Wigwam - guestbook

Name : Timo, Siilinjärvi
Current favourite song : Save My Money And Name
Found : Just surfed on in
  
Message : Iltoja. Moni tuntuupi soundista valittavan miten on liian kovalla ja liian diskanttinen. Tuohon liian korkeaan volyymiin ainakin allekirjottanneen ehotuksena on mies rumpujen takana. Ronnieta en valitettavasti livenä koskaan piässyt näkemään tai kuulemaan nuoren ikäni takia, mutta ei ainakaan live-levyillä että bootlegeilläkkään kuullostanut niin höyryjyrälle kuin tuo nykyinen. Pakko sitä on olla ääntä jos ei kuule soitintaan rumpujen alta. Mutta tuo nyt vuan on minun mielipije. Long live Clavinet.
  
  13/06/06 22:01

Name : Friend from the Fields, Jomala
Current favourite song : Uzva: Afrodite
  
Message : Kohtalon pyörät vain pyörivät... Juuri kun kaiken piti olla valmista Mikon ja Wigwamin maailman kirjamarkkinoiden valloitukseen, alkoikin tapahtua selittämättömiä. Wigwam pysyy antikliimaksien bändinä.
  
  13/06/06 19:39

Name : leonardo
Current favourite song : James Gang: The Bomber
  
Message : En usko ennen kuin kirja on kaupassa! On mennyt totaalisesti luottamus tuohon Nemon tiedottamispolitiikkaan.
  
  13/06/06 16:09

Name : Pöhkö
  
Message : Kustantaako kirjan VR, vai miksi se jatkuvasti viivästyy? Kai Mikko on kuullut kustantajaltaan jotain selitteitä?
  
  13/06/06 14:47

Name : Suonna
Current favourite song : Devo: Worried Man Blues
  
Message : Tuo tieto siis Soundissa 6-7/2006, Mikkoakin vähän haastateltu.
  
  13/06/06 14:25

Name : station man
  
Message : Vai tulee se wigwam kirja sitten elokuun puolessa välissä, voi pherseen suti!
  
  13/06/06 14:16

Name : Wigfan 61
Current favourite song : Jeanette Lindström: another country
  
Message : Samaa ääniongelmaa olen marissut pariinkin otteeseen.Volymet helvatun kovalla ja säröinen ääni rasittavan diskanttinen. Sama ongelma näköjään edelleen. En tiedä sopiiko Wigwamille tuo Hard Pop tyyli, oli ainakin aikoinaan enemminkin herkkä ja vivahteikas bändi kuin jyräävä, joskin ovat hevahtavat (hieno määritelmä, eikö?) kipaleita löytynyt vanhoistakin levyistä, kuten pig storm ja vegetable rumble, jonka muunneltu löytyy uusimmalta levyltä nimellä Kabulin grilli, mutta pääpaino oli kuitenkin jossain muualla. Vaihtavatko äijät tyyliään vanhoilla päivillään? Se olisi rohkea ja melko ainutlaatuinenkin temppu, mutta saattaisin kuitenkin jäädä kaipaamaan vanhaa kunnon Wigwamia...
  
  13/06/06 12:34

Name : Muffin Man
Current favourite song : Wigwam: Absalom
  
Message : Vielä Käpylän kyläjuhlista.

Arvatkaas ottiko pannuun, kun nukuin kotona päikkärit Daven keikan aikana? Asun vielä ihan Käpylän kupeessa, joten Wigujen keikalle sotkin sitten fillarilla heti herättyäni.

Wigujen saundi on tosiaan tuhdistunut(mahtava sana, eikö?). On siis menty Deep Popista Hard Popiin.

Oliko kukaan muuten eilen Kontulassa kuuntelemassa Handea? Eli siis Tuomaria? Itse en viitsinyt vääntäytyä - nyt kaduttaa.

Se on muuten jokin pirun perverssio vääntää livekeikoilla ne nupit kaakkoon. Eikä siinä mitään, jos se ääni olisi puhdasta, sillä kuulon menetys ei ole vaarana, jos ei nyt aivan kaiuttimen vieressä ole, mutta kun sitä SÄRÖÄ on niin maan perkeleesti. Aivan kuin siinä olisi se live -soundi. No joillekin kuuntelijoille ja artisteille se taitaa ollakin. Sääli.

Ei ole kiva, kun soittajien työ peittyy mölyn alle. Ei sellaisesta viitsisi maksaa.
  
  13/06/06 08:53

Name : Jak son
  
Message : Nugentin keikalla selvisin vähemmillä "vaurioilla" kuin esim. Sabbathin ja Cooperin keikoilla. Korvat soi ainoastaan yhden päivän. Näiden muiden keikkojen jälkeen 2 päivää. No, pitäis käyttää varmaan tulppia.....
  
