Wigwam - guestbook

Name : Finnspång
  
Message : Bow Lane jäi toistolle täälläkin. Samoin Squaw Valley. Ja paljon on muutakin hyvää. Melkein joka kuuntelulla tuntuu nousevan uusi biisi muiden yläpuolelle.

Saataneenko levyn lyriikat tänne nettiin jossain vaiheessa? Eikös Jimppa jossain haastattelussa sellaista jo lupaillutkin?
  
  20/05/05 13:37

Name : hannu, ikaalinen
  
Message : SSM on oivallinen levy. Tasaisen vahvoja ja hyviä biisejä. Itseäni miellyttää levyn ilmava sointimaailma ja se, että siinä on kaikki kestokuunteluun tarvittavat ainekset. Hienoa laulua, melodisia biisejä, ainutlaatuisen persoonallista rekku-kitarointia, urkua makoisasti ja komppiryhmä kohdallaan.

On ollut hauskaa etsiä myös noita piilotettuja palapelin osia levyltä; alkaen Jesu fåglarin linnun äänistä, freddien väliosan sointuihin, nuclearin introon, pigwormin, dark albumin ja light agesin maisemiin. Klassikkoainesta.
  
  20/05/05 11:10

Name : Mikko
  
Message : Bow Lanessa on tosiaan jotain, meikäläiselläkin on jämähtänyt repeatille - päähän. Muistan että jo 2003 Semifinalissa biisi iski kertalaakista omaan klassikko-osastooni. Tuleekohan siitä mieleen joku jo olemassa oleva kappale. No, ei minulle ainakaan vielä.
  
  20/05/05 10:55

Name : Matti
  
Message : Wig Wam Norjasta.
http://www.wigwam.no/
  
  20/05/05 10:42

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Bow Lane
  
Message : Otan takaisin sen mitä sanoin levyn vaisuudesta,tämä on hienovaraisesti tehty levy, joka ainakin meikäläisellä loksahti kohdalleen vasta tuossa 6-7 kuuntelukerran jälkeen. Hienointa on se, että levy tuntuu aina vain paremmalta mitä useammin sitä kuuntelee (toisin kuin esim. tälläkin listalla mainitun Liekin kohdalla). Paljon hienoa nyansseja ja nerokkaita sovitusideoita, jotka saattavat hukkua jos levyä kuuntelee huolimattomasti ja/tai liian hiljaa.
Nyt vielä kun olisi pian tilaisuus päästä kuuntelemaan tätä materiaalia livenä.
  
  20/05/05 08:47

Name : Inspired
  
Message : Bow Lane on melkeinpä jämähtänyt repeatille. Vangitsevan aurinkoinen ja kepeä, ehkä lievästi unenomainen raita, klassikkoainesta. Erityisen hienot stemmat, ja Esa maustaa myös kovin hienosti. Leijailee hienosti.


Mukava muuten kuulla levyllä Hammondiakin hiukan enemmän kuin mihin ollaan deep pop -kauden levyillä totuttu. Toivottavasti myös keikoilla.
  
  20/05/05 03:20

Name : Hee Teiskanen
  
Message : on toi huippu levy, sandpainting on klassikko jo.hienoa!
  
  19/05/05 16:03

Name : Jyri
Current favourite song : WHO: Who´s Next (levy)
  
Message : Toisenlaisena mileipiteenä nyt ilmaistuihin: olen positiivisesti yllättynyt SSM levystä, varsinkin T.W.n jälkeen. Tykkään kovastoi, sopivassa suhteessa tarttuvaa - pop - ja mutusteltavaa - deep.
  
  19/05/05 15:28

Name : JeesusCaesar
  
Message : Parin kuuntelukerran jälkeen on tietty hankala vielä sanoa mitään, mutta ihan hyvältä plätyltä toi mun mielestä vaikuttaa.
  
  19/05/05 15:13

Name : Mikko
  
Message : Niinpä, edes fanikerhon Wigwam News -lehdessä ei tämän kaltaista vuoropuhelua esiintynyt. Joitain fanimielipiteitä levyistä toki julkaistiin, taisipa yhden kirjoittajana olla eräs tälläkin foorumilla vieraileva henkilö. Mutta "reseptiotutkimusta" voi 70-luvun osalta tehdä käytännössä vain lehtiarvostelujen pohjalta.
  
  19/05/05 15:10

Name : Suonna
  
Message : Mielenkiintoista lukea tätä levykommentti-tosi-internet-jatkosarjaa.
Vielä hauskempi olisi ajatella, että tällaiset fanikeskustelut olisivat tallentuneet johonkin mediaan jo 70-luvulla. Oletan, että Lucky Goldenista alkaen jokainen levy olisi ollut useimmille vähän pettymys...
  
  19/05/05 14:40

Name : heiskanen
  
Message : voi perse.aika vaikee tapaus tää uus levy, kyllähän deep pop kolahtaa kun huono paukku mut mut...
  
