Wigwam - guestbook

Name : snake
  
Message : Yllättävän vähän jengi täällä spekuloi Mikon piakkoin ilmestyvästä Wigu-kirjasta...
  
  18/08/05 09:32

Name : Inspired
  
Message : Huomasinpa tässä, että keväällä julkaistulta Tone of Finland -levyltä löytyy Esa Kotilaisen ambient-teos "Visions". Hankin kuunteluun ja pidin. Onko kellään tietoa miehen huhutusta uudesta soololevystä ja/tai Neumin uudesta levystä?

Tässä linkkiä tuohon kokoelmaan: https://ssl.toneoffinland.com/index.php?page=tracks
  
  17/08/05 16:53

Name : Susanne
Home page : http://www.kujala.info/
  
Message : Pekka Pohjolan Jokamies -urkusovitus Tampereen tuomiokirkossa sunnuntaina 21.8. klo 19.30 urkukonsertissani. Tervetuloa!
  
  16/08/05 12:42

Name : horace
  
Message : Mun mielestä ne keikat mitä Eeriksoni miksaili toimi ihan jees mut titan's wheel-rundilla kuka lie olikaan ni kantsis mennä korvatohtorille, ainakin matalat äänet leijaili sen hepun korvista ohi..perk..
  
  16/08/05 00:32

Name : Hande
  
Message : Muistaakseni Otaniemen keikan aikoihin Wigwamilla oli vakiomiksaaja, mutta ei kai ammattimiehiä voi 'kahlita' noin harvakseltaan keikkailevaan orkesteriin... mene ja tiedä?
Otaniemen keikka kai taltiointiinkin VTT:n toimesta, ainakin olin näkevinäni useamman kameran...
  
  15/08/05 15:21

Name : I. Johansson
  
Message : Niin, moogeista puheen ollen suosittelisin tsekkaamaan Yesin 35v juhla-dvd:n. Klassikossa "South side of the Sky" kuullaan uskomatonta soolottelua, juuri sitä Moogin ja kitaran "vuoropuhelua".
  
  15/08/05 07:50

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Jeps, Otaniemen keikka on kyllä jäänyt mieleen. Wigwam on kyllä sellainen bändi että tarttis vakimiksaajan, joka osaisi hakea biiseistä oikeita juttuja esille.

Se, että koskettimet jää liian alas on tuttu ongelma mulle. Soittelen kiippareita kolmessa bändissä ja lähes aina palaute on ollut sellaista että "olis ollu kiva kuull a jotain niistä urkusooloistakin". Tai sitten vaihtoehtoisesti volaa on aivan liikaa. :/

  
  14/08/05 22:35

Name : Inspired
Current favourite song : Liekki: Veit omasi lentoon
  
Message : Niin ja tähän vielä:

"Onko olemassa mitään virallisia äänitteitä Wigwamin nimikkeellä, missä piano pääsee tosiaan esiin? Soololevyillä kyllä."

Ainakin Lost Without A Trace, Every Fold ja Maestro Mercy. Oikeastaan lähes kaikki ennen vuotta 1975 julkaistut studioraidat, joilla Jim soittaa pianoa.
  
  14/08/05 18:36

Name : Inspired
  
Message : Kyllähän se nyt NN:llä kuuluu ihan hyvin, etenkin Kitellä aivan selvästi. Uusilla levyillä kovin vähän. Keikoilla sitä usein epäilee, että kuuluukohan se piano vain Jimille monitorista, ja saliin sitä ei laiteta ollenkaan? Pl. Grass for Blades.

Wigujen keikkasoundihan on todella suurelta osin Rekun ja Kepan dominoima. Päälle Jimin vokaalit ja vähän bassoa. Koskettimet kuuluu moogsoolojen aikana. Virkistävä poikkeus oli parin vuoden takainen Otaniemen ulkoilmakeikka, siellä balanssi ja yleissoundi oli todella miellyttävä.
  
