Wigwam - guestbook

Name : Inspired
  
Message : Eräällä toisella palstalla on meneillään kysely, jossa kysellään, millaisen livesetin haluaisi suosikkibändiltään kuulla. Tulipa mieleen kysellä sitten täällä, millainen olisi vieraskirjalaisten ihannesetti? Nyt kun ovat taas keikkarintamalla aktivoituneet... (En muista tästä ainakaan hetkeen keskustellun)

Omani:

1. Henry's Mountain Range Or Thereabouts
2. Must Be The Devil
3. Eddie and the Boys
4. Answer to Life
5. Bitesize
6. A Better Hold(And A Little View)
7. The Item Is The Totem
8. Wardance
9. Lucky Golden Stripes And Starpose
10. Cheap Evening Return
11. Colossus
12. Tombstone Valentine
13. The Big Farewell
14. Bless Your Lucky Stars
15. Every Fold
16. Do Or Die
-----
17. Grass For Blades
  
  28/07/04 18:45

Name : Antti Hurskainen, Lapinlahti
Current favourite song : Save my money & name
Found : Just surfed on in
  
Message : Wigwam rules. It to took my years to discover what i just said.
  
  28/07/04 16:31

Name : Inspired
  
Message : Asiavirheistä puheenollen, ainakin yksi on päässyt livahtamaan Kesämaan remasteroinnin muusikkolistaan - avausbiisin huilunsoittajaa ei löydy(oletan, että siinäkin kyseessä on Pöyry)
  
  28/07/04 15:59

Name : Eric MALHERE, Mâcon (FRANCE)
Current favourite song : Tell me more - Tasavallan Presidentii
Found : Just surfed on in
  
Message : Hello,

Can anyone help me to find an email (or snail mail) adress to contact Frank Robson?
I would like to trade with him a CDR copy of his 70s solo albums not available in CD.
Thanks for your help!

Eric
  
  28/07/04 10:20

Name : Arrto, Seinäjoki
  
Message : Jukka Gustavson esiintyy Eero Raittisen Noisy Kinda Men -kokoonpanon kanssa Isokyrön Kalliojärvi Jazz -tapahtumassa 4.9.. Muita kokoonpanoja paikalla on ainakin Juhani Aaltosen bändi.
  
  27/07/04 21:16

Name : Tommi H., Oulu
  
Message : Ainakin Titans Wheelin cd-painoksen kansilehtisessä on biisien sanat.
  
  27/07/04 20:09

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
Current favourite song : Fantasia - Tulenpisara
  
Message : Hmm.. nyt mieltäni painaa suuri kysymys.
Onko Titans Wheelin kansivihkosessa sanat? siis kappaleiden-.
  
  27/07/04 18:35

Name : Jakke
Current favourite song : Beatles: Penny Lane
  
Message : Noita asiavirheitä on esiintynyt kohtuu paljon viime vuosien lehdissä, ei ole aina tiedetty mikä levy nauhoitettu Englannissa yms.
  
  26/07/04 22:00

Name : A, Oulu
  
Message : Kempeleläinen oli oikeassa, että Kalevan toimittaja oli poiminut basistin nimen kisaesitteestä, jossa se oli väärin. Mutta muutenhan, kuten näkyy arvio on mitä mainioin. Niinkuin urheilijallekkin, kisaväsymys aiheuttaa virheitä, mutta sehän on vain inhimillistä. Eli kriitikkokin on vain ihminen.
  
  26/07/04 21:30

Name : snake
  
Message : Kalevan keikkajuttu:

Kuinka talo rakennetaan?


Wigwam onnistui siinä, mitä muut yrittivät. He saivat yleisön mukaansa, innostuivat soittamaan tosissaan ja olivat uskottavia.

Kolmekymmentäviisi vuotta suomalaisessa musiikissa vaikuttanut Wigwam ei ole paluunsa myötä sortunut vain nostalgialla rahastukseen. Toki keikoilla tukeudutaan hyviksi havaittuihin hitteihin vuosien varrelta ja sovituksetkin ovat uskollisia alkuperäisille versioille, mutta siitä huolimatta soitto on tuoretta ja uuttakin luovaa.

