Wigwam - guestbook

Name : Pekka N
Current favourite song : Esa Kaartamo: Takapihan Tauno
  
Message : Helsingin Gloriassa pyörivän Lauluntekijäklubin yhtenä tuottajana voin kertoa, että herrat Pembroke ja Pohjola tapasivat klubin järjestäjätahon eräässä toisessa tilaisuudessa viime vuoden lopulla. Itse keskustelin tuolloin Jan Noposen ja Jimbon kanssa eräästä ensi vuoteen liittyvästä suunnitelmasta, josta vähän aikaa kuunneltuaan myös Pekka kiinnostui. Tämän illan jälkeen Jimbolle tuli mieleen kysyä Pekkaa myös mukaan (aiemmin sovitulle) duo-keikalle. Tähän järjestjä ilman muuta suostui. Ja kun kysymyksessä oli Pembroke-ilta, eikä Wigwam-ilta, niin kaikki oli ok. Minkäänlaisia Wigwam-reunioneita ei siis edelleenkään ole odotettavissa, mutta jotain muuta aiheeseen(kin) liittyvää kyllä.
Aiempiin esiintymismuisteluihin kommenttini siltä osin, että n. kymmenen vuotta sitten pidetyissä MS-Audiotronin 20v-bileissä Tavastialla esiintyi Jukka Gustavson H. Virtasen, V. Aaltosen ja R. Rechardtin kanssa, biiseinään Procol Harum -veto A Salty dog, mainittu Billy Joelin Honesty sekä bluesveto Checkin´ up on my baby. niiden jälkeen Jukka pyysi paikalla ollutta Pekkaa lavalle, joka sinne nousikin, ja sitten vedettiin Buddy Hollyn Well allright, 70-luku-perinteen mukaisesti enempi Blind Faith -version pohjalta. Tässä vaiheessa lavalla oli myös J. Tolonen, mutta J. Pembroke ei missään vaiheessa.
Nimenomaan tästä konsertista voidaan laskea Jukan ns. paluun keikoille alkaneeksi, kun hän hienosta vastaanotosta ja palautteesta rohkaistuneena alkoikin näkyä esiintyjäilmoituksissa mm. Zekosto-yhtyeen vieraana. Ja kävihän mies Jee Jee Jee -historiikin julkaisukonsertissa (joka radioitiinkin) vuonna 1998 vetämässä housebandin kanssa Luulosairaan, niikuin varmasti monet muistavatkin.
Gloria-illasta ilmestyy ensi viikolla materiaalia SELVIS-lehdessä, jonka nettiversioon Mikko laittaa varmasti tapansa mukaan linkin. Todennäköisesti saamme irroitettua tämän sivuston käyttöön muutaman extrakuvankin.
  
  04/03/04 17:26

Name : Mikko Meriläinen, Joensuu
Home page : Nuclear Netclub
Current favourite song : Irina Milan: Pois kuihtuu ruusu kaunein
  
Message : Joensuussa vietetään muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen Wigwam-iltaa lauantaina 3. huhtikuuta. Näihin kummallisiin bakkanaaleihin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Paikka on vielä hivenen epävarma, eikä ajankohtaakaan ole vielä täysin lukkoonlyöty, mutta luvassa olisi ainakin harvinaisten Wigwam-äänitteiden kuuntelua ja –kuvatallenteiden katselua, livemusisointia, juomista, syömistä ja kaiketi saunomistakin. Mahdollisille pitkämatkalaisille majoitus on järjestettävissä.

Ilmoittelen tällä sivustolla, kunhan yksityiskohdat varmistuvat. Minulta voi toki tiedustella asiasta jo nyt – tuo lopullinen päivämääräkin pyritään sorvaamaan siten, että mahdollisimman moni pääsee mukaan.
  
  03/03/04 23:28

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
Current favourite song : Losing Hold
Found : Just surfed on in
  
Message : Totta Mooses. Ja kyllähän nyt luulisi että Pohjolakin tykkäisi ennemmin soitella myös itsesäveltäminäänkin biisejä (esim. Losing Hold) kuin pelkkää Pembrokea. Gustavsonista on sitten taas paha sanoa, kun oma nykyinen tuotantonsa poikkeaa kovasti 70-lukulaisesta..
  
