Wigwam - guestbook

Name : Joiku, Lappi
  
Message : Kyllä vanha kansa tietää, Mika. Mie olen kuullu kanssa, että Ounasvaaran talvikisoissa herätti suurta hämmästystä, ko Mänty-Eero hiihti muovipussi päässä. Syy oli tietenki se, että räntäsatheessa piphoon kätketyt vauhtipillerit saatoit kastua...Sehän on faktaa, eikä fiktiota, että Mänty-Eero nappasi joskus Aspiriinia. Katokko sillä oli niin paksu veri, että se tahto lakata juoksemasta....
  
  03/05/05 06:37

Name : Antero
  
Message : Musta tuo levykansi on lupaavampi kuin edellinen, "ruoka"halua herättävä:)
  
  02/05/05 21:35

Name : mika
Current favourite song : Huovinen: Kaikki Konstat (kirjat)
  
Message : Tänään laitoin autossa radion päälle ja siellä soi ilmiselvästi vanha Genesis tai sen tapainen(Cinema Show tai joku...) ja kappale muuttui yhä sekavammaksi ja ajattelin, että ennemminkin VDGG foneineen ja sitten tuli laulaja...no perkule, Peter Hammill ja se meno oli kuin VDGG suoraan 70-luvun alusta. Kuvittelin, että jotain remasteroitua materiaalia, mutta ovat tehneet uuden kiekon. Loistavaa! Toisaalta, jaksaako innostaa, jos koko levy on toisinto kultavuosilta ja meikäläistä kauhistuttavilla uusilla studiosoundeilla.

Mänty-Eerolla oli pipossa tai pipon taitteissa lääkkeitä, joita sitten matkan aikana saattoi ottaa (tämän keroi minulle ns. vanha kansa).
  
  02/05/05 20:51

Name : Inspired
  
Message : Onhan tuo kansi vähän sen näköinen, että siinä on taas joku työharjoittelija päästetty käyttämään taitto-ohjelmaa.

Toisaalta jotenkin tulee Tramdriverin kansi mieleen...
  
  02/05/05 20:01

Name : TimoV, Tampere
Home page : http://www.wolfgangrecords.com/files/labels/major/artists/wigwam
Current favourite song : Gläns Över Sjö & Strand: "Är du lönsam lille vän"
  
Message : Tiedä nyt tuosta "lantsusta", mielestäni kansi näyttää aivan mielenkiintoiselta, ns. käsintehdyltä. Tietysti olisi hyvä jos vihkosesta löytyisi vielä bändikuva, jossa jollain on muovikassi.
  
  02/05/05 15:21

Name : Siili, Oulu
  
Message : Onnea Leenalle täältä 400-vuotiaasta Oulusta, jos satut näkemään tämän, ja Jukallekkin..
  
  01/05/05 21:32

Name : Elephant
  
Message : Jos Wolfgang Recordsin kotisivuilta löytyvä kuva on olevinaan tulevan Wigu-levyn kansi, niin täytyy sanoa, että Wigwam tappelee tasapäisesti Hanoi Rocksin kanssa vuoden lantsuimman levykannen tittelistä...
  
  01/05/05 17:48

Name : pasiba, vaasa
Current favourite song : the big farewell
Found : Just surfed on in
  
Message : onko nuo uusien matskujen tiedot tietoo vai arvelua ????? T: useampaa uutta kuuta ootellessa....
  
  01/05/05 02:17

Name : Jakke
Current favourite song : Jethro Tull: dot com
  
Message : Thanks Dolph for your comment.
Dolph laittoi arvostelun tulevalta levyltä. Lehdistökappaleet varmaankin jo menneet eteenpäin joten oliskohan kaikki miksauksetkin jo tehty ja olis paketti valmiina ainakin musiikillisesti...?

Mielenkiintoista aikaa taas, kevät koittaa Wigufanille. Joten varmaan laatutavaraa on tulossa. Jos 2 hittibiisin tyyppistä niin 2 sinkkua kuten edelliselläkin. Radioversion ja normaaliversion. Radioversion taitaa olla vähän hitimmäksi miksattu.
  
  30/04/05 00:14

Name : Suonna
Current favourite song : Molly Hatchet: Flirtin' With Disaster
  
Message : STT: "Leena Gustavson sai tanssitaiteen valtionpalkinnon

Tanssitaiteilija Leena Gustavson on saanut tämänvuotisen tanssitaiteen valtionpalkinnon. Gustavson palkittiin pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä taiteellisesta työstään vapaana tanssijana.
Valtion tanssitaidetoimikunnan myöntämä tunnustus on 15 000 euroa."