  14/08/05 18:30

Name : EsaJii
  
Message : >>Eihän keikoilla Jiminkään pianosta koskaan kuulu mitään. <<
Niin, Jim vosi ihan hyvin palata siihen pahvipianoon jolla aluksi harjoitteli.

Kuuntelin kerran NN albumin läpi ja hain Jimin paianoa. Kyllä se löytyy. Onko olemassa mitään virallisia äänitteitä Wigwamin nimikkeellä, missä piano pääsee tosiaan esiin? Soololevyillä kyllä.
  
  14/08/05 17:14

Name : Inspired
  
Message : Oon kyllä ihan päinvastaista mieltä kuin Kotilaisen kritisoija. Isompi rooli olis paikallaan, nykyisellään meininki on puuduttavan kitaravetoista. Varsinkin kun Rekun meininki tuntuu menevän koko ajan rujommaksi ja volyymi lisääntyy. Eihän keikoilla Jiminkään pianosta koskaan kuulu mitään.

Kotilaisella olis kykyä tuoda Wigujen yleissoundiin ilmavuutta, mitä itse oon monesti jäänyt kaipaamaan.

Valitettavasti tässä maassa ei ole juuri sellaisia miksaajia, jotka osaisivat miksata koskettimet kuuluviin. Ei kai, kun ei missään muista instrumenteista ymmärretä kuin kitarasta.
  
  14/08/05 16:26

Name : Matti
  
Message : Rekku on kitarassa Avoimien Ovien kanssa Syyskuun lopussa Tampereella ja Helsingissä kun Pellen 50v juhlakeikalla kuvattu DVD julkaistaan. Stupidon mukaan DVD:lle tulee koko nelituntinen juhlakeikka Nosturista helmikuulta(NUS, Avoimet Ovet, 1980 & Rockers) + arkistomateriaalia.
  
  13/08/05 23:32

Name : Edison
  
Message : Ilman dirmuksen moogittelua wigujen live-ilmeestä häviäisi kyllä iso osa progesävyjä. Kyllä niitä ujeltavia sooloja aina yhtä innolla odottaa. Keikoilla Esan ja Rekun välille odottaisi enemmän vuoropuhelua tyyliin Howe-Wakeman. Soundipuolessa on tietysti aina kehittämistä.
  
  13/08/05 17:24

Name : Suonna
  
Message : Kyllä meikäläiselle Kotilaisen ylärekisteri on keikoilla maistunut. Eihän nyt ole kyse kuin parista soolosta keikkaa kohden, Bitesizesta, Grass For Bladesista, jolloin mennään hetken aikaa kovaa ja korkealta kosketinosaston puolesta. Kitarasooloja preferoiva voi käydä niiden aikana hakemassa sitä kaljaa ja palata odottamaan Rekun spottia.
  
  13/08/05 15:07

Name : Esco, West Coast
  
Message : Tänään Radio Yle Q klo 21.00 Klassikoiden aika.

Vieraana Jukka Gustavson. Toimittajana Harri Tuominen.
  
  13/08/05 11:58

Name : EsaJii
Current favourite song : Guitar Islancio..tuli väärin alla
  
Message : Juu, tietenkin Esaa tarvitaan, mutta viimisellä albumilla jäi vähän varjoon.
  
  13/08/05 03:21

Name : Teijo
Current favourite song : Jargon (Finnforest): Wishful
  
Message : Ei hemmetissä, kyllä Wigut Kotilaisen tarvitsee. Ei tässäkään maassa ole liiaksi asti soittajia jotka aitoa Moogia tai yleensäkin noita vanhoja hyviä soittimia soittaisi. Eri asia sitten osataanko niitä miksata keikoilla..
  
  13/08/05 01:43

Name : mika
Current favourite song : VDGG: house with no door
  
Message : joka helvatan kerta kun oon Wigwameja kuullut (sanoisko, useita viime vuosien aikana), niin paikasta riippumatta niistä moogeista ei saa oikein mitään selvää. Aiemmin jo kirjoittelin, että Manfred Mannin Tavastian keikalla (oisko 2001) ei ollut mitään vaikeuksia kuulla moogista niitä mahtavia säväyksiä. Huom. soittajasta ei tämäkään asia ole kiinni.
  
