Wigwam - guestbook

Name : Jaska
Current favourite song : Gov't Mule - About To Rage
  
Message : Hiljaista on Wigu-leirissä. Heinäkuussa Lapin Kansassa oli Rekun haastattelu. Snakecharmin klubirundista oli puhe ja Wigwamin tulevaisuudesta päättäminen. Onkohan kumpikaan asia edistynyt?
  
  27/08/07 11:26

Current favourite song : Genesis: It
  
Message : wolfgangsvaultilla Fleetwood Macin live-68. Yht'aikaa tippa linssissä ja hymy suunpielessä, kun Peter Green vetää aivan loistavasti "have you ever loved a womanin" - ja se laulusoundi riipaisee kyllä pumppua
satasella.

http://concerts.wolfgangsvault.com
  
  25/08/07 14:07

Name : Art, OuTo
Home page : http://www.youtube.com/watch?v=ICgrG35-3js
Current favourite song : Gregorius:NMKY (feat. Pekka Pohjola)
  
Message : ..Mie olen sit mieltä, kun Jope Ruonansuu lopetti ryyppäämisen, hänestä hauskuus katosi...Samaa mieltä olen Mikko Kivisestä, aina kun hää laihuttaa, huumorin taso laskee...
  
  25/08/07 11:39

Name : Suonna
  
Message : Menolipun email-tiedotteesta. Päivämäärät puuttu.

--------
SF Blues ja Lapinlahden Linnut kokoavat voimansa kahteen ainutlaatuiseen konserttiin syyskuussa Helsingissä. Bluesia ja huumoria –konsertit saivat alkunsa SF Bluesin Heikki Silvennoisen ja Lapinlahden Lintujen Mikko Kivisen ideoinnin pohjalta. SF Bluesin vierailevina tähtinä nähdään legendaariset Eero Raittinen ja Jukka Gustavsson. Lapinlahden Linnut puolestaan esiintyy suomalaiset vuosien varrella lumonneessa alkuperäisessä kokoonpanossaan. Liput ovat jo myynnissä Menolipussa 35,60 euron hintaan. Varsinainen lipunmyynti alkaa lauantaina 24.8. kello 9.00.
  
  24/08/07 17:05

Name : Petteri
  
Message : Mikä tämä Bowie-juttu on? En löytänyt muualta tietoa siitä.
  
  23/08/07 19:04

Current favourite song : Bryan Ferry:
  
Message : David Bowielta soi uusi sinkku radiossa. Ääni oli tismalleen samanlainen, kuin Annikki Tähdellä mies vailla menneisyyttä-elokuvassa.
Edistystä Bowielta.
  
  22/08/07 19:39

Name : Seppo Lahdesta
Current favourite song : Haikara: Köyhän pojan kerjäys
  
Message : SF-Blues tiukassa iskussa viime perjantaina Lahden Jazz-torilla. Ahlqvistilla ja Sivennoisen Heikillä on vuoden 2007 bändissään kaksi kovan tason solistia, joten he fiksuina miehinä jättivätkin estraadin näille kahdelle konkarille, tukien näiden tulkintoja maukkaasti. Kun Raittisen Eppu astui lavalle, oli peto irti!
Siinä sai nuoremmat kukonpojat ynnä muut
kiekujat mallia siitä, kuinka muukin kuin whisky paranee vanhetessaan. Entäpä Gutsi sitten? Jos VTT olisi ollut paikalla mittaamassa
tukinnan intensiteettia Gutsin sielukkaasti sivalteaessa versiotaan Wonderin biiseistä, pelkään pahoin että anturit eivät olisi kestäneet. Niin tiukkaa ja tiivistä Gutsin elätyminen oli. Komean illan komea päätös oli tietty ainakin viisiäänisesti esitetty The Weight.
Gutsi ja Eero on tehneet ansioituneita ja upeita
albumeita, mutta milloin joku älyäisi tehdä näiltä tiukassa tulkinnallisessa viressä olevilta pedoilta Live-levyn (Jos vaan mikrofoonit kestää?) Kyseinen levy olisi kuin isku suoraan mäntään! Nimeksi vaikka että Koveria ei jätetä ja sisälltö akselilla Wonder-Winwood-The Band. Pyhät pillit! Mikään mahti ei ainakaan estäisi allekirjoittanutta hankkinasta kyseistä kiekkoa!
terveisin: Allekirjoittanut
  
  22/08/07 15:24

Name : the Tanskalainen
  
Message : Hi, thanks for mentioning those Danish groups. My own favourites are Ache and Culpeper's Orchard. Of the Danish singing groups in the 70s I think the best were formed around Søren Kragh-Jacobsen. He is now a famous film director but also made a come-back CD a few years ago. Bazar also made some good records, and the flamingo guitarist Christian Sievert did too, and also recorded one or two LPs with Jukka Tolonen.
  
