Wigwam - guestbook

Name : snake
  
Message : Mikko,
Is that spam-crap all coming from the same IP address? If so, you can block it out...
  
  31/05/05 08:59
 
Reply: From various addresses, but obviously the same sender.

Mikko

Name : Suonna
Home page : http://www.lapinlahdenlinnut.fi/
Current favourite song : Kapa Ahonen: Balladi Seilin saaresta
  
Message : Lapinlahden lintujen sivuilla ratkaisu oli ainakin sulkea vieraskirja ja siirtyä foorumimuotoon.
  
  31/05/05 08:50

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Seriously, if that crap just keeps coming, it means the end of this guestbook soon. Any good ideas?
  
  31/05/05 00:41

Name : Finnspång
Current favourite song : Bow Lane
  
Message : Yes, but society is to blame.
  
  31/05/05 00:25

Name : Greg, Milton Keynes
Current favourite song : Wer'e Going Wrong - Cream
Found : Just surfed on in
  
Message : Just to say thanks to those who replied to my last message: I have just noticed advertising crap in the Guestbook....that is very sad.
  
  30/05/05 22:29

Name : Suonna
  
Message : Pinkkareiden Division Bellistä sen verran, että en tiedä muita levyjä, joissa cd:n, lp:n ja kasetin kansikuvat olisi yhtä huolellisesti työstetty, siis eri foto jokaisessa.
  
  30/05/05 16:11

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Isto,

en minäkään sinänsä toivo ns "täydellisiä" levyjä; täydellisyyskin on aika paljon kuulijan korvissa. Wigwamilla taisi olla Lucky Goldenin aikaan jopa ylitarjontaa hyvistä kappaleista, ja varmaan heillä oli aikamoinen työ valita kullekin levylle ne sopivimmat biisit.

Tuo biisijärjestyksen spekulaatio on vain subjektiivista ajatusleikkiä, ja toivon mukaan kukaan ei ota sitä vakavasti. Kritiikistä ei ole kyse. Että tällaisia ajatuksia tulee mieleen, on vain yksi osoitus siitä, kuinka monelta kantilta Wigwamin tuotantoa voi tarkastella.
  
  30/05/05 15:28

Name : Wigfan 61
Current favourite song : cloudy Dream
  
Message : Lyhenteen piti tietenkin olla SSM eikä jostain alitajunnan syövereistä pulpunnut sadomasokistinen SMM... :)
Muuten, huomasitteko Pink Floydin viimeisen, Division Bell -levyn selkeän jaksotuksen A/B-puoli, vaikka levy onkin tehty CD-aikakautena? Wearing the Inside Out päättää selkeästi A-puolen ja Take It Back on selvästi tarkoitettu B-puolen avaajaksi. Eivät päässeet eroon lp:n rakenteesta koskaan, samahan päti edeltäjään, Momentary Lapsiin, On the Turning Away päättää ykköspuolen. Silloin vielä kyllä taidettiin myös älppäreinä ko. teos painattaa...
  
  30/05/05 13:16

Name : Urpo
  
Message : Pekka Pohjola tänään Jazzradio Livessä klo 21 Yle Radio 1. Viime kesän Porin jatseilta.
  
  30/05/05 12:21

Name : snake
  
Message : Omaan korvaani SSM kuulostaa (alle 5:n kuuntelukerran jälkeen) mukavan vapautuneelta. Ero TW:iin on huomattava nimenomaan 'rentousaspektista'...
  
