Wigwam - guestbook

Name : Seppo, Lahti
Current favourite song : Kesäkapina: Kova kundi
Found : Just surfed on in
  
Message : Wigwam-kirjan kolmas kierros menossa.
Kun sain kirjan näppeihini, luin äkkiä sen läpi, että mitä mahtaa löytyä tietoa, jota en vielä tiennyt. Toisella kertaa kirjan luki maltillisemmin läpi ikäänkuin kroniikkana, että kuinka se kaikki oikein kävikään. Nyt kolmannella lukukerralla luen nautiskellen ja kuuntelen samalla kyseisen ajankohdan levytyksiä läpi, että kuuluuko se Ronnien laulama kolmas ääni siinä kohdassa? Joo, hyvinhän se kuuluu ja hyvältä kuulostaa myös. Tällaisen kolmannen lukukerran varusteisiin kuuluu myös lasillinen suosikkijuomaa vauhdittamassa kirjallista ja musiikillista auvoa. Hyvän kirjan on Mikko kirjoittanut. Vertailua on tullut suoritettua, sillä tässä samassa lukurutistuksessa on tullut käytyä Hassen, Pohjolan ja Love Recordsin kirjat taas kerran läpi. Mikolla on ollut suunnattomasti aineistoa läpikäytävänä ja se tapa, jolla aiheen rajaus on suoritettu on käsittääkseni kiitettävä. Tuleville rock-kirjoittajille jää vielä puuhamaata: Kuka tekee Wigwam-kuvakirjan varustettuna kaikkien biisien lyriikoilla? Entä kuka kertoo Gutsin taivallukset musiikin kiemuraisilla poluilla. Myös Tolosen/Pressan saaga odottaa kirjoittajaansa. Mutta suokaa anteeksi, nyt täytyy lopettaa, kas kun CD:llä Gutsi vetää just nyt uskomatonta kudelmaa Lowreystään...Maukasta....Nami, nami...
Kommentoi Seppo Lahdesta
  
  12/01/07 09:59

Name : xfiles
  
Message : Tolonen/Pembroke kokoonpano esiintyi Atik Ismailin 50vuotisjuhlissa viimeviikolla.
Juttu Savon Sanomissa.
  
  11/01/07 08:24

Name : Suonna
  
Message : Museoissa jaettavasta Kulttuurihaitari-ilmaisjakelulehdestä nro 4/2006 löytyi Tolosen haastattelu, selvästikin ennen tiettyjä välikohtauksia tehty. Siinä kerrottiin, että Tolosella ja Pembrokella on suunnitteilla yhteistyötä, "josta saatiin aikoinaan lyhytaikaista esimakua Filthy Rich -kokoonpanon myötä".
  
  11/01/07 07:56

Name : Samuli, Helsinki
Home page : Samulin sivut
Current favourite song : Freddie Are You Ready
Found : Search engine
  
Message : Tervehdys... Monen muun lailla sain myös joululahjaksi Wigwam-kirjan. Olen diggaillut bändiä hajanaisesti tässä viimeisen 20 vuoden aikana, ja tämä kirja sai ostamaan Nuclear Nightclubin, jota aikanaan pidin jotenkin liian vaikeana - suosikkejani ovat olleet Tombstone ja Live Music From The Twilight Zone . Hyvältähän tuo Nuclearkin nykyään kuulostaa.

On muuten hieno ja mielenkiintoinen kirja, olen ahminut sitä tässä isoina paloina. Viime yön yöunet kyllä vei kuvaus Ronnien itsemurhasta... Tietoa oli siinä hiukan enemmän kuin olisin halunnut tietää. Mutta kai kirjailijalla oli syynsä kertoa asia juuri niin kuin hän sen teki.
  
  10/01/07 23:54

Name : Tommi Heiskanen
  
Message : Kiitos Esa sandpaintingistä!! Tuli perille ja meni tarpeeseen.
  
