

Name : lido, Pusula
Home page : http://valovoima.net
Current favourite song : niin moni
Found : Search engine
  
Message : Moi jätkät. Kiva kun pyörii!
  
  08/02/04 11:59

Name : Tipe, Siitinjärvi
Current favourite song : Led Zeppelin: No Quarter -live Knebworth
Found : Just surfed on in
  
Message : Zeppelin -höpinä jatkuu.. Niistä vuoden 1977 kuuluisista keikoista kun vielä saisi vastaavan dvd:n niin olisi aika rajua. Mm. Battle Of Evermore ja No Quarterin puolituntinen versio kiinnostaisivat sekä kuulla että nähdä. Mutta tuskinpa Pagen ego kestää antaa Jonesylle soolotilaa. Toivossa kuitenkin hyvä elää.
  
  08/02/04 00:00

Name : latex, oulu
  
Message : Eikö wigwam ja pressa konserttikiertuetta tulekaan kun artistit esiintyy erikseen joka pippaloissa.
  
  07/02/04 23:27

Name : mika
Current favourite song : hurriganes; blue shuede shoes
  
Message : ...lisäyksenä...Zeppelin on aina mainittu kovana lavabändinä - ne live tai bootlegit joita käsiini olen aikanani saanut, ovat epämääräisiä ja niissä Plant laulaa poikkeukesetta päin p:tä eikä kuulosta alkuunkaan 1 tai 2 levyjen Plantilta - mutta tuo Albert Hall juttu kertoo jostain ihan muusta..
  
  07/02/04 22:12

Name : mika
  
Message : Joo, toisaalta arvelin(mainitsin jo aiemminkin, että biisejä on "meikkailtu"), että ei se touhu nyt ihan aitoa ole - silmään kuseminen on kai tässä yhteydessä oikea termi.

Hyvää on ainakin tuo Plantin ääni Albert Hallissa, joka oli sitten surkea jo siinä "song remains leffa"-vaiheessa. Page oli Plantin haastattelujen mukaan aikamoinen juoppo 1979 aikaan. Mua hämmästytti DVD:llä "Nobodys fault". Ainakin - se menee kyllä enemmänkin kuin nappiin (Plant laulaa aikalailla eri rekisteristä kuin nuoruusvuosina).

Toisaalta, uuden CD-liven kansiteksteissä mainitaan vanhat blues-jätkät yhtenä säveltäjistä Whole Lottan ja Bring it on Homen kohdalla...Zep sai pyyhkeitä varastamisesta, vaikka joka bändi otti jotain vaikutteita samoista lähteistä. No, Zepun kaverit otti ainakin rahat - mutta nyt nimet ainakin mainittiin. Ja loppuun - Zeppeliinistä ei ole vastaavia rahatusjuttuja tehty, kuten muista saman tyylisuunnan edustajista on tehty jo vuosikausia -- kai tämä sitten sallitaan.

Ten Years Gone puuttuu...
  
  07/02/04 20:36

Name : Alvi, Ouluseutu
Home page : http://www.sunpoint.net/~manolito
  
Message : Kunnia kenelle kunnia kuuluu! Olen lähinnä ollut kannustamassa Juhaa tekemään oululaisenpophistorian sivustoja. Eli kunnia kuuluu kyllä muille mainituille!
  
  07/02/04 19:02

Name : viisastelija(ko?)
  
Message : Mika hehkutti zeppelinin knebworthia kovasti,onhan se tiukkaa menoa mutta kuunnelkaas alkuperäistä nauhaa samalta keikalta,onpa Page korjaillut jonkun verran kitaramöhläilyjään jälkikäteen,ainakin achilles last standilla...meitä on siis pissitty silmään :)
  
  07/02/04 14:34

Name : mika
Current favourite song : genesis: ballad of big
  
Message : jaksan jauhaa, kunnes taas näen wigut...zepujen DVD:llä Albert Hall '70 osuudessa bändi on todella kunnossa - how many more times on aivan loistava ja Plantkin on äänensä kanssa hirmu vedossa (72-73 aikana se sitten floppasi/muuttui pahasti). Toisaalta, Knebworth-jutut'79 on hienoja - todistaa, että bändi oli edelleen vedossa juuri ennen Bonhamin kuolemaa.
  