  21/08/07 13:22

Name : k.p.tikka-ri, saimaan kaupunki
  
Message : Hey You, The Tanskalainen! Your Burnin´Red Ivanhoe & some other bands ain´t bad atall either!
  
  21/08/07 11:51

Name : the Tanskalainen
Current favourite song : Antyhing from Scarlet Thread's latest CD.
  
Message : Hi, and welcome to the site. You have no idea how lucky you are, because not only did Wigwam and associated artists make many fantastic records that are now practically all of them available on CD, it is also a little known fact that many other Finnish groups are totally amazing! Being Danish myself I can say that without any patriotic bias. Stay in touch and let us hear what you think as you enter into this amazing new world of music.

PS - I came across Scarlett Thread coincidentally - amazing new Finnish group! Traces of Wigwam, Tasavallan, Focus etc., but completely unique, too. All instrumental stuff including a fine fiddler. A must, but don't take my word for it, check out their entry on MySpace. You won't know what hit you!
  
  20/08/07 20:45

Name : Lado, Tbilisi
Found : Just surfed on in
  
Message : Wow, guys... me and my friend (we are from Georgia) were just surfing the web and found an album of this group... The name was telling nothing for us, though I consider myself as quite well informed about progressive rock... It was really surprise... I am listening to 1969 album now... and I must say, wow again and again...

great band, seems had quite an ambition in the past... it's unfair that it's not known widely in the world...
  
  20/08/07 16:51

Name : Boogie
Current favourite song : Zakarrias:Sunny Side
  
Message : Mistäs tuo "Lamb"-keikka etteesi muuten tuli? Käsittääkseni keikkaa ei kuvattu kokonaan ainakaan virallisia teitä.Itsekin olen nähnyt joitain katkelmia setistä mutta laadultaan ovat olleet järjestään julkaisukelvotonta.
  
  20/08/07 14:54

Name : EsaJii
  
Message : Mitä? Onko joku nähnyt Wigwamin keikalla viimeaikoina? Näin ne 2002, js sitä ennen 1971.
  
  20/08/07 03:21

Name : Joonas, Oulu
Current favourite song : Bless your lucky stars
  
Message : Heips. Nyt ois kovasti Pohjois-Suomessa puutetta Wigwamista. Oisko mitään mahkuja nähdä herroja täälläpäi?
  
  19/08/07 13:36

Name : Matti
  
Message : Jees, siis keskiviikon keikalla oli Inner Light Orchestra, jossa soittaa hahmoja mm. Wasamista ja Uzvasta. Tällä kertaa vierailemassa oli siis paitsi Gutsi niin myös Teemu Prättälä (Rhodes, laulu) ja Markus Holkko (foni).
  
  19/08/07 12:02

Name : A, OuTo
  
Message : huom! Kaikki Laphiin Ruskarockiin tsekkaamaan SF Bluesia, jossa Gutsia tuuraa Esa Kotilainen!
  
  18/08/07 21:55

Name : Friend from the Fields
  
Message : Ilkka, hämmästyttävää. Liekö moinen Wigwam-kollaasi enää sattumaa?
  
  18/08/07 14:08

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Piirpauke: Konevitsan Kirkonkellot
  
Message : Wigwam is indeed everywhere!

Samaisella Hesarin sivulla pällistelee myös Esa Kotilainen toisessa yhteydessä.

Pari viikkoa sitten tuli muuten nähtyä herrat Kotilainen ja J.Gustavson toisiaan moikkaamassa: Kymenlaaksossa Valkealassa SF Blues esiintyi (edukseen) paikallisessa bluestapahtumassa, ja myös Kotilainen tuli tsekkaamaan kollegan soitantaa. Hyvin muuten toimikin!
  