  30/05/05 10:24

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Epätäydellisiä levyjä maailma on pullollaan ja joukossa suuri määrä erinomaisiakin, mutta näitä joka suhteessa nappilevyjä todella vähän, enkä tarkoittanut näillä "täydellisillä" levyillä mitään särmättömiä, munattomia vesityksiä, vaan todellisia helmiä, joita kuuntelee yhä uudelleen ja uudelleen ja jotka ovat myös kestäneet ajan patinaa. Tylsä levy on tylsä levy, eikä mestariteos.
Mitä tulee Lucky Goldeniin, niin levynähän se ei ole mikään floppi, mutta ei loistavakaan. Enkä myöskään ole sitä mieltä että jälkikäteen levyjen sisältöä tulisi muuttaa. Ainoastaan spekuloin sillä, että kun Lucky Golden tehtiin ja sen tekemisessä oli ongelmia, niin mitä jos vähän aiemmin julkaistut singlet Tramdriver ja Wardance olisikin sisällytetty mukaan ja vaikkapa kokonaisuuteen ontuvat International Disaster ja In a Nutshell olisivat jääneet pois, olisiko Lucky Golden ollut vieläkin parempi? Käytin Lucky Goldenia verrokkina levystä, josta ei tullut mestariteosta vaan keskinkertainen Wigwam levy, Nuclearilla kaikki taas osui kohdalleen ja siitä tuli aikaa kestävä mestariteos. Se, miksei Lycky Goldenistä tullut uutta Nuclearia, johtui pitkälti juuri levyn epätasaisuudesta ja kokonaisuuden onnahtelusta. Kokonaisuutta ei saatu toimimaan yhdessä.
Samaa asiaa kritisoin nyky CD-aikana. Levyt tuntuvat olevan vain 12 kappaletta peräkkäin summittaisessa järjestyksessä ilman minkäänlaista kokonaisuuden tavoittelua. Samaa ongelmaa on hieman SMM:ssa, vielä enemmän oli TW:ssä. Tunnin CD:ssä kokonaisuuden onnistuminen on vielä huomattavasti vaikeampaa kuin kaksipuolisessa 45 minuutin lp:ssä. Levyn intensiteetin tulisi säilyä koko keston ajan, välillä hengähdystaukoa rauhallisilla kappaleilla ja sopivin kohdin revittelyt. SMM:lla esim. Kabulin grilli hieman hukkuu huonoon rakoon, missä kipale ei pääse oikeuksiinsa. Ja levyn lopussa intensiteetti pääsee hieman kirpoamaan. Tässäkin tapauksessa kappaleiden järjestystä olisi vielä kenties voitu miettiä. Eikös Cloudy Dream olisi ollut mitä upein ja oivallisin päätös levylle?
  
  30/05/05 08:28

Name : Jakke
  
Message : Minä voin vielä sulatella uudelleen miksatut ja soundillisesti parannellut uudelleenjulkaisut, mutta enpä sulattele semmoista kun vanhat biisit tehdään uudelleen ottamalla esimerkiksi kertosäe jostain 70-luvun helmestä ja se rytmitetään teknopohjaiseen biisiin ja uusi tekele keikkuu pitkälti sen takia listoilla. Maksaako nämä uudet "bändit" näistä riffeistä alkuperäisille esittäjille?
  
  30/05/05 00:05

Name : mika
Current favourite song : The Who: Bell boy
  
Message : Lycky Goldenin osalta jäi ilmeisesti paljonkin jossiteltavaa, koska se ei ollut yhtä onnistunut, kuin Nuclear. CD-aikana julkaistaan kaikkea uudelleen ja pistetään bonusbiisit lisäksi - ehkä Tramdriver/Wardance pitäisi laittaa Lucky Goldenin perään, hehheh. No, se ei auttaisi mitään. Mutta, tekopyhästi ajatellen, taideteoksen (rock-kiekkokin voi olla taideteos) tulee aina olla koskematon, oli se sitten onnistunut tai ei - jälkikäteen tehtyjä korjauksia ei sallita. Itse olen aikalailla vastaan uudelleen masteroituja CD:itä, koska käsittely vie teokselta ajan hengen, mutta olen kieltämättä törmännyt hyviinkin tapauksiin.

No, rokissa raha määrää kaiken.
  