Ikä kuuluu jo laulaja, kosketinsoittaja Jim Pembroken äänessä, mutta silti siinä on jäljellä puhuttelevaa lämpöä. Kitaristi Pekka "Rekku" Rechardt on taitava kitaristi ilman sankarin elkeitä. Basisti Måns Groundtröm on se hiljainen mies, jolla on aina äänet kohdallaan. Kosketinsoittaja Esa Kotilainen on äänivelho. Joukkueen nuorin jäsen rumpali Jari Kettunen on se suoraviivaisin rokkimies tässä progeporukassa.

Wigwam tarkoittaa intiaanien asumusta. Se puretaan ja kootaan aina uudelleen. Jotta työ sujuisi hyvin, on jokaisella oltava asunnon pystytyksessä oma roolinsa. Yhtyeen tenho perustuu sen kykyyn luoda ajatonta, selkeästi tunnistettavaa musiikkia, jossa ovat osatekijät kohdallaan. Melodia, harmonia rytmi ja oma, selkeästi tunnistettava äänimaisema, tekevät Wigwamista kestävän kokoonpanon. Kun vielä kaikki muusikot ovat taitavia soittajia ja heillä on halua puhaltaa yhteen hiileen, on tuloksena toimiva tiimi.

Tällä kertaa varsinkin kosketinsoittaja Esa Kotilainen oli hyvässä vireessä ja hän loihe koskettimistaan maailmoja syleileviä efektejä pariinkin otteeseen. Hyvänä vastapainona hänelle oli eleetön, mutta täyttä asiaa soittava kitaristi Rekku Rechardt. He saivat yhtyeen hyvään vireeseen ja tunnelma oli sopivan pakoton pimenevässä kesäyössä.
  
  26/07/04 15:23

Name : Tanja
  
Message : Hienoa oli katsoa Wigwamin Raahen keikka toiselta penkkiriviltä, tosiaan, ensimmäisen kerran näin livenä. Nyt vasta alkaa tajuamaan että miten upeaa se oikeasti oli, siinä istuessa oli yhdenlaisessa transsissa. :-)
  
  26/07/04 11:28

Name : Pekka, Kempele
  
Message : Eipä ole miehellä järin Wigu-tietämys lisääntynyt 12 vuodessa. Minusta kriitikon pitäisi välittää oikeaa tietoa, sillä turhan moni luottaa näihin skribentteihin. Monesti näissä aiheeseen perehtymättömissä ärsyttää pelkillä sanoilla briljeeraaminen.
  
  26/07/04 09:36

Name : Mikko
  
Message : Sama mies on tehnyt Wigwamin keikka-arvion Kalevaan jo vuonna 1992, mutta eihän sitä kaikkia basistinnaamoja voi muistaa...
  
  26/07/04 09:12

Name : Pekka, Kempele
  
Message : Kiintoisaa oli lukea Kalevan arviota Wigujen Rantajatsit-keikalta. Ilmeisesti Wigwam oli hänelle aivan uusi tuttavuus, koskapa hehkutti,ettei Wigwam pitäydy "vanhoissa hiteissä". Kyllähän enemmistö setistä oli juuri noilta vanhoilta hyviltä ajoilta ja kiitos siitä. Myös väärä basistin nimi oli otettu vanhentuneesta ohjelmavihkosesta.
  
  26/07/04 08:45

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Van Der Graaf Generator: Meurglys III (The Songwriter's Guild)
Found : Just surfed on in
  
Message : Esa Kotilainen on nero. Kuuntelin jälleen Hectorin "Euroopan" ja miehen mellotroni iskee kuin miljoona volttia :)

  
  25/07/04 21:26

Name : mika
Current favourite song : changing tunes
  
Message : ...ja riki sorsaa saa anttilasta 1 eurolla -- ostin "tunesin" + desert of loven ... eka on mielestäni ain a ollut (suhteellisen) kovaa kamaa.
  
  24/07/04 23:48

Name : Mika
Current favourite song : Won't get fooled again ja Lighthouse/Playground
  
Message : ahaa, do or die taas. Itse en ikinä pitänyt NN levyllä parhaimmistona, mutta täytyy myöntää, että livenä se on ollut aivan huippu silloin, kun olen sen nähnyt viime vuosina, kaiketi 3 kertaa - nimenomaan Kotilainen vetää homman kotiin.
  
