Wigwam - guestbook

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Ostin pari viikkoa sitten Led Zeppelinin DVD:n. Oletan että jokainen Zepiä kuunteleva on ostanut k.o. tuotoksen.

Kyllä on Jimmy Page tehnyt todellisen suurtyön, kun on saanut tuotettua niin hyvää kuvaa, puhumattakaan äänestä, niiltä ikivanhoilta filmeiltä. Tilantuntu on todella voimakas kautta linjan.

Kyllä siinä on koko ajan vähän suu auki, että oliko se tosiaan noin kova bändi! Tuo Knebworthin keikkahan oli Zepin viimeinen Englannissa, ja siinä John Bonham erityisesti soittaa kuin viimeistä päivää. Kattokaas vaikka Achilles Last Stand! Tai Plantin elätymistä kappaleissa Trampled Underfoot ja In my Time of Dying: monen laulajan karisma kalpenee vertailussa. Kiinnostavaa on kattella tietty myös Pagen kitarataiturutta kautta linjan. Tässä näkee kuinka hän teki ne esim. ne viulunjousiefektit. Yksi parhaista DVD-levyistä mitä on tehty.
  
  29/03/05 22:24

Name : Altto, Raahe
  
Message : Strange Fruitissa on vänkä naisbasisti...Musiikillisestihän orkesteri saattaapi tuosta vielä kehittyäkin....Ps: Mikolle terveiset. Ei sen Wigu-kirjan tarvi täydellinen olla kunhan ilmestyy...
  
  28/03/05 16:25
 
Reply: Parempi nuo on tässä vaiheessa tarkistaa...

Mikko

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Vielä yksi lisää: Missä ilmestyi uutispala "Puhemies Gustavsonin hyvät ajatukset" alkuvuonna 1972? Julkaistu mahdollisesti Seuran tms. pop-palstalla.
  
  28/03/05 14:17

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Yritän tässä saada selville eräiden artikkelien viitetietoja. Olisiko kellään hajua seuraavista:

Julkaistiinko ”Esan pop-palstaa” vuonna 1966 Satakunnan Kansassa vai jossain muussa sikäläisessä lehdessä?

Missä lehdessä ilmestyi Lars Laxin artikkeli ”Blues Section – Suomen paras” elokuun tienoilla 1967?

Missä lehdessä julkaistiin Pentti Kemppaisen artikkeli ”Wigwam omistautuu” maaliskuun tienoilla 1971? Kirjoitus ilmestyi ”Pop”-nimisellä palstalla.

Muutakin tarkistettavaa on, mutta tuossa muutama alkuun. Email-osoitteeni on mmerilai ät stc.cx.
  
  28/03/05 14:09

Name : meikä, turku
  
Message : oisko mitenkään mahdollista saaha wigwamilaisia turkuun päin johonki? ku ei aina pääse hesaan ja siel tuntuu tapahtuvan aina.
  
  28/03/05 12:49

Name : Dolph Barkas, toronto
Current favourite song : IQ The Narrow Margin
  
Message : Does anyone know the name of the new CD yet? I know its not out till June 1st, but its easier to search for it if I knew its name...

Dolph
  
  28/03/05 04:18

Name : ctc
Current favourite song : Far East Family Band - The Cave
  
Message : Strange Fruit veti loistavan keikan Raahen rantajazzeissa päätösjameissa.Jengi tanssi. huh,oltiin hotellilla aamu viiden maissa.Nantucket sleighride.
  
  27/03/05 21:36

Name : Mikko, Tornio
Home page : Strange Fruit
Current favourite song : Lost without a trace
Found : Just surfed on in
  
Message : Mahtavat sivut. Respectiä tekijälle!
  
  26/03/05 15:51

Name : Esco, West Coast
Current favourite song : Robert Jardell: Musician´s blues
  
Message : "Collinskin on täydessä tukassa."

Hauskasti ilmaistu :)
  
  25/03/05 17:24

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Eddie and the boys
  
Message : Onko jollakulla tietoa levystä nimeltä 'Blue motion'? Nappasin sattumoisin tukholmalaisesta levykaupasta ja olen tykännyt kovin. Bändi koostuu kahdesta kosketinsoittajasta ja lyömäsoittajasta, joten vaikutti ihan lupaavalta ja osoittautui erittäin mainioksi; jos heitetään tehosekoittimeen Rick Wakeman, Gutsi, Uzva ja vaikka vähän Robert Wyatia, voidaan päästä johonkin siihen suuntaan. Muusikot näköjään sveitsiläisiä, nauhoitettu 1980. Voi olla kaikkien tuntema klassikko (tyyliin 'onko joku kuullut sellasesta bändistä kun Frank Zappa), mutta minulle ihan uusi tuttavuus.
  
