Wigwam - guestbook

Name : Tero
  
Message : Soundit oli aiempiin Wigukeikkoihin verrattuna huonot ja lujaa tuli! Rekun skitta peitti kyllä kaikki, eikä laulun sanoista tahtonut saada selvää. Beat baarissa volyymi oli siedettävämpi ja juomat lähellä :o)
Uudet biisit ovat varmasti levyltä kuunneltuna ihan ok. Mutta nyt jäi vaikutelma hieman ontoksi... Toivottavasti bändi saa soundit kohdalleen ja volyymit kuriin ensi keikalle?
  
  02/06/05 16:30

Name : MikaJ
Current favourite song : Jukka Tolonen: A Warm Trip With Taija
  
Message : Varsinaisen setin aloitus Lost Without a Tracella loi lähes hartaan tunnelman. Tämän jälkeen kuultiinkin uusi albumi lähes kokonaisuudessaan.

Kun uudet biisit oli soitettu, oli encorejen vuoro, kuten edellisissä viesteissä oli mainittu. Loppujen lopuksi encore -osuus taisi olla lähes saman pituinen varsinainen keikkasetti. Encoret toimivat soitannollisesti paremmin kuin uudet biisit, liekö niitä soitettu useammin;) Keikan kokonaiskesto oli n. 2 h 15 min ja meno parani jatkuvasti loppua kohden; Some Several Nightclubs.

Uudesta materiaalista löytyy varmasti kestävää livemateriaalia, jahka ne hioutuvat vielä muutaman keikan ajan lopulliseen muotoonsa.

Rekulla on vaihtunut vahvistinkalusto Marshalleihin ja hän käytti läpi keikan varsin 'märkää' chorus -pohjaista soundia. Pääosin tämä toimikin ihan mainiosti, joskin joissain kohdin olisi kaivannut vähän toisenlaisia efektointeja.

Mats soitti lähes koko ajan selkä yleisöön päin ja luki ilmeisesti nuotteja eli ihan kaikkia kohtia ei vielä soiteta ulkomuistista. Hyvin toimiva osuus häneltäkin.

Se mikä useimmiten Wigu -keikolla on tapahtunut - kuten tapahtui nytkin - on se karu tosiasia että Kotilaisen soitosta ei piippuhyllylle kuulunut juuri mitään, poikkeuksena muutamat hienot mini-moog -vedot mm. Bitesizessa sekä tietenkin Grass for bladesissa. Kummeli -termein voisikin todeta: Esa esiin!! Tällä hetkellä kitara on bändin yleissoinnissa turhan dominoivassa osassa, vaikka se hienolta kuullostikin.

Kokonaisuutena hieno keikka, jäädään odottelemaan seuraavia...
  
  02/06/05 14:52

Name : Samsa
  
Message : Perkele! Painovirhe! Wigujen edellinen Tavastian visiitti tapahtui tietenkin helmikuussa 2004, eikä 2000...
  
  02/06/05 14:49

Name : Samsa
Current favourite song : Grass for Blades Live 1.6. 2005
  
Message : Jos yhtyeen edellisellä Tavastian vierailulla helmikuussa 2000 oli hienoista väsymystä havaittavissa, niin täytyy todeta, että nyt oli Wigwam-ukkojen ruuti kuivaa! Soitto alkoi n. 22.30 ja loppui 00.50, eli sedät jaksoi heilua melkein 2,5 tuntia.

Avajaisnumerona kuultiin toden totta Lost Without a Trace, jonka jälkeen soittivat uuden levyn läpi. En ole aivan varma, mutta mahdollisesti Banging on the Ceiling jäi tosin soittamatta. Tai sitten olin itse silloin aivan jossain toisaalla.

Encoren biisijärjestys oli muistaakseni seuraava: Save My Money and Name / Bitesize / Nuclear Nightclub / Bertha Come Back / Bless Your Lucky Stars. Tokassa encoressa kuultiin vielä Freddie Are You Ready sekä Grass For Blades.

Lavan lähellä Rekun kitarasoundit tosiaan dominoivat äänimaisemaa siinä mitassa, ettei ainakaan meikäläinen kuullut esim. Jimin laulusta yhtään mitään. Asia korjautui siirtymällä salin keskivaiheille, missä soundi olikin timanttia.

Herra Director Musices taikoi taas Minimoogistaan loistavaa pörpötystä ja ujellusta. Kunnolla mies pääsi irti lähinnä Bitesizessa ja Grass For Bladesissa, jonka eilisiltainen versiointi oli komein, mitä allekirjoittanut on kuullut.

