Wigwam - guestbook

Name : A, Ou
  
Message : ..Kiva, kun uudet ihmiset aina löytävät Wigwamin. Heidän musansa on ikuista!!! Tervetuloa vain sakkiin...
  
  27/10/06 20:12

Name : Juhana
  
Message : Toisaalta mielestäni Gutsin Jaloa ylpeyttä, ylevää nöyryyttä on aika suoraa jatkoa Beingille. Mutta käsittääkseni Joined to conscience, Being ja Jaloa ylpeyttä, ylevää nöyryyttä ovat tarkoitettukin jonkinlaiseksi yhteisteokseksi.
  
  27/10/06 17:06

Name : Panu
  
Message : Itsekin olen aina miettinyt, että “vanha” ja “uusi” Wigwam ovat ikään kuin eri yhtyeet.
Esim. Being ja Nuclear Nightclub saattavat peräkkäin kuunneltuina kuulostaa melko erilaiselta.
Toisaalta yksi selkeä yhdistävä tekijä on Pembroken laulunkirjoittaminen. Eli jos kuuntelee vaikka pelkkiä Pembroken kappaleita Beingiltä niin löytää kyllä selkeitä yhteyksiä uudempaankin Wigwamiin. Yhtye ei välttämättä ottanut kokonaan uuttaa linjaa mutta hieman hienosääti kurssia ja lähti eri suuntaan kuin aiemmin. Mikä kai luonnollista onkin jos miehistö vaihtuu.
  
  27/10/06 16:21

Name : Suonna
  
Message : Ei kun vain puhelin käteen Juhana, Niken yhteystietosivu löytyy netistä:
http://www.globalmusic.fi/immigres/venajan_federaatio/Vladimir_Nikamo.html

Monten heittämä muistutus vuosipollista on hyvä. Kyllä aika menee nopeasti, kun edellisestä on jo neljä vuotta. Mikolle ehdottaisin uudeksi kategoriaksi "parasta jäsenten soololevyä", olisi kiinnostavaa tietää, miten Pembroke-, Pohjola-, Gutsi- ym. soolojen järjestys asettuisi.
  
  27/10/06 16:16

Name : Juhana
  
Message : Olisiko muuten mahdollista laittaa tuonne diskografia-sivulle myös lista levyistä, joilla Nikke Nikamo on ollut mukana? Alkoi nimittäin kiinnostaa kirjaa lukiessa miehen tuotanto. Vai onko häneltä tullut tuon Sperm-levyn lisäksi muita levyjä Wigwamin ulkopuolella?
  
  27/10/06 14:40

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : eikun levy: Wigwam: Highlights
  
Message : Hieno kirja! Kiitokset siitä myös minulta, Mikko!!!

Opuksen ansiosta tuo Highlights tuntuu myös viimeaikoina juuttuneen soittimeen, on muuten tosiaan upeaa poppia!
  
  27/10/06 09:54

Name : Juhana
  
Message : Toisaalta onhan sellaisiakin bändejä monia joissa koko jäsenistö on vaihtunut monta kertaa (kuten Wigu-kirjan alussa huomaa), mutta mielestäni tuossa Pohjolan ja Gutsin lähdön jälkeen bändi muuttui myös musiikillisesti paljon. Ainakin levyillä. Keikkoja en ole vielä ollut tuolloin todistamassa kun en ollut vielä syntynytkään.
  
  27/10/06 00:42

Name : Kalzu Kalliosta
  
Message : Sama henki kun ajaa bändiä, niin mitäpä nimeä vaihtamaan. Tuolla logiikalla King Crimsonista olisi pitänyt tulla Larks' Tongues In Aspic.
  
  26/10/06 20:54

Name : ...Tai, ...
  
Message : ...Tipitii...
  
