Wigwam - guestbook

Name : Joel
Home page : Nick Arse & the Arsenicks
  
Message : Uutta progressiivista rockia tarjolla Helsingissä, Oranssilla lauantaina klo 20. Liput 4e, kolme bändiä. Oranssi sijaitsee Herttoniemessä.
  
  16/09/05 17:37

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Manfred Mann´s Earth Band: Spirit in the night
  
Message : Anderson keikka jäi katsomatta, arvosteluja siitä löytyy Yesworldin sivuilta.
Olisikohan Jukka Gustafsson Suomen Peter Gabriel vai Roger Waters? Paraniko kaikkien bändit heidän jätettyään ne?
Oliko Lennon loppujen lopuksi itse itsensä älyköksi kohottama keskinkertaisuus, joka ilman Paulia teki loppujen lopuksi melko heppoisen soolouran, paria loistavaa biisiä lukuunottamatta.
Unohdetuista bändeistä puheen olleen, kuka vielä muistaa MMEB:n?
Nightingales and Bombers olisi hyvinkin voinut Mojon listalle sijoittua.
  
  16/09/05 16:55

Name : mika
Current favourite song : Johnny Winter: Captured Live
  
Message : Kyllähän Gabrielilla oli kai suuri rooli niiden pitkien naiivien tekstien ja tarinoiden sepittämisessä (eikös koko Broadway tuplan idea perustunut hänen Rael-hahmoonsa?). Lisäksi tietysti merkittävää oli hänen lavaesiintymisensä, jossa meni sitten kaiketi niin pitkälle, että muut saivat tarpeekseen. Collinsin Genesis keskittyi ehkä sitten lähes pelkästään soittamiseen, mutta valitettavasti lipsui vähitellen kammottavalle pop/disco-linjalle. Mutta kuka sitä progea nyt koko ikänsä...?

Mutta jukupliut, savikiekkopyörittimeni on ollut jo iät ajat käytöstä poissa, joten esim. yllämainittu Winterin live-LP (se vanha 6 kappaleen versio) on ollut hyllyssä soittamatta vuosia. Nyt nappasin kirjastosta kys. kiekon CD-version.
Hitto, mikä meno alusta loppuun! Vaikkakin covereita lähes koko setti, niin Winter näyttää liven mallia kaikille. Huippuna levyn päättävä pitkän Sweet Papa John-bluesin lopputahdit, jossa Winter laulullaan ja kitarallaan suorastaan kiehuttaa yleisöä. Aina kun katsoo levyn takakantta, niin mieleen tulee, että oispa saanut olla mukana.
  
  16/09/05 16:17

Name : Mikko, Espoo
Current favourite song : Wigwam: Bless Your Lucky Stars
  
Message : Melko hyvä tuo Mojon lista, Wall olisi kyllä sinne kuulunut samoin kuin ELP:n loistava live Pictures at an Exhibition.
Genesiksestä olen samoilla linjoilla Freddien kanssa, Foxtrot ei kuulu heidän parhaimpiin levyihin. Minuakin on ärsyttänyt Gabrielin välillä rasittava laulutyyli. Collins istui yllättävän hyvin Genesiksen musiikkiin. Eikä nuo Gabrielin ensimmäiset soololevyt mitään erinomaisia olleet, vasta 3 onnistui.
Gabriel oli lavalla ja julkisuudessa eniten Genesiksestä esillä ja hänestä muodostui käsitys bändin johtajasta. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti koskaan ollut asian laita, ainakaan musiikillisesti.
Paljon kuvaa se, että Genesis teki ehkä parhaan levynsä, A Trick of the Tailin,Gabrielin lähdettyä yhtyeestä.
  
  16/09/05 15:12

Name : Aivokalvo, Mäntsälä
  
Message : Kyllähän on toi mojon lista on tehty niin että siinä on (ehkä suotta) otettu nuita tuntemattomampia orkestereita mukaan; väitän esim. yesin miltei koko tuotannon kuuluvan tuonne. Tylsäksihän se lista menisi jos olisi vain Pink Floyd, Pink Floyd, Yes, Pink Floyd, Genesis, Yes...

Näitäkin juttuja kun vertailee niin kyllähän noi wigujen levyt tohon porukkaan kuuluisivat ja sopisivat; pressasta en sitte tiiä...
  
  16/09/05 14:40

Name : staley, Vantaa
Current favourite song : South Side Of The Sky
  
Message : Morjens,

käviköhän kukaan katsomassa Jon Andersonin soolokeikkaa Tapiola salissa viime keskiviikkona? Olisi mukava kuulla tunnelmia keikalta! Itse kun en päässyt... Harmi...
  