Mats Huldénin paluuta yhtyeeseen on myös syytä tervehtiä ilolla. Mies bassotteli niin uudet kuin vanhat iskusävelmät mainiosti läpi, vanhat tosin ehkä hieman suoravetoisemmin kuin Måsse Groundstroem. Lisäksi rock-kredibiliteettipisteitä Masalle kasapäin selkä yleisöön päin soittelusta, trendipiposta ja yhtyeen pisimmistä hiuksista.

Kaiken kaikkiaan hieno ilta.
  
  02/06/05 14:34

Name : A, Oulu
  
Message : Mitäpä noista biisilistoista. Ihan kattava kommentointi Jyriltä. Deep Ween nykykunnosta. Fiiliksiä tapahtumapaikalta, eikä turhaa nippelivääntöä.
  
  02/06/05 14:30

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Minä otin osan tuosta Pohjolan keikasta vanhalle kasetille... jälki ei mahda olla ihan priimaa. Se kuulosti ihan hyvältä, mutta kompressointi tuhosi osan nautinnosta.

Sitä harmonikkakonserttoa ei esitetty, koskahan se (ja myös se toinen orkesteriteos, en nyt muista nimeä) tulee levylle? Toivottavasti piakkoin; onhan Wievsistä jo 4 vuotta.
  
  02/06/05 14:12

Name : Jukka
Current favourite song : Quintessence: Dig Deeper
  
Message : No, analyyttistä konserttiselostusta tänne ja äkkiä!
  
  02/06/05 13:57

Name : hööki
  
Message : no rekku oli päissäns ja yks efeckti oli rikki mutta höökimies jimi oli suunnitellut kaiken ja katso ...(jatko kertomus ...)
  
  02/06/05 11:57

Name : Jyri
  
Message : Ennen kuin joku saa aikaiseksi täydellisemmän biisilistan ja raportin, niin voinen laittaa epätäydellisen muistinvaraisen. Kaikka avattiin Lost without tracella. Sen jlk taisivat soittaa uuden levyn kokonaan. Kahdessa encoressa kuultiin (sekalaisessa järjestyksessä): Save My Money/Bitesize/Nuclear/Freddie/Bertha/ Bless Your/Grass for

Keikkaa en viitsi tarkemmin arvioida, koska aluksi olin soundien puolesta (varsinkin kitara-) liian lähellä lavaa. Yleishavaintona kuitenkin se, että jotkut uuden levyn biisit toimivat levyvaikutelmaa huomattavasti paremmin livenä, kun taas levyn makoisimmista paloista esim. Cloudy dreamin hieno melodisuus jotenkin tuntui livenä kärsivän. Vanhat klassikot taas, no kaikki tietävät niiden olevan autuaan hienoja. Sen puolesta W-miehet ovat uuden materiaalinsa kanssa kyllä aina vähän pulassa: ajattomien mestariteosten rinnalla erinomainenkin tuntuu valjulta.
  
  02/06/05 08:40

Name : Bob
  
Message : Olisikos jollain ystävällisellä sielulla pistää kuvia keikalta ja/tai biisilistaa?
  
  02/06/05 03:35

Name : Stoltzie
Current favourite song : Grass for Blades
Found : Just surfed on in
  
Message : To purchase 'Hot Thumbs O'Riley' in the US, try www.waysidemusic.com; Digelius Music has the new Wigwam & ships to the US.
  
  01/06/05 22:02

Name : Dolph barkas, Guelph,canada
Found : Just surfed on in
  
Message : try www.digelius.com

nope no listing yet......
  
  01/06/05 20:46

Name : Esco, West Coast
Current favourite song : Ghost of the Ski King
  
Message : "J ä i t o i P o h j o l a n y l e - l ä h e t y s v ä l i i n, e i k u k a a n s a t t u n u t t a l t i o i m a a n n a u h a l l e / t i e t o k o n e e l l e ?"

Samat sanat, kyttäsin eilen radion ääressä ysiltä, vaan olikin tullut jo maanantaina, prr.
  
  01/06/05 20:19

Name : Replak, Porvoo
  
Message : Perhana jäi toi pohjolan yle lähetys väliin, ei kukaan sattunut taltioimaan nauhalle/tietokoneelle?
  
  01/06/05 17:52

Name : Suonna
  
Message : Hauskaa levynjulkaisukeikkaa teille onnekkaille, jotka pääsette illalla Tavastialle... Jäi nämä kemut välistä.
  
  01/06/05 15:47

Name : EsaJii
  
Message : Dolph, try www.digelius.com
  
  01/06/05 15:28

Name : Dolph Barkas, Guelph, Canada
  
Message : cdon.com... yeap listing in english, but no sales outside the EU .