  13/06/06 07:43

Name : jusu, helsinki
  
Message : Sen verran vielä tuosta miksausproblematiikasta: Wigujen äänipuoli on hyvin hoidossa verrattuna Ted Nugentin vastaavaan. Sairas äänentaso vinguttelun mausteena Kultsalla sunnuntaina. Vaikka kova soundi olisi kuinka tavaramerkki, sunnuntain soundimaailma oli täydellinen virhearvio ja missä tahansa muussa duunissa johtaisi potkuihin. Mutta sellaistahan se on, ei ole pakko mennä paikalle ja sitä rataa...toivottavasti kukaan ei menettänyt kuuloaan eilen, sillä vaurioita tuli varmasti.
  
  12/06/06 09:56

Name : Matteus
  
Message : Tässäpä muutama sana Organ Fusion Bandin Keravan keikalta:

Väkeä oli paikalla mukavasti ja tiivis sekä kannustava tunnelma siivitti yhtyeen hurjaan lentoon.Jukka esitti melkoisia juoksutuksia ja esim."Fraktaali Symmetriassa" kuultiin myös jänniä soundeja.Muutkin olivat oivallisessa vedossa ja mieleen jäi erityisesti Nylundin sielukkaat soolot.
Rumpusoololla alkava "Suomalainen zekkailu-mentaliteetti" kuulosti hyvin lupaavalta ja Lahden huilu-kuviot sopivat kappaleeseen yllättävän hyvin.
Gutsin omien biisien lisäksi kuultiin konsertissa Jimmy Smithin teemaa sekä encorena Anton Carlos Jobinin "Once I Loved".

Siis hieno ja intensiivinen konsertti jälleen.
Toivottavasti OFB:n kolmas levy saadaan vielä tekeille.





s
  
  12/06/06 00:57

Name : futyu
  
Message : tyutyu
  
  11/06/06 17:47

Name : Jusu, Helsinki
  
Message : Wigwamin viime sunnuntain keikka Käpylässä oli todellakin korville lähes kelpaamatonta kauraa. Miksaajan vastuulla on varmaan suurin osa, mutta viime vuosina näitä samantyyppisiä kirjoituksia liian kovista/särisevistä/yms. soundeista on ollut tälläkin palstalla aika ajoin. Joko bändi ei saa kuulla näistä ja hanki kunnollista miksaajaa, ei välitä tai sitten: todellakin haluaa soittaa juuri sellaisilla soundeilla. 1970-luvun Wigwamin soundi (nimenomaan miksaussoundi)ei aina ollut kaiken kaikkiaan kummoinen, mutta ei myöskään sellainen luotaantyöntävän kirskuvan metallinen kuin Käpylässä.
  
  11/06/06 11:54

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Fast 'n' Bulbous: Moonlight on Vermont
  
Message : Kyse kai ei ollut Aerosmithin tuotannosta, vaan Wigwamin soundin suhteellisesta jämäköitymisestä viime vuosina, satunnaisin vertauksin.
  
  10/06/06 22:43

Name : Timo
Current favourite song : Aerosmith: Voodoo Medicine Man
Found : Just surfed on in
  
Message : Tuosta Aerosmith-soundi -keskustelusta sen verran kysyisin, että onko tuo I don't want to miss a thing kovin "jykevää" menoa? Yhtyeen tuotannossa on kyllä ainakin puolensattaa jykevämpää/parempaakin biisiä. Eipä muuta.
  
  09/06/06 20:06

Name : hää
  
Message : Muffin Man

Juu Käski on hyvä sana

miksaaja pilas jo daven keikan 1,5 biisiä ja oli pakko poistua alueen ulko puolelle korvissa tuntuvan kivun takia aivan täysin lyttyyn kompuroitu keskialue riipi korvia niin perkeleesti sori kiroilu,mutta rekku kyllä tosiaan nautti ihan kypällä stadion rokki kitarasankari,ehh doh.pojat, jim ja esa ei waan ymärtän ku toisella sydän palaa. oli hauskaa seurattavaa todellakin hauskaaa seuratttavaa oli:)
  
  09/06/06 14:21

Name : Finnspång
Current favourite song : She's a Rainbow (The Rolling Stones)
  
Message : Alvarirokissa keskeinen tekijä mahtoi olla myös teekkareiden lastulevystä pykäämä massiivinen äänetoistojärjestelmä. Jauhesammuttimet olivat kotoisa näky valtavien kaiutintuuttien juurella...
  
  09/06/06 12:41

Name : ZeroToleranze
Current favourite song : Wigwam: Helsinki Nights
  
Message : Muistuu mieleen Espoon Alwarin Aukion maaginen tunnelma ja upeat soundit, kuka siellä olikaan puikoissa ansaitsee huimat kiitokset unohtumattomasta elämyksestä. Elämme toivossa ja toivottomuudessa, kumpi voittaa?
  