  09/01/07 07:08

Name : A, Oulu
  
Message : Hyvät Vuoden Alut Kaikille..Tuosta Wigu-kirjasta vähäsen...Rohki hyähän se on, mutta itse olisin jättänyt Suosikki-pätkiä vähemmälle ja laittanut lisää kuvia ja lainauksia levykritiikkejä...Mutta nämähän on makuasioita, mutta kuvapuoli ainakin on yllättävän köyhä...
  
  08/01/07 10:36

Name : EsaJii
Current favourite song : http://bubblare.fi/vitutuslaulu/
  
Message : Tuli jostain viesti, kysely Sandpainting biisin lyriikasta. Lähetin sen perille, mutta sain vain 95% sanoista selville.

Onks nää vituttajat muten lapinlahden linnut?
  
  07/01/07 22:24

Name : ruohon hinkkaaja
  
Message : Äskettäin queen äänestettiin jollain forumilla kaikkien aikojen bändiksi ennen beatlesia. Paul Rodgersin voisin äänestää kaikkien aikojen laulajaksi, mutta en queenia bändiksi.
  
  06/01/07 23:12

Name : Esa
  
Message : Claes, Mikko has an e mail posted on the front page bottom.
  
  06/01/07 20:15

Name : Claes Johansen, Clonakilty
  
Message : Is this the only way I can contact the propriertors of this website? I have some material that would probably interest you. Please get in touch via my email. Yours, the Tanskalainen
  
  06/01/07 13:23

Name : pasi, vaasa
Current favourite song : The big farewell
  
Message : Harvoin tulee kirjoja luettua,mutta nyt on mikko pistänyt kansien väliin erittäin mielenkiintoisen historiikin.Kiitos MIKKO ja WIGWAM !
  
  04/01/07 11:56

Name : Jore
Home page : http://www.monk.fi/
  
Message : Pekka Pohjola pitkästä aikaa livenä!

Keskiviikkona 17.1 Turun Monkissa 21:00:
T.O.B. feat. Pekka Pohjola (funk/groove/jazz)
Tuomo Orrenmaa (g), Pekka Pohjola (b), Jari Kettunen (d), Rob Dominis (keyb)

Kuulin ja näin saman (tai ainakin Pekka ja Tuomo olivat mukana) kokoonpanon joskus ajat sitten. Toimi erittäin hyvin: tuli sekä Orrenmaan että Pohjolan tuotantoa. Saa nyt sitten nähdä onko Pohjola sitten todella paikalla. Toivotaan niin.

Nyt Turkuun kannattaa lähteä kauempaakin :-)
  
  02/01/07 17:59

Name : ojk, vaajakoski
  
Message : Meriläinen; kiitos kirjasta. Erittäin hyvä. Luen säästellen viimeisiä sivuja, ettei loppuisi.
  
  02/01/07 16:08

Name : EsaJii
Current favourite song : Groundswell
  
Message : Itselleni ei koskaan ennen selvinnyt ihan miten sekavaa oli bändin sisäiset asita kun Gutsi jätti, henkilökemiat ei toimineet. Mutta kun Gutsi kuitenkin jossain pisteessä olisi mennyt omia teitään, ei pidä muita syyttää. Groundswell sitten jätti pilkahduksen siitä mitä olisi voinut tulla.

Aivan turhaan kuitenkin bändi aristi sen jälkeen urkuja, kun sitä olisi verrattu Gutsiin. Måssekin urkuja soitti reippasti Blues Sectionissa.

En ole mikään syntikka-fani. Se mikä oli, toimi. Kotilaisen osuus ainakin oli mukavasti sovitettu.
  
  02/01/07 04:47

Name : Hanski
Current favourite song : Titans Wheel
Found : Search engine
  
Message : Kiitos pukille Wigwam kirjasta, valaisi paljon epäselviksi jääneitä asioita. Itse yllätyin Rekun Ageness/kommenteista, kun täällä sitä ollaan pidetty jotenkin huonossa lohkossa..
Bändihän on ilmiselvästi tutustumisen arvoinen ja keikallakin kohta Tavastialla :)
  
  01/01/07 12:56

Name : alpat siino
Current favourite song : Yes: Machine Messiah
  
Message : proge-kauheus: acoustic yes.
  