So I'm still looking for a retailer.. in fact I can't find Hot Thumbs oRiley either!

:-(
  
  01/06/05 15:22

Name : Noname, Turku
Current favourite song : Wigwam: Heaven in a Modern World
  
Message : Mike: "How to start a day."
  
  01/06/05 15:16

Name : Mike, Milton Keynes
Found : Search engine
  
Message : I remember Milky Way Moses for my youth. Which song has the line "Pink socks and L-shaped underpants? Great to see the interest is still here.
  
  01/06/05 15:02

Name : snake
  
Message : Dolph,
Try this: www.cdon.com
  
  01/06/05 08:42

Name : Dolph Barkas, Guelph, Canada
Current favourite song : Its All Too Much - George Harrison
Found : Just surfed on in
  
Message : Been nearly two weeks since the new CD has been released... still haven't found a mailorder site that offers it?? ( in english)

:-(
  
  01/06/05 03:08

Name : Greg, Milton Keynes England
Current favourite song : Better by you, better then me - Spooky Tooth
  
Message : Is it me or do I see more advertising?
  
  31/05/05 20:06

Name : Isto
Current favourite song : Spirit: Fresh garbage
  
Message : Antille ja muille,

Subjektiivinen spekulaatio on aivan sallittua ja kannatettavaa - itsekin syyllistyn siihen tavan takaa, vaikka mokomaa aivan turhanaikaisena pidänkin. Vaan mitäpä sitä asioita turhan vakavasti ottamaan - otsanrypistelyä on kyllä maailmassa riittämiin ilman, että sitä sotketaan sellaisiin periaatteessa mukaviin ja rentouttaviin asioihin kuin musiikki.

Minulla ei henk. koht. ole koskaan ollut suurempia ongelmia tuon 'Lucky Goldenin' koostumuksen tai kappalejärjestyksen kanssa. No, myönnetään, että 'Timedance' tuntuu hiukan irralliselta ja tarpeettomalta, mutta se on onneksi armollisen lyhyt eikä näin ollen ennätä kytkeä spekulaatiovaihdetta oikein toden teolla päälle ennen kuin 'Colossus' alkaa.

Olen samaa mieltä Wigfanin kanssa, ettei 'Tramdriver' oikein istuisi albumille, enkä usko sen kaatuvan 'Wardancen' puutteeseenkaan. Minun mielestäni kiintoisin jos ja jos -skenaario saataisiin ehkä pohtimalla, miten joku 'A better hold (and a little view)' olisi vaikuttanut levyn yleisilmeeseen, jos bändi olisi katsonut aiheelliseksi sisällyttää sen kappalevalikoimaan.
  
  31/05/05 16:45

Name : Matti
  
Message : Mikko, in case the spam shit keeps coming, I'd suggest moving to a message board system requiring registration. If you want, I can take care of installation etc. Let's see what happens with those damn spammers...
  
  31/05/05 11:36

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Cloudy Dream
  
Message : Itselläni on hieman eri käsitys Lucky Goldenin synnystä tai sanokaamme vaikeasta synnytyksestä. Biisit eivät tulleetkaan niin helposti kuin Nuclearilla ja paineet olivat kovat. Bändi tiesi, että kansainvälinen läpimurto olisi seuraavasta levystä kiinni. Se valitettavasti näkyy hapuilevassa linjassa, ei oikein tiedetty minkälainen levyn tulisi olla. Ehkä Tramdriver ja Wardance hyllytettiin niiden muistuttamisesta liikaa Nuclearin biisejä. Haluttiin tehdä erilainen kuin Nuclear, mutta ei oikein tiedetty millainen. Levystä tuli vaikeammin lähestyttävä ja epätasaisempi kuin Nuclear, eikä kansainvälistä läpilyöntiä tullut. Jälkikäteen on tietysti helppo jossitella ja jossitteluahan Tramdriverin ja Wardancen ujuttaminen Lucky Goldeniin on, mutta ehkä bändin olisi pitänyt jatkaa Nuclearin helpommin lähestyttävällä linjalla, ainakin vielä yhden levyn verran. Vieläkin harmittaa se, kuinka lähellä Wigwam oli kansainvälistä läpimurtoa. No, jälkiviisaus on helppoa, loistavan levyn tekeminen ei. Tyylillisesti Tramdriver varsinkin olisi sopinut vielä paremmin Nuclearille kuin Lucky Goldenille, ehkä siksi sinkut jätettiin syrjään. Ne olivat ikään kuin Nuclearin jälkimaininkeja, eivätkä kuuluneet Lucky Golden projektiin.
  
  31/05/05 10:44