Wigwam - guestbook

Name : Inspired
Current favourite song : Ultra Bra - Lähettäkää minulle kirjoja
  
Message : Kunnollisia kriitikoita, sellaisia, jotka pystyisivät kertomaan lukijalle teoksesta jotain oikeasti informatiivista pelkän oman perustelemattoman mielipiteensä sijaan, ei tässä maassa taida olla tällä hetkellä olemassakaan. Vähintä mitä voisivat tehdä, olisi kertoa hieman taustoja tälle subjektiiviselle mielipiteelle, voisi sitten suhteuttaa ja tehdä johtopäätöksiä. Ilman minkäänlaisia perusteita tai näkökulman valottamista kriitikon mielipiteet ovat lukijalle yhtä arvokkaita kuin kuvaukset heidän aamutoimistaan.

Ainoat, joilla on riittävästi auktoriteettia, jotta heidän subjektiivista näkemyksistään oltaisiin sellaisenaan kiinnostuneita teoksen arvioinnin yhteydessä, ovat omien alojensa arvostetuimmat maestrot.
  
  25/10/06 00:14

Name : Petteri, Oulu
Home page : http://www.teatria.com/index2.php?sivu=uutiset#133
Current favourite song : Drago Mlinarec - Dijete zvijezda (ks. www.progarchives.com)
  
Message : Tuleehan se Tasavallan Presidentti Ouluunkin. Konsertti on Club Teatrialla 1.12., lämppärinä on "oululainen progelupaus Scarlet Thread". Samana päivänä on Madetojan salissa tarjolla mm. Pekka Pohjolan harmonikkakonsertto Bayan. Kovimmat tyypit menköön ensin klo 19 Madetojan salille, ja sieltäpäin Teatrialle, jossa ovet avataan klo 21.
  
  24/10/06 22:30

Name : Laide
  
Message : Mikko hoitaa. Kuusi vuotta per kirja, eli projekti on valmis jo vuonna 2018. Nemo lupaa kustantaa tällä kertaa kellon tarkkuudella.
  
  24/10/06 19:56

Name : Janne
  
Message : Vaikka en ole edes vielä ehtinyt käydä ostamassa Wigu-kirjaa, täytyy nyt lähettää kysymys tuleeko seuraavaksi Jim Pembrokesta ja Jukka Gustavsonista omat kirjansa. Mielestäni kummallakin on ollut varsin mielenkiintoinen sooloura. Pekka Pohjolastahan kirja onkin jo olemassa.
  
  24/10/06 17:52

Name : A, Ou
  
Message : ..Huomaatteko rakkaat ihmiset, kuinka kriittisyys herättää keskustelua...eli tullaan siihen, mistä lähdettiin, että pelkkä kehukritiikki ei aiheuta mitään tunnekuohuntaa...
  
  24/10/06 14:18

Name : Finnspång
  
Message : Tolonenhan muistaakseni uhosi jossain haastattelussa usuttavansa mafian tyypit Haurun kimppuun. Tuohon verrattuna se Rekun vastine Hesarissa keväällä 2003 oli peräti asiallinen.
  
  24/10/06 13:49

Name : A, Ou
  
Message : ...En tiennytkään, että Haurulla ja niin läheinen suhde on...En ainakaan löytänyt siitä mainintaa Mikon kirjasta....Siitäpä tulikin mieleen kysymys...Mikä oli Wigu-kirjan suurin paljastus eli mikä oli teille täysin uusi tieto?
  
  24/10/06 13:21

Name : Suonna
Current favourite song : Teenage Mutant Ninja Turtles theme song
  
Message : Urpo, kuulostaa tutulta! Päivän lehti kertoo Antti Tuiskun poseeraavan orangin kanssa World Wildlife Fund WWF:n hyväntekeväisyyskalenterissa...
  
  24/10/06 12:31

Name : A, OU
  
Message : Unto Monoselle myöhästyneet
onnittelut eilisen syntymäpäivän johdosta...Tuli mieleen tuosta Unton lähiystävästä Nummisesta ja Urpon nappivalinnasta...Heti alkoi soida päässä ja tuli posiitiviset fiilikset
  
  24/10/06 11:42

Name : Urpo
Current favourite song : I'm in the mood for love / M.A. Numminen, mieletöntä scat-laulua
  
Message : Lööppien mukaan Eppu Normaalilta on tulossa jonkinlainen nakukalenteri. Hauru ja Pohjolahan voisivat julkaista yhdessä poikakalenterin, sen verran läheiseltä miesten välinen suhde vaikuttaa.
  
  24/10/06 11:14

Name : Jore
  
Message : A, Ou (mistähän tämä nimimerkki oikein tulee?).

Ilmeisesti et ole lukenut Haurun arvosteluja paljoakaan. Hänhän on kirjoitanut tosi kauan ja jutut ovat mielestäni muuttuneet ajan mittaan hyvin subjekttivisiksi (tämä tulee käsittää tässä negatiivisesti).