  12/08/05 21:30

Name : EsaJii
Current favourite song : Guitar Islandico
  
Message : >>Kotilaisen korkeat vingutukset eivät tahdo istua Wigwamiin, jotenkin Wigwam ei osaa hyödyntää Kotilaista.<<

Olet varmaan oikeassa. Ja Kotilaisen soundi on paljon erilaista kuin esim. urut vaaan. Tykkään kyllä Bitesizesta ja NN on ihan hyvin sovitettu albumi.
  
  12/08/05 16:14

Name : hemmi toiskanen
  
Message : Vaan ei sen puoleen, kyllä mulle Kotilainen kolahtaa ja kovaa, se vanhan keikka vaan kummittelee hyvien biisivalintojen vuoksi ja olihan ne ehken rankempia sovituksia ilman syntikkaa.Muistan kun måsse kuulutti et ''hakekaa sitä kaljaa nyt, tää nimittäin kestää tänään '' ..ja mehän haettiin..
  
  12/08/05 13:04

Name : Wigfan61
Current favourite song : Genesis:firth of fifth
  
Message : Wigwam oli tosi mainiossa keikkavireessä edellisen kokoonpanon aikana, näin Wigut joskus 93 tienoilla Vaasan hankenilla ja keikka oli loistava. Muutama vuosi takaperin keikka Hullussa pullossa oli pettymys. Volyymi kaakossa ja soundi surkea, Kotilainen ujellutti korkealta ja kovaa, korviin otti, ei hyvä...Ilmeisesti samaa ongelmaa on edelleen... liikaa volyymea ja soundi kehno. Kotilaisen korkeat vingutukset eivät tahdo istua Wigwamiin, jotenkin Wigwam ei osaa hyödyntää Kotilaista. Levyllä hän jää paljon maalailemaan taustoja ja keikat pilaa ylärekisterin vingutus. Mielestäni mietinnän paikka. Tarvitseeko Wigwam toista kosketinsoittajaa? Jos tarvitsee, niin roolia pitäisi miettiä uudelleen... ja soundia...
  
  12/08/05 10:58

Name : hemmi toiskanen
  
Message : no perkeles mut turha on menneitä raapia ja toivoo mut vetäs wigut vielä saman keikan ku vanhalla lokakuussa 93 , reipas kolme tuntii dark album biisejä setissä...ja sama kvartetti, rekku, jim, kepa ja måsse...se oli maalaispojan kovin kokemus tässä elämässä, pakosti juolahtaa mieleen pikku kaljassa aina..sorry.
  
  11/08/05 23:56

Name : Jouni, Espoo
Current favourite song : Jukka Tolonen - Hysterica
  
Message : Olisi mahtavaa jos Wigwam innostuisi vetämään taas yhtä loistavan keikan kuin kesäkuussa tavastialla. Ihmisiä varmasti riittäisi seuraamaan tuota timantin kovaa kokoonpanoa!
  
  11/08/05 19:59

Name : Jalmari
Current favourite song : Fastball: The Way
  
Message : Juha, esitin saman kysymyksen Tavastian täpötäydessä takahuoneessa kesäkuun keikan jälkimainingeissa. Jos oikein muistan, SVN-E on Rekun sävellys ja Huldénin teksti, johon Pembroke on lisännyt tuon pienen kertosäkeen tapaisen.
  
  10/08/05 01:12

Name : tommi h
  
Message : tosta stadin juhlaorkasta sen verran et tulevana lauantaina on poppoo keikalla hesassa käpylän taivaankalliolla vai mikä kallio lie onkaan, rekku, jim, peitsamo, pelle miljoona ym. myös peesissä.
  
  09/08/05 21:18