  16/09/05 12:04

Name : Freddie
  
Message : En nyt pitäisi Wallia kovin poppina, kyllähän se WYWH:n ja DSOTM:n kanssa muodostaa Floydin kärkikolmikon, vai ovatko nämäkin poppia? Genesis kyllä varmaan pysyy listoilla, olen samaa mieltä, yksi kaikkien aikojen progebändi, mutta Foxtrot ei mielestäni yllä heidän top 3 levyjen joukkoon vaikka Supper´s Ready on hieno teos. Ykköspuoli ei meikäläistä vakuuta, bändi on vielä jotenkin raakile ja kypsin vaihe osuu Lambistä Windiin, tosin Sellingin kohokohdat ovat kenties parasta mitä Genesis on koskaan tehnyt, Firth of fifth ja Cinema Show. Mutta mukaan mahtuu teatraalisia sillisalaatteja, esim Battle, joka tulee pakostakin skipattua usein yli, ei vain jaksa innostua. Gabrielin panosta Genesiksessä yliarvostetaan edelleenkin, kipaleet ovat pääosin Banksin ja Rutherfordin käsialaa ennen ja jälkeen ison G:n ja laulajana G oli välillä rasittavan teatraalinen. Hackettin merkitys bändissä oli itse asiassa suurempi näin jälkikäteen tarkasteltuna. Hackettin lähdettyä bändi hiljalleen ajautui poppiin eikä Rutherford ole kitaristina yhtä mainio. Genesiksessä oleellinen akustinen kitara häipyi H:n lähdettyä ja bändi muuttui enemmän kuin G:n lähdettyä. Ja paras jakso osui juuri ennen ja jälkeen G:n lähtöä, mutta alamäki alkoi vasta H:n häippäistyä, tosin TTWT ja Duke vielä menettelivät, muut levyt ovatkin yksittäisistä väläyksistä huolimatta popin puolella, monet ihan hyviä pop levyjä, mutta progeksi niitä ei voi enää luokitella.
Toinen yliarvostettu persoona on Roger Waters, mutta se on jo toinen juttu se...
  
  16/09/05 10:09

Name : mika
  
Message : Mojo-listasta: mielipiteitä on monia. Aika muokkaa noita listoja... kymmenen vuoden päästä sieltä tippuu liuta 90-luvun ja 2000-luvun nimiä, mutta Genesis on siellä edelleen. Mielestäni muuten Genesis on top 3 progebändi - ehkä paras ja Foxtrot on kiekoista heidän parhaansa -- aika niukasti tosin. Supper's ready on todella merkittävä teos, eikä ykköspuolen lyhyemmissä ole yhtään huonoa.
Wall on melko pop-levy (kuten aika moni Floydin levy verrattuna "oikeisiin" progeveivaajiin) eikä Wallin alirankkaus välttämättä yllätä.
Se Trick on tosiaan kova levy.

Varmaan moni tietääkin jo, mutta allaolevasta os. löytyy ilmaiseksi ladattavia mp3 biisejä
eri progebändeiltä -- niin suurilta, mutta myös pienemmiltä tekijöiltä (vihdoinkin sain kuulla mm. Eggiä ja UK:ta). Wiguilta Losing Hold ja Freddie are you ready.

http://www.progarchives.com
  
  15/09/05 12:53

Name : Freddie
  
Message : Enpä olettanutkaan että Wigwam olisi Mojon listalle noussut, tarkoitin lähinnä itse kunkin omia, olkoon nyt vaikka Mojon tapaan top 50 progesuosikkia.
  
  15/09/05 10:04

Name : EsaJii
Current favourite song : Sigur Ros joku ( )
  
Message : Freddie, luulen että Wigwam mahtuisi yhtä paljon listalle kuin joku Procol Harum, mutta kun sitä ei enää muisteta Englannissa paljon. 10 000x enemmän Brittejä muistaa Procolin.
  
  14/09/05 22:55

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Jouni, millaiset on Braun-singlen toiset kannet? Mulla on sellaiset hyvin jouluiset :D Esittäjiin en ota kantaa, Black and Whiten mielestä siinä esiintyy Utopia, sen sijaan Suomalaisetn äänilevyjen hintaoppaaseen tuo on listattu etiketin mukaisesti "Braun Astronetten" nimiin.
  
  13/09/05 20:17

Name : Jouni Portaanpää, pori
  
Message : TASAVALLAM PRESIDENTIN sivut; diskografia
Huomasin että Costa Rica-split ep:n julkaisuvuosi puuttui. Se on 1970.
PS. Eräässä liikkeessä myynnissä oleva "Black Flag of Utopia" Brown-mainossingle ei suinkaan ole Utopia-levytys vaan Frank Robson + studiomuusikoita vuodelta 1973. Levy julkaistu ainakin kaksilla erilaisilla kansilla
  
  13/09/05 17:35

Name : Soputeltta
Current favourite song : "Tend-laulu"
Found : Search engine
  
Message : Tulipas outo olo, kun tupsahdin tämmöiselle saitille. Aivan kuin olisin tullut vanhan metsän keskellä olevalle tutulle aukealle. Nostan hattua Wiguille, kun vielä ovat mukana.