  24/07/04 22:27

Name : Tommi H., Oulu
  
Message : Wigwamin 23.7.2004 Raahen Rantajatsien keikan settilista:

1. Bless Your Lucky Stars
2. Must Be The Devil
3. Nuclear Nightclub
4. Save My Money And Name
5. Remains To Be Seen
6. Vegetable Rumble
7. Bitesize
8. Colossus
9. Bertha Come Back
10. Tombstone Valentine
11. Do Or Die
12. Grass For Blades (encore)

Aivan takuuseen en biisien järjestyksestä mene - kirjoitin setin ylös, mutta lista ei ole minulla nyt nenän edessä. Mahtava keikka, koko bändi hyvässä vedossa ja bassossa tosiaankin Mats Huldén. Do Or Die illan paras, Kotilainen pisti ihan killerin soolon.
  
  24/07/04 17:15

Name : Esco, West Coast
  
Message : Eilen bongattu Gutsin keikka Getz Gardenissa. Olosuhteet hieman ns. kusivat, koska pienehkö paikka oli myyty tupaten täyteen ja tila oli kortilla, joukossa lisäksi runsaasti musiikista vähät välittäviä "bisnesvieras"porukoita.

Takuuvarmaa soitantoa OFB:lta kuitenkin, erityisesti ilahdutti rytmisektion Eskelinen/Verona mahtava yhteensoitto. Myös Pena Lahti innostui fillailemaan välillä hienosti. Kitaristi Nylund teki rutiinisuorituksen, soolotilaa ei hirveästi irronnut, johtuikohan tilaisuuden Hammond B3-teemasta?

Illan toista kokoonpanoa Joey de Fransescoa pääsin sitten ihailemaan ihan lähietäisyydeltä. Maestro itse hoiti Hammondistaan myös basso-osuudet jalkiolla ja trion muut muusikot olivat kitaristi ja rumpali. MM. Miles Davis-matskua tippui ja Lesley-efektit humisevat kiitettävästi päässä vieläkin.

Eläköön Hammond B3, Albert Hammond ja Jeffrey Hammond-Hammond!
  
  24/07/04 14:25

Name : Inspired
  
Message : Noh, onkos kukaan käynyt Gutsin keikoilla Jazzeilla? Entäs eilinen Wigujen keikka? Tunnelmia olisi kiva kuulla.
  
  24/07/04 13:10

Name : snake
  
Message : Jussi K. poistumisestaan Wigwamista:
"Valittetavasti jouduin lopettamaan wiguissa, ei yksinkertaisesti ollut aikaa niin paljoa keskittyä kuin mielestäni niin hienon orkesterin kuin wigwamiin olisi kuulunut. Eroon ei liittynyt mitään sen kummempaa dramatiikkaa."
Lähde: (Katin ylläpitämät) Jussi-sivut
  
  23/07/04 18:19

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Esa J., tai joku muu asiasta tietävä, onko Njet-sivusto lopettanut pysyvästi? Meinaan aion karsia kuolleita linkkejä täältä pois.
  
  23/07/04 16:44

Name : A, Oulu
Current favourite song : Souvarit:Ei oo synti eikä häppee syntyy Laphiin
  
Message : Jimihän kyllä voi lentää ja hyvissä
varoissa olevat Wigu-fänit. Junalla ei millään ehdi, eikä pikkuautollakaan, jos osallistuu Stadin heinäriehaan.
Homma tuntuu menevän turhaksi saivarteluksi ja täten siirryn takavasemmalle...

  
  23/07/04 16:42

Name : Mikko
  
Message : Ottakaa huomioon, että päivällä Helsingissä alkavasta konsertista ennättää kyllä illaksi vaikka Rovaniemelle asti.
  
  23/07/04 16:05

Name : A, Oulu
Current favourite song : Matti Nykänen: Elämä on ihmisen parasta aikaa
  
Message : Erkki hyvä.Enpä muuten koko asiaan olisi puuttunutkaan, mutta kun alla esitettiin kysymys, voiko Jimppa esiintyä Hesassa ja Roissa samana päivänä. Onhan se sinunkin Erkki hyvä tietää, ettet vahingossa eksy stadiin.
  
  23/07/04 15:44