Wigwam - guestbook

Name : Iivo Johansson, Mäntsälä
Found : Just surfed on in
  
Message : Pepe Ahlqvist & Rolling Thumbewheelin levyn jazzrevittelypäätösbiisissä vierailee Jukka Gustavson. Onko kukaan kuullut??
  
  22/02/04 17:52

Name : Jukka
  
Message : Tuosta Helsingin keikan settilistasta sen verran että periaatteessahan viimeinen kappale oli unnamed blues jam mutta I'll believe I'll dust my broomin sanoilla se esitettiin, ja saman blueskaavan mukaan.
  
  19/02/04 16:33

Name : Mikko
Current favourite song : Irina Milan: Piru mieheks
  
Message : Tällainen keikka-arvostelu on julkaistu K-suomalaisessa kaksi vuotta sitten. Hauskasti kirjoitettu arvostelu onkin:

Jukka Viitasaari: Wigwam heitti kuumat progelöylyt. Keskisuomalainen 15.07.2002.
  
  19/02/04 16:26

Name : Maik
  
Message : Mun mielestä ei ollut ja aina olen keikan jälkeen syynännyt lehden tarkkaan..no onhan siitä kaksi vuotta...sen muistan että titans wheel levystä oli jokseenkin epäselvä ja outo arvio. Ei muuten tainnut Gustavsonin keikastakaan juttua....muutenkin syöpäläisen jutut lähentelee nollatasoa (paria poikkeusta per viikko lukuunottamatta) mutta tästä päivästä lähtien en puutu enää ko. asiaan. Luen helsingin lehteä, joka eilen ilmestyi eka kertaa.
  
  19/02/04 16:19

Name : Samsa
  
Message : Kyllähän ainakin Jyväskylän Kesän keikasta 2002 oli muistaakseni Syöpäläisessä juttua...
  
  19/02/04 14:54

Name : Maik
  
Message : Keskisuomalainen-lehdessä ei taida olla minkäänlaista kriitikkoa hommissa kun ei ole (ainakaan vielä) ollut arvostelua Nummisen keikasta. No, onneksi Numminen keikkailee jyväskylässäkin kuusi kertaa vuodessa....ehkä joskus.

Samasta asiasta marmatin n. vuosi sitten kun wigut kävi täällä, mun asumisen aikaan, neljännen kerran + duo-keikka, ei mitään arvosteluja tai juttuja. Siispä peruutin mokoman paska-lehden. Kyllä siellä kirjoitetaan kaikenmaailman kissanristiäisistä. Ja tuo on tosi. PRKL !
  
  18/02/04 14:36

Name : Äre, Oulu
  
Message : Kriitikkokin on vain ihminen ja hänen mielipiteensä vain yhden ihmisen mielipide...Myös kova Pekka Pohjola-fäni on ihminen, mutta harvoin hän on kriittinen ihannettaan kohtaan, vai mitä?
  
  18/02/04 14:02

Name : Replak, Hell-sink-i
Current favourite song : Pihasoittajat: jo noista joet
  
Message : No niin, levyltä sitä emmiä voi olla vähän vaikeampi löytää...
Ja pohjolan sinfonia 1 kuunnellessa ei todellakaan ensimmäisellä kuuntelukerralla tullut oloa että täähän on h*lvetin hyvä. ainakaan minulle. Emmi oli vielä vaikeammin lähestyttävä, onneksi se on tallessa ja voin sitä kuunnella enemmänkin. Ensimmäisten 3 kuuntelukerran jälkeen siitä vasta voi niitä hyviä juttuja löytää.. Aika paljon päällekkäisyyksiä löytyy verrattuna pohjolan huomattavasti helpompaan viihdemusiikkiin. Eipä 8 tai 50+ jäsenisen musiikin vertailu oikein onnistu kertakuuntelulla muutenkaan.

Ehkäpä tietenkin nämä kriitikot kykenevät keskittymään heti niin intensiivisesti että kuulevat kaikki hienot päällekkäiset asiat klassisessa musiikissa joka esitetään suurella orkesterilla.
Ikävä kyllä en ole moista "normaali"-ihmistä tavannut.
  
  18/02/04 08:32

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Lou Reed: Sad song
  
Message : Pohjolaan palatakseni, olin Finlandia-talolla kuuntelemassa Emmiä ja olin kyllä konsertin jälkeen hieman pettynyt. Teos tuntui aika valjulta, ja juuri niin kuin Hesarinkin kriitikko sanoi, teoksesta puuttuui se mukaansatempaava lennokkuus, mikä mielestäni on parasta Pohjolan musiikissa. Emmin kolmas osa oli mielestäni toimivin, muut kankeampia. Toivottavasti saan kuunnella teosta levyltäkin, jotta voin tutustua paremmin. Kuitenkin useat Pohjolan levyistä ovat olleet sellaisia, että jo ensimmäisellä kuuntelukerralla tulee hihkuttua: tää on älyttömän hyvä!
  