On tietenkin selvää, että kaikki poikkeavuudet muistetaan, mutta se ei tarkoita sitä, että poikkeavuus olisi sinällään hyvä asia.
  
  24/10/06 10:45

Name : A, Ou
  
Message : En lue Hesaria, en Suomen Kuvalehteä, mutta kylmä totuus on, vain Hesarin kriitikot muistetaan Kajava, Heikinheimo, Hauru...Vitsi on kärjistetty, mutta tuskinpa sen vuoksi esmes Haurun ja Tolosen välit kärsii...Toisaalta, jos kriitikko on muusikon tosikaveri, silloinhan hän on jäävi arvostelemaan...
  
  24/10/06 09:22

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Me'shell N'degéocello: God.Fear.Money.
  
Message : Mikolle suurkiitokset onnistuneesta teoksesta, joka varmasti tulee olemaan pohjana tulevaisuuden WW-tutkimukselle. On tullut luettua.

Hesarin hra Hauru on nähdäkseni suhteessa "progeen" samassa asemassa kuin hra Heikinheimo-vainaa aikoinaan suhteessa klassiseen. On tietyt omat suosikit, ja sitten on muut, jotka runtataan suosikkeja buustaten. Viime vuosien keikkoja seuranneena sanoisin, että on edesvastuutonta nimittää nykyistä Wigwamia "vitsiksi". Bändi soittaa Pembroke/Rechardt -ohjelmistoa ehkä paremmin kuin koskaan. Kritiikin ei tietenkään tarvitse olla myötäilevää, mutta sen pitää olla rakentavaa, ja tähän ei Hauru taida päästä uransa aikana.
  
  24/10/06 01:17

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Irina: Vahva
  
Message : Kirja löytyy minunkin taloudestani. En lukenut kerralla ahmimalla vaan viikon ajan hitaasti nautiskellen.

Kirja on kerännyt tällä foorumilla ansaittuja kehuja, yhdyn joukkoon. Huolella työstetty, siisti ulkoasu ja sujuvaa tekstiä. Täytti odotukseni.

Parhaista paloista voisin mainita mm. Hyde Parkin keikkaselostuksen, Niken ja Matsin kertomuksen keikkamatkaonnettomuudesta ja brittikriitikoiden vierailun. Erityisen iso plussa Niken, Matsin ja Ronnien luonteiden kuvauksesta. Kaikki kolme ovat olleet minulle tähän päivään mennessä etäisiä, johtuen osittain siitäkin, että Mats on ainoa jonka olen nähnyt livenä esiintyvän (ekan kerran Röyhkän kanssa 80-luvulla). Ronnien avovaimo puolestaan uskaltaa puhua menneistä traagisista hetkistä yllättävän avoimesti.

Kiitoksia Mikolle!
  
  23/10/06 21:28

Name : Jukka
Current favourite song : Nipistys
  
Message : Kiitokseni Mikolle kirjasta. Mahtava lukuelämys. Kuvia olisi saanut olla vähän enemmän, mutta näinkin on hyvä.

P.S. Hauska kuvasarva Pohjolasta, kun hän syö omenaa tai jotain hattu päässä.
  
  23/10/06 20:30

Name : A, Ou
  
Message : Positiivisuus ja hyvin perusteltu kritiikki ovat kaksi täysin eri asiaa...Toki on luonnollista, että me Wigu-fanit olemme sokeita sankareidemme teoille, mutta
kyllähän realiteetti on, että Pressa Ja Wigu tekivät parhaat juttunsa alussa...Iän myötä musa tahtoo haalistua, ei voi mitään Jore....
  
  23/10/06 19:35

Name : Jore
  
Message : Sanovat, että Jukka Hauru on entinen turhautunut muusikko, jonka juttuja ei kannata ottaa vakavasti. Kuulemani mukaan ainakaan muusikot itse eivät hänestä juuri enää perusta. On se vaan kumma, että kun ei itse oikein pysty, niin pitää muita mollata. Ehkä he ovat ymmärtäneet sanan kriitikko vain kirjaimellisesti. Positiivisuus on se elämän suola -:)
  
  23/10/06 19:00

Name : PekkaN
  
Message : Wigwam-skaba sai varsin hyvän vastaanoton. Tulokset kuullaan ensi perjantaina Loveradion Wigwam-spesiaalissa klo 15-16. Tietenkin myös palkitut tietäjät kerrotaan tuolloin, ja myös oikeat vastaukset (ne ilmaantuvat lisäksi nettiin). Muutama luunkova tietäjä ilmaantui, sillä ainakin pari kaikkiin kymmeneen kysymykseen oikeat vastaukset tyrkännyt friikki löytyi - hyvä meininki!
Mikon haastattelu saadan ohjelmaan mukaan, ja ehkä muutama muukin haastattelupätkä, aikatauluja rukataan kuumeisesti. Tarkoitus on soitella ainakin julkaistua live-kamaa vuosien varrelta (joka on radion normaaliotaatiossa ollut vähemmällä), ja myös joitakin biisejä ajalta jälkeen Loven. Ja jotain spesiaaliakin on hoidossa, saas nähdä onnistuuko....
Esa Kotilaisen Ajatuslapsi soi kokonaan ensi torstain Teemafiiliksessä Sähköt & spesiaalit (klo 20-22).
  