Sen vielä sanon, että Ronnie Österberg oli aikaansa edellä oleva radiotoimittaja - hänellä oli ymmärrystä hyvän päälle, vaikka tämä hyvä soittuisi missä hämärässä karsinassa tahansa. Rauha hänen muistolleen.
  
  13/09/05 16:35

Name : Freddie
  
Message : Selailin jokin aika sitten ilmestynyttä Mojoa, sen progenumeroa. Siinä oli listattuna top 50 progelevyä. Lista oli mielenkiintoinen, omia suosikkeja oli runsaasti, mutta myös joitain mitä en ihan allekirjoittaisi. Ihan kakkoseksi oli rankattu Genesiksen Foxtrot, mikä ei omassa listassani kyllä nousisi noin korkealle. Selling England ja Trick ovat mielestäni parempia. Muuten top 10 mukaili omaa makuani melko hyvin. Iso puute oli Floydin Wallin puuttuminen kokonaan. Nuclearin kyllä mahduttaisin joukkoon vaikka ei se nyt niin progea taida ollakaan. Mitä mieltä olette listasta? Vastasiko näkemystänne? Mikä puuttui, mikä oli yliarvostettu? Olisiko Wigwam mahtunut listallesi?
  
  13/09/05 14:51

Name : Mihail
  
Message : Mulla on yks valokuva vuonna 93 olleesta miksaajasta. Arvailen että vois olla edellä mainittu "Iso-Tapsa"....
  
  13/09/05 12:18

Name : Mikkola
Found : Search engine
  
Message : Ja yksi miksaaja 90-luvulla oli myöskin edesmennyt "Iso-Tapsa" Vihersaari.
  
  12/09/05 23:16

Name : Risto
  
Message : Hei. Tuolla aiemmin joku kyseli Tasavallan Presidentin parin levyn sanoituksia. Olisin myös kiinnostunut jos joku niitä saisi skannattua tai kirjoitettua nettiin.
  
  12/09/05 22:02

Name : Pekka
Current favourite song : Giants: Attitude
  
Message : Eikös yksi miksaajista ollut "Pikku-Reiska" Isoaho?
  
  12/09/05 19:47

Name : Jarno
Found : Just surfed on in
  
Message : Hei! Ketkä on toimineet Wigujen miksaajina kautta aikojen? Kuka tietää? Vastailkaa tänne!!!
  
  12/09/05 12:58

Name : Roi
  
Message : Olen soittanut myös abban kaa....

Onkos Wigwam DVD:stä edes mitään huhuja ?
  
  12/09/05 09:12

Name : snake
Home page : http://www.schildts.fi/suoma/Syksy05.pdf
  
Message : Linkki Love-kirjan ennakkoinfoon.
  
  12/09/05 08:34

Name : Urpo
Current favourite song : Only a fool breaks his own heart
  
Message : Schildts julkaisee Love-kirjan, sivujensa mukaan syyskuussa. Sivuja on vain 280, vaikka voisi kuvitella että pelkästään perusteelliseen diskografiaan menisi tuon verran. Syyskuuhan on jo kohta puolessa välissä
  
  11/09/05 19:40

Name : Lovely Rita
Current favourite song : Liekki: Pienokainen
Found : Just surfed on in
  
Message : Oliko se Love-kirja ilmestymässä tänä syksynä vai tuleeko se myöhemmin talvella? Ainakaan Otavan tai Loven omilta sivuilta ei löytynyt mitään tietoa.
  
  11/09/05 18:45

Name : Arto
  
Message : Onko tuota Blues Sectionin Lauluja Pax-kabareesta tai Otto Donnerin Riemun siemenet, Tanssi ja Kampaamon riemu julkaistu CD:nä?
  
  11/09/05 17:08

Name : mika
Current favourite song : huuhaa innanen: radikaalipentujen laulu
  
Message : Katselin taas Roger Waters DVD:tä in the flesh ja täytyy nostaa hattua, että herra heittää lavalla Animals piipputaustoilla kiekon ykköspuolen, joka on kaiketi Floydin progeinta materiaalia någonsin, etenkin Dogs -- en tiiä.

Hurja muuten tuo Roin uni. Itsekin olen nähnyt vastaavia (mistä lie kertookaan) Wigwam, Genesis, Yes, Hurriganes- aiheisia. Joskus itse lavalla tai muuten vaan äijien kanssa jutustelemassa.
  
  10/09/05 21:25