  25/03/05 17:10

Name : mika
Current favourite song : Nektar: a tab in the ocean
  
Message : vielä Genesiksestä - jossain vaiheessa se haukuttiin yleisöepäystävälliseksi, koska äijät soitti istualtaan. Ainakin tämän DVD:n perusteella yleisöllä on ollut tilaisuus kuulla helvetin hienoa musiikkia, mutta myös nähdä Gabrielin loistava lavashow, joka sisältää huumoriakin ihan riittämiin.

Collinskin on täydessä tukassa.
  
  25/03/05 13:29

Name : mika
Current favourite song : kinks: celluloid heroes
  
Message : ostin Anttilasta Genesis Live-DVD:n ja hinta vain 10 €. kyseessä Gabriel ajan (73-74) konserttilivejä. Soundi ja kuva mitä sattuu, mutta olihan elämys nähdä, mitä showta Gabriel aikoinaan veti. Onkohan olemassa DVD:llä jotain viimeisteltyä juttua? Kannattaisi jonkun kyllä väsätä mokoma - vai kiinnostaakohan ketään? Mun mielestäni Gabriel pesee Bowien (kumpikohan aloitti aiemmin tämän tyylisuunnan?). kohokohtina mm. "a flower" Supper's readyssa ja Gabriel käy vetämässä kukka-päähineen yllensä. Ja PG heittää muutenkin aikamoisia pitkiä spiikkejä biisien välissä (en pysy aina perässä).
  
  24/03/05 23:13

Name : Jukka
  
Message : Eilettäin kävin levykaupassa uuden OFB-levyn kuuntelin, ja olihan se hyvä, ei voi mitn. Mutta kyllä paikka paikoin alkoi meno maistua jopa LIIAN kosmiselta. Tällä levyllä paluun tekevä "lausutaan runoa musiikkitaustan päälle"-kappalemalli ei koskaan ole ollut suosikkejani Jukan tai kenenkään muunkaan tuotannosta. Pitänee odotella että virittäydyn levyn vaatimalle aaltopituudelle, odotin hieman rytmikkäämpää menoa. Vaan hieno teos on, en minä sillä!
  
  24/03/05 18:40

Name : Suonna
Current favourite song : Pogues: Fairytale Of New York
  
Message : Poikkeuksellisen hyvä äänitys ja balanssissa oleva miksaus minunkin mielestäni. Suosikkiraitojani 1 ja 3 olen kuunnellut aivan poliisina, esim. miten makoisasti voivat symbaalit soidakaan.
  
  24/03/05 15:11

Name : Riku Nevalainen, HKI
Home page : Neval.com
Current favourite song : Dream Theater: pull me under
Found : Search engine
  
Message : Gustavsonin uusi on loistava levy.kuten joku jo aiemminkin oli havainnut, siellä on "kaikuja" hänen soolotuotannostaan, mulle ainakin tuli mieleen Bluesion ja KadonnutHäviämättömiin levy. MUTTA: soundillisesti tämä levy on paras mitä häneltä on tullut. Se ykkösbiisi iski niin syvälle kaihoisaan sieluun, että en vuosiin ole yllättynyt musiikin aiheuttamista positiivisista tunteista ! Loistava levy, vaikka rumpali soittaakin toinen käsi teipattuna selän taakse. Päästäkää se irti, ja urut kovemmalle ! ;-)

Ne muutamat "soolomaiset" pianokohdat on soitettu niin loistavasti, ja äänitetty dynamiikan koko skaala hyödyntäen, että jo äänityksestä tämä levy pitäisi palkita mestariteoksena.
  
  24/03/05 14:09

Name : jukka n., jkl
Current favourite song : hard top lincoln
  
Message : yhdyn edelliseen viestiin täysin rinnoin.
tolonen/pembroke cover projectin veto freetimessa oli kyllä aikalailla jimpan show. tolonen ei kummemmin sytyttänyt, mitä nyt muutamat maukkaat blueslikit heitti. tällä keikalla opin arvostamaan myös kettusen parhaimmillaan jopa ringomaisen lupsakkaa soittoa. vaikka eihän tuollainen pönäkkä köröttely tietenkään ihan kaikkiin piiseihin sovi. ainakaan wigumateriaaliin... mutta kyllähän siinä yökerho mukavasti hytkyi äijien tahdissa. mutta ei nyt sentään ihan atomeiksi asti.
sykähdyttävimpiä hetkiä ainakin fanille tarjosivat verevät versioinnit hot thumbs o´rileyn, jim pembroke bandin ja wigwamin tuotannosta.