  17/02/04 18:51

Name : Finnspång
  
Message : Joku kyseli M.A:n ohjelmistosta. En tiedä, mitä mies esittää tällä haavaa, mutta viime kesänä Numminen oli Pedron kanssa ilmaiskeikalla Helsingissä, ravintola Bullmanissa. Siellä kaksikko tahkosi jonkin iskusävelmistään (mahtoiko olla "Kookospähkinä"?) neljällä kielellä; ensin suomeksi, sitten ruotsiksi, saksaksi ja lopuksi esperantolla...

Kertakaikkisen hillitön mies!
  
  16/02/04 22:35

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Oolrai, ehkä hieman kärkevä rinnastuksena - edustavathan herrat osin eri musiikillisia rekisterejä; Pohjola enempi populaarilla puolella, mutta puhuttaessa vain laajasti suomalaisesta musiikista, mielestäni vertauksella on pohjaa. Ja jos ei Sibben rinnalle, niin ainakin napaan asti... :)
  
  14/02/04 23:09

Name : Arto, Oulu
Current favourite song : Zacharius Carls Group: Big river
  
Message : ***Vaikka itsekin pidän Pekka Pohjolan kevyestä musiikista, niin eiköhän klassisella puolella rinnastus Jean Sibeliukseen ole turhan rohkea.***
  
  14/02/04 22:09

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Pohjola: The Sighting
  
Message : Antti: Kirjoitat asiaa!
Tulevat vuodet tulevat ylentämään Pohjolan laajemminkin suomalaisen musiikin mestariksi - uskon, että ihan sinne Sibben rinnalle!
Pohjolan musiikin ystävät ovat kyllä arvon antaneet maestron musiikille tähänkin asti.
  
  14/02/04 18:51

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Replak kirjoitti:
"Jotenkin tämä Turun sanomien kriitikon kritiikki antaa sellaisen kuvan että mies ei vaan itse pidä Pekka Pohjolasta vaan jopa angstia on havaittavissa. Ihmetyttää miten voi lähteä klassisen musiikin pohjalta arvostelemaan vain yhtä sävellystä noinkin pikkutarkasti ja muiden sävellyksien kritisointi keskittyy vähän muuhun."

Myös Hesarin kirjoituksissa näistä Pohjolan uusista sävellyksistä oli havaittavissa tiettyä asenteellisuutta. Vesa Sirén kirjoitti myönteisessä hengessä, mutta muistutti, että Pohjolan vanha suosikki Zappakin hylkäsi tonaalisuuden. Pohjolan vastasi: "en tee sellaista musiikkia koska en siitä pidä". Konserttiarvostelussakin Pohjolaa kehotettiin tekemään jotain rohkeampaa ja sitten heti perään kehuttiin se Björkenheimin teos.

Oma käsitys yli 20 vuoden Pohjolan kuuntelun jälkeen on, että kun säveltäjällä on luontainen melodian taju, ei hänen tarvitse lähteä seikkailemaan johonkin atonaalisuuteen. Varsinkaan kun Pohjolan musiikki ei ole vanhennut yhtään vuosien varrella.

Se siitä. Toivottavasti Pohjolan uudet teokset levytetään.
  
  14/02/04 17:46

Name : Mika, Kuopio
  
Message : ja tuoltahan tuo itse pätkä löytyy myös RealVideo pätkänä: http://www.mtv3.fi/45min/videot.shtml
  
  14/02/04 16:17

Name : Tommi
  
Message : no mä näin aineskin,Tolonen kehuskeli miten hänen on helppo saada keikkaa ja hommaa kun on nimee sen verran..ohjelmahan oli 45-minuuttia.Hyvää ystävänpäivää kaikille.
  
  14/02/04 14:57

Name : k.p.tikka-ri, saimaan
Current favourite song : Mr.Toad: Queen of hearts
  
Message : Joku ilta telkusta tuli joku ajankohtaisohjelma (olikohan kulttuuritorztaita..?), jossa kehuttiin klubi-musiikki-elämää Hesassa, ja siinä oli pätkiä Wigujen ja Pressan yhteiskeikalta, Rekku & Tolonen soitti yhdessä bluussia ja kommentit lausui mm. Tolonen & Pembroke. Näkikös joku muukin, kuin minä?
  