  17/08/07 14:09

Name : Friend from the Fields
Current favourite song : Jimi Tenor: Hypnotic drugstore
  
Message : Tänän aamun Hesarissa kerrottiin kolmossivun kuvan kera, että Wigu-rintaman hiljaiselo on päättymässä, jos Malmin lentokentän toiminta sijoitetaan Porvooseen Jari Kettusen naapuriin. Fanit kohonnevat kansanrintamaan siirtoa vastaan.
  
  17/08/07 09:04

Current favourite song : Hurriganes: Hot Wheels
  
Message : melkoinen pettymys Hurriganesin Kuumat kundit-DVD:llä se ääniraita. Ei tietenkään stereo ja "bottne" (Cisse kai käytti tätä termiä joskus) puuttui kokonaan. Muutama tosi hauska juttu sieltä löytyi kuitenkin. Mm. vähintäänkin h-eroottinen kylpyhuone kohtaus (niin miestä kun Remu aina on ollut;), Cissen Auvo ja Kultsi-mallinen pikkutakki ym.ym...

Sattui eteeni Genesiksien live´'75 jossa vetävät kokonaan Lamb lies downin -- jumalauta, on niin kovaa valuuttaa, että alta pois. Genesis taisteli Pink Floydin kanssa ykkös progebändin tittelistä 70-luvun alkupuolella, mutta ei tarvitse pitemmälle miettiä, kumman bändin tuotokset ovat haastavampia ja kiehtovampia kuuntelijalle. Kaikki kunnia Dark sidelle, mutta ei taidossa, luomisessa, monimutkaisuudessa ja kiinnostavuudessa pärjää Peter Gabriel-Bandille. Nyt näistä Lamb lies esiintymisistä live-DVD kehiin ja mielellään paria vuotta aiemmista jutuista myös.
  
  16/08/07 21:58

Name : supikoira
Current favourite song : ELO: one summer dream
  
Message : esiintymässä oli (kuten matti kirjoittaa) ILO...iletrik lait orkestra
  
  16/08/07 20:48

Name : Jore
  
Message : Matti, voitko nyt hiukan tarkemmin valottaa ketä siellä oli soittamassa.
  
  16/08/07 14:36

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Luulisinpa, että eilisilta Semifinalissa saavutti kaikista tähän saakka näkemistäni Wigwam-aiheisista vedoista orkesterin 70-luvun keikkamagian vaikka bändistä olikin paikalla pelkästään Jukka.

Näin kosketinsoittajalle oli tietysti melkoista mannaa nähdä sekä maan kovin urkuri että pianisti lavalla yhtä aikaa. Ja mahtavaa oli myös se että kun kummallakin on niin samantyyppinen laulutyyli, niin esim. The Weight kuulosti aivan törkeän hienolta.
Kerrankin myös laitteet olivat ehtaa tavaraa digitaalivermeiden sijaan, eli soundit olivat sangen autenttiset!

Ohjelmistohan oli juurikin sitä mitä luvattiin, eli The Bandia, Procol Harumia jne. ja homma toimi hienosti. Välissä taisi tulla yksi tai kaksi ILO:n omaa progebiisiä jotka toimivat hienosti nekin. Ainoa mitä jäin itse kaipaamaan olivat Stevie Wonder -coverit (ja tietty Losing Hold) kun nyt lavalla oli Suomen kaksi kovinta Stevie-tulkitsijaa. Noh, sitä odotellessa.
Ilta oli joka tapauksessa erittäin onnistunut ja menee kevyesti omien suosikkikeikkojeni top 3:een.
  
  16/08/07 09:02

Name : Miska
  
Message : Wigu-harvinaisuus eli kuuden biisin versio Dark Albumista Huuto.netissä:
http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=58967628
  
  15/08/07 22:29

Name : Seppo Lahdesta
Current favourite song : Nothing shows
  
Message : Yle teeman webbisivuilta löytyi tämmöinen vihje:
Suomi-rockin sankarit: Wigwam
Maanantaina 26.11. klo 21.00, uusinta pe 23.15
Dokumentissa keskustellaan artistien kanssa kahden levyn syntyvaiheista ja äänitystyöstä studiossa - mistä elementeistä biisit rakentuvat, miten ne päätyvät levylle, millaista on studioelämä, millaisella tekniikalla ja musiikillisilla ideoilla kappaleet on rakennettu. Wigwam dokumentin tuottaja ja ohjaaja Janne Huotari.

Hmmm. Täytynee kait sittenkin hommata se digipoksi.
  
  14/08/07 15:16