  03/03/04 20:13

Name : yp, Tampere
Current favourite song : Crisader
Found : Just surfed on in
  
Message :
Ihmettelenpä vaan että mistä herrat Pembroke, Pohjola ja Rechardt saivat nyt yhtäkkiä päähänsä soittaa jälleen yhdessä? Enää ei tarvita kuin Gutsi mukaan ja sitten vain Losing holdit ja Fairyportit soimaan! Twilight zone-aikojen kokoonpanoa parempaa porukkaa ei ainakaan tästä maasta löydykään! Ei kai tässä auta muu kuin toivoa että tuo legendaarinen porukka soittaisi vielä yhdessä. Ainakin viime aikoina merkit ovat olleet hyviä!
  
  03/03/04 16:15

Name : Finnspång
  
Message : Ja myös Apollo -yhtyeen levyllähän soitteli vierailijana Gustavson. Tästä suora linkki Hullujussiin sitä kautta, että Gutsihan on ihan ilmetty Hullujussi-rumpali Ykä Fonselius, mikäli olisi viiksekäs, kaljuuntuva, keuruulaissyntyinen blondi.
  
  29/02/04 21:58

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
Found : Just surfed on in
  
Message : Niin, ja sekä Eeki Mantere että Holle Holopainen ovat olleet Hectorin yhtyeessä, ja Jukka Gustavsonhan soittelee myöskin Linnut,Linnut(tms.) levyllä.
  
  29/02/04 21:07

Name : snake
  
Message : HJ-Wigwam -kytköksistä:
kun oikein väännetään, löydetään yhteys Holle-Ronnie. Molemmat töissä YLE:ssä.
Muuta 'hauskaa': Tapsa Niemelän (HJ-kbrds) aikanaan omistaman H&H:n etukansi skannattu tämän palvelun sivulle.
  
  29/02/04 19:39

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Hullujussin Wigwam-kytkennöistä tulee mieleen K.W. Blomqvistin sävellys "Spotta ej på bluset", joka julkaistiin Bulvanialla. Blomqvist teki yhteistyötä myös Jussi Raittisen kanssa, jonka Boys-kokoonpanossa Pekka Pohjola aikanaan soitti... ja hienolla Kehä Kaartuu -levyllä on Gutsikin mukana, onpa jokunenkin Mats Huldenin suomennos samalla levyllä...

Ja Holle Holopainen soitti H.E.C -yhtyeessä, jossa vaikutti myös Vando Suvanto, joka on taas Sahdista ja Hot Toesta tuttu mies.

  
  29/02/04 13:54

Name : esko-pekka, oulu
  
Message : eikö kukaan voi vastata tuleeko yhteiskiertuetta Wigwam ja Pressa muualle kun Hesan jo oli kun tämän sivun ylläpitäjäkään kiertelee vaikka mainostanut asiaa mediassa.
Onko se Suomi vain Helsingissä , siltä tuntuu näiden järjestäjien tai muusikoiden ajatusmaailma.
Pitäis kunnioittaa kehätien pohjosempaa maailmaa kun fanit kuitenkin on menestyksen taannut ja leivän...............
  
  28/02/04 23:14

Name : Elephant
  
Message : Liittyy sentään jokusen mutkan kautta, sillä Hullujussin livelevynhän nauhoitti Häkä Virtanen, joka sentään pelaa Pekka Pohjolan kanssa satunnaisesti tennistä.
  
  27/02/04 13:37

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Fairyport
  
Message : Ei varsinaisesti liity mitenkään Wigwamiin, mutta Hullujussi yhtyeen kolme albumia on julkaistu cd muodossa.
  
  27/02/04 12:51

Name : meka k., Turku (käymässä)
Current favourite song : massive attack: future proof
  
Message : arvokas tervehdys. eipä ole tullut aikoihin käytyä täälläkään sivustolla... sentään pystyssä. kiva kiva. arvatkaas... olen varmaan ainoa meistä joka ei ole VIELÄKÄÄN kokenut oikeaa wigwamia livenä... edes torveen en vaivautunut... en katsos hirveästi välitä uudesta levystä enkä varsinkaan siitä w plays w.pipo kireällä ja rima korkealla. mutta meitäpä on moneen junaan. gustavsonin tahtoisin yhtyeineen kyllä todeta (0>------------(oO)
  
  26/02/04 14:37

Name : ewq
Current favourite song : pigwöömi
  
Message : juupeli,rekku oli selvästikkin alkkomaholin vaikutuksen alainen:)ja kuka se basisti oli no petti soundi brian ja hukassa mutta kauniisti ja jimi oli jimi oli jimi.grassi bladesi ja basso soolo hupsista heijaa naturelli ol hjyvä ja se pigwöömi,ei lauennut mutta tuntu jo hyvälle.
  