  21/10/06 23:58

Name : A, Ou
  
Message : ...Niin, kyllähän täytyy myöntää, että Höyry on Suomen ainoa kriitikko....Meinaan nykyäänhän rokkikirjoittajat ovat yhtä kehujien jeesjees-kerhoa, eikähän se mitään kritiikkiä ole...Pitää olla mielipiteitä...Jännää muuten Jukka Hauru tuurasi Jukka Tolosta Tasavallan Presidentissä 1973 Tornion rockfestivaaleilla...Jukalla oli joitain nivelvaivoja silloin...
  
  21/10/06 23:30

Name : Patrick
  
Message : Mikolle tietokirjafinlandia!
  
  21/10/06 18:38

Name : Seppo, Lahti
Current favourite song : Hot toe: Helge
Found : Just surfed on in
  
Message : Gutsi mehevässä vireessä UMO-Jazzklubilla Moments-kokoonpanolla Nylund/Verona/Lahti/Eskelinen.
Tarjolla oli maukkaita sooloja ja sielukkaita tulkintoja:
Start & Run/Blue Grace/Ai, ai, ai, vapaus on päässyt karkuun/I'm a Bluesman/On the Way/Suomalainen tsekkailumentaliteetti/I ain't Supersticious/Fraktaali symmetria.
Settin päätteeksi vielä raivoisa instrumentaali, jonka nimi jäi kuulematta, jossa varsinkin Verona lurautti mieliinjäävän bassosoolon.
Encorena saatiin vielä nautiskella Jimmy Smithin Masterdreamia, jolla noin 15 vuotta sitten Gutsi avasi Lahden Jazztorin keikan, jonkinlaisen "esi-moments" -kokoonpanon kanssa, jossa soitti tuonaikaisen Zekoston poikia: Autio,
Korström ja mitä niitä nyt oli.
Ajatellessa tuonaikaista ja nykyistä Momentsia tulee pakostakin mieleen Gutsin verrattomuus muiden teosten tulkitsijana. Gutsilta on tullut verratonta omaa kamaa, mutta mielessä kangastelee unelma tällaisesta cover-albumista, jossa Moments/Zekostomaisella jazziinnyrjähtäneellä otteella ja tavalla versioitaisiin Jimmy Smith-Beatles (esim. Norwegian Wood silloin Lahdessa -99)- Procol Harum - B.B. King -tyyppistä materiaalia. Minäpoika ainaskin ostaisin tällaisen albumin heti.
Hyvä Gutsi, Pekka, Pentti, Rami ja Juha! Lisää tällaista, kiitos.
  
  21/10/06 17:11

Name : Urpo
Current favourite song : Heavy jazz
  
Message : Onnittelut kirjailijalle. Olen lukenut hitaasti nautiskellen vasta Dark Albumiin asti, ja vielä on pari sataa sivua jäljellä! Onneksi sivumäärä ei jäänyt kolmeen sataan.

Päivän Hesarissa Hauru haukkuu levyarvioissaan Arttu Takalon soololevyn ja Jarmo Saaren Zetaboon uutuuden: "Ennusteet musiikintekijöinä ovat huonot". Samalla Hauru pääsee jälleen nälvimään progen veteraaneja: "Tekevätkö kaikki muusikot parhaat työnsä nuorina ja loppu on sitten pakkopullaa ... nykyiset Tasavallan Presidentti ja Wigwam ovat vitsejä. Vain yksi, Pekka Pohjola on kehittynyt". Eli Pohjolaa piti taas väkisin päästä ylistämään
  
  21/10/06 14:00

Name : sakke
  
Message : Ja lukekaa Pekka Pohjolan elämäkerta "Bassokenraali" niin saatte kokonaiskäsityksen Wigwamin merkittävimmän muusikko-säveltäjän urasta
  
  21/10/06 11:28

Name : Suonna
  
Message : Ja julkisuusvyöry alkoi:

http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Date=061021&Depa=kulttuuri&Model=index.html

http://wigwam.stc.cx/bibliography/sk_supermarket4

:-)
  
  21/10/06 07:45

Name : mika
Current favourite song : Genesis: Looking for someone
  
Message : Onnea kirjan johdosta.

DVD rintamalta löytyi tosi herkku. Vanha Petelius/Wigu-Pedro/Jope sarja, Neurovisio. Timanttina kirjailija-aiheinen "dokulamppu", jossa pokka pettää herroilla useammankin kerran.
  
  20/10/06 20:31