  29/05/05 21:05

Name : Isto
Current favourite song : Pentangle: Broomfield Hill
  
Message : Edeltävän Lucky Golden -keskustelun 'innoittamana':

Sanokaa vanhanaikaiseksi tai haukkukaa muilla aiheellisiksi katsomillanne tavoilla, mutta minusta on mukavinta nautiskella levyistä sellaisina kuin ne on julkaistu - kaikessa epätäydellisyydessäänkin. Itse asiassa, kun oikein tarkasti asiaa ajattelen, minusta tuntuu, että monet minulle kaikkein rakkaimmista levyistä ovat juuri niitä hieman epätäydellisiä. Kiusallisia ja joskus suorastaan raivostuttaviakin ne hieman puutteelliset kappaleet tai onnahtavat piisijärjestykset saattavat olla, myönnetään, mutta silkka sataprosenttinen täydellisyyskin voi olla omalla tavallaan tuskastuttavaa ja tylsää. Sitä paitsi, niin kuin 'Lucky Goldenia' kritisoineiden kirjoittajienkin kommenteista voi päätellä, nämä hieman vajavaiset ja ärsyttävät tekeleet ikään kuin haastavat meidät kuulijat kuulostelemaan useammin, tarkemmin, analyyttisemmin. 'Täydellinen' teos ei välttämättä herätä aivan vastaavanlaista intohimoa.

Epätäydellisyys kunniaan!

...enkä kuitenkaan malta olla tarjoamatta omaa ehdokastani 'täydellisten' levyjen listalle. Tiedän, ettei tätä kummallista tekelettä kovin moni oikein taida arvossa pitää, ja myönnän auliisti, että makumieltymykseni voivat olla enemmän kuin hieman kyseenalaisia ja täysin kriittistä arviointia kestämättömiä, mutta siitäkin huolimatta tahdon osoittaa vankkumatonta kannatustani uskomattomalle 'The Cheerful Insanity of Giles, Giles & Frippille'.
  
  28/05/05 09:58

Name : joonas, hki
Current favourite song : tramdriver
Found : Banner ad
  
Message : wigwam is good
  
  27/05/05 23:13

Name : mika
Current favourite song : VDGG: ManErg
  
Message : Zepuista taas. Aika upea se Achilleksen intro/finale- kaiutettu kitarariffi - ihmeen irrallaan itse kappaleesta.

Kyllähähn siihen Nazarethin DVD:hen liittyy Wigu yhteyksiä. Koskettimissa Ronnie Leahy (tuotti Lucky Goldenin) ja itse Nazun nimi tulee The Bandin Weightin alkusäkeistä, minkä biisin Wigut vetivät useamminkin.
  
  27/05/05 22:22

Name : EsaJii
Current favourite song : Squaw Valley Non-Event
  
Message : Ylläoleva ainakin tarttis lyriikat. En nyt ihan vielä ilmoittaudu niitä merkkaamaan ylös. Kertosäkeistöstä en saa selvää.
  
  27/05/05 15:23

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Kabulin grilli
  
Message : Sarjassa mielenkiintoisia huomioita SMM:lta, soittakaahan peräkkäin Tokyo Joe ja Kabulin grilli... ettei vain Vegetable Rumble tulisi mieleen...Levyltä voi bongata vaikkapa Nuclear Nightclubin melodian, Friends from the Fieldsin, Lucky Goldenin basson... mitähän vielä?
  
  27/05/05 12:45

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Bow Lane
  
Message : SSM pysyy ja paranee ja syvenee. Alkukierroksilla vähän valjulta tuntunut Kabul Grill maistuu sekin jo paremmin. Squaw Valley on melkoinen teos; koskahan Rekku on muuten viimeksi soittanut levylle noin kovan soolon.

Lisätään noihin "täydellisiin" levyihin vielä nämä: Stevie Wonder: Innervisions, Steely Dan: Pretzel Logic, Pekka Pohjola: Urban Tango. Onhan niitä muitakin, mutta nämä tuli äkkisiltään mieleen.
  
  27/05/05 12:35

Name : Timppa
  
Message : Lauantaina 28.5. Juttutuvassa Masa Sallinen Quartet feat. Jukka Gustavson.
  
  27/05/05 10:14

Name : Jakke
Current favourite song : Wigwam: Squaw Valley Non-Event
  
Message : Kuukauden levy, kuunkierron paras levy!

Tai ainakin muutamien useiden kuukausien ja muutamien useiden kuiden levy!

Ensinnäkin kaikki soittavat hellvv...hyvin. Erittäin tukeva basso ja mausteinen sellainen, pientä tuubamaista maustetta ja se soundaa!
Koskettimet on miksattu aika alas, mutta! mutta! silloin kun se kuuluu niin se kuuluu kuussa asti...

