Wigwam - guestbook

Name : marko
Current favourite song : Black Sabbath: "junior's eyes
  
Message : Kysäisin, pari kuukautta sitten, erään Röyhkän keikan jälkeen Huldenilta että koska wigwam aloittaa keikkaileen, niin sanoi vain että syksyllä. Kait keikka paikat jo varattu ???
  
  25/05/05 17:23

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Steely Dan: Glamour Profession
  
Message : Tuolla edellä tuli mielenkiintoinen näkemys Lucky Golden-levystä. International Disasterin olisi voinut korvata Tramdriverilla ja Wardancella. Julkaistulla levyllä Timedance-pätkä korostaa A-puolen hajanaisuutta; onko biisistä muuten tallessa täyspitkä versio (olis ihan kiinnostavaa kuulla se)? Älppäri kärsii myös miksauksesta. Basso on liian pinnassa ja rummut soivat latteasti. Vasta June maybe too late:sta alkaen homma loksahtaa kohdalleen ja loppulevy sentään soi hyvin.
  
  25/05/05 15:08

Name : leonardo
Current favourite song : Squaw Valley Non-Event
  
Message : Missä viipyvät Wigujen keikkatiedot? (Muut kuin tuo Tavastia-veto) Himottais jo mennä tsekkaamaan uudet biisit livenä.
  
  25/05/05 15:05

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Don´t eat the yellow show
  
Message : Kuuntelin pitkästä aikaa Zapan Overnite Sensationin, mutta toinen Zappa-levy on mielestäni kokonaisuutena huomattavasti onnistuneempi, nimittäin Apostrophe. Muita tuonne mestariteoslistalle tyrkyllä (ainakin lähelle pääseviä)olevia olisi Blood,Sweat&Tearsin II, Chicagon eka, Oldfieldin Tubular Bells, Colosseumin Valentyne Suite, Santanan Abraxas (tai kaikki 6 ensimmäistä ?), Beatlesin Revolver, Dire Straitsin Love over gold (eka puoli?), Jethron Thick as a Brick (eka puoli?). Kuten huomaatte, vanhaan tahtoo kallistua. Vielä yksi kotimainen huomionarvoinen loistolevy, nimittäin Pekka Pohjolan Harakka Bialoipokku. Weather Reportin Heavy Weatherin hätyyttelee rimaa samoin kuin Simon & Garfunkelin Bridge over TW. Lenni-Kallen Nothing to Hide on myös harvinaisen hyvin toimiva kokonaisuus. Parin levyn kohdalla oli kakkospuolen suhteen pientä epäilyä, eivät ehkä aivan nappilevyjä kuitenkaan. Hei, entä Gabrielin III?
  
  25/05/05 14:51

Name : Panu
  
Message : Mielenkiintoinen tuo ajatusleikki Lucky Goldenin sisällöstä.
Wigfanin visioima levy olisi minulle ehkä mieluisampi kuin se mihin päädyttiin. Tosin Sane again kyllä saisi minun puolestani levylle jäädä.

Jos (vai kun?)albumista tulevaisuudessa julkaistaan remasteroitu versio olisi mukavaa kuulla vaikka bonusraitana pitempikin pätkä tuota Timedance-jamia.
  
  25/05/05 12:16

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Kabulin grilli
  
Message : Tasavallan Presidentti makes concerts now and then and are somehow still together, I think and hope. Few years ago they made a live record, Still struggling for freedom, based old material. They haven´t released new album with new songs. Hope someday they will!
  
  25/05/05 08:15

Name : Jukk, Helsinki
Current favourite song : Luulosairas, taas vaihteeks
  
Message : Äsken On The Rocksissa Overhead-bändi veti settinsä päätöskappaleena Luulosairaan. Hieno, joskin melko uskollinen tulkinta. Huiluakin soittanut laulajanuorukainen pääsi paikoin jopa rääkyvässä tulkinnassaan lähelle nuoren Gutsin kiihkoa. Komia biii, komia versio!
  
  25/05/05 02:03

Name : Jusu, Vaasa
Home page : http://pressa.stc.cx/
Current favourite song : Lewis Taylor: Yeah
  
Message : Greg, please follow the above link...
  
  25/05/05 01:04

Name : Elephant
  
Message : Komean lätyn Wigut väänsivät. Mutta miksi ihmeessä kansissa on käytetty kaikista maailman fonteista juuri Comic Sansia?
  
  25/05/05 00:55

Name : Greg, Milton Keynes- England
Current favourite song : Wer'e Going Wrong - Cream and many others
Found : Just surfed on in
  
Message : Can anybody tell me in English what has happended to Tassavallan Presidentti...excuse my spelling I aint a Fin.........I swa them in London in the Greyhound Pub in Fulham, I had thier Album Lambert Land...and the Track " Lounge " is for me quite unique. We as young guys loved them in England....We/I cannot understand Finnish...can somebody please take the time to reply what has happended to them? Woould be much appreciated.
  