  19/05/05 13:11

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : SSM reilun kolmen kuuntelukerran jälkeen sanoisin, että levy elää vielä aika rankasti ja vaikka esim. "Chord Squad" uppoaa meikäläiseen aika helposti, niin muutama ensi kuulemalla hiukan vaisun oloinen raita (esim. Deep Pop) alkoikin kolmannella kerralla kuulostaa levyn parhaimmistolta.
Hiukan vaisun kuuloinen levy ja saattaa olla että käy kuten "Titan's Wheel" levyn kanssa, että biisit aukesivat lopullisesti vasta kun ne kuuli livenä.
Sanotaan nyt niin, että kokonaisuus ei vielä kunnolla aukea, mutta irralisina biiseinä suosikkeja ovat jo "Chord Squad", "Cloudy Dream", "Deep Pop", "Banging on the Ceiling", mutta ennen lopullista tuomiota antaisin tälle levylle runsaasti aikaa.
  
  19/05/05 09:04

Name : AI, NO
  
Message : Kalevan Kaisu Mikkolan seuraaja Petri Laukka väläyttää pienellä Rekku-haastattelulla..Luinpa minäkin Soundin Silaksen heinäseiväsmäisen Wigu-arvion. Jännää muuten Petri käytti sanaa tasku jossain kohdin ja kas kummaa A-talkissa Paperiliiton mies käytti myös....
  
  19/05/05 08:44

Name : Arto, Oulu
  
Message : Häh? Onko tosi, että Mänty-Eeron nimi on oikein Wigu- levyllä??? ..Pellon Ponnella muuten näin superwigut eka kerran ja aikaisemmin Huldenin Matsin Aavasaksan juhannusjuhlilla 1960-luvun lopussa.
  
  19/05/05 08:19

Name : Jakke
  
Message : Levy hankittu ja kuuntelussa. Kommenttia tulossa kunhan ehtii.
  
  18/05/05 21:05

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Inspiredin kanssa olen vähän samaa mieltä. Ja mitä tämän vuoden julkaisuihin tulee, niin koti- kuin ulkomaisiinkin, on kuluva vuosi kyllä ylivoimaisesti paras koko vuosikymmenellä tähän saakka.

Soundin Wigwam-arvostelussa Petri Silas viittasi esimerkiksi Liekkiin, jonka uusin levy tuntuisi peittoavan SSM:n mennen tullen.
  
  18/05/05 19:37

Name : Inspired
  
Message : Parin kuuntelun jälkeen ei Some Several Moons ole kovin kummoista vaikutusta tehnyt, enpä tiedä mahtuisiko edes tämänvuotisten kotimaisten levyjen kärkiviisikkoon, jos pitäisi ryhtyä listaamaan.
  
  18/05/05 19:28

Name : Horse Majeure
Home page : Perry's Mort
  
Message : Nyt alkaa jo ameriikan mantereellakin karata wigu-mopo käsistä. Jenkkiläinen progelevykauppa Artist Shop mainostaa listoillaan ja email-spammissaan Jimin Wicked Ivorya ja toistaa moneen kertaan hänen bändinsä nimeksi nimenomaan 'Wig Wam'.

"...He Went On To Become An Integral Part Of The Legendary Band Wig Wam But Quickly Realized That Even The Experimental Wig Wam Would Not Be Enough To Satisfy His More Esoteric Creative Urges. As A Result, He Began To Issue Occasional Solo Works, The First Of Which Was "wicked Ivory". Backed By Other Wig Wam Members, This Album Comes Across As Almost A Lost Wig Wam Release...."
  
  18/05/05 18:38

Name : Inspired
  
Message : Stupido Shop on ystävä.
  
  18/05/05 17:04

Name : Elephant
  
Message : Mistä te olette omanne jo hankkineet? Minun vakiolevykaupassa ei tunnuta muusta tiedettävänkään kuin Maija Vilkkumaasta.
  
  18/05/05 16:57

Name : Inspired
  
Message : Hieman muistuttaa Kabul Grill tuota "police introa" mielestäni, aika ajoin. Tutun kuuloinen riffi väliosassa ja lopussa.

Miinusta muuten levylle siitä, että kannesta puuttuvat sanat.
  
  18/05/05 16:53

Name : Inspired
  
Message : No ni, uusi levy haettu, menossa Bow Lane ja tähän mennessä tämä kuulostaa parhaalta biisiltä. Suonnan mielestä Chord Squadissa kuuluu Beatles, mutta itse kuulen sitä kyllä tällä raidalla enemmän.
  
  18/05/05 16:45

Name : Suonna
  
Message : Lisää kuuntelua vaan kehiin Pertti.

Minä olen Squaw Valleyn lumoissa vieläkin. Jos Wigut ois jatkaneet 77-livevuosikerran kraut-henkisistä instrumentaaleista eteenpäin, ois pian päädytty Squaw Valleyhin.

Sitä paitsi tämän täytyy olla ensimmäinen kerta länsimaisen musiikin historiassa, kun käytetään riimiparia "Eero Mäntyranta - disadvantaged Santa".
  
  18/05/05 13:00

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Wigwam: Kabul Grill
  
Message : No sain lopulta minäkin uuden Wigwamin käsiini. Ensifiilis on pettynyt, tuntuu kuin kiekko lähtisi kunnolla liikkeelle vasta Kabul Grillistä, josta minulla on Suonnan kanssa näämmä eri mielipide :) Cloudy Dream on pituudestaan huolimatta hieno raita, mutta siinä kyllä kierrätetään NN-kauden kliseitä melko reippaalla kädellä.

No, levyn jälkimmäinen puolisko odottaa kuunteluaan. Olisiko levyn vaisuuus korostunut liikaa eilen nähdyn Tähtien Sota-rymistelyn jälkeen?

  
  18/05/05 12:54