  26/10/06 20:32

Name : Tero
  
Message : Vai saa kirjaa jo reilull parilla kympillä.Itse maksoin pari viikkoa sitten Suomalaisessa kolmekymppiä, mikä oli muutaman €:n alle OVH:n. Parempi puolisko, joka muuten ihmettelee tätä Wigwam fanitusta, ihmetteli myös noita alennettuja hintojakin. Kirjan nimittäin ostavat tod. näk. vain asiaan vihkiytyneet kummajaiset ja he ostaisivat sen vaikk 50€:llä. Mutta ollaan tyytyväisiä hyvästä kirjasta ja kohtuullisesta hinnasta:)
  
  26/10/06 19:53

Name : Sörsselssön
  
Message : Eikös ennemmin Wigwam ja Tiipii?
  
  26/10/06 19:08

Name : Eppu, Oitti
  
Message : Juhana on kyllä osittain oikeassa.
Ehkä olisi pitänyt olla kaksi eri nimeä Dark Wigwam ja Pop Wigwam?
  
  26/10/06 18:37

Name : Friend from the Fields
  
Message : Enpä oikeastaan usko, että nimenmuutos olisi paljoa muuttanut. Pojat ovat kuitenkin aika vahvasti tehneet 'omaa juttuaan', ei siihen olisi nimellä ollut vaikutusta. Wigut ovat kauan soittaneet esim. Jimpan muilla nimillä tehtyjä biisejäkin, ja kun fanitkin kuuntelee kuitenkin myös Pohjolaa, Gutsia, Pressoja ja muuta, niin samat kaverit kuitenkin pyörisivät mukana.
  
  26/10/06 15:41

Name : Juhana
  
Message : Olen joskus miettinyt itsekin miten se olisi vaikuttanut bändiin, että Jukan ja Pekan poistuttua bändistä bändin nimi olisi vaihtunut. Koska mielestäni ne ovat kuitenkin eri bändit.
  
  26/10/06 14:11

Name : Måntte
Current favourite song : Pihkasilmä Kaarnakorva
  
Message : Nythän olisi muutenkin hyvä aika (jos sitä aikaa löytyy!) laittaa Polli-vetämään parhaista Wigu-levyistä ja soolotuotoksista, kun tämä saitti on kirjan ansiosta näinkin aktiivinen.

Ja samalla saataisiin tämä levylehtikriitikoiden arvostelu lakkaamaan ja päästettäisiin jokaisen pieni kriitikko valloilleen :)
  
  26/10/06 10:04

Name : Måntte
  
Message : Mahtavaa. Täällähän on aktiivinen jutustelu käynnissä!

Mikon kirja vielä lukematta. Tilauksessa on ja pitäisi ennen viikonloppua saapua. Sitä saa 20,40€ nimellistä korvausta vastaan tilata vaikkapa täältä:

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525180972&s=1

Tuo Mikosta kirjan pohjalta tehty haastattelu herätti myös pohdiskelua. Jospa Being olisi jäänytkin 70-lukulaisen kulttibändin viimeiseksi studiotuotokseksi ja tänäpäivänä meitä Some Several Moonsin kaltaisilla levyillä ilahduttaisi Nuclear Nightclub-niminen yhtye :)

Miten te koette Wigwam-hengen välittyvän näinkin erilaisilta levyiltä? Vai välittyykö se lainkaan...
  
  26/10/06 09:59

Name : Michael Gregory, Nashville, Tennessee, USA
Home page : www.webspawner.com/users/michaelgregory
Current favourite song : N/A
Found : Search engine
  
Message : I really enjoyed this website. I had 2 friends who were exchange students from Finland in the 1970's. They were both guitar players. They gave me records of Jukka Tolonen, Wigwam, Tasavallan Presidentti, and Tabula Rasa. Finnish bands have not received the recognition they deserve for the excellent music they have made. If anyone knows where these 2 student friends of n mine are, please give them my information. They are Timo Lehtinen of Tampere (his father, Ero, was a doctor at the hospital in Tampere), and Anti Noponen of Varkaus. Thank you.
  