  26/02/04 13:37

Name : Timppa
  
Message : MS-Audiotronin Sarapaltion 50-vuotispäivillä Tavasatialla Gustavson oli tosiaan lavalla ja veti mm. veret seisauttavan version Billy Joelin biisistä "Honesty". Vieläkin kylmää selkäpiitä..
  
  26/02/04 09:55

Name : jyri
  
Message : niin ja pari täsmennystä edelliseen:
niissä MS-auditron-jameissa yhtä aikaa lavalla kävi myös Gutsi.

Jo Hope oli eilen myös mainio, kannattaa tutustua.
  
  26/02/04 09:30

Name : ppprjb
  
Message : Niin, eiliseen keikkaan on kyllä vaikea lisätä mitään. Rekku ja Jimppa onnistuivat hienosti ja Pohjola oli - loistava!!! Mies oli treenannut biisit - mikä tarkoittaa luontaiseen musikaalisuuteen ja tekniikkaan lisättynä murhaavaa jälkeä - ja oli muutenkin silminnähden tyytyväinen soittaessaan vanhojen Wigu-kumppaneiden kanssa. Huippuilta kerta kaikkiaan. Donnerkin lisäsi osaltaan Wigu-yhteyttä.
  
  26/02/04 08:57

Name : jyri
  
Message : Leonardo: Pohjola, Pembroke ja Rekku soittivat pari piisiä myös MS-Auditronin tasavuotisjuhlissa n. 93-94. Muina oli lavalla silloin Vesa Aaltonen ja Tolonen. Huono bändi, siis;-)

Joka tapauksessa eilinen keikka oli kyllä hieno. Pembroken sävellysten melodisuus ja edelleen hieno laulu pääsevät pienemmäällä kokoonpanolla paremmin esille. Pekkojen soittoa on nyt varmaan erikseen turha kehua tämän saitin yleisölle, todettakoon vain että eivät ne toisen pekan sormet edelleenkään erotu, ja toien puolestaan soitti vakibändiään melodisempia sooloja ,-) Eilisen tehot perustuivat enemmän melodioihin ja nyansseihin, kun Wigun nykykeikoilla iso osa vaikutuksesta tulee rytmistä ja dynamiikasta.
  
  26/02/04 08:51

Name : Friend from the Fields
  
Message : Harmi, ettei sana Pohjolan mukanaolosta kiirinyt erityisen laajalle, vaikka se tuossa etusivullakin lukee. Mukava ilta ja Donner oli mieluisa yllätys! Pohjolaa oli, sanoisinko, mukava kuunnella. Biisilistan järjestys JMS/TV/FFTF/CS/ATL/HHC/GFB Encore LWAT/NNG viimeinen encore DTP.
  
  26/02/04 07:36

Name : Finnspång
  
Message : Tällä kertaa Glorian yllärinä oli Otto Donner, joka lauloi itse (kyllä!) pianistin säestyksellä pari biisiään, mm. Willberg-klasarin "Kuka kertoisi minulle"...
  
  26/02/04 00:50

Name : Pete
  
Message : Gloria,Hki 25.02.2004
Just My Situation
Friend From The Fields
Tombstone Valentine
Answer To Life
Captain Supernatural
Henry´s Highway Code
Grass For Blades
Lost Without A Trace
No New Games
Do The Pigworm
Olikohan tässä kaikki biisit?
  
  26/02/04 00:18

Name : Matti
  
Message : No voihan sviddu! Enpäs tiennytkään että Pohjolakin olis ollu tuolla. Nytpä muuten harmittaa.
  
  25/02/04 21:26

Name : leonardo
Current favourite song : Pigworm-albumi
  
Message : Kohta lähdössä katsomaan Jimin, Rekun ja Pohjolan ensimmäistä yhteiskeikkaa sitten 70-luvun. Vähän jännittää!
  
  25/02/04 18:42

Name : Suonna
  
Message : Tajusin vasta tämänpäiväisen Iltalehden perusteella, että Jimin seurassa on nimenomaan tänään kaksi Pekkaa, juupeli vieköön. Lähde täältä Joensuusta nyt...

Jos biisit ovat kerran Jimin soololevyiltä, niin tässä veikkaukseni settilistaksi:

GFB
Currently Cheesing
Do The Pigworm
JMS
NNG
Goddammaddog
Hard Top Lincoln
Money Is King
Lost Without A Trace
  
  25/02/04 14:25

Name : Finnspång
  
Message : Onko kukaan menossa Gloriaan tänään?
  
  25/02/04 14:01

Name : Valtteri
  
Message : Kissat ovat kyllä mukavia.
  
  23/02/04 23:40