Wigwam - guestbook

Name : Jake&Sweet Sandra
  
Message : Sun is shining, yeah!(sorry folks)

Love is over like it never beging.
  
  26/06/06 11:18

Name : Jukka, Vieremä
  
Message : Kannattaisiko elokuvassa musiikin suhteen mielestänne käyttää Kulkuri ja Joutsen (näyttelijät ovat soittavinaan/laulavinaan alkuperäisäänitteiden päälle) vai Ring of Fire (biisit äänitetään uudestaan elokuvaa varten, laulajina toimivat joko näyttelijät tai nykyajan ammattilaulajat)-metodia? Itse kallistuisin jälkimmäiseen, paitsi joissain montaaseissa voitaisiin ehkä käyttää alkuperäisäänitteitä taustalla.
  
  25/06/06 20:39

Name : A, Oulu
  
Message : Hyvä idea. Wigujen biiseistä kyllä leffan aiheita varmasti löytyy...Se panee mielikuvituksen liikkeelle...niin Jimin kuin Jukankin teokset...
  
  25/06/06 20:20

Name : Finnspång
  
Message : Jos mä saisin päättää, niin Wigu-elokuva olisi kokeellinen musikaali Henry-nimisen miekkosen vaiheista...
  
  25/06/06 12:31

Name : Friend from the Fields, Jomala
Current favourite song : Pulp: Weeds
  
Message : Minulle valkeni juuri, että olisi kamala erehdys tehdä wigwamista joku typerä "alussa vähän hankalaa, lopussa kiitos seisoo" -soopaelokuva. Mielestäni paras olisi eräänlainen yhden päivän odysseia; wigwam menossa keikalle, mutta matkalla katoaa miehiä ja katkeaa kitaran kieliä. Kun kaikki lopulta ovat kasassa ja keikka voi alkaa, loppuu kamerasta filmi.
  
  24/06/06 17:07

Name : A, Oulu
  
Message : Meinasin, että ihmisinä Wigut ovat värittömiä...Kyllähän ympärille voidaan kehitellä vaikka mitä...Samalla lailla voisi tehdä elokuvan vaikka Esko Rahkosesta, kun pannaan kokko ja kolmas maailmansota pystyyn..Kumpi ohjaa Renny Harlin vai Timo Koivusalo?
  
  24/06/06 12:52

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : France Gall: Christiansen
  
Message : Niin, Wigu-leffahan ymmärtääkseni alkaa kuvallisesti niin, että vasta Lontoosta saapunut Jim kulkee Helsingissä vappuaattona, ja ympärillä on mieletön meininki: hauskanpitoa, iloisia ihmisiä, Jim poseeraa valokuvassa parin teekkarin kanssa, kirkkaita värejä jne. Tästä tulee tiukka leikkaus jonnekin Taka-Hikiän keikkapaikalle, jossa harmaata ja humppaa ilmeeettömästi vaativia ihmisiä.

Leffan punaisena lankana maailman parhaan bändin nousu ja tuho -- ironisena taka-ajatuksena se, että itse asiassa bändi on edelleen hurjassa iskussa ja yhä luomiskykyinen. Nykyajan Jim voisi toimia kertojana, ja juuri kun elokuva vaikuttaa olevan päättymässä 80-luvun synkkiin tunnelmiin, näytetään missä tilanteessa nykyhetkessä oleva kertoja on; astumassa lavalle.

Tämän jälkeen huumaantunut yleisö ryntää levykauppoihin ja keikoille.
  
  24/06/06 12:14

Name : Hannu
  
Message : Jaa - Suomi 60-luvulla, psykedelia, nuori bändi, Lontoon hornankattilasta tullut laulaja, miehistönvaihdokset, kreisi jenkkituottaja, uskoontuleminen, bändin perustajan sairastuminen ja itsemurha, Blues Brothers -tyyppinen uusi tuleminen... kyllä joku Kauko Röyhkä tuosta kelpo kässärin kehittäisi.
  
  22/06/06 23:46

Name : A, Oulu
  
Message : Totta..Livedokumentti jonkun The Bandin tyyliin olis`poikaa, ohjaajana Mika Kaurismäki...mutta Wiguista ei varmasti riitä dramaattisia käänteitä, Mikko Leppilammen näyteltäväksi...AURINKOISTA JUHANNUSTA!!!
  
  22/06/06 21:29

Name : Esa
Current favourite song : Genesis: Live (Gabriel)
  
Message : Douglas, the US Tombstone is a rather made up album. The second disc does not contain any Wigwam material, only tracks by Blues Section and Kirka. Those have been released on their own. There are some little bits, Bird of Paradise, that are I guess unique studio out takes.

The Lester Bangs text would be nice to have.
  
  22/06/06 21:09

Name : Urpo
Current favourite song : No more terra firma
  
Message : Jos ei näytelmäelokuva niin jonkunlainen dokumentti olisi paikallaan. Antti Alasen Suomalainen musiikkivideografia -kirjassa (ilm. 2004) mainitaan Wigwam -DVD, ohjaajat Olli Kangas & Jukka Oja, Procam Tuotanto Oy, ESEK 2003. Eli vissiin ESEKilta on saatu vähän rahhaa vuonna 2003 ja homma on vielä kesken
  
  22/06/06 20:39

Name : Chad, NY
Home page : Chad
Current favourite song : Chad
Found : Banner ad
  
Message : Your site is very informative, interesting and a certain daily visit for critical weather information. Thank you.
  