Rekun kitarasoolot ja kitaramausteet lievästi sanoen jaloja. Ajatelkaapa rauhaisasti Chord Squadin mausteisia soundeja ja Soundpainting, Bow Lane... parempi etten kehu liikaa, koska tämä mausteinen sounditaju toistuu toistuu toistuu joka biisissä biisissä biisissä.

Jimppa laulaa hieman uudistuneesti ja niin upealla ystävällisellä äänellä. Muut huutavat muissa bändeissä, Jim laulaa laulaa laulaa.

Wigu osaa jarruttelun silloinkin kun on aika ilotulitella. Hieman vapautuneempi levy kuitenkin kuin Titans Wheel.

Tarinankerronta on taidetta Jimin kynästä. Ei hieno taiteilija ehdy.

Rumpu-basso homma toimii ja toimii kuun kierroksen ajan ja sitten on aika vaihtaa batteryt stereoon ja kiertää kiertää...

Deep pop. Näinhän herrat itse sanoivat ja todistetta on tullut. Populär ja!

Squaw Alley: mikäli joku tahollansa haluaa miksata lyhyemmäksi niin Wigwam on musiikkimaailman toteemipaalun huipulla. Miksei?

Uudistumista on ollut edellisen levyn jälkeen ja näinhän se elämä menee.

Esan aavemaiset lintuäänet ja visiot maustavat koko levyn ja luo johdannon ja jatkuvuuden.

Ne lintuäänet antavat kannustuksen taas kerran sille joka joka levyssä toistuu: tämä bändi liitää ajoittain ylväänä ja ylempänä kuin mikään muu yhtye ja kiertää kiertää kuiden yli ja ohi ja katselee katselee ja soittaa ja soittaa...
4+/5.

  
  27/05/05 01:14

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Jo ilmestymisensä aikoihin ihmettelin miksi Tramdriver ja Wardance eivät olleet mukana Lucky Goldenilla. Oliskohan kokonaisuus toiminut paremmin mikäli nämä kipaleet olisivat avanneet Lucky Goldenin, perässä Colossus ja Eddie (Jussi?) and the Boys. B-puolen olisi avannut Sane Again, perässä Lucky Golden..., June Maybe too Late ja levyn olisi päättänyt Never Turn You In? No jaa, mutta vanhana vinyyliaikakauden jäänteenä kaipailen yhä cd:llekin taukoa ikäänkuin A/B puolten väliin. Pohdin tätä uuttakin levyä, jos tämä materiaali olisi annettu 25-vuotta sitten käteen ja sanottu että tee tästä 40-45 minuutin lp, niin millaisen olisitte tehneet? Minusta ilmiselvä aloituskipale olisi ollut Tokyo Joe.
  
  26/05/05 11:38

Name : Juha, Kuopio
  
Message : Seuraavat ohjelmat Teemalta.
Saa nähdä tuleeko Wigwamin taltiointeja

Keskiviikkona 6.7. klo 22.50
Dave Lindholm musisoi Helsingin Liisankadun studiolla vuonna 1976 ohjelmassa Iso Liisa. Tuubi-musiikkimakasiinissa vuonna 1983 olivat vieraina mm. Pave Maijanen ja Tuomari Nurmio.

Keskiviikkona 24.8. klo 22.50
TV-arkiston Iltatähtenä nähdään katsojien toivoma harvinaisuus. Hurriganesin vuoden 1974 Tavastian keikka on koostettu työnauhoista uudelleen.
  
  26/05/05 10:40

Name : EsaJii
  
Message : International Disaster kelpaa ja ne muutkin. Mutta Lucky Goldenin ja Dark Albumin voisi yhdistaa tatanykya sellaiseksi 80 min parhaat plat jutuksi. Daemon D kuitenkin mukaan.

Olen tyton koneella, en ole asentanut skandeja tahan.
  
  26/05/05 03:14

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Kirsty MacColl: In These Shoes?
  
Message : "Mestariteoksiin" vielä Jim Pembroke Bandin Flat Broke.
  
  26/05/05 01:59