  06/02/04 22:15

Name : Arto, Oulu
  
Message : Hienot ja kiinnostavat sivut Sutelan Juha, Hännisen Markus, Karjalaisen Hannu, Niemelän Alvi ja co. on koonnut. Junatuomakin pikkuviboja hoksaa, mutta nehän on helposti korjattavissa. Itse kaipasin mukaan enemmän kuvia bändeistä ja tapahtumista, sillä ne kiinnostavat usein tekstiäkin enemmän. Myös tällainen keskustelupalsta olisi nannaa, jossa voisi huuleilla oululaisista rockkuvioista.
  
  06/02/04 15:43

Name : Jukkis, Turku
Current favourite song : Van der Graaf generator - boxet
  
Message : Turun Sanomat julkaisi arvostelun RSO:n keskiviikon konsertista.Björkenheimin sävellystä kehuttiin, Pohjolan sävellystä ei tyrmätty mutta paljon puutteita löytyi kun arvosteltiin sinfoonisin kriteerein.Toisena juttuna oli saman kriitikon arvio "Basso kenraali" kirjasta.
  
  06/02/04 11:26

Name : Jopo
Current favourite song : Reijo Haapaniemi (Oulu): Saumasukat
  
Message : Oululaisten sivuista voisi kyllä hieman antaa kritiikkiäkin, hutilointiakin havaittavissa, eikä kaikkia ihan hyviäkään bändejä ole mukana.
  
  06/02/04 09:50

Name : Juha, Kuopio
Current favourite song : NIEMEN - 41 potencjometrów Pana Jana (bootleg)
  
Message : Suonna: Voisitko vahvistaa tarvitsetkö vai et sitä Freukkareiden live CD:tä,josta oli syksyllä puhetta,kiitos.
  
  06/02/04 01:18

Name : Late
  
Message : Tuleeko koko kiertuetta Wigwam Pressa kun ei tietoa enää näytä olevan.......????????
  
  05/02/04 22:48

Name : Esajii
Current favourite song : Cadillac
  
Message : http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewtopic&t=1724

edelliseen
  
  05/02/04 21:30

Name : EsaJii
Home page : http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewtopic&t=
  
Message : Renegades kysymys tuolla. Ainakin Mikko voi tietää jotain. Sinne voi postata Anonyyminä.
  
  05/02/04 21:25

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Musiikin ja säveltäjien Oulu - Rock
Current favourite song : Madame George: You... Yeah...
  
Message : Katsokaapa miten järjettömän mainiot sivut oululaisen rockin historiasta.
  
  05/02/04 21:04

Name : Finnspång
  
Message : Juu, kyllä tuo oli Wiguilta epäfokusoitunein keikka, jonka allekirjoittanut on nähnyt. Mielenkiintoista oli, että Kotilaisen minimoog oli vähällä tippua telineestään kesken Bitesize-biisin.

Pressat sen sijaan soittivat hemmetin hienon, tasapainoisen setin. Yleissaundikin oli paljon kirkkaampi kuin poikkeuksellisen puuroisilla Wiguilla.
  
  05/02/04 16:26

Name : Jukka
  
Message : Ai niin, olihan keikalla interaktiivinen osuuskin, Wigwamin osuuden viimeisestä biisistä järjestettiin huutoäänestys: Bless your lucky stars vai Do or die? Bless you voitti ja yhtye sen komiasti soitti, vaikka ihan varmaan kyllä huudettiin Do or dieta enemmän!
  