  24/05/05 22:33

Name : wigfan61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Pertti, näin vähän arvelinkin : ) Minut voit jäljittää VDGG:n Vital tuplasta tai SBB:stä. Olin muuten hieman väärässä SSM:n suhteen, oli siellä yksi huono biisi, se viimeinen, mutta levyn päätösbiisinä menkööt. VDGG on kuulemma tehnyt taas levyn, oletan että olet tsekannut sen. Tuosta Octobussista en nyt oikein tiedä, mutta ehkä se johtuu siitä etten ole koskaan oikein digannut Lempeää Jättiä. Häpeäkseni täytyy tunnustaa etten Juicea tai Röyhkää ole juurikaan kuunnellut, radiosoitot ovat riittäneet. Ehkäpä täytyy korjata aukot sivistyksessä. Zeppelinin III oli mielestäni selvä välityö,tavallaan myös mielenkiintoinen, mutta mielestäni ei kuitenkaan mestariteos, vaikka makuasioitahan nämä...
  
  24/05/05 21:19

Name : Suonna
  
Message : Lisäänpä noihin listauksiin vaikka seuraavat: Juicen Per Vers, runoilija ja Keskitysleirin ruokavalio, Grateful Deadin From The Mars Hotel, Led Zepin III, IV tai Physical Graffiti. Kaikki erittäin varioivia levyjä, jotka kuitenkin kokonaisuuksina napsahtavat kohdilleen ja joissa on miellyttävä soundimaailma.
  
  24/05/05 20:13

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Tuomari Nurmio: Ikuisesti minun
  
Message : Wigfan61, kirjoitit asiaa, ja olet oikeilla jäljillä myös synkän menneisyyteni suhteen :)

Noista "täydellisistä" levyistä varmaan tulisi monenlaisia listoja, itse lisäisin vaikkapa Van Der Graaf Generatorin Pawn Heartsin ja Godbluffin, Gentle Giantin Octobusin, Heidi Berryn kolmannen, Juicen Keskitysleirin Ruokavalion, Sonny Landrethin Outward Boundin ja uudemmista The Mars Voltan Frances The Muten.

Some Several Moons aluksi vähän säikäytti, mutta sieltä paljastuu koko ajan uusia hauskoja ja hyviä juttuja. Onko kukaan huomannut kuinka Deep Pop-raidalla Jimpan rääkäisy kuulostaa noin 1:07 kohdalla _aivan_ Phil Collinsilta? Tuon havaittuani huomasin että koko biisihän kuulostaa Collinsilta tai Invisible Touch-kauden Genesikseltä :D
  
  24/05/05 20:12

Name : Mihail, jkl
  
Message : Wigfanin listalta puuttuu Zappan overnite sensation ja Röyhkän etsijät.

Tänään ostin some several moonsin, puoleen väliin ehdin (autossa) kuunteleen, vaikutti siltä että tarvii kolme tai neljä kuuntelu kertaa. Luotan siihen että sen jälkeen helvetin hyvä levy. Tietysti voi olla että aukeaa vasta kun kuullut livenä, kuten kävi muutaman titans wheelin piisin kanssa.
  
  24/05/05 15:22

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Niin, muuten, yksi hyvin tärkeä levy meinasi tyystin päästä unohtumaan, nimittäin Hurriganesin Roadrunner. Omassa lajissaan lyömätön levy ja yksi oleellisimpia seikkoja miksi Roadrunner toimii niin hyvin kuin toimii, on paitsi tietysti kappalevalinta niin myöskin nerokas äänitys. Levy on äänitetty hieman samoin soundein kuin 50-luvun rocklevyt, vähän kaikua lisää ja kun Remu ja Cisse vielä kappeleiden aikana hieman lisäävät poljentoa, niin klassikko nenä päähän istuvaa kantta myöten on selviö. Se, ettei temppua ole monikaan pystynyt uusimaan, osoittaa miten vaikeaa se on, osittain myös sattumasta kiinni koska palaset paikoilleen napsahtavat. Lucky Golden on tästä oiva esimerkki. Palaset eivät vain loksahtaneet kohdalleen, eivät millään. Sane again, international disaster ja in a nutshell eivät vain istuneet muiden biisien joukkoon. Entä jos ne olisi korvattu Tramdriverilla ja Wardancillä? Ja timedance olisi venytetty viiteen minuuttiin?
  