kuullut kappaleet:
grass for blades
(tolonen: jim, kenenkäs biisi tämä oli? pembroke: 'levittelee käsiään' tasavallan presidentin?)
like a rolling stone
i am the walrus
living for the city
a day in the life
badge
(j&j pistivät tupakaksi. "meillä ei oo varaa tän kummempaan savukoneeseen")
just my situation
hard top lincoln
party of special things to do
revolution
superstition
ENCORE:
strawberry fields forever

ennen superstitionia jim veti myös pätkän my generationia jonkun sitä vaatiessa. jim & jukka juttelivat yleisölle leppoisia koko keikan ajan, ja möläyttipä tolonen wigwamin uuden levyn olevan miksauksia vaille valmis. jos se nyt kenellekään täällä on mikään uutinen. yllättävin veto oli minulle tuo captain beefheartin coverointi. lieköhän pembroken/wigwamin keikoilla aiemmin kuultu cpt. b. & his magic bandiä?
hienostihan tuo toimi. mukavan funky keitos. kuulemmekohan vielä uudella wigulevyllä trendikkäitä punkbluessävyjä?
jokatapauksessa uutta levyä ja wigwamkeikkoja odotellessa kannattaa käydä katsastamassa tämä kokoonpano. tai siis toivottavasti tässä on nyt joku kiertue käsillä. tietääkö kukaan, missä muualla tätä coverprojectia pääsisi kuulemaan?
  
  24/03/05 03:37

Name : k.p.tikka-ri, saimaankaupunki
Current favourite song : blå tåget: staten och kapitalet
  
Message : Jim Pembroke sais kyllä tehdä levyn ihan kahdestaan sähköpianon kanssa pelkistä coverbiiseistä, beatle- & dylan-klassikoista jne, on se niin hemmetin hyvä siinäkin hommassa!
  
  23/03/05 13:27

Name : jyri
Current favourite song : Who: won´t get fooled again
  
Message : Tietääkö kukaan, mitä Tolonen/Pembroke Cover project pitää sisällään?
  
  23/03/05 10:02

Name : Suonna
Current favourite song : Judas Priest: Lochness
  
Message : Tsekatkaahan uusin Soundi, paljon on turinaa Wigwaminkin levyistä Suomen parhaat levyt -paketissa, ja Tapio Korjukselta mainio pikkuhaastattelu, jossa perkaa myyttiä pahasta Virginistä joka lemppasi Wigut pihalle...
  
  22/03/05 12:32

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Jukka Linkola: Protofunk
  
Message : Mikolle myöhästyneet synttärionnittelut! Ja kiitos pyyteettömästä saitin ylläpidosta :)

  
  22/03/05 10:17

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Tuli tuossa tsiigailtua Lapsia ja aikuisia, ja toden totta - Just My Situation, ja vieläpä se Fresh Garbagella oleva ehdottomasti kingein liveversio soi leffassa. Vähänkö tuli hyvät fiilikset. :)
  
  20/03/05 22:59

Name : Jenni
Current favourite song : Georg Malmstén - Sjömanstrall
  
Message : Eks kukaan muistanu Mikon synttäreitä? Mäkin pääsin vasta nyt yövuorossa koneelle ja olin varma, et vieraskirja olis jo täynnä onnitteluja (siis siinä tapauksessa, että Meriläinen todella tänään täyttää vuosia!) mut ei yhtään. Joojoo, ja rumpalit pysyköön rumpaleina. En osaa sanoo, et onks Raipe uus Bonzo, ku en ollu kuulemassa (HALOO, PERTTI!), mut epäilys jää... :D
  
  20/03/05 21:48
 
Reply: Kiitos Jenni, kun muistit. Synttärit oli tosiaan eilen eli sunnuntaina.

Mikko

Name : Antero
Home page : wickeda
Current favourite song : Wickeda: Ivan
  
Message : Mun listassani Bare Bone Nest ja Fairyport kisaa paalupaikasta, jotain vikaa molemmissa;)
  
  20/03/05 19:59

Name : Jukka
Current favourite song : Virtanen: Harley Davidson
  
Message : Kas! Mansen äijillä (=Soundin toimitus)taitaa olla kykyä itsenäiseen ajatteluun, kun aikoja sitten kanonisoitu Hurriganesroadrunner ei ollutkaan rankattu ykköseksi.

Rumban toimitus kai olisi nimennyt 10 parhaan joukkoon 9 CMX:n levyä ja lohdutukseksi yksi hajasija 22 pistepirkolle. Ei silti että niissäkään bändeissä mitään inhottavaa olisi...
  
  19/03/05 22:21

Name : Mikko
Current favourite song : Rolling Stones: Gimme Shelter
  
Message : Soundin tuore 30-vuotisjuhlanumero on listannut 50 kaikkien aikojen parasta kotimaista rockalbumia. Ykkösenä Tuomari Nurmio & Köyhien ystävien Kohdusta hautaan (Nurmio sai myös ensi kertaa jaetun Soundi-palkinnon), kakkosena Wigwamin Nuclear Nightclub, kolmosena Hurriganesin Roadrunner.
  
  19/03/05 16:08