  05/02/04 16:09

Name : Jukka, Helsinki
Current favourite song : Limonadi Elohopea : Likainen mies
  
Message : Konsertti oli tasaisen laadukas, mutta ei tajunnan räjäyttävä. Tällä kertaa Wigwam soitti ensin, ja etupäässä uudempaan materiaaliin keskittyen. Vanhoja (ennen vuotta -90 julkaistuja) ei tainnut tulla kuin Must be the devil, Simple human kindness, Bless your lucky stars ja Böötha come back. Niitä uusia (samoja mitä soittelivat Semissäkin syksyllä) kuunnellessa kyllä tuli mieleen se musertava tosiseikka että melko tylsää tasapaksua aikuispoppiahan ne paikoin ovat. Eivät kaikki tietenkään, mutta jotkut. Ja se slovari jossa on se 9/8(?) dädä dädädä-dädädä-däy-däy -väliosa ei kyllä jaksa kantaa koko kestonsa ajan. Onneksi bändissä on E.Kotilainen joka otsa kurtussa loihtii vehkeistään ihmeellistä ulinaa biisejä elostuttamaan.

Pressa soitti sitten toisena, heillä oli edelleenkin "vain yks uus biisi", Climb the ladder. Hyvin soittivat, kunnon jytinät, ja parempi meininki kuin Wigwamin aikaan. Tolonen jostain kumman syystä kyyristeli lähes koko ajan lavan takanurkassa vahvistimensa edessä, vaikka yleisö häntä huutelikin esiin. Keikan loppuhuipennukseksi soittivat Kepalla ja Esalla vahvistettuna jonkun Zappan biisin mitä en tunnistanut. Ja sitten molemmat orkesterit (miinus Jiit Kinnunen ja Aaltonen) saapuivat esittämään yhdessä A Day In A Lifen, joka hienoisesta hakemisesta huolimatta oli komia päätös varsinaiselle keikalle(ennen kappaleen alkua Tolonen kyseli soittajatovereiltaan että missä Jukka Gustavsson on kun ei häntä näy). Loppukumarrusten jälkeen yleisö vaan taputti ja taputti, ja Tolonen hyökkäsi lavalle jamittamaan bluesia. Vähitelleen seuraan liittyi osa lopuistakin ukoista, ja riemukas ränttätänttä täytti Tavastian salin. Jimi lauleli päälle I'll believe I'll dust my broomin sanoja. Ja sitten oli show ohi. Mukava ilta, ja yleisöäkin oli paikalla sankoin joukoin, ainakin eturivistä taapäin katsoessa näytti siltä.
  
  05/02/04 14:44

Name : Jyri
Current favourite song : Heikki Silvennoisen uusin levy
  
Message : Olin katsomassa syksyllä myös ensimmäisen Pressan ja Wigujen yhteiskeikan ja siihen verrattuna bändien keskinäinen panos oli kääntynyt päälaelleen. Nyt Wigut soittivat lyhyehkön, reilun tunnin mittaisen setin, jossa oli mielestäni vähän läpisoittamisen maku, normaali Wigu-magia puuttui, eikä homma oikein lähtenyt lentoon kuin muutamassa biisissä. Rekkukin säästeli soolojaan. Biisilistassa oli muutaman jo tutuksi tuleen uuden biisin ohella ainakin Bless your lucky..., Absalom, Bertha, Simple Human Kindnes, Remains to be seen, Must be the devil. W-miesten keikkoja olen nähnyt yli 20 ja eilinen oli kyllä niisä jotenkin lattein, vaikka toisaalta uusista biiseistä tykkään kovasti - verrattuna vaikka TW:n biiseihin. Oli myös eka keikka, jossa Do or Die ei soinut, mikä väkisin laskee fiilistä ainakin meikäläisellä.

Nyt puolestaan Pressan soitto oli aivan toisella tasolla kuin syksyllä. Siinä oli ihan oikean bandisoiton meininkiä, eikä pelkkää virtuositeettia. Lisäksi miehillä oli silmin nähden hauskaa lavalla, pelleilivät keskenään. Setti suunnilleen sama kuin Savoyssa, mutta lisänä yhdessä Kotilaisen ja Kettusen kanssa vedetty Zappa-piisi (King Kong???, - en ole oikein Zapasta perillä). Keikan päätti yhteisesitys A Day in a life
  
  05/02/04 14:38

Name : Suonna
  
Message : No halloota Helsinki, millainen oli konsertti?
  
  05/02/04 14:10