  14/02/04 13:54

Name : Suonna
  
Message : Täällä muistaakseni joskus pohdiskeltiin Pia-Mari Noposen (mm. Scapa Flow) musikaalista uraa. Lueskelin eilen "Rockin korkeat korot" -kirjaa ja siitä kävi ilmi ainakin meikäläiselle sellaisia uusia asioita, että ko. artisti on Jan Noposen sisar, Pekka Hedkrokin pitkäaikainen partneri ja menehtynyt 90-luvulla.

- Mielenkiintoinen kirja, mutta jokaiselta sivulta löytyy vähintään yksi lyönti- tai välimerkkivirhe, liian useista detaljivirheistä puhumattakaan. Tulee mieleen Outi Poppin parin vuoden takainen pirteä "Poppologia", joka oli sammalla tavalla yhtä surkeasti toimitettu ja oikoluettu. Saakohan tässä sovinistin maineen, jos arvelee, että rocktrivia ja pikkutarkkojen rock-hakuteosten toimittaminen ovat elämästä vieraiden miesten eikä naisten hommia...
  
  14/02/04 12:37

Name : snake
  
Message : Tipe,
Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirjassa (ilm. 1983) on pari tiivistä sivua Royalsista. Sitten tietenkin aikansa Soundi- ja Musa-lehdissä käsiteltiin yhtyettä useaan otteeseen.
Josko noita aineistoja nyt mistään käsiinsä saa... (paitsi jos tulet meille lukemaan ;)
  
  14/02/04 11:42

Name : Mihail, JKL
  
Message : Olikos kukaan Mauri Anteroa katsomassa tavastialla ? Mitä esitettiin ? Kommenteja. Huomenna lähden lutakkoon kuunteleen ko. herraa ja olis kiva tietää mitä ehkä on luvassa.
  
  13/02/04 09:27

Name : Isto
  
Message : Royalsista sen verran, että Mikko Rintanen liittyi porukkaan vasta sen loppuvaiheissa, eikä siis studiotallenteista soita kuin tuolla Rolling Bones -singlellä (joka on nykykuuntelijan helpoimmin tavoitettavissa bonuskappaleena Outin CD-versiolla). Royals Livellä Rintanen esiintyy myös - ja edukseen, sanoisin, jos jostakin jotain ymmärtäisin.

Rolling Bonesissa, muuten, olisi varmaankin ollut kaikki kansainvälisen hitin ainekset - kutakuinkin samalla riffillähän Asia iski niin sanotusti näppinsä kultasuoneen muutamaa vuotta myöhemmin Here Comes the Feeling -rallillaan.
  
  13/02/04 07:57

Name : Urpo
Current favourite song : Marskinpa miehiä
  
Message : DJ Slow on uudelle albumilleen sämplännyt mukaan Hot Thumbs O'Rileyn spiikin Wicked ivoryltä. Keep on moving -biisin alussa O'Riley esittelee seuraavan artistin: "I wanna carry on with a very good friend of mine...jne" ja sitten Midnight Sun (eli J. Karjalainen) alkaa laulamaan.
  
  12/02/04 22:26

Name : Tipe, Siitinjärvi
Current favourite song : Fleetwood Mac: Green Manalishi -live in Boston '70
  
Message : Sattuisikohan kellään olemaan jonkinlaista historiikkia suomirockin unohdetusta helmestä nimeltään Royals? Näkee kyllä monessa yhteydessä ohi mennen mainittuna, mutta jotain yhtyeen toiminnasta olisi mukava tietää. Esim. missä vaiheessa Wigwamissakin soitellut Mikko Rintanen liittyi porukkaan. Ja lienevätkö Out'n Rolling Bonesin syntikka -ja urkuraidat Rintasen käsialaa, vaikkei miestä mainitakaan levyllä. Että semmosta. High!
  
  12/02/04 21:49

Name : Juha, Kuopio
  
Message : Mikko kirjoitti:Kyllä tästä joku Wigwam-yhteys täytyy löytyä.
11/02/04 13:48

Kyllä löytyykin mutkan kautta. Rintamäkeläiset yhtye tietenkin soittaa sitä tunnusbiisiä ja kyseisessä yhtyeessä soittaa Puka Oinonen, joka soitti Lapinlahden Linnuissa kuten Pekka Pohjolakin silloin tällöin.
  
  12/02/04 09:19

Name : Clark Jensen, Airdrie, Alberta, Canada
  
Message : A Finnish pen pal sent me Finnish music and lots of Wigwam. I sent him French Canadian music in return. Wigwam is incredible! Unfortunately, I can't find any Wigwam music in Canada. Anyway, thanks to my friend Timo who sent me a CD of Wigwam and other CDs of other Finnish music. I hope to find all the albums. Cheers!
  
  12/02/04 05:35