  31/12/06 20:48

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Niinhän siinä kävi, että joulupukki toi Wigwam -kirjan minulle, vaikka olin sen jo ehtinyt hankkia heti kun se ilmestyi. Pari vuotta sitten tapahtui ihan sama juttu "Bassokenraali"-kirjan kanssa :)

Eli jos joku on vailla kyseisiä kirjoja, ottakaa yhteyttä. Hinnasta voidaan sopia erikseen.

Kaikille Wigwam -faneille Hyvää Uutta Vuotta 2007!
  
  31/12/06 20:26

Name : Matti L., Helsinki
  
Message : Kiitos Meriläiselle hyvästä kirjasta, jonka pukki toi. Luin kirjan ennätysvauhdilla ja kuuntelin ohessa vanhoja levyjäni Blues Sectionista Wigwam plays Wigwamiin.
  
  31/12/06 17:51

Name : MikaJ, Helsinki
Current favourite song : Pekka Pohjola: Heavy Jazz (Live in Japan)
  
Message : Kyllä, eilinen Pohjola -otos tuli kuunneltua hyvässä seurassa Pipra -snapsin siivittämänä. Hyvät sävellykset ovat hyviä myös erilaisina sovituksina. Toivottavasti saadaan lisää mestari Pohjolan uutta tuotantoa.

Hyvää uutta vuotta kaikille Netclubin kävijöille!
  
  31/12/06 15:15

Name : Jukka
  
Message : Kuunteliko kukaan tuota jazz-radiota, jossa esitettiin niitä Pohjolan biisejä livenä UMO big bandin kanssa.
Satuin kuuntelemaan ja olipahan hienoja sovituksia. Kiitos yle.
  
  31/12/06 12:12

Name : Tommi
  
Message : Ei kun nimenomaan on hyvä että Ronnien kuolema tuli noinkin tarkasti esille, ei tartte kenenkään enää kysellä eikä dramatisoida omia versioitaan Ronnien poistumisesta.
  
  28/12/06 17:56

Name : Jussi
Current favourite song : Losing hold
Found : Search engine
  
Message : Luin Wigwam -kirjan. Ehdottomasti Wigut ansaitsivat oman kirjansa.Tekijä on tehnyt merkittävän kultuuriteon. Kirja on hyvin ja huolellisesti tehty. Jos nyt jotain pitää moittia, niin Ronnie Österbergin itsemurhan olisi voinut kertoa vähemminkin yksityskohdin, mustine kielineen. Tämä nyt ei kuitenkaan ole kauhean olennaista kirjan kannnalta. Kokonaisuutena erinomaista työtä.
  
  28/12/06 16:15

Name : EsaJii
Home page : http://www.ultraguest.com/view/1155252676
  
Message : Ihan hyvä kirja tähän asti. Piti kaivaa Some of Love LP levy esille. En ollutkaan huomannut Blues Sectionin levyjen soundeja. Siis äänitystä. Mielestäni ne raidat jotka päätyivät Wigwamin jenkki Tombstone Valentinelle olivat himan tuhdimman kuuloisia. Call Me On Your telephone on aina ollut suosikki jo sen levyn ansiosta. Tuntui olevan hyvä meininki.
  
  28/12/06 04:15

Name : Tarja, Pori
Current favourite song : Wigwam: Tramdriver
  
Message : Wigu-kirja löytyi joulupaketista - vihje meni perille ;-) - ja hirmu hyvähän se on. En ole varmaan koskaan aiemmin lukenut kirjaa yhtä nopeasti kuin tuo tuli luettua. Hienoa työtä, kiitos tekijälle.
  
  28/12/06 03:27

Name : k.p.tikka-ri, saimaan kaupunki
Current favourite song : folkswagen: voi venäjä!
  
Message : näin muuten just ronnien vileukselta telkussa! se oli se lasse naukkarisen hieno muistelmapätkä jossa oli paljon muutakin mielenkiintoista, myös pari blues sectionin biisiä (toisen lauloi se sokan täti). raina oli omistettu myös ronnielle, monen muun lisäksi kylläkin...
  
  27/12/06 00:38