  25/10/06 17:20

Name : Boogie
  
Message : Onnittelut Mikolle vielä loistavasta teoksesta.
  
  25/10/06 17:08

Name : A, Ou
  
Message : ..Soundissa on se selkeä puoli nykyään, ettei tarvi lukea arvosteluja kunhan osaa laskea viiteen...Ennenhän esmes iso musta WW saattoi innostuksissaan kirjoittaa jostain levystä sivutolkulla ja hyvinkin perustellusti molempiin suuntiin...Tosin ainahan Soundi on ollut subjektiivinen Tampere-skenen suhteen.
Suonnalle. Kyllä Mikaet Wiikin vinkit tuli aina Rytmistä luettua tarkoin, samoin Markku Tuulenkin mielipiteet, ennenkuin vinyylit osti.
  
  25/10/06 16:22

Name : mika
  
Message : Soundia satunnaisesti lukevana kyllästyin jossain kesänumerossa levyarvostelyihin, kun suurin osa oli positiivisia ja jos vain mahdollista, niin ylistäviä. Varsinaista negatiivista sanottavaa ei löydetty oikein mistään levystä, eli loppujen lopuksi ei pystynyt mieltämään, mikä levy on hyvä, mikä huono. Aivan kuin ja kriitikot yrittäisivät pysyä lukijoiden suhteen "hyvinä jätkinä". Ja kuka sitä nyt uskaltaa isojen levy-yhtiöiden artisteja haukkuakaan...
  
  25/10/06 16:08

Name : Jore
  
Message : Olen samaa mieltä kuin Suonna: hyviä kriitikoita on olemassa. Ne pitää vain itse 'löytää' lukemalla arvosteluja. Väistämättä arvostelut ovat subjektiivisia, joten pitää löytää oma hengenheimolainen tai ainakin lähellä oleva. Tosin hyvässä arvostelussa on yleensä myös objektiivinen osuus.
  
  25/10/06 15:33

Name : EsaJii
Home page : http://www.youtube.com/watch?v=RFI3PaHD6Gg
  
Message : http://www.youtube.com/watch?v=RFI3PaHD6Gg
Loytyyhan sita patka Jimia ja Tolostakin...Tolonen tosin ei kovin esilla.
  
  25/10/06 14:13

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Rave-Up For the Roadies
  
Message : Ja eksyyhän Pressa Tampereen Klubille 29.11., hieno homma.

Haurusta olen muistaakseni aiemmin todennut, että on käsittämätöntä miten hänen kaltaisensa pelle saa kirjoittaa maamme ns. "päälehteen", samaa käsittämätöntä linjaa hän on vetänyt jo 80-luvulta alkaen.
  
  25/10/06 12:04

Name : Suonna
  
Message : Inspiredin kirjoituksessa nyt ei ole mitään tolkkua. Kyllä Suomessa hyviä, arvosteltavat levyt historialliseen ja ajan kontekstiin asettavia kriitikoita on. Noita kritiikkejä nyt ei vain välttämättä löydä maitotölkin kyljestä, pitää vaivautua selailemaan lehtiä. Soundissa, Rytmissä, Aksentissa, Hiidenkivessä kirjoittaa useita erinomaisesti työnsä hallitsevia henkilöitä, kehutaan nyt vaikka Jussi Niemeä, Mikko Saarelaa ja Mikael Wiikiä.
  
  25/10/06 11:48

Name : A, Ou
  
Message : Yksi pointti vielä. Klassisella puolellahan on paljon maestroja kriitikkoina ja arvostelut ovat aikalailla teknisiä jaarituksia, jotka eivät lukijoita kiinnosta....Rockissa yksinkertaisuudessaan on kyse myös fiilisjutuista..Minun ehdoton suosikki tällä kevyellä puolen onkin ollut aina Soundi-kriitikko Waldemar Wallenius, joka ei soita mitään
  
  25/10/06 11:43