  24/05/05 12:18

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Oletkos Pertti Hyvinkäältä ollut joskus Pertti Alavudelta? Parin kolmen kuuntelukerran jälkeen SSM vaikuttaa yllättävänkin aidolta Wigwam tuotteelta, tasaisemmalta kuin TW. Yhtään täysin onnetonta biisiä ei ole mukana ja muutama napakymppikin, Cloudy Dream, Bow Lane, Eero Mäntyranta (!), Kabulin grilli, Sandpainting vai mikä se nyt oli. Kokonaisuus tasainen ja onnistunut, parempi kuin Lucky Golden, keveämpi kuin Dark Album, oikeastaan aika lähellä aliarvostettua Light Ages levyä. Ei kuitenkaan saavuta Nuclearin tiivistä, lähes täydellistä kokonaisuutta. Mutta sellaisia mestariteoksia harvoin syntyykään. Rekku pääsee paremmin oikeuksiinsa kuin edellisellä, hyvä niin. Onnistunut kokonaisuus. Ennen lp aikana kokonaisuudet olivat tärkeämmässä roolissa, kappaleiden järjestystä mietittiin pitkään ja esim. CD aikakaudella on ollut selviä ongelmia saada n. tunnin kokonaisuus ilman A/B-puolta toimivaksi. LP aikakaudella joskus luotiin mestariteoksia, joiden syntyyn vaikutti oleellisesti kappaleiden järjestys, A/B-puolten suhde ja äänityksen "väri", tunnelma mikä levylle on saatu taltioitua soudeilla. Mielestäni tällaisia mestariteoksia joissa kaikki toimii maagisella tavalla yksi yhteen kokonaisuutena, jolloin levy on kokonaisuutena enemmän kuin kappaleiden summa on esim. Floydin Dark side, Wish you were here, Yesin Yesalbum, Genesiksen Trick of the Tail ja Lamb lies Down, Crimsonin In the Court ja Red, Moodyn Every Good Boy, Rushin Moving Pictures, Zeppelinin II, Elon Eldorado ja World Record ja Wigwamin Nuclear Nightclub. Näissä kaikissa on mielestäni jotain maagista, palapelin palaset loksahtavat poikkeuksellisella tavalla kohdaalleen, ja levyjen tunnelman aistii erinomaisesti, niin myös ELP:n Pictures kuuluu samaan kategoriaan. Ei näitä hirvittävästi ole, hyviä levyjä tottakai valtavasti, mutta näitä poikkeuksellisia, täydellisiä onnistumisia kuitenkin rajallisesti. Jotenkin tuntuu että täällä porukat taitaa ymmärtää mitä ajan takaa... Mitä mestariteoksia mielestäsi listaltani puuttuu?
  
  24/05/05 10:52

Name : Suonna
  
Message : Hannu, hyvä oivallus tuo uuden levyn intron "sähkölintujen" vertautuminen Jesu fåglareihin.
  
  23/05/05 15:22

Name : erkka, Helsinki
  
Message : onko bändin kappale.??
Wig Wam Bam aika pop rockia tosi hyvä kipale.
Erkka
  
  23/05/05 11:59

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Wigwam: Cloudy Dream
  
Message : SSM paranee kuuntelu kuuntelulta. Se on yleensä ollut kestävän kiekon merkki, hyvä!

Aamusella tajusin, että Cloudy Dream tuo loppupäässä mieleen Pink Floydin Dark Side of The Moon-albumin. Ei sillä, että kyse olisi apinoinnista, vaan ennemminkin tunnelma on samalla tavalla utuinen :)

  
  23/05/05 09:51

Name : Justin Purcell, Bundaberg
Home page : N.A.
Current favourite song : N.A.
Found : Search engine
  
Message : Wonderful site
  
  23/05/05 03:43

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Uuden levyn kuuntelu on vasta alussa, joten kommentoin tässä vaiheessa vain lyhykäisesti. Näin ensikuulemalla eniten miellyttävät "Chord Squad", "Bow Lane" ja "Cloudy Dream". Biiseissä tuntuu olevan kasvunvaraa. Soundimaailma on mukavan monipuolinen, ja oivallisia sovitusideoitakin riittää. Kuten myös viitteitä vanhoihin kappaleisiin, mikä ei tässä ole huono juttu.

Mats Huldénin paluu bändiin on hieno asia. Tällä miehellä on kiistaton taito rikastaa musiikkia, sen kuulee hänen muistakin projekteista (esim. Röyhkän levyt 80-luvun jälkipuoliskolla). Älä vain lähde pois Wigwamista, Mats! :)
  
  22/05/05 13:47

Name : Greg Sexton
Found : Just surfed on in
  
Message : Reply to Torstein Hagen, Trondheim Norway: I am sorry about the Eurovision Song Contest Period, the Germans should be proud!
  
  22/05/05 12:52

Name : Inspired
  
Message : Toinen tehosoittoon päätynyt biisi on Cacobe Bar Two-Step. Tämä oikeastaan on näistä keikoilla kuulluista uusista biiseistä alkujaankin jäänyt parhaiten mieleen. Alussa tosin hämäsi, kun levyversio on jonkun verran nopeampi.
  
  21/05/05 03:18

Name : Torstein Hagen, Trondheim Norway
Found : Just surfed on in
  
Message : I am sorry about the Norwegian Eurovision song contest contribution.Naming themselves Wig Wam and playing glam they certainly haven`t come up with much themselves.Is anything done about it? Maybe some extra attention for the new album could come out of this?
  
  20/05/05 22:34

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Järven Esa, jos luet vieraskirjaa, heitätkö emailia. Minulla ei taida olla toimivaa osoitettasi.
  
  20/05/05 20:49