  22/06/06 18:50

Name : Hannu
Found : Just surfed on in
  
Message : No nyt tehdään jostain Hurriganeista leffaa. Milloin Wiguista? Ei ikinä.
  
  22/06/06 00:29

Name : Mikko
Current favourite song : The Untouchables: Tighten Up
  
Message : Näkikö kukaan Niilon oppivuodet Sodankylässä?
  
  21/06/06 20:41

Name : Douglas Smith, Shoreline
Found : Search engine
  
Message : Is it possible to get the full length version of Tombstone Valentine as released in the U.S. on C.d.? The cover had some comments by an US record reviewer named Lester Bangs, which is why I was more interested than knowing nothing about them, which I did. Thanks, Douglas
  
  21/06/06 01:51

Name : B.Brown
Current favourite song : Nugent "need you bad"
  
Message : Ei ollut Ted raakki vaikka tänne eka kertaa tuli, ehkä vain hieman huonokuuloinen...
  
  18/06/06 21:23

Name : Friend from the Fields, Jomala
Current favourite song : Apparat Organ Quartet: Global capital
  
Message : Richard, check www.jukkatolonen.com.
  
  18/06/06 12:50

Name : richard
Found : Search engine
  
Message : HI TO THE WEBMASTER,
I WANNA KNOW WHERE IS IT POSSIBLE TO LISTEN TO SONG SAMPLES OF THE NEW TASAVALLAN PRESIDENTTI ''SIX'' CD ?

IT'S POSSIBLE TO BUY IT IN EBAY .

THANK YOU VERY MUCH
  
  17/06/06 01:24

Name : mika
Current favourite song : kinks: banana boat song
  
Message : periaatteessa mikään ei ole muuttunut. Paul Rodgers kävi sveduissa Queenin kanssa, mutta Suomeen ei ollut asiaa. Taitaa olla merkki siitä, ettei ne oo raakkeja vielä.
  
  16/06/06 22:56

Name : Tommi
  
Message : No, kun kerran Reedin Suomen-rundista alettiin puhumaan, niin todettakoon että myös Tampere-talolla akustiikka pelasi mallikkaasti.
  
  15/06/06 21:04

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Kauko Röyhkä: Nivelet
  
Message : Niinpä, ajoin ihan suosiolla Helsingistä Lahteen ja jätin Finlandia-talon väliin.
  
  15/06/06 17:00

Name : Finnspång
  
Message : Saman herran konsertti Finlandia-talossa olikin sitten jotain aivan muuta. Peltiset(?) seinä- ja kattorakenteet resonoivat musiikin tahtiin niin, että hetkittäin olo oli kuin ruotsinlaivan tax free -myymälässä. Etenkin salin yläritseillä pörinä ja kilinä kuului kiusallisen selkeästi.
  
  15/06/06 15:49

Name : Friend from the Fields, Jomala
  
Message : Lou Reedin konsertti Lahden Sibelius-talossa viime vuonna oli soundillisesti aika upea kokemus: äänenvoimakkuus juuri sopiva ja ihan kaikki kuului puhtaasti, jopa särö. Erilainen rokkikokemus.
  
  15/06/06 10:54

Name : Isto
Current favourite song : Soft Machine, Kite runner
  
Message : Äänenvoimakkuuksista vielä:

En tiedä, missä vika, mutta kohtuuttomat äänenvoimakkuudet tuntuvat olevan arkipäivää suomalaisilla keikkapaikoilla, esiintyjästä riippumatta. Täällä ei tulisi mieleenkään lähteä kuuntelemaan bändiä ilman korvatulppia (paitsi ehkä jotain voittopuolisesti akustista esitystä). Englannissa taas muistan olleeni useasti tilaisuuksissa, joissa äänenvoimakkuus on ollut kerrassaan nautittava ilman kuulosuojaimiakin. Sitä paitsi, kovaäänisessä esityksessä koettu särö ei välttämättä ole yksinomaan äänentoistolaitteistosta lähtöisin; osa voi olla metelin aiheuttamaa kuuloaistimuksen vääristymää eli lähtöisin korvista ja niiden välistä. Tulpat korvissa monesti kehnoksi ja säröiseksikin moitittu ääni saattaa kuulostaa aivan hyvältä.
  
  14/06/06 13:07

Name : Risto, Oulu
Current favourite song : Fairyport
  
Message : Oulun keikalla huomasi esim. Lost Without A Tracen kohdalla, että humalaisen yleisön melu oli kova ja ymmärsi kyllä miksi muut biisit tulivat kovalla. Muilla keikoilla en ole ollut, joten en osaa sanoa niistä. Hyvä tapa saada yleisö olemaan hiljempaa olisi aloittaa keikka n. 3 tuntia aiemmin, joka ei kyllä keikkapaikoille taida oikein käydä.
  
  14/06/06 01:21