Onnea puolestani!
  
  29/04/05 16:41

Name : EsaJii
  
Message : No nii, albumi on tilattu hovihankkijaltani. Samalla tilasin Mikael Niemen novellikokoelman.

Hitchhikers Guide elokuva alkoi tänään, kuulemma huono skripta. Adams pyörii haudassaan.
  
  29/04/05 15:13

Name : Dolph Barkas, Guelph, Canada
  
Message : Thanks JeesusCeasar!

Does sound real good doesn't it!
3 weeks to go!!
  
  29/04/05 15:06

Name : JeesusCaesar
Current favourite song : Alamaailman Vasarat - Pelko Antaa Siivet
  
Message : Well I can try, at least. This is just a summary of that review.

I wasn't expecting a new album from Wigwam. It has been a few years since "Titans Wheel". This album sounds like 100% Wigwam.

Now that Mats Hulden is back in Wigwam, they are as close to the original line-up as they can be. You can hear that these guys have played together for a long time. The band is still doing good, vital and pleasant sounding music.

"Some several moons" is a very relaxed album. It has a few brilliant compositions and many great hooks. "A Chord or three" and "sandpainting" that reminds me of Tom Petty, are clear hit material. "Deep Pop" is like Dire Straits on their best days. Actually, no weak tracks. These ten tracks support each other. Rarely has an hour long album been so solid and good.

That's it. The album sounds promising!
  
  29/04/05 11:57

Name : Yrmei Känninen, Latteenrampa
Current favourite song : Quilapayun: El Pueblo unido jama sera vencido
  
Message : Muistuupa mieleeni eräs vappu tuossa 80-luvulla, kun toweri Hiltunen toi Kossupullon, jonka etiketiksi oli vaihdettu iskulause; "Työväen yhtenäisuuden nimessä vappumarssin sijasta juo Koskenkorvaa!"
  
  29/04/05 11:56

Name : Arto, Väylän pyörtheistä
  
Message : Mie muistan pikkupoikana, ko Mänty-Eero kävi meän kylällä, kannustamassa hiihtäjän alkuja, se otti KOSKENKORVAa!!!
Eli Kanathaan vapputervheiset.Aito suomalainen mies ja oikeat pitovoitheet!!!
  
  29/04/05 09:21

Name : Dolph Barkas, Guelph in Canada
Found : Just surfed on in
  
Message : found this info online... anyone translate ( sum up) in english ...Please?Wigwam - Some Several Moons (Wolfgang Records)

Wigwam yllätti uudella, kokonaan uutta materiaalia sisältävällä levyllään täydellisesti. Ei niin, että tämä levy olisi jotenkin bändin linjasta tyystin poikkeava. Päinvastoin levy on silkkaa sata prosenttista Wigwamia. En vain ollut osannut odottaa bändiltä uutta matskua. Edellisestä Titan’s Wheel -levystä on sentään vierähtänyt aikaa jo jokunen vuosi.

Mats Huldenin palattua Jim Pembroken, Pekka Rechardtin, Esa Kotilaisen ja Jari Kettusen kelkkaan, voi hyvällä syyllä sanoa, että Wigwam on kasassa niin alkuperäisessä kokoonpanossa kuin mahdollista. Pitkän yhteisen polun kulkeminen kuuluu myös soitossa. Bändi on kuin yhdestä puusta veistetty kanootti. Se on yhtenäinen ja sulavasti eteenpäin lipuva. Ja mikä tärkeintä, se tekee edelleen hyvää, elinvoimaista ja miellyttävän kuuloista musiikkia.

Some Several Moons on rento ja letkeästi kulkeva levy. Sillä on muutamia todella upeita sävellyksiä ja herkullisia sovituksellisia koukkuja. Svengaava A Chord Or Three ja Tom Pettyn kappaleita muistuttava Sandpainting ovat selkeää hittimateriaalia. Deep Pop on kuin Dire Straits parhaina päivinään. Oikeastaan koko levyltä ei löydy sellaista kappaletta, josta voisi sanoa, että ilman sitä tämä levy olisi parempi. Nämä kymmenen raitaa tukevat toisiaan. Harvoin on tunnin levy ollut yhtä kiinteä ja mukanaan vievä kuuntelukokemus.