  09/06/06 12:10

Name : Muffin Man
Current favourite song : Tom Verlaine: Earth is in the Sky
  
Message : Käpylän kyläjuhlilla Wigut olivat hyvässä vedossa. Rechardt KÄSKI oikein kunnolla. Teki pirusti töitä. Mahtava se palava katse jonnekin kaukaisuuteen soolojen aikana. Hyvä Rekku! Kotilaisen sooloja olisi voinut kuunnella useammankin. Rummutkin menivät siinä menossa mukana, kun oli ehkä hieman rokimpi vaihe päällä, vaikka ennen keikkaa hieman pelottikin, että mitenköhän onnistuu. Mats olisi voinut välillä kääntyä yleisöönkin päin, mutta soitannossa ei ollut mitään vikaa. Hyväntyylinen Jim oli sopivan vähäeleinen ja rento maestro. Hyvä ääni edelleen.

Miksaaja, kuka lienytkään, ei ainoana hallinut instrumenttiaan. Ääni säröytyi välillä pahasti. Keikka olisi ollut himpun verran nautittavampi, jos PA:ta ei olisi niin rääkätty.

Mukavan vapautuneesti yhtye soitti. Yleisöä olisi suonut olla enemmän, onhan kyseessä Wigwam! Heinäkuun lopussa Kaivariin kaikki.
  
  09/06/06 09:23

Name : Petteri
Current favourite song : Esa Pethman: Nina's Dream
  
Message : Hätä ei ole tämän näköinen. TV-arkiston Kesämusaa tulee uusintana tänään 8.6. klo 17:05 - 18:00 ja lauantaina 10.6. klo 22:30 - 23:25. Yle Teeman kanssa pitää olla kyllä tarkkana, niin paljon hyvää ohjelmaa sieltä tulee.
  
  08/06/06 16:01

Name : Seppo, Lahti
Current favourite song : Every Fold
  
Message : Perkules! Nyt tulee itku!
En huomannut tuota TV:n arkiston Kesämusaa.
Pohjola fanin sielua kärvistää.
Auttakaa hyvät ihmiset.
Joku, joka nauhoitti kyseisen ohjelman:
Ole kiltti ja lainaa nauhaa/DVD:tä, että
ittekin näen ja kuulen.
Muuten minut hukka perii ja manaan itseni
Avin maahan autiohon....
  
  08/06/06 10:27

Name : Suonna
  
Message : Inspired: Aika rauhallinen sovitus, ak.kielisoitin-urku-painotteinen, eikä Rautiainenkaan kilju vanhaan malliin. Ehkä Jimppa ja Maarit kuitenkin hoitivat homman jotenkin sisäistyneemmin kotiin.
  
  08/06/06 09:21

Name : Risto
Current favourite song : Firebird (The White Noise)
  
Message : Olisiko kenelläkään Pressojen ensimmäisestä levystä tai Milky Way Moses-levystä painosta, jossa on biisien sanoitukset mukana ja mahdollisuus kopioida ne minulle?
  
  07/06/06 20:45

Name : Petteri
Home page : http://www.yle.fi/teema/tv-arkisto/
Current favourite song : Soft Machine - Out-Bloody-Rageous
  
Message : Kiitoksia TV-arkisto-vinkistä, olisi mennyt muutoin sivu suun. 12.7. TV-arkistossa on luvassa Festarijatkot: Jukka Tolonen, Piirpauke:

"Ensimmäinen Festarijatkot-arkisto vie 1970-luvulle: Jarmo Porolan ohjaama henkilökuva 20-vuotiaasta pop- ja jazz-kitaristista sekä säveltäjästä Jukka Tolosesta. Tolonen, Pekka Pöyry, Heikki Virtanen ja Reino Laine esiintyvät Pori Jazzissa 1972. Leena Vihtosen ohjelma Piirpauke-yhtyeestä on vuodelta 1978."

Kyseiseltä Tolosen keikalta olen nähnyt taltiointina biisin Ramblin'. Huikaisevaa menoa. Mahtaisiko nyt tulla enempi materiaalia keikalta? Muutakin mielenkiintoista TV-arkistossa on luvassa, esim. viikon päästä Jazzhämyä. Tuossa siis perusteluja digiboksin hankkimiselle, jos ei vielä kotoa löydy.
  
  07/06/06 19:26

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Pohjolasta puheenollen, tällaista on luvassa telkkarista tänä iltana:

Teema 7.6.2006 klo 22:00 - 22:55
TV-arkisto: Kesämusaa

(1980) Suomalaista jazzia kesäisessä Helsingissä Espan lavalla.

Esiintymässä Olli Ahvenlahti - Markku Johansson Quintet ja Pekka Pohjola Group.

Olisikohan tämä se Pohjolan keikka jossa tulee viimeisenä "How About Today" ja jossa kitaristeina ovat Björninen ja Seppo Tyni. POikkeuksellisesti Björninen vetää enimmät soolot, jos tämä siis on se sama keikka jonka nuorempana näin...
  
  07/06/06 18:02