Mutta mitä Eero Mäntyranta teki Squaw Valleyssa? Paitsi hiihti.

4 / 5

Tero Honkasalo
  
  29/04/05 05:02

Name : mika
Current favourite song : Faces: Maggie May (live)
  
Message : No kato! Vihdoinkin - noin etukäteen ainakin - kiinnostavan tuntuinen vedos Tubularista (johan Mike itse on tehnyt tuhat turhaa). Vähän pettymys, ettei pituus ole kuin tuo 16 min :)
  
  28/04/05 17:36

Name : Suonna
Home page : http://www.paska.info
  
Message : Oldfield-faneille tiedoksi, että Paskan vastailmestyneellä albumilla Women Are From Venus, Men From Anus on 16-minuuttinen versio Tubular Bellsistä, jossa artisti todellakin "laulaa" läpi TB:n keskeiset teemat. Tällainen accapella-versio Vanhapellon Mikolta on epähuomiossa jäänytkin tekemättä.
  
  27/04/05 14:56

Name : jmj
Home page : meatcandy
Current favourite song : Martinho da Vila - Casa de Bamba
Found : Just surfed on in
  
Message : The most important band ever.
  
  26/04/05 17:09

Name : Matti
Home page : http://vitkaste.cjb.net/
  
Message : Jos sijaitset pk-seudulla ja on vielä iltatekemiset avoinna, niin tulkaapa kuuntelemaan progebändiämme Vitkastetta ravintola Pianoon. Sisäänpääsy ei maksa, en tiiä onko edes narikkaa. Vedetään omia biisejä ja yks Camel-coveri.
  
  23/04/05 18:09

Name : jukka
  
Message : on se vaan ollut siunaus, että progen kulta-aikoina oli nuo lp:n asettamat rajoitukset. joku yes olisi varmaan ainakin tehnyt jotain 3x80min pläjäyksiä, jos olisi ollut mahdollista. olemme ehkä säästyneet paljolta:)
  
  22/04/05 22:13

Name : mika
Current favourite song : king crimson: great deceiver
  
Message : uudella kuulemma pari 10 min biisiä. Jim kertoi lehdessä, että TW oli aivan liian pitkä, joten uudesta tuli n. tunnin mittainen - OIKEIN !
Itseasiassa olen sillä kannalla, että "vanha" 40-45 min. on optimimitta, jotta koko levy voisi muodostua kiinteäksi ja "jaksettavaksi" kokonaisuudeksi. CD-ajan haittoja tämä, että biisejä pitää pistää kiekolle tolkuttomia määriä.
Kokoelmat on asia erikseen.
  
  22/04/05 13:41

Name : jukka
Current favourite song : new order: waiting for the sirens call
  
Message : vaikka absolutistihistoriani on huomattavasti lyhyempi, yhdyn siihen että hot thumbs on jo melkoinen stimulantti itsessään.

kunhan soundit eivät ole 'liian hyvät' kuten esim. nuclear nightclubin ja beingin uusimmissa painoksissa. vain levyltä österbergin aikaista wigua kuunnelleelle nuorukaiselle on se tietty pehmeys aika tärkeä elementti.

uteliaisuus vie kauppaan ihmettelemään uutuutta.

'harmless vibration'

  
  22/04/05 11:04

Name : Isto
  
Message : Minulla ovat kyllä korvat unihiekkaa täynnä, joten en tiedä painaako sanani yhtään, mutta kun kuuntelin tuota Hot Thumbs O'Rileyn voimannäytettä malliksi sen vanhan ykköspuolen verran niin aivan ällistyttävän hienoltahan se kuulosti. Voi tietysti olla, että "vika" oli musiikissa ja liikuttuneessa mielentilassani (enkä tarkoita jaloja juomia, joihin en ole puuttunut sitten juhannuksen 1980), mutta olisin valmis väittämään levyn soinnin kohentuneen kiitettävästi sitten edellisen CD-painoksen.
  
  22/04/05 08:17

Name : jukka
  
Message : kertokaas sitten joku kun kuulette remasteria, että minkälainen on soundi. pitäisiköhän ostaa tuo uusi vai metsästää sitä ekaa cd-painosta vinyylin kaveriksi ... alkavat käydä harvinaisiksi nuo vanhat love-cd:t